Найкращі курси QA manual у 2024 або порадьте ментора

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Доброго дня

Вирішила перекваліфікуватися в QA manual. Так, є багато безкоштовної інформації. Я проходжу безкоштовні курси, проте розумію що мені потрібна людина, яка точніше пояснить і кому можна задати питання. Та не зовсім маю часу це все шукати і аналізувати на доречність. Тому прошу поділіться, будь ласка, на сьогоднішній день які є курси, що навчають найбільш повну і потрібну інформацію. Або ще краще порадьте ментора, який дійсно навчить, а не лише візьме гроші.

Наперед вдячна за будь-яку пораду.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я проходила цей шлях два роки тому, але можете поцікавитися: платні курси — QALight, повний курс тестування, не пам’ятаю точну назву, але там і робота з мережами, і SQL, і базові UNIX-команди... Прям дуже багато всього було на доволі хорошому рівні. Сам курс з теорії тестування вів крутий ментор.
Дуже великий внесок в мою кар’єру дало стажування у GeeksForLess. Спочатку — безкоштовний курс, але дуууже сильний, потім для тих, хто його найкраще пройде — неоплачуване стажування на реальному проекті. Теж є шанс потрапити у компанію, але навіть без нього, це вже робить вас на рівень вище інших кандидатів.
Англійська — знайшла репетитора онлайн, теж обов’язковий пункт. На Udemy є курс English for IT, там можна отримати потрібну лексику і типові фрази.
Також по SQL — всі можливі онлайн-ігри типу детективів / курси / тренажери.
По Postman — теж хоч трохи подивитися що і як.
Поки писала — вже втомилася))

Я пройшла одні курси платні ,і вони нічого не дали для практичного старту, пройшла ще одні курси також платні. Вже рік шукаю роботу. На одне місце більше сотні людей. Пару разів я пробивалася на співбесіди , але нажаль не взяли мене. До співбесіди готувалася з платним ментором. Англійська в мене В1. Вимагають англійська С1 , щоб комерційний досвід був ,волонтерські проекти не влаштовують. Чесно кажучи, я дуже розчарована, бо витратила купу часу і гроші , а результат відсутній. Якби знала , що так буде, обирала б щось інше. Доречі така ситуація саме з дистанційним працевлаштуванням, якщо в офісі , то більше шансів знайти, там пропонують навіть власне навчання з нуля.

Якби знала , що так буде, обирала б щось інше.

Але ж зараз всі (крім інфоциган) говорять, що зайти в айті через мануальне тестування — майже нереально.

Доброго дня! 😊 Дуже розумію ваш запит і бажання отримати якісне навчання.

Нещодавно почав менторити друга, який завершив курси з QA. Рівень підготовки сильно розчарував. 🫠 Це змусило мене замислитися над тим, чому так відбувається, і спробувати допомогти іншим.

Головна проблема, яку я помітив, — початківцям дають величезний обсяг інформації, але без чіткої структури. Через це важко зрозуміти взаємозв’язок між поняттями та темами, а також побачити цілісну картину.

Саме тому я створив ProAtom — структуровану базу знань для QA manual. Вона допомагає не лише впорядкувати знання, а й поступово розширювати їх, ґрунтуючись на реальних вимогах ринку.

📌 Ви вже можете спробувати демо версію ProAtom і оцінити новий підхід до навчання: publish.obsidian.md/proatom

Буду радий почути ваші враження та відповісти на запитання! 🤗 t.me/proatom_channel

Мануальщикам сейчас ой как туго. Знаю ребят, которые около года искали новую работу при том, что у них было не пустое сиви, а релевантный опыт.
У меня никогда не было проблем с поиском работы, в том числе несколько офферов за время войны, но даже я бы несмотря на свой C1+ инглиш, не рискнула бы сейчас заходить в MQA.
Единственная MQA ниша сейчас, куда можно ещё не через 10 кругов ада войти это embedded, но знакомых девушек у меня тут можно пересчитать на пальцах одной руки.

Якщо ви виіршили стати QA тільки тому, що це найлегший вхід в айті, то це погана ідея. Дійсно сама теорія з тестування легка. Потрібно знати багато суміжного, але по верхах. І це точно легше ніж програмування. Але і звідци велика конкуренція та низькі зарплати. Уявіть , що вам придеться заплитити за курси 15 тис грн. Витратити багато часу. Тільки курси йдуть чотири місяці, а ще багато треба вчити паралельно та самостійно. Знати англійську. І от коли ви все знаєте ви бачите вакансію де треба їздити в офіс, мати свій макбук і зарплату 15-20 тис грн на місяць. І 70 людей на це місце. Є звісно і інші вакансії, трохи кращі. Але в цілому без досвіду влаштуватися на 25 буде за ну дуже велике щастя. Та напевно взагалі влаштуватися хоч кудись. Але можливо. Відсотків 10-20 напевно все ж таки знаходять роботу. Потрібно бути кращим і везучим. Чи є у вас на це час та мотивація?

Я би вам порадила подивитися Epam Campus, і інші галери. Там вони набирають на курси періодично і вчать. Багато, хто саме з галер заходив в ІТ.
Чесно кажу, що чомусь на QA manual завжди такий конкурс серед кандидатів, наче рок- стар обирають. Це і на джунів, і на міддлів, і на синьорів.
Плюс, треба розуміти, чи є зараз попит.Бо нема попиту- нема інтерв’ю і все забудете.
Взагалі ментора краще брати, коли пішли перші технічні співбесіди.
Удачі вам.

