Скільки в українському ютубі насправді ботів

Давно помічав що у youtube під відео особливо на політичну тему дуже багато негативу. Аж не вірилось невже люди такі злі чи зневірились. Вирішив зробити дослідження і проаналізувати хто ж пише ті коментарі — боти (нелюди що пишуть коментарі за гроші) чи все таки люди.
За джерело даних було взято Youtube Data Api V3 , дані викачував у postgresql + для викачки використав 56 гугл акаунтів (дуже повільно качалось прийшлось помучитись).

В результаті получився додаток до chrome браузера який показує хто ж бот.
Також можна подивитись відео як працює додаток.

Після декількох тижнів я викачав трохи більше ніж 62 мільйони коментарів і 6.2 мільйони юзерів — можна будувати якісь висновки (приблизно 50 різних ютуб каналів). Ось деякі результати

1. Є дуже активні юзери які пишуть навіть 30 коментарів у день. В загальному 7 тис користувачів (0.1%) пише більше 1 коментаря у день або 1500 користувачів (0.025%) більше 2 коментарів у день.

статистика по частоті

Після ручного аналізу десятку каналів з високою частотою — я помітив що вони всі негативні — дуже негативні.

Результатом я був дуже здивований — я знав що є боти але не думав що їх так багато (особливо на каналі ТСН та УНІАН)
Швиденько зробив додаток для chrome браузера і тепер можна дивитись хто ж там пише. Деколи бувають відео де боти відписують іншим ботам — це аж смішно :)

Також було помічено — примітивний статистичний алгоритм на декількох параметрах не знайшов жодного боту на не політичних каналах. Не думаю що це співпадіння.

Ось приклад як це виглядає для юзера — червона іконка і лейбл чому він бот.

додаток - приклад

Можна зробити АІ визначення ботів — технічний проблем немає тільки треба щоб хтось користувався бо для 10 користувачів не хочеться тратити на це час

Висновок — цей додаток буде знаходити ботів тільки на політичних каналах. На інших їх або немає або дуже мало.
Я не дивлюсь новини в ютубі але є багато хто дивиться і читають коментарі. У більшості випадків нажаль це боти якщо говорити про політичні канали і люди спілкуються із ботами і поступово змінюється їхня думка не на нашу користь.
Якщо є такі знайомі — було б круто щоб вони користувались цим додатком і не кормили ботів. Це буде мотивація робити нові фічі (наприклад побачити усі коментарі які написав користувач або AI) .

Кому цікава дана тематика або є ідеї як покращи буду вдячний за допомогу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось16
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

хто б дослідив психічне здоров’я тих, хто робить заставки на каналах новин... 24-му та інших 🤔

Почалося!!!
світ НА ВУХАХ! КОЛАПС у Кремлі: злили ПРОГНОЗ.

Довбані клікбейтери, дуже часто сенс сказаного у відео просто ортогональний заголовку.

детектити ботів за сухою статистикою у епоху ботоферм та АІ ну такое собі)
одне кому це залетить це державі, прикрутити туди ллмку добавити апку чувака з минулого топіка де він шукав іпсо у новинах і можна буде банити зрадоньку під гасла «це все ІПСО» щоб якийсь Микола упаси боже не засумнівався у потужності держави\влади\тощо)

Уважніше перечитайте статтю.
Цитата

Можна зробити АІ визначення ботів — технічний проблем немає тільки треба щоб хтось користувався бо для 10 користувачів не хочеться тратити на це час

Я зробив дослідження із декількома hate speech моделями + підключив Perspective API. + Платну chat gpt API (дорого зараза) Але як писав в статті поки 10 юзерів мені підходить тупа статистика написана по 5-6 коефіцієнтах. Будуть юзери буде краще. Не буде — закину.

З цікавого — я розглядав 2 моделі боротьби.

1 це зробити аналіз для власників каналів щоб їм показало хто бот або автоматично забанило .
2 для юзерів той що зараз є.

Пішов 2 шляхом хоча не факт що він правильний.
У 1 випадку не було б проблем з мобілкою що є величезним плюсом.

Перейти з однієї моделі на іншу доволі легко бо основна складність це збирання великого об’єму даних і
обробка (наразі база 20 гб приблизно і росте) + В ютуба є купа лімітів в апі — наприклад не має апі дай всі коментарі по юзеру.

Можна взагалі не збирати дані або трохи зібрати і чат жпт натравити на коменти хай згенерує характеристику юзера- тільки локально тре буде піднімати чат жпт — бо мільйон токенів за 10 баксів наскільки пам’ятаю швидко закінчується

Хто поставив додаток подивіться для прикладу скільки ботів у цьому відео
www.youtube.com/...​SbMOkeTbXM7eKInyOK7B0F6wM
45 коментарів і з них приблизно 40 — це боти — жжесть

у продовженні тієї ж теми ось щойно досвіду но вже #фбговно щойно на ніч мімо крокоділ і натикнувся на старого знайомого руській єврєй тута у ізраілі тож взявся почитати що в мірє дєлається

там знайшлися цікаві тьотки з теми вопроса фінансової грамотності як реалістичності фінансових інвестицій які вивели ще кудись де був пост тіпа за книжку (?) тов. мєркєль де вона «зриває покрови» но не на саму книжку но за якесь відео на ютубі з розбором книжки (?) тов. мєркєль зараз я ще трохи лінку знайду...

а ну да для початку «позиція» самої дами яка власне пише той пост

«что конкретно вас смущает я сама судить не берусь потому что я не спец в украинской политике но для меня єто виглядит не как оценки а как факті»
(к)

вот видео я так думаю я правильную ссылку нашёл

youtu.be/NqdkfisvMOY

кстати этот ваш «обозреватель» у меня на ютубе называется Andrii )) тоже из ваших?

... так вот на конец за коментоботов (не считая что оригинальная сама русская тётка сама по себе «оригинально русская не адекватная» на что ей собственно в её собственном же ж фейсбуке её знакомые и указывают как на чисто технические моменты)

в тему обсуждения «мемуаров меркель в напевании рабиновича» тут же ж приходит другая «тётка» которая начинает «рассказывать» что-то там «за порошенко и за зеленского» как то «порошенко людей к раде свозил это факт» и «порошенко липецкую фабрику нашу купил и конфеты наши лучшие в мире испортил и стал выпускать своё говно так нашу фабрику жалко»

но там есть другой весомый момент потому что эта «тётка» она вступает в дискусии с другими уже реальными коментаторами на что те реагируют уже окончательным почти буквальным «нах. пошла нах. мне сдался твой порошенко ты за.бала я тебе совсем другое говорю так нах.»

ну я правда не много приукрасил с более или менее культурного литературного после чего «тётку» просто игнорируют

и да «тётка» чистый коментобот только чуть продвинутой версии но опять же ж подтверждает мою гипотезу в том что

№ 1 коментоботы тупые именно by design просто потому что «умными» они быть не могут просто потому что тогда чисто технически не возможно будет «продвигать повесточку» именно потому что умной аргументации и дискусии она «повесточка» ни какой не выдерживает именно by design

№ 1 реальным людям даже самым тупым это уже просто надоело ну хотя бы б просто потому что даже самым тупым в общем-то не слишком привлекательно наконец «вести дискуссию» можно сказать буквально «с фонарным столбом» и это «аллегория» лишь литературно иллюстративна но на деле реально суровая реальность

даже реально тупым хочется «вести дискуссию» с реально уже сколь-либо умными ну просто потому что иначе слишком тупо уже слишком очевидно

что кстати в свою очередь уже тоже классика ещё советская ))

«Сре́зал» — рассказ Василия Шукшина, написанный в 1970 году.

ЗЫ: вообще я искал ссылку на сам текст на библиотеке Мошкова но видимо мой гугл уже перестроил алгоритмы под меня и кстати библиотека Мошкова я знаю в Украине не открывается и вот дальше интересный вопрос «а зачем?» ))

... потому что тут очень не ловкий момент который тебе в твоих исследованиях возможно имеет смысл понимать как то «чтобы в своём следствии не выйти на самого себя» это то что украинцы по этому вопросу прямо сейчас не отличаются ровно ни чем и возможно как общая гипотеза ни когда и не отличались на самом деле

что конечно есть российское ипсо ))

В українському сегменті ще відносно тихо, тут господарюють тільки дві великі бото-мережі: міші подляки за підтримки ОПи та російська.

