Обговорення рейтингу ІТ-роботодавців 2024
У цьому топіку обговорюємо рейтинг ІТ-роботодавців 2024.
Якщо у вас є коментарі, зауваження або пропозиції — залишайте їх тут.
У цьому топіку обговорюємо рейтинг ІТ-роботодавців 2024.
Якщо у вас є коментарі, зауваження або пропозиції — залишайте їх тут.
Хочется спросить, кто все эти люди. Нет, конечно пара -тройка имён на слуху, но остальных даже в разделе вакансий не видел.
ну я глянув лише тих хто посів #1 місце)
бо не знаю нікого окрім генезісу. ось наприклад Digis, не знайшов ні інфи про офіс в Україні, ні про якийсь зв’язок з нею ...
Щось трохи дивний рейтинг по містах, в нас 30+ голосів в загальному, але по місту Одеса, 15 всього і цифра вища ніж в загальному
скоріш за все, не у всіх співробітників вказане місто Одеса. якщо вказане інше місто, або нічого не вказано взагалі, то голос зарахується в загальний рейтинг по Україні.
Genesis, SKELAR (попередня назва SocialTech), Solidgate, Quarks, та Headway — усе це має відношення до Genesis, а Genesis — це перепрацювання:
Наши специалисты много работают — в среднем это10-11 часов. Они это делают не потому, что их кто-то заставляет.
Genesis вкладає дуже багато грошей у свій бренд роботодавця, навіть має кишенькове медіа, тому перші місця лише дискредитують рейтинг.
А людей заставляють там працювати? Якщо люди працює 10 годин — це обовʼязково про те, що їй погано в компанії?
Примушували перепрацьовувати. У темі про перепрацювання були коментарі від людей, яких я знаю особисто.
Ми кажемо про 2019 рік)) У людей точно був вибір
Так і у вкладників МММ був вибір, і у людей, що дають бабло «волонтерам в метро». Вибір є завжди.
Якщо люди працює 10 годин — це обовʼязково про те, що їй погано в компанії?
В контексті роботи, часто компанії де є овертайми — це про експлоатацію працівників, інші випадки — це проблеми в менеджменті. Те що працівник не розуміє, що його експлоатують — це його проблема.
Тут питання до вас як до адміністрації ДОУ (типу професійної спільноти):
Чи варто стимулювати, високими місцями в рейтингах, компанії, що створюють культуру, яка стимулює працівників перепрацьовувати, і відповідно збільшувати ризики того ж вигорання, появи/посилення проблем зі здоров’ям, та погіршення соціалізації учасників спільноти?
Тобто ви пропонуєте примусово знижувати компаніям рейтинг через овертайми? А як зрозуміти, де є овертайми? Або де вони оплачуються і за яким рейтом? Нагадаю, що в рейтингу беруть участь усі зареєстровані на ДОУ компанії.
Загалом в анкеті всі ці питання є. В тому числі і про овертайми і графік роботи
Тобто ви пропонуєте примусово знижувати компаніям рейтинг через овертайми?
Де саме я це пропоную? Чи може це єдине, що ви вигадали? :)
Якщо серйозно, то ситуація з Генезіс — це демонстрація того, методологія рейтингу має проблеми і її треба доопрацювати. Наразі «рейтинг» — не рейтинг, а «результати опитування», тобто читатч має бути поінформований, що до цих результатів треба ставитись дуже скептично і оцінка може не співпадати з реальністю.
Питання на кшталт «Скільки годин овертаймів було на проекті?» можуть дати інсайт.
Додатковий сигнал, що з рейтингом щось не те — це високі позиції того ж аджаксу в опитуванні про бренд роботавця і в рейтингу; з віксом дещо інша ситуація, але теж дивна; грамарлі не знайшов.
Та і Ярослав правильно вказав, що деякі з «проектів/продуктів» Генезіса чомусь йдуть окремо. Це все сигнали про те що щось зламано, треба розбиратись що саме.
Загалом в анкеті всі ці питання є. В тому числі і про овертайми і графік роботи
От чомусь я не пам’ятаю їх там :)
Хоча питання відрізняються
— jobs.dou.ua/...technology-partners/poll
— dou.ua/...ta/sitenews/ratings-2023
Але ні там, ні там про овертайми лише «чи вони оплачуються».
Я не маю відношення ні до Genesis/, ні до Skelar, але я теж чула від знайомих розробників про перепрацювання там. Можливо, якщо б хтось з менеджменту пояснив причину, було б цікаво. Бо тоді, якщо людина погоджується на таке , значить, її це влаштовує. Або як зараз нема просто вибору (
Добре вміють обіцяти та маніпулювати. Ось красномовний відгук /companies/amo/reviews/60767/ чому працевлаштовуються й чому звільняються:
Люди, люди і ще раз люди — це головний плюс Амо, та Генезису загалом. Тут зібрались розумні та досвідчені, ці люди мотивуюсь, з ними цікаво спілкуватись та проводити час.
Платять менше медіани по ринку
Переглядають зарплату раз на рік, коли про це нагадуєш. Деякі не отримували рев’ю півтора роки. Коли я тільки прийшов у компанію, обіцяли робити рев’ю два рази на рік.
