Як краще реалізувати резервне копіювання 1c7.7?
Мене попросили реалізувати резервне копіювання програми 1C7.7
Це важливо для нас
Чи коректно буде це реалізувати з допомогою powershell скрипта який створює архів з папкою та копіює його? Чи можна виконувати резервне копіювання коли програмою 1С7.7 користуються користувачі? Як Ви реалізували резервне копіювання 1С7.7?
В мене немає досвіду користування 1С7.7
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівХа,памʼятаю ті часи.cd-r і видавались буху у сейф.
Були нічні бекапи, які писались на
Я бы почитал документацию. В ней это описано.
Давно це було, дуже давно, але по памяті етапи архівування були такі:
1. Писав якись батнік, який обривав усі підключення, фактично примусово завершував роботу усіх користувачів
2. Процедура архівування стартувала в третій ночі
3. Архівувався увесь каталог, з *.dbf, *.cdx, dd і md
Десь в 2012 бачив робочу 1С версії 6.0, воно і не дивно що клюшки ще досі юзають. Кидайте це лайно поки сильно не бють.
Краще взагалі не використовувати 1с
якщо у директорії з базою 1с є багато файлів з розширеннями .dbf та .cdx, то це файловий формат. якщо не користуватися вбудованою функцією архівування, то можна архівувати всі файли, але краще це робити, коли ніхто не працює в базі.
якщо файлів з розширеннями .dbf та .cdx немає, тоді формат sql. і тут знову або користуватися вбудованою функцією архівування або використовувати окремо архівування MSSQL і окремо архівування службових файлів з директорії бази 1с
Дякую, просто прекрасна відповідь. Я планую проводити архівування в обідню перерву коли активні роботи не ведуться. Але користувачі все одно можуть бути мати вікно з програмою 1С відкритим. Мій основний сумнів полягає в тому, чи можуть потім виникнути проблеми з відновленням з архіву в такому випадку ( середовище 1С може виставляти блокування якихось записів, наприклад, або щось не до кінця записувати — ми не можемо до кінця зрозуміти методи роботи з файловою системою які реалізовані середовищем 1С )
Архівуй на старті компа наприклад або посеред ночі, там здається невелика БД в плані розміру. Взагалі, останній раз коли я її бачив, ще до 14го року воно вже було застарілим років 10. Вражений що воно взагалі запускається і працює десь)
ну дивіться, в ідеальному світі, краще вигнати всіх користувачів з бази 1с.
як ви це зробите, то інша справа.
я так розумію, що користувачі у вас працюють в терміналі, тому ви можете завершувати всі процеси 1cv7.exe чи 1cv7s.exe. але, якщо ви просто видалите ці процеси, то перша людина, яка зайде у базу, отримає повідомлення, що нарушена індексація і потрібно заходити в монопольному режимі і зробити переіндексацію. умовно кажучи, в 9 з 10 випадків можна і не робити переіндексацію, але іноді трапляються дива і тоді будете шукати тисячі, а то і мільйони, які зникли чи додалися ;)
у ваш архів база потрапить у такому самому стані, тобто при розгортанні архіву отримаєте повідомлення про потребу увійти в монопольному режимі.
є варіант, коли у конфігурацію 1с дописували чат всередині самої бази і там була кодова фраза, яка завершувала сеанс 1с. але працювало не завжди, бо іноді користувачі могли залишити свою 1с заблокованою, коли потрібно ввести пароль, то тоді чат не спрацьовував.
ще варіант, вночі видаляти на сервері терміналів всі екземпляри процесів 1cv7.exe чи 1cv7s.exe, прописувати батнік, який зробить переіндексацію. а далі вже на свій смак. або архівуєте директорію з базою 1с, або пишете батнік, який зробить вигрузку даних (внутрішній архів)
але тут знову питання: який розмір бази і як швидко вона розгортається зі звичайного архіву чи з внутрішнього формату.
Ну мабуть папку з dbf файлами архівуватм
Спитайте на форумі pro1c.org.ua/index.php?act=home
А краще злазьте з кацапської одноце