А ось в США, наприклад,пасуться одночасно ботомережі російські, китайські, північнокорейські та іранські. От де розгул ботви :)

Я fox news і cnn трохи сканував. Там багато відео із 5+ тис коментарів — напевно срачі жорсткі.

напевно срачі жорсткі.

я же ж кажу срачі там нема живі люди то є тупо ігнорять вже там чисто комєнтоботи підряд

Ага, я таке бачив на польських сторінках (а я ж іще давно на польськомовних срачах собаку з’їв, пишу практично вільно, а читаю не гірше ніж англійською), коли однотипні ботські висери проти українців з пустих сторінок перемежовуються нечастими «моя хата скраю» від реальних поляків.

ага згадав же ж на що саме я відреагував же ж у заголовку

в українському ютубі

... тож певно то україномовне чи то якось мовне тож то ти ще в американомовному не був бугога ))

я знав що є боти але не думав що їх так багато

гм ну welcome to the real world neo ))

Деколи бувають відео де боти відписують іншим ботам — це аж смішно :)

а що з смішного?

... то ти смішного не бачив бо певно не аналізував сам контект коментів у них буває смішні моменти коли вочевидь нема рознарядки але сама машина рухається за інерції і вони пишуть тупо коменти щоб писати коменти які коменти самі в собі сумніваються що пишуть у тім числі і намагаючись «відписатися» самім собі тобто іншим «акаунтам» можливо іншної ботоферми а може координації просто нема

Висновок — цей додаток буде знаходити ботів тільки на політичних каналах. На інших їх або немає або дуже мало.

так проблема тут у тому ща на інших їм швиденько простіті насувають пісюнів і вони зникають швидше ніж встигають підвозити ))

... з чого слід визнати що це все ж таки витрати тож самі ботоферми не пускають їх тратитися просто так

У більшості випадків нажаль це боти якщо говорити про політичні канали і люди спілкуються із ботами і поступово змінюється їхня думка не на нашу користь.

здебільшого люди вже давно не спілкуються з ботами бо ж коментоботи там ну реально тупі це як спілкуватися з радіо яке говорить лише лозунгами і повєсточкою і не те щоби не може тримати дискусію але тупо не вміє

... а до речі

в українському ютубі насправді ботів

є такі ще й «лідери думок» так само точно «виступають» аж на стільки що до ніх самих вже почало прилітати власне від глядачів «завалив би ти дірку для їди бо як уже запросив когось виступити то давай послуїаємо запрошеного а не тебе самого (бо задовбав шото)»

... тож реальні люди з коментоботами давно не «спілкуються» ну хіба з автоматичної соціальної ввічливості hi ivan how is tsar vlad?

Кому цікава дана тематика

але так тема на справді годна тож для розширення тут треба розширювати сам додаток до рівня щоби самі користувачі могли мати свої власні мережі та сітки за якими визначали би самі коментоботів і відповідно наповнювали би свою базу ну і обмін базами і далі інструменти аналізу «бази коментоботів» обговорення тощо

і писати самім ютубу гуглу офіційні листи з цього приводу «ось коментоботи ми визначили так і так» і трекати цю інфу вона пригодиться як раптом ставити кейз «люди проти ботів» бо ж люди на справді не такі дурні і на справді то є реально усіх (людей) уже задовбало

тож удачі ))

ЗЫ:

Результатом я був дуже здивований — я знав що є боти але не думав що їх так багато

... баняться у кількостях трохи більших ніж українські офіціали рапортують про втрати росіян на фронті )) як то до речі зокрема моя ідея мати власне «малі соціальні мережі» а точніше «сітки» власне власних соціальних контактів як то буквально акаунтів за які ти власне сам знаєш точно що має давати можливість перевірки як то «ок хто знає цього чувака ніхто ну сорі чувак нах. єто туда в сібірь»