Можливо, якщо б хтось з менеджменту пояснив причину
Менеджмент уже більше п’яти років уникає відповіді на запитання щодо мотивації працювати в Genesis. Я це запитання багаторазово задавав у темах про Genesis.
Я спілкувався з фахівцями, які довго пропрацювали в Genesis в очікуванні змін. У Genesis побудована така культура, що підвищують тих, хто значно перепрацьовує, і це тримається на бренді роботодавця, в який вкладають багато грошей.
Потрібно просувати етичність рейтингу, знаю багато компаній, які підходять до голосування і здобувають високі місця не тільки голосами співробітників)
Розумію, що складно щось придумати. Базово можна робити перевірку чи є в людини, що проголосувала лінкедин, чи дійсно вона працює в цій компанії і скільки часу пропрацювала
так вже придумали ж, останні кілька років голосування з мейлу на корпоративному домені, ’не співробітниками’ проголосувати не вийде
Ми перевіряємо лінкедин. Також є корпоративні імейли. Також ми просимо співробітників повідомляти нам, якщо компанія спонукає ставити лише високі бали. І у нас бували і цьогоріч випадки, коли ми прибирали компанію з рейтингу за це.
Досить цікаво чому Софтсерв випала з усіх топів і не піднімається вище
Те ж саме питання й про Епам.
Хто там працює, все дійсно настільки погано?
Це не те що недопрацювання, це провал.
Дуже сумно бо коли почнеться черговий цикл росту, це все вилізе боком.
це була іронія якщо що)
а серйозно — воно то так, але і вони не те щоб можуть багато зробити в цьому плані — крім того, щоб розіслати нагадування для працівників з проханням проголосувати за нашу улюблену, топову, найкращу компанію(що, само собою, заслуговує найвищих оцінок) — що ще?
Це ж не вони зафрізили зарплату, скорочують з проекту на бенч, а з бенча на вулицю. Відповідно, і всі їхні та колег з TSL потуги тримати бренд на плаву, а працівників в тонусі і в гарному настрої запросто перекреслюються 1 мейлом з не дуже хорошими новинами від зовсім інших людей, чому вони не спроможні запобігти і щось змінити ніяк, тим більше джерело мейлу скоріш за все взагалі Клієнт
Компанії рівня SS та Epam можуть дуже багато чого зробити аби їх працівники почувались ± захищено та не опинялись на вулиці проти своєї волі, принаймні без адекватного нотіс періода.
Захід на нові ринки, диверсифікації офісів( аби клієнти почувались спокійно), програми перекваліфікації працівників, встановлення ЗП своїм ТОП менеджерам в 1$( поки ринок штормить), які й так тримають акції та ЗП не є їх основним джерелом доходу, принаймні, не єдиним та багато чого ще.
Це навіть не згадуючи про адекватні умови праці, техніку, ремоут, страховку, що вже й так є де-факто стандартом індустрії.
Тому мені видається, що присутні певні недопрацювання по всій вертикалі.
Або принципова відсутність розуміння вищеописаних активностей.
Компанії рівня SS та Epam можуть дуже багато чого зробити аби їх працівники почувались ± захищено та не опинялись на вулиці проти своєї волі, принаймні без адекватного нотіс періода.
Можуть. А для чого це їм?
Особливо в контексті, що вони зараз заходять на ринок праці ЄС (за рахунок наших «біженців»), Латам та Індії, а ще не ясно коли і чи буде взагалі потреба розширюватись на ринку України.
встановлення ЗП своїм ТОП менеджерам в 1$
Это репутационный риск, который говорит всем потенциальным инвесторам и клиентам о том, что шлюпка дала течь.
Глобально я не вижу смысла вкладываться в пиар компании для улучшения найма на рынке, где и так полно кандидатов.
ну, опиняються на вулиці то за бажанням клієнтів, тут компанія безсила
садять на бенч, але за поточної ситуації це як підключення до апарату ШВЛ для важкого ковідного хворого в
— на нових ринках є свої кандидати
— до диверсифікованих офісів треба ше диверсифікованих працівників, а це зробити досить важко для значної їх частини.
— це взагалі не вплине фактично ніяк на рядового працівника
думаю це через масові звільнення з бенчу в кризу і фрізи зарплат, але це інфа
Те ж саме питання й про Епам.
Хто там працює, все дійсно настільки погано?
Подивіться на статистику. Розмір штату скорочується третій рік
Розумію, важко давати позитивну оцінку роботодавцю, від якого постійно очікуєш звільнення.
Політика компанії мʼяка щодо звільнень. Люди йдуть самі й в них є свої причини
Політика компанії мʼяка щодо звільнень. Люди йдуть самі й в них є свої причини
Угу, навряд чи там взагалі є звільнення, просто людину відправляють в екстендид лів (без виплати ЗП та навіть страховки, лише ФОП ведуть). І звісно людина «піде саме», ну або може продовжувати «співпрацю» з компанією, у форматі описаному вище :)
ну не знаю, у нашому юніті(DE) позитивний приріст людей за 2024 рік, можливо у джавістів по іншому.
37 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів