Як виглядає ваш типовий робочий день?

В IT немає одного універсального графіку роботи, який дотримуються всі компанії. Наприклад, вже давно айтівці не працюють лише виключно в офісі, a remote продовжує переважати в сучасних реаліях.

До прикладу, ми опублікували портрет айтівця 2024. Можемо помітити, що всього 5% українців цього року працювали винятково в офісі. Решта обирає віддалену роботу або гібридні формати, які поєднують роботу вдома та періодичні відвідування офісу.

Тому нам дуже цікаво почитати про ваш типовий робочий день. Працюєте онлайн чи офлайн? Part-time чи Full-time? З 9 до 18 чи маєте гнучкий графік? Які особливості вашого робочого дня? Скільки мітингів маєте на день, а скільки часу приділяєте написанню коду?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Буває проснусь, відрепорчу на дейліку, та дам хропачка на годинку

Маю +1 годину до Європи і +20 градусів до вашої температури )), тож прокинувся коли яскраве сонце світе у вікна, поснідав на веранді дивлячись на море, потім купа дейліків, зробив в кавамашині добру каву, годинку на балконі із домініканською сігарою розслабився, почитав новини, а потім знову геп, бум, трах до глибокої ночі )) Хіба шо, оце інколи, в п’ятницю, під віскарь або червоний сухий вінчик заходжу в цю мусорку потролити дональдів і трампів )) Вихідні офтопік цього топіка ))

Прокидаюсь о 7 ранку, біжу 10 км, купаюсь в Дніпрі (або, альтернативно дома холодний душ), альтернативно фізіотерапія для спини, тому що в мене треба працювати зі спиною.
Потім стендап десь в 10. після якого або кушаю, або ні (якщо це день голодування). Потім працюю десь до восьми (або до 7 якщо це день коли в мене ввечері зал) з двома перервами на каву (десь 7-10хв, і я люблю відповідати на тексти коли чекаю каву в кавʼярні)

Після того повертаюсь додому, купую купу їжі в різних маленьких магазинчиках де мені найбільше подобається. Трошки їм, але це в основному на ранок, щоб зранку було свіженьке.

Потім намагаюсь заснути, але не завжди це вдається, можу не спати до 4 ранку.

Раз на тиждень буває перерва в годину днем на психотерапію.

Потім наступають вихідні, це дні коли погано, і постійно хочеться плакати. Але вони проходять і починається робочий тиждень.

Життя дуже непроста штука, дякую що ви написали

Чимось схожа ситуація. Але я пізніше просипаюсь зазвичай за пів годинки-годинку до мітингів або початку роботи.

Зранку не їм — максимум кава з молоком, але все-одно без цукру.

Швидкий холодний душ, якщо зима, пізня осінь або рання весна + хожу близько 20 тис кроків. А коли сезон, то — басейн (плавання годину зранку і після закінчення роботи і вже без хотьби). Безперервна довга хотьба і плавання спасають мені спину, бо протрузії і грижа 10мм дають про себе знати, після декількох років таких заннять є значне полегшення.

Далі робота над задачами, часто буваю залипаю на декілька годин, а інколи і більше, якщо входжу в потік. В результаті чого можу за день зробити майже дводенну роботу, тому на наступний день вже можу більше шаритись, обдумувати деякі речі, і потім просто швидше відповідаю на листи, провідомлення і можу глянути на майбутні таски, якщо є настрій.

Після обіду в мене вже повноцінний прийом їжі.

Стараюсь проявляти якусь фізичну активність між задачами, але часто можу ці 5-10 хвилин потратити на катку в ігрі і відразу назад до пораці, до ковіду я під час перерв дуже часто шмалив сигарети, під час ковіду — покинув.

Після роботи — зазвичай активність по-дому і біля дому, а вже потім вечеря.

Безпричинно можу засиджуватись допізна з чим борюсь з перемінним успіхом.
Замітив, що якщо пробувати робити все по-графіку, то можна і не засиджуватись, але... чомусь буває, що внутрішня мавпочка протестує і я їй дозволяю їй взяти над собою верх.

Раз на вихідні до мене приїздять друзі, зазвичай щось смажимо на мангалі, дивимось якийсь серіал, коли не сезон, а якщо сезон, то — басейн, інколи можемо взагалі мало говорити, але це все-одно хороше відчуття коли можна просто розвіятись з близькими людьми.

Ох аж вспомнилось как 3 раза в неделю с тренером занималась и вставала эти 3 дня в 5 утра чтобы успеть на треню. Всё утро ненавидела всех и вся, потому забросила и вот уже пару лет как безумно радуюсь, что не нужно так рано подрываться и могу неспешно позавтракать с любимкой.

для кожної людини своє, я люблю різного роду активності

а як ви хендлите такий страшенний недосип?
я також часто недосипаю, але коли сплю менше 6 годин та й ще декілька днів поспіль, перформанс помітно знижується та й психо-емоційний стан далеко не найкращий...

Я зазвичай висипаюсь на наступний день, якщо один день не вдається заснути на другий втомлююсь і висипаюсь нормально.

Просыпаюсь в 7, тискаю котов, встаю в 7:30 xD
Кушаю в 8:30 бережно приготовленный моим булкой завтрак
Около 10 утра в офисе и коллов у нас обычно нет 😁
Работаем до 12:30, потом обедаем и в 13:30 снова впрягаемся в весло
В 16:00 идём на кофе-паузу
19:00(20:00) — еду домой
Через 15-20 минут я дома и меня уже ждёт горячий ужин, мужчина и 2 кото-сына)

40 хвилин на дорогу в день «may not seem like a lot», але це 3 г 20 хв на тиждень. Все таки офіс для працівника — це оверхед, який не компенсується матеріально.

Для кого-то это напряг, а для меня в прикол прогуляться по улице, сегодня возле офиса белку видела, например.
Тем временем сидение дома не компенсирует недостаток социализации, за которой всё равно нужно куда-то идти или ехать.

Ну ми часто запрошуємо друзів на настолки до себе додому. В Україні на жаль соціалізація поза домом (своїм чи друзів) трохи похєрилася після початку війни з комендантською годиною і постійними тривогами, коли все закривається.

А щодо прогулянки я згоден, якщо ці 20 хвилин — це справді дорога на свіжому повіртрі пішки чи на велосипеді, а не стояння в пробках чи громадський транспорт.

Я по дві години на день на дорогу витрачаю) Альтернатива — бомжування в ельфіях.

Залежить від того, в школі канікули чи ні.
От сьогодні перший день навчання після шкільних канікул, тож робочий день відбувався приблизно так:
О сьомій тридцять розбудила донька і попросила нагріти їй сніданок перед школою.
О восьмій сів снідати сам і подивився в календар, чи є якісь наради, побачив, що є об одинадцятій.
Завів будильник на 10:55, щоб не проспати нараду, і ліг спати. О 10:55 прокинувся і побачив що нараду було скасовано о дев’ятій, коли я спав.
Сів почитав доу, і тільки морально налаштувався працювати, як прокинувся син, поснідав і прийшов мені заважати — як тут можна працювати.
О чотирнадцятій тридцять дружина повідомила, що обід готовий, пішов обідати.
Після обіду дружина сказала, що не встигає приготувати суп, тож поки вона з сином гулятиме на вулиці, мені доведеться не серіали дивитися, як зазвичай, а готувати суп.
Поки дружина з сином гуляли, я приготував суп, і тільки зручно влігся подивитися серіальчик, як прийшла з ліцею донька і попросила налаштувати їй обід.
Налаштував доньці обід, почистив велике стигле соковите манго (продаються у фруктовому магазині неподалік за 480 гривень штука, зазвичай на вихідних накуповую їх на весь тиждень) і пішов до ноутбука з наміром попрацювати. Тільки усівся, як повернулися з прогулянки дружина з сином, і дружина попросила роздягти сина, потім син попросив розібрати іграшку, потім повечеряли, а тут уже і шість годин — робочий день закінчився.

