Обговорюємо трешові вакансії
Впевнені, що кожен із вас хоча б раз стикався з пошуком роботи. Інколи її вдається знайти доволі швидко, а часом на це можуть піти місяці. За цей час переглядаєш чимало вакансій і серед них трапляються, м’яко кажучи, дуже дивні, а часом й трешові.
Ось, до прикладу, знайшли такий допис:

Розкажіть, які найдивніші вакансії ви зустрічали? Або, можливо, у вас є кумедні історії, пов’язані з пошуком роботи?
55 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівСама вакансія норм, нічого екзотичного, але заголовок: Vice President, C++ Engineer
С++ кодер, решта часу віцепрезидент.
careers.blackrock.com/...ngineer/45831/74004472480
меня кстати забавляют такие вакансии, когда пол вакансии про управление и построение стратегии и команд, а вторая половина про то, что надо «шить по ночам»
Ясно понятно. Там якщо не архітект то супергуру ніндзя але банальні речі написати не можуть не зпотовривши до шаленного збочення.
насправді може бути в нормальних компаніях.
Наприклад, в приватбанкінгі (не той що Коломойського, а банки на 10 клієнтів) всі постійні співробітники можуть бути директорами.
вангую далі будуть брати з вайтішніків плату за можливість отримати досвід
"Це ж вже було"©
Ось такий проект — платити 300 євро в місяць щоб отримати досвід :)
www.residence.fancyit.co
Трешові не тільки про ’безкоштовно попрацювати’ а ще про трешові умови, трекери встановлені на особистий ноутбук, якщо обов’язкове відвідування офісу — економ квартирний офіс на 27 поверсі житлової багатоповерхівки в спальному районі
Звідки ви знаєте де я пропрацював пʼять років??!!
Бывают ситуации, когда физически надо иметь доступ к оборудованию. И это не только эмбеддед.
Домашняя атмосфера, доставка китайской еды.
По-настоящему плохо — это когда конюшня в промзоне, куда заехать можно только корпоративной маршруткой.
Ну я встречал разные офисы в новостройках : и там где опенспейс на весь этаж, чисто и аккуратно и ходили только в тапочках и такие где ремонта не было 10лет, СВЧ печка измазана остатками еды за несколько поколений а доставка воды что то из области фантастики, а рабочие места так плотно чуть ли не на голове
От від такого б невідмовився, невеличкі офіси де по дружньому можна провести час на кухні, то супер. От що справжне зло то опенспейсі, проходняк, столи до столів в притик де сидять десятки піздячих рил і духота...
jobs.dou.ua/...orezoid/vacancies/288392
це теж норм jobs.dou.ua/...orezoid/vacancies/291763
Ми пропонуємо континентальні:
— зарплату
— офіс
— обід.
«континентальні»
Low code? Дякую. Куда потім з цім візьмуть?
По версії Low Code Guru це наразі найзатребуваніша професія , бо АІ вже замінив програмістів , дизайнерів і тестувальників а тому єдиний вихід це бути Low Code розробником 😅😅😅
Мені раз тцк запропонував проїхати на співбесіду у комфортабельному бусі, пропонували настільки наполегливо що відмовився не мав можливості
Та вони всі трешові, твоя задача підібрати свою особисту дозу крінжа, яку ти зможеш вжити без наслідків.
Один з підвидів такої пропозиції — попрацювати безкоштовно в локальному стартапі ’як би за долю’. Така собі пастка особливо для новачків.
Вони навіть не пропонують долю! Просто попрацювати, щоб здобути комерційний досвід і гордитись, що працював у цьому стартапі.
Я мав з такими справу нещодавно. Щоправда обіцяли долю лише за перші 2 місяці, а потім за гроші.