які є курси, що навчають найбільш повну
і потрібну інформацію

Безплатні курси при великих ІТ компаніях. Тільки такі курси зацікавлені навчити майбутніх працівників а не заробити на навчанні.

Найкращі курси дадуть набагато менше знань за рівень достатніх для отримання роботи, тому все одно прийдеться

це все шукати і аналізувати на доречність.
краще порадьте ментора, який дійсно навчить, а не лише візьме гроші.

Таких немає. Єдиний варіант коли ваш друг/родич в ІТ, тоді ще він/вона може бути ментором. Все інше це розвод лохів на гроші.

П.С. хочете розгорнутих коментарів/порад то пишіть більше інформації про себе. Освіта, вік, досвід, що вже пробували і збираєтесь пробувати, як собі уявляєте досягнення мети, скільки вільного часу на навчання є в тиждень, рівень знання англійської чи інших іноземних. Можете створити новий анонімний профіль якщо так комфортніше.

Ви можете питати конкретні питання тут на форумі (в цій ж темі). І знову, добре поставлене питання це вже половина відповіді

Немає більше безкоштовних курсів при великий ІТ компаніях, хіба для ветеранів або можливо центр зайнятості може таке оплачувати.
«Лідерам ринку» більше немає сенсу таке спонсорувати як і оплачувані бенчі.
Я б сказав, що зараз без технічної освіти немає що навіть думати про ІТ.

Створювати анонімний профіль не бачу потреби) Мені 38. Англійська у мене В1, за потреби легко підтягну тому що є можливість і легко дається. За освітою економіст. Працюю бухгалтером. Але уже давно подумую про перекваліфікацію. Обрала тестувальника, оскільки кажуть з цього легше заходити в іт. Так, я розумію що тестувальників уже багато, але незнаю іншого рівня шляху. З родичів/друзів нікого немає в іт, я сама все шукаю, питаю...Звичайно, не хочеться попасти на розвод, тому думала можливо тут порекомендують провіреного ментора. Ще нічого не пробувала по тестувальнику. Проходжу курс Попелюхи в ютубі, також ще маю декілька збережених безкоштовних курсів, але розумію що в безкоштовних курсах напевно не дають те що в платних. Читаю Куликова. Можу приділяти бл 3 год щодня для навчання. Як уявляю досягнення мети: все таки надіюсь що після проходження курсів попасти в іт компанію; можливо спочатку і не розраховую на високу зп.

Вас нагло підманули що через тестування легше заходити — вон відповідно до данних ДОУ
73 людини на 1 вакансію
а з вашим досвідом Дата аналітика так і проситься .....
happymonday.ua/reskill

Звичайно, не хочеться попасти на розвод, тому думала можливо тут порекомендують провіреного ментора

В ІТ воно так не працює, що взяли людину, правильно повчили/потрейнили, і вона влаштувалась на роботу. Бо 99% залежить від людини і удачі а не від ментора.
Конкуренція занадто висока, особливо у таких напрямках як тестування (особливо ручне).

По темі,

1. пройдіть курс
Stanford CS50 курс (він онлайн безплатно). Він дасть базові знання про ІТ, програмування.
Нащо це треба — Тестер, навіть ручний, це все одно інженер. І коли на інтерв’ю людина не розуміє що таке GET реквест то його не візьмуть на жодну позицію в ІТ.
2. Паралельно закінчіть ваші поточні курси на тестера
3. На той час ви вже будете мати норм уявлення про програмування і бази даних. Якщо побачите що тягнете щось більше за ручне тестування то я б радив ще погуглити про data analysis. Конкуренція там набагато менша.
По тестуванні пройдіть ще якийсь курс типу www.udemy.com/...​VCkrkhXqy0KM1A0NDTxVv1aro запиши можна і на торентах знайти якщо шкода 20$ платити. Додатково погуглити про ISTQB і пройти підготовку до екзамену. Не обов’язково його здавати.

4. Попасти тут на безплатні курси mate.academy/en вони безплатні поки ви не влаштуєтесь на роботу. А потім віддаєте якийсь % від ЗП протягом певного періоду.

Студенту це б зайняло 3-9 місяців. Хз що у вас з часом.

але розумію що в безкоштовних курсах напевно не дають те що в платних

Забудьте варіант що ви щось заплатите і стане легше влаштуватись. Пишу вам другий раз — найкращі курси це ті за які не треба платити. От як курси при компаніях або оця mate.academy (чи аналоги, гугліть).
Все інше, особливо у вашому випадку/віці, це даром потрачені гроші.

Загалом підтримую рекомендації тільки після безкоштовних курсів я б пішов на курси epam, softserve, global logic, бо вони тих людей які їм сподобались можуть взяти на роботу. І англійську я б підтягнув до рівня вільно розмовляю перед тим як іти на курси до тих компаній що я перерахував

Зарплата джуна 300₴ і з неї три роки 12%віддавати академії за те, що безкоштовно навчали

Підтримаю на рахунок Мейта, сама навчаюсь на флексі у них, але спілкуючись з мейтівцями розумію наскільки пахають люди на фулл тайм і вийти звідти без теоретичних і практичних(що на мою думку найважливіше) знань майже неможливо.

Навчання і пошук роботи це принципово різні речі — якщо Ваша мета пошук роботи то я б рекомендував уникати мануального тестування і одразу вчити щось складніше — хай буде довше але щоб потім не шукати роботу роками Вважаю мануал куа то найскладніший шлях входу в ІТ зараз

prometheus.org.ua/...​/software-testing-basics
і якщо читаете російською то є святослав куликов «тестування програмного забезпечення. базовий курс»

Дякую) так, я зараз читаю Куливова

Підписатись на коментарі