Як виглядала IT-індустрія, коли ви тільки починали?
Нещодавно на Reddit було опубліковано допис, де автор ділиться своїми думками про те, що IT-індустрія дуже змінилася з моменту, як він почав в ній працювати.
«Коли я почав кодити в 14 для розваги, це було по іншому. Зараз це все про те, щоб копіювати пости на Medium із рішеннями, які навіть не працюють, тому що ніхто не тестує те, що вони копіюють, або ж це все генерований штучним інтелектом контент, який очевидно не працює.
Більшість контенту, який я зараз бачу, — це чат-боти зі штучним інтелектом, які заявляють, що вони швидші за оригінали, що можна використовувати кілька ШІ одночасно, або щось таке. Навіть Тео (власник Discord-спільноти „typesafe cult“ Тео) піддався цьому дурному хайпу навколо ШІ.
Чому так? Ця індустрія все більше віддаляється від створення дійсно корисних речей і все більше перетворюється на вигадування нових слів для клікабельності.»
В коментарях користувачі почали активне обговорення з цієї теми:
«Я вже давно в цій індустрії, і одна з головних відмінностей тепер у порівнянні з тим, що було 15 років тому, полягає в тому, що 90% проблем вже фундаментально вирішені.»
«Я думаю, що кількість якісного продукту залишилася тією ж, але загальний обсяг продукції зріс, і велика частина з неї — це або шахрайство, або щось схоже на „подарунок“».
А як виглядала IT-індустрія, коли ви тільки починали? Як вона змінилась? Ці зміни були в кращу чи гіршу сторону? Чи, можливо, все лишилось незмінним?
35 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів