Обговорюємо трешові вакансії

Впевнені, що кожен із вас хоча б раз стикався з пошуком роботи. Інколи її вдається знайти доволі швидко, а часом на це можуть піти місяці. За цей час переглядаєш чимало вакансій і серед них трапляються, м’яко кажучи, дуже дивні, а часом й трешові.

Ось, до прикладу, знайшли такий допис:

Розкажіть, які найдивніші вакансії ви зустрічали? Або, можливо, у вас є кумедні історії, пов’язані з пошуком роботи?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сама вакансія норм, нічого екзотичного, але заголовок: Vice President, C++ Engineer
С++ кодер, решта часу віцепрезидент.

careers.blackrock.com/...​ngineer/45831/74004472480

меня кстати забавляют такие вакансии, когда пол вакансии про управление и построение стратегии и команд, а вторая половина про то, что надо «шить по ночам»

Locations: Gurgaon, India

Ясно понятно. Там якщо не архітект то супергуру ніндзя але банальні речі написати не можуть не зпотовривши до шаленного збочення.

, але заголовок: Vice President, C++ Engineer

насправді може бути в нормальних компаніях.
Наприклад, в приватбанкінгі (не той що Коломойського, а банки на 10 клієнтів) всі постійні співробітники можуть бути директорами.

вангую далі будуть брати з вайтішніків плату за можливість отримати досвід

Ось такий проект — платити 300 євро в місяць щоб отримати досвід :)
www.residence.fancyit.co

Трешові не тільки про ’безкоштовно попрацювати’ а ще про трешові умови, трекери встановлені на особистий ноутбук, якщо обов’язкове відвідування офісу — економ квартирний офіс на 27 поверсі житлової багатоповерхівки в спальному районі

трекери встановлені на особистий ноутбук, якщо обов’язкове відвідування офісу — економ квартирний офіс на 27 поверсі житлової багатоповерхівки в спальному районі

Звідки ви знаєте де я пропрацював пʼять років??!!

якщо обов’язкове відвідування офісу

Бывают ситуации, когда физически надо иметь доступ к оборудованию. И это не только эмбеддед.

економ квартирний офіс на 27 поверсі житлової багатоповерхівки в спальному районі

Домашняя атмосфера, доставка китайской еды.
По-настоящему плохо — это когда конюшня в промзоне, куда заехать можно только корпоративной маршруткой.

Ну я встречал разные офисы в новостройках : и там где опенспейс на весь этаж, чисто и аккуратно и ходили только в тапочках и такие где ремонта не было 10лет, СВЧ печка измазана остатками еды за несколько поколений а доставка воды что то из области фантастики, а рабочие места так плотно чуть ли не на голове

економ квартирний офіс на 27 поверсі житлової багатоповерхівки в спальному районі

От від такого б невідмовився, невеличкі офіси де по дружньому можна провести час на кухні, то супер. От що справжне зло то опенспейсі, проходняк, столи до столів в притик де сидять десятки піздячих рил і духота...

Ми пропонуємо континентальні:
— зарплату
— офіс
— обід.

«континентальні»

Low code? Дякую. Куда потім з цім візьмуть?

По версії Low Code Guru це наразі найзатребуваніша професія , бо АІ вже замінив програмістів , дизайнерів і тестувальників а тому єдиний вихід це бути Low Code розробником 😅😅😅

Мені раз тцк запропонував проїхати на співбесіду у комфортабельному бусі, пропонували настільки наполегливо що відмовився не мав можливості

Та вони всі трешові, твоя задача підібрати свою особисту дозу крінжа, яку ти зможеш вжити без наслідків.

Один з підвидів такої пропозиції — попрацювати безкоштовно в локальному стартапі ’як би за долю’. Така собі пастка особливо для новачків.

Вони навіть не пропонують долю! Просто попрацювати, щоб здобути комерційний досвід і гордитись, що працював у цьому стартапі.

Я мав з такими справу нещодавно. Щоправда обіцяли долю лише за перші 2 місяці, а потім за гроші.

За ці 2 місяці накопав (я типу r&d був) дещо дуже нетипове та перспективне :) Вони це навіть патентувати збиралися (дійсно є що)

Зрештою, під кінець терміну сказали, що треба ще 2 місяці за «акції» попрацювати, бо інвестор ще не зайшов. Я звʼязався з «попєрєднікамі», і дізнався що проєкт вже більше року на цій схемі існує. І жодних грошей ніхто не бачив.