О сьомій тридцять розбудила донька і попросила нагріти їй сніданок перед школою.
прийшла з ліцею донька і попросила налаштувати їй обід.
якраз навчається в п’ятому класі в ліцеї

Це 10-11 років, вік достатній щоб опанувати мікрохвильовку і вміти з її допомогою собі підігріти заздалегіть приготовану їжу
газову плиту в принципі теж(тим більше електрику), але хз що там має бути за такий сніданок/обід, який можливо налаштувати виключно на плиті

В нас немає мікрохвильовки.

Так навіщо, ми ж від коронавірусу не вакцинувалися)

беручи до уваги ситуацію з мікрохвильовкою, припущу, що від всього іншого — БЦЖ, кір, правець і т.д. що потрібно зробити в перші n днів, місяців, років — дітей не вакцинували теж?

Ні, всі обов’язкові вакцини дітям якраз робили.

Я б радив купити — але ж напевно жінка забороняє, хіба ж можна — це б значно спростило життя всім.
Ну, або ж навчити дитину користуватись плитою — на мою думку, в такому віці цілком вже можна пояснити що до чого, всі небезпеки і т.д., тим більше зараз сучасні плити з газ-контролем і електророзпалом, що мінімізує негативні сценарії

Так плита електрична.
Навчити користуватися плитою, звісно, можна. Та по-перше, те що їжу грію або готую (якщо щось швидке на зразок омлета) вранці я, звільняє дитині частину часу вранці, тобто дитина може довше поспати. По-друге, хороша нагода поспілкуватися з дитиною. По-третє, проконтролювати, чи нічого дитина не забула.

Це все одно доведеться робити протягом найближчих кількох років
Там в принципі і вчити немає що, якщо йдеться про власне розігрів готової страви, я припущу що вона це вміє, і за потреби, цілком може справитись з цим сама.

Чесно кажучи, мені здається, що в найближчі кілька років не доведеться. Я, наприклад, навчився готувати їсти тільки тоді коли поїхав у гуртожиток для навчання в університеті. Звісно, навчити дитину розігрівати їжу можна, та необхідності в цьому поки що немає.

Як на мене, в 14-15 років краще б уже вміти готувати якісь примітивні страви як макарони, гречка, картопля в мундирах, той же омлет чи яєчня з беконом і т.п. речі, які вимагають мінімум знань і мінімум дій для приготування

Звісно, навчити дитину розігрівати їжу можна, та необхідності в цьому поки що немає.

абсурд, але Вам видніше

Питання тут в доцільності. Я весь час вдома, бо працюю віддалено, і дружина весь час вдома, бо не працює. Сину ще чотири роки, тож комусь з дорослих все одно доведеться готувати або розігрівати готову їжу для сина, а якщо готувати/розігрівати для сина, то немає причин не приготувати/не розігріти для доньки.
От так і виходить що в одинадцять років донька ще не вміє готувати.

Доцільність в тому, щоб не бути ’побутовим інвалідом’ і в ситуації, коли ти вдома сам або всі інші не в стані зараз, а їсти хочеться, то щоб не довелося чекати чи їсти холодне.
Тільки ж все так не буде, і навіть зараз цілком ситуації, коли дружини немає, а Ви заняті на 1-1 важливому коллі з СЕО/спите після безсонної ночі/хворі з температурою 38-39 і т.д. більш ніж реальні

Так, буває таке, що дружина з сином на вулиці, прийшла донька, а я на нараді із співробітниками. В такі моменти донька дійсно сидить голодна, поки в мене не закінчиться нарада. Причому причина навіть не в тому, що вона не знає, як розігріти їжу, бо іноді буває що ми з дружиною і сином кудись ідем, і дружина загадує доньці розігріти собі суп та поїста, а в тому, що донька не отримує вказівку розігріти собі їжу.

