Перші реєстри відновили роботу після кібератаки. Які послуги доступні

Міністерство юстиції України відновило роботу перших трьох нотаріальних реєстрів після маштабної кібератаки.

Тепер нотаріуси знову можуть надавати такі послуги:

• Реєстрація довіреностей, заповітів та спадкових справ.
  • Перевірка спеціальних бланків.

Усі нотаріальні дії, що здійснювалися під час тимчасової недоступності реєстрів, будуть внесені до системи впродовж п’яти робочих днів.

Щодо відновлення інших реєстрів інформація наразі відсутня, але робота триває.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А хтось вже примітив, що після апдейту від 22.12 в Резерв+ скан по QR видає, що бази не актуальні? На основі цього тепер навідь у МІД навіть якщо є на руках документи, відмовляють у консульских послугах, прохаючи з’їздити в Україну та надати більш нові документи, бо по QR намає можливісті перевірити?

Знайомі нотаріуси просто по стелі бігали від цієї ситуації. Це, звісно, суцільний жах, але такий злам рано чи пізно мав відбутись, враховуючи, що вже 5 років крітерієм відбору людей на відповідальні навіть технічні посади є не професіоналізм, а кумівство і лояльність до влади.

Не знаю, на чому базуються ваші твердження про лояльність до влади у найманих працівників, але самі хакери викладали скріншот зламаного листування, де в. о. директора Департаменту технічного супроводження інформаційних і телекомунікаційних систем ДП «НАІС» розповсюджував листа з агітацією за відставку Зеленського.

на наводіте тень на плетень

я там 13 років пропрацював
на усі системи були висновки дстзі
я не буду розповідати скільки вони з нас крови випили

а ось що там наломали спочатку лукаш потім петренко а потім зесрань — я вже не можу знати

хоча можу... я був там у 2019, вони переїхали у офіс де у туалеті вода фонтанувала... серверна кудись на кочувате у сраку миру...

у 2013 коли не працювало 15 хвилин вони таки скандали нам закочували... :)
Бог усе бачить...

Не зрозумів, що саме не працювало в 2013-му?

ну бувало усіляке... 15 хвилин максімум, а воні було...

Підписатись на коментарі