Пішов, і відмовився від «акцій». Дякую собі, що був обачний, і не пушив у проєкт алгоритми :)

Хоч у сфері вже 10 років, зараз настільки все погано, що і на таку чухню можна погодитися 🤷🏻‍♂️

Типу, як парттайм можна попрацювати і на таких засадах (якщо більше нічого немає). Головне, до отримання грошей взагалі нічого цінного не віддавати. Тоді буде ніби пет проєкт робив)

Мені теж влітку пропонували попрацювати «за акції» пару місяців , поки не зайде інвестор. Можливо навіть та сама контора.

Якщо тема «фото», то так =)

Так, вони. Не знав, що це така схема, щоб мати команду сіньорів (при чому, у всіх сенсах) і не платити за це. 😂

Періодично дивлюсь на Сrunchbase, щось там тиша у них.

знаю похожий скам, чуваки в эпоху хайпа крипты пилили очередную монету, которая «вот-вот должна выйти на IPO» и инвестор полгода платил им зарплату защекоинами, которые так и не вышли на листинг биржи, то что инвестор прогорел. Поэтому зарплата только в президентах, а со своими фантиками пусть идут лесом)

один из топовых бодишопов на доу выставил на мороз чувака за то что он отказался в резюме добавить свое фото для заказчика, это было обязательное условие для девелоперов (не сейлз, пм и подобное где работа с людьми) На возражение может у него нет уха или носа бодишоп на следующий день разорвал контракт, «для этого кастомера обязательно наличие фото в цв»

або ви щось не договорюєте або вигадали.
1. компанія самостійно готовить СВ кандидатів які подає клієнтам. інженер може про це взагалі не знати
2. у кожного працівника є свій профіль у внутрішній системі, де обов’язкого має бути фото. його і використовують в СВ по дефолту.

компанія

Яка компанія? Чи ви курсє за усі компанії?

Далеко не всі компанії самостійно готовлять сівішки)

я ниче не выдумывал, факт есть фактом,

обов’язкого має бути фото

вы что там коллекцию фотомоделей собираете небритых и лохматых лиц, которые 99% времени тупо пишут код?

Ну вобще-то нормально в большой конторе узнавать нужного человека в лицо, а не орать «кто тут Вася Пупкин» на весь опенспейс.

на фулл ремоуте опенстойло ненужно вообще. Чтоб не орать есть мессенджеры, а если вы там орете на кого-то то лучше с такими не работать

Сегодня есть множество способов связаться с человеком в офисе, кроме как сверять каждого встречного с фотографией.

Робота без оплати була популярна в 1996-1999 роках.
Але в ІТ швидко зрозуміли, що є базовий рівень потреб, який починається від $500-$1000.
За 3-6-12 місяців людина набирає досвід достатній щоб заробляти мінімум. Зазвичай цей рік навчання люди проходять на 1-3 курсах профільних університетів. Або самостійно навчаються 3-6 місяців для зміни напрямку роботи.

зрозуміли, що є базовий рівень потреб, який починається від $500-$1000

Хіба не баланс попиту/пропозиції є єдиним рушієм ЗП? Можна розуміти, що завгодно, але якщо конкуренти будуть переманювати готових спеціалістів на вищу ЗП, то варіантів і в себе піднімати ЗП немає. І навпаки, якщо роботи немає, то й немає сенсу переплачувати по ЗП

нє, зп це результат того, як ти себе продав. В нашій улюбленій айтішечці взагалі не новина, коли людина заробляє якісь неадекватні гроші, але по факту нічого не робить, а чого, бо він вміє себе продавати, їздити менеджменту і старшим технарям по вухах, де треба дмухнути, можливо навіть підлизати, а ще вони дуже живучі, і їх не торкаються скорочення, по факту він тут знаходится бо він чисто крутий пацан. Поки всі ішачать на галері він живе в серіалі кремнієва долина.

бачила сьогодні діалог з перших рук

— чим ти займаєшся?
— живу життя
— а ким працюєш?
— Вселенная изобильна. Я не работаю

There is no intermediate state between ice and water but there is one between life and death: employment.

— Nassim Taleb

Аналогія не дуже коректна. Треба замість ice and water підставити ice and steam. Тоді можлива сублімація, яка дозволить минути рідку фазу, і одразу із твердої в газ :)

there is no intermediate state between ice and water

intermediate state between ice and steam = water

кто понял жизнь — работу бросил

І став жити на мамину пенсію чи зарплату дружини?

может выскажу непопулярное мнение, но сейчас на рынке ситуация такая, что на месте человека, у которого нулевой опыт, я бы согласился какое-то время поработать бесплатно на проекте, где действительно есть чему поучиться
разумеется, при условии, что есть за что жить
потому что иначе надо идти работать кассиром в сильпо

Это если у человека есть (около)профильное образование и контора не дутый стартап.

Только очень большая вероятность попасть в галерку ’ рогакопыта ’ где про бест практиз можно забыть.

В Україні є компанія Genesis, відома своїми безоплатними перепрацюваннями:

Наши специалисты много работают — в среднем это 10-11 часов. Они это делают не потому, что их кто-то заставляет.

Те, що така компанія займає місця в рейтингу, шкодить індустрії, адже інші роботодавці це бачать і беруть за приклад, щоб опуститися ще нижче й пропонувати роботу без оплати.

а ещё они выгоняли людей в офис во время ковида

таким страдала далеко не одна шлюпка как крупные так и мелкие которые не засветились в отзывах, как говорил директор одной говношлюпки, ковид ковидом, а работать надо, если чел отсутствует в офисе он либо на перекурах шляется либо дома оливье строгает под видом WFH, мы за это деньги не обязаны платить

Я на DOU зустрічав дещо гірше: теми, у яких просуваються шкідливі наративи про безоплатну роботу

Ось цитата з першої теми «Пошук роботи спеціалісту без досвіду під час кризи. Прості дієві поради»:

Прилетіло на пошту кілька листів від молодих спеціалістів, які шукають роботу.
Ці листи наче з минулого, бо вже давно ми не отримували вхідні від кандидатів, які готові працювати без оплати, за досвід.
Будьте готові до низької зарплати.

А в другій темі «Бути на крок попереду: нові тренди в брендингу роботодавця» бренд-менеджерка пішла ще далі: взяла англомовне дослідження і при перекладі набрехала, додаючи маячню, яка шкодить ІТ-індустрії:

92% співробітників розглянули б можливість зміни роботи без підвищення зарплати, якби така можливість випала в компанії з кращою репутацією.

Слова «без підвищення зарплати» — це брехня, яка відсутня в англомовній цитаті:

92% of people would consider changing jobs if offered a role with a company with an excellent corporate reputation.

Оооо, почалося! Робота за «трудодні», бо «а що ви хотіли, такий ринок!». ))
Мені нещодавно пропонували також безкоштовно працювати в стартапі в якості адміна GCP, мовляв так я наберусь комерційного досвіду. Виявилось, що цей стартап допомагає іншим організаціям налаштувати свої хмари і не безкоштовно, звісно.

Оооо, почалося!

Одного разу одна людина, прогулюючись вулицею, побачила дідуся, що сидів на краю дороги.
— Дідусь, ти мудрий, скажи мені, ось я не старий і сильний чоловік, але ніде не можу знайти роботу, у мене син — ледар, дочка гуляє, а дружина нічого не робить по дому. Як все виправити?
Дідусь відповідає:
— Повісь у себе на дверях табличку і напиши на ній: «Так буде не завжди».
Через деякий час його син зайнявся своєю справою, дочка вийшла заміж і стала доброю дружиною, а своєю турботливою дружиною він став дуже задоволений, та й сам влаштувався на гарну роботу. Якось, проїжджаючи на своєму автомобілі, він раптом зустрів того самого старого на дорозі.
— Ну що, старий, все сидиш? А в мене все налагодилося. І що ти мені зараз порадиш?
Старий подивився на нього і сказав:
— Табличку ту, не знімай.

Робота за «трудодні»

це уже видима реальність, після війни бусіки незламності будуть вивозити людей на трудові лагеря а якщо ви ойтішник то для вас знайдеться місце в чудовому колективі під назвою code ua)

Ми з колегами більше воліємо працювати в першій у світі діджитал ІТ колонії, тому цей варіант не досить підходить🥲😅

Підписатись на коментарі