Розказую як донька батьків зі схожою логікою. Поїхали наприклад класом на пікнік, почали якийсь куліш варити, а я ні сном ні духом, капець стидно було. Вчіть ключовим побутовим навичкам скоріше, це і завжди пригодиться, і дитина себе крутішою та самостійнішою почуватиме

Якось пішли моя донька зі своєю однокласницею та донькою моєї куми на спортивний майданчик поруч з помешканням. Моя донька та донька куми сідають на поздовжні та поперечні шпагати, стають з ніг на місточок, з місточка на ноги, з ніг на місточок і на ноги через переворот, з ніг на руки і на місток через переворот, лежачи на животі дотягуються руками до ніг, перекочуються, стають на місточок та назад, стоячи на одній нозі дотягуються рукою до іншої через спину, а однокласниця доньки нічого з цього не вміє. Їй стало соромно що їй нічим похвалитися, вона не витримала сорому і пішла з майданчика.
Нещодавно їздили в театр опери та балету на Лускунчика, то там у холі стояло піаніно. Поки чекали початку вистави, ті діти, які вміли грати на піаніно, сідали і грали, ну моя донька теж сіла, зіграла кілька музичних композицій. Щоправда, тут не впевенений що тим хто на піаніно грати не вміє і хто стояли слухали, було соромно.
Словом, якщо раптом поїде з дітьми куліш варити, то їй соромно не буде, бо хтось вміє куліш варити, зате не вміє на піаніно грати, на шпагаті сидіти та на місточок ставати.

Та це норм, хай діти побудують дітьми. На першому курсі в універі чувак в гуртожитку жив, так він не знав що таке ’вода кипить’. Дитинці 18 років, а чувак реально не знав як це закип’ятити воду. Я думав він прикалується спочатку, а потім виявилось що ні. Буває і таке

що в одинадцять років донька ще не вміє готувати.

та і хай не вміє
я от вміла, і що це мені дало? ну хіба що потім вчила готувати свого майбутнього чоловіка, коли почали жити разом. доречі він так і не навчився, бо розумний і знає, що якщо не буде жінкі, яка приготує, то завжди є ресторан чи доставка їжі.

Ще купа часу в неї. Поступово всьому навчиться: і готувати, і прибирати ітд. В мене племінниці +/- стільки років і єдине, що цікавить,то це рілзи в інстаграмі знімати і танцювати. І все). Дитина щаслива і всі щасливі). Щодо готування — каже, що це легко дуже і не хоче витрачати час)

Нит, я так и не научилась готовить кроме чего-то простенького, но оно мне и не надо — у нас в семье готовлю не я xD

Ну, я теж не вмію торти пекти, і нічого, життя йде собі).

Я не умею даже гречку отварить или котлеты пожарить))

Мій батько теж в свій час мені і сніданки готував, і на танці возив, і у всілякі кружки. І даже на випускний в 11 класі я бігала з татом по місту в пошуках перукаря,бо маю кучеряве волосся, а хотілося, щоб саме на випускний було пряме розпущене волосся.
P.S. Для дівчаток дуже важлива роль батька,тому, є бажання і час- це чудово, що приділяє увагу)

Все вірно, тільки між ’готувати’ і ’підігріти’ є трохи різниці; в цьому випадку навряд чи це про ’важливу роль батька... що приділяє увагу’, це про абсолютну відсутність хоч дрібки егоїзму та волі щоб сказати ’ні’, чим користуються абсолютно всі навколо(те, що жінка ні в що не ставить і витирає ноги, як об тряпку, було ясно вже давно, ну і діти пішли тим же шляхом, схоже)

Він давно одружений, і якщо щось не змінюється, значить всіх влаштовує. Якщо в них міцна сім’я — то там вже ніхто кардинально нічого змінювати не буде. Бо і так все працює.Це як, наприклад, ваш уклад сім’ї може когось не влаштовувати, або іншої людини.

Отож, Святослав схоже просто самий відвертий і клав на те, що про нього хто думає. А так у будь-яких стосунках покопатися, то можна знайти і не такі речі, до яких можна придратися. Просто це зазвичай не публічне. А те, що жінка командує у сім’ї, то це взагалі не щось дивне. Просто пацанам про таке розказувати не круто вважається.