За ці 2 місяці накопав (я типу r&d був) дещо дуже нетипове та перспективне :) Вони це навіть патентувати збиралися (дійсно є що)
Зрештою, під кінець терміну сказали, що треба ще 2 місяці за «акції» попрацювати, бо інвестор ще не зайшов. Я звʼязався з «попєрєднікамі», і дізнався що проєкт вже більше року на цій схемі існує. І жодних грошей ніхто не бачив.
Пішов, і відмовився від «акцій». Дякую собі, що був обачний, і не пушив у проєкт алгоритми :)
Хоч у сфері вже 10 років, зараз настільки все погано, що і на таку чухню можна погодитися 🤷🏻♂️
Типу, як парттайм можна попрацювати і на таких засадах (якщо більше нічого немає). Головне, до отримання грошей взагалі нічого цінного не віддавати. Тоді буде ніби пет проєкт робив)
Мені теж влітку пропонували попрацювати «за акції» пару місяців , поки не зайде інвестор. Можливо навіть та сама контора.
Якщо тема «фото», то так =)
Так, вони. Не знав, що це така схема, щоб мати команду сіньорів (при чому, у всіх сенсах) і не платити за це. 😂
Періодично дивлюсь на Сrunchbase, щось там тиша у них.
знаю похожий скам, чуваки в эпоху хайпа крипты пилили очередную монету, которая «вот-вот должна выйти на IPO» и инвестор полгода платил им зарплату защекоинами, которые так и не вышли на листинг биржи, то что инвестор прогорел. Поэтому зарплата только в президентах, а со своими фантиками пусть идут лесом)
один из топовых бодишопов на доу выставил на мороз чувака за то что он отказался в резюме добавить свое фото для заказчика, это было обязательное условие для девелоперов (не сейлз, пм и подобное где работа с людьми) На возражение может у него нет уха или носа бодишоп на следующий день разорвал контракт, «для этого кастомера обязательно наличие фото в цв»
або ви щось не договорюєте або вигадали.
1. компанія самостійно готовить СВ кандидатів які подає клієнтам. інженер може про це взагалі не знати
2. у кожного працівника є свій профіль у внутрішній системі, де обов’язкого має бути фото. його і використовують в СВ по дефолту.
Яка компанія? Чи ви курсє за усі компанії?
Далеко не всі компанії самостійно готовлять сівішки)
я ниче не выдумывал, факт есть фактом,
вы что там коллекцию фотомоделей собираете небритых и лохматых лиц, которые 99% времени тупо пишут код?
Ну вобще-то нормально в большой конторе узнавать нужного человека в лицо, а не орать «кто тут Вася Пупкин» на весь опенспейс.
на фулл ремоуте опенстойло ненужно вообще. Чтоб не орать есть мессенджеры, а если вы там орете на кого-то то лучше с такими не работать
Сегодня есть множество способов связаться с человеком в офисе, кроме как сверять каждого встречного с фотографией.
Робота без оплати була популярна в1996-1999 роках. 1-3 курсах профільних університетів. Або самостійно навчаються 3-6 місяців для зміни напрямку роботи.
Але в ІТ швидко зрозуміли, що є базовий рівень потреб, який починається від $500-$1000.
За 3-6-12 місяців людина набирає досвід достатній щоб заробляти мінімум. Зазвичай цей рік навчання люди проходять на
Хіба не баланс попиту/пропозиції є єдиним рушієм ЗП? Можна розуміти, що завгодно, але якщо конкуренти будуть переманювати готових спеціалістів на вищу ЗП, то варіантів і в себе піднімати ЗП немає. І навпаки, якщо роботи немає, то й немає сенсу переплачувати по ЗП
нє, зп це результат того, як ти себе продав. В нашій улюбленій айтішечці взагалі не новина, коли людина заробляє якісь неадекватні гроші, але по факту нічого не робить, а чого, бо він вміє себе продавати, їздити менеджменту і старшим технарям по вухах, де треба дмухнути, можливо навіть підлизати, а ще вони дуже живучі, і їх не торкаються скорочення, по факту він тут знаходится бо він чисто крутий пацан. Поки всі ішачать на галері він живе в серіалі кремнієва долина.