ну це було б дуже дивно, якби інших членів сім’ї не влаштовував такий уклад, щодо міцності сумнівно, на мою думку, але ж — кожному своє

Сподіваюсь ваш менеджер не побачить цей коментар)

Святослав про серіали, та деякі моменту тайм-менеджменту пише більше року. Якщо б його результати були незадовільними, вже попросили б на вихід давно.

Прокидаюсь о 12 чи 1 дня. З дому виходжу о другій, в офіс попадаю о третій, працюю до сьомої, щоб не сильно вигорати.

Встаю в 9 утра. До компа дохожу часов в 10. Разбираю почту, сообщения, MRы. С 11 часов начинаются заскедуленные митинги. В промежутках делаю то, что срочно. Часам к 3м дня митинги заканчиваются. Прикидываю, что надо реально обсудить, делаю пару звонков сам. Дальше пишу код несколько часов, по настроению. Если настроения нет, могу и не писать, объем регулярной работы скорректирован так, что можно все сделать за пару дней.
Понедельник от митингов свободен, делаю то, на что выделялась неделя.

встав в 6 ранку, пішов поставив прогріватись машину, потім пішов в кімнату для переговорів, потім бахнув кави, і поїхав на кийов, в 9 дібрався до роботи, займаєшся цілий день якоюсь херньою, і 19:00 ідеш знову прогрівати корито, щоб поїхати додому.

займаєшся цілий день якоюсь херньою

з дому це робити не варіант? можна булоб «кімнату для переговорів» в 8:30 відвідувати) бо 4-6 годин на збори та дорогу за день це жестяк 😮

не можна, бо обладнання багато, там не просто ноут, а ще ціла лаба. А їздити, якщо машина норм, то чого б не їздити, це якщо корч якийсь, то там за кермом вмерти хочеться, а в нормальній круїз на 140 бахнув і воно їде.

Працюю на ремоуті, це була свого часу основна причина світчу до айті з всяких там інженерів.
Робочий день в мене флекс, але бажано бути в зоні доступності 12-20 по Україні.
Зазвичай прокидаюся об 11, читаю ранкові новини, або повідомлення від друзів.
Десь об 11:30 перевіряю пошту, дивлюся кількість тасків, планую день, набираю роботу.
Потім в сільпо і додому готувати каву і сніданок.
Під сніданок зазвичай дивлюся коротку серію чогось (20 хвилин).
Починаю єбашити і намагаюся закрити якомога більше всього десь до п"ятої.
Обідаю зазвичай в якомусь закладі біля будинку, влаштовую прогулянку на 20 хвилин після.
Потім додому — доробити все що є.
Зазвичай під восьму починають писати недолугі колеги, яким потрібно терміново щось зробити, тож закладаю на це час кожного дня.
Після 20:30 в чаті вже не відповідаю і якщо немає завалів — маю вільний час на те, щоб посратися в інтернетіках.
Мітингів маю 4-5 на тиждень.
Ношу чисті труси і купив класну піжаму, в якій зручно працювати.
Маю пухнастий co-worker.
Люблю працювати під музику.

Ношу чисті труси і купив класну піжаму, в якій зручно працювати.

Оля?

а я просто в трусах працюю..навіщо піжама?

Клієнти вже не хочуть включення камери?))

прокинувся за 10 хв до дейлі стендапу о 9:50, увімкнув комп, перевірив пошту, 10-15 хв міту, почитав коменти на доу. ще даванув вужика, бо дружна на роботі) поснідав, закрив пару тасок, почитав коменти на доу, глянув серіальчик чи часок на плойці пограв, пообідав, трохи прибухнув, подрімав часок. потім ше закрив пару тасок, почитав коменти на доу, ще глянув серіальчик чи на плойці пограв з дитиною, вже і робочий день закінчився) наступного ранку repeat...

прокинувся за 10 хв до дейлі стендапу о 9:50

Що за звірячі умови? У нормальних конторах дейліки о 12й, в крайньому випадку об 11й.

і не кажи, нелюди, не дають людям зайву годину поспати) але це тимчасово, проєкт не великий

звучить, наче на сімейну людину накатили патч холостяка)

скинули налаштування до заводських)

Підписатись на коментарі