Не бачу протиріч
бачила сьогодні діалог з перших рук
— чим ти займаєшся?
— живу життя
— а ким працюєш?
— Вселенная изобильна. Я не работаю
There is no intermediate state between ice and water but there is one between life and death: employment.
— Nassim Taleb
Аналогія не дуже коректна. Треба замість ice and water підставити ice and steam. Тоді можлива сублімація, яка дозволить минути рідку фазу, і одразу із твердої в газ :)
intermediate state between ice and steam = water
кто понял жизнь — работу бросил
І став жити на мамину пенсію чи зарплату дружини?
может выскажу непопулярное мнение, но сейчас на рынке ситуация такая, что на месте человека, у которого нулевой опыт, я бы согласился какое-то время поработать бесплатно на проекте, где действительно есть чему поучиться
разумеется, при условии, что есть за что жить
потому что иначе надо идти работать кассиром в сильпо
Это если у человека есть (около)профильное образование и контора не дутый стартап.
Только очень большая вероятность попасть в галерку ’ рогакопыта ’ где про бест практиз можно забыть.
В Україні є компанія Genesis, відома своїми безоплатними перепрацюваннями:
Те, що така компанія займає місця в рейтингу, шкодить індустрії, адже інші роботодавці це бачать і беруть за приклад, щоб опуститися ще нижче й пропонувати роботу без оплати.
а ещё они выгоняли людей в офис во время ковида
таким страдала далеко не одна шлюпка как крупные так и мелкие которые не засветились в отзывах, как говорил директор одной говношлюпки, ковид ковидом, а работать надо, если чел отсутствует в офисе он либо на перекурах шляется либо дома оливье строгает под видом WFH, мы за это деньги не обязаны платить
Я на DOU зустрічав дещо гірше: теми, у яких просуваються шкідливі наративи про безоплатну роботу
Ось цитата з першої теми «Пошук роботи спеціалісту без досвіду під час кризи. Прості дієві поради»:
А в другій темі «Бути на крок попереду: нові тренди в брендингу роботодавця» бренд-менеджерка пішла ще далі: взяла англомовне дослідження і при перекладі набрехала, додаючи маячню, яка шкодить ІТ-індустрії:
Слова «без підвищення зарплати» — це брехня, яка відсутня в англомовній цитаті:
Оооо, почалося! Робота за «трудодні», бо «а що ви хотіли, такий ринок!». ))
Мені нещодавно пропонували також безкоштовно працювати в стартапі в якості адміна GCP, мовляв так я наберусь комерційного досвіду. Виявилось, що цей стартап допомагає іншим організаціям налаштувати свої хмари і не безкоштовно, звісно.
Одного разу одна людина, прогулюючись вулицею, побачила дідуся, що сидів на краю дороги.
— Дідусь, ти мудрий, скажи мені, ось я не старий і сильний чоловік, але ніде не можу знайти роботу, у мене син — ледар, дочка гуляє, а дружина нічого не робить по дому. Як все виправити?
Дідусь відповідає:
— Повісь у себе на дверях табличку і напиши на ній: «Так буде не завжди».
Через деякий час його син зайнявся своєю справою, дочка вийшла заміж і стала доброю дружиною, а своєю турботливою дружиною він став дуже задоволений, та й сам влаштувався на гарну роботу. Якось, проїжджаючи на своєму автомобілі, він раптом зустрів того самого старого на дорозі.
— Ну що, старий, все сидиш? А в мене все налагодилося. І що ти мені зараз порадиш?
Старий подивився на нього і сказав:
— Табличку ту, не знімай.
це уже видима реальність, після війни бусіки незламності будуть вивозити людей на трудові лагеря а якщо ви ойтішник то для вас знайдеться місце в чудовому колективі під назвою code ua)
Ми з колегами більше воліємо працювати в першій у світі діджитал ІТ колонії, тому цей варіант не досить підходить🥲😅