... тож як то буквально аби «соціальна мережа» була буквально лише виключно твоя навіть якщо супер дупер цукер магнати «володіють платформою та правилами»

ну а там власне і до власної платформи не далеко чисто горизонтальної )) власне сам інтернет (не плутати навіть з веб) він же ж децентралізований by design

Дякую за розгорнуту відповідь .
Не погоджусь тільки з тим що не спілкуються.
Нажаль спілкуються з ботами доволі багато. Деякі вміло ховаються. А деякі тупі просто фразами як ви казали — їх зразу вичисляють.
Але це проблема ще самих ютуб каналів. Для прикладу на каналі бутусов-плюс чи української правди їх немає або мінімум.
А от на сайті укр правди їх дуже багато (фейсбук плагін юзають)

Не погоджусь тільки з тим що не спілкуються.

можливо тут я допустився помилки в оцінці бо ж на справді я не читаю коментарі словянськими мовами ссср

я й відео дивлюся як то «постольку поскольку» тож якось так

як то як зокрема я взагалі не був

на каналі бутусов-плюс чи української правди

гарне питання btw бо подумавши я геть не бачу чого мені там бути сорі ))

А от на сайті укр правди

так само не був у них же ж текстові версії є хіба ні?

ЗЫ: а стоп «на сайті» це ж і є «на сайті» як то і є «текстові версії» а ок я знаю фішку у мене «фб» просто виключений на компі у ряду з усіма «помийками інтернету» сорі ))

Можна зробити розширення опенсорс? Так-то не хочеться тестувати тоді

Зробити можна без проблем тре тільки підчистити та дописати рідмі.
+ Діаграму треба намалювати хоть як працює бо там є rabbitmq, redis, 3 бекенд сервери в докерах (апі з БД, загрузка, статисика) + firebase як паблік сервер. Підготую зашарю може комусь буде цікаво

Саме розширення на typescript react — воно зайняло до 10% часу — напишу рідмі і зашарю

Интересная задача, только решил ты ее неправильно. Буквально на уровне постановки.

Моя ціль крім ботів також було зробити фічу показ усіх коментарів бота. Тому з моїх вимог зроблено правильно

Ну да, такие как ты правы всегда :)

Я не решал, но могу назвать критерии опознавания бота. И это не 10 комментов в день.

Зачем? Товарищ инициативный, пускай извилины качает.

як «навіщо»? бо ви самі запропонували.
Окрім токсичної критики від вас поки що нічого не прийшло.
Марна трата часу читати вашу гілку коментів.

як «навіщо»? бо ви самі
запропонували

Ничего я не пропонував, это твоё шкодливое подсознание.

Марна трата часу читати вашу гілку коментів

Привык, что тебе все разжевывают?

шкода твоє оточення

Окрім токсичної критики від вас поки що нічого не прийшло.
шкода твоє оточення

----

Марна трата часу читати вашу гілку коментів.

1. буквально 3 його комента в гілці)
2. якщо ти незнаєш контексту то навіщо строчиш?

Це кст той самий випадок коли чат гпт замінить людину, бо просто порівняти ваш рівень спілкування та гпт і зразу видно гап

Мені не складно пояснити тобі мотивацію моїх повідомлень в гілці.
Автор гілки вище плюється жовчу направо і наліво, причому з нотками газлайтінгу, на що йому зробив зауваження. Після його відповіді в тому ж ключі — він отримав отримав коментар його рівня, щоб йому ж було зрозуміліше.
Якщо тобі ще щось потрібно пояснити або якщо поточне пояснення заскладне — ти звертайся =)

наразі статистика по 5-6 параметрах рахується — потратив на неї мало часу і на перший час дуже навіть ок. Як далі буде — побачимо будують юзери — поміняю на кращий підхід а поки цілком ок

Всі навколо боти, крім тебе.

До речі я реально зустрічав живу людину, яка стільки шитпостила на доу. Якісь курси вів чи веде для проходження співбесід.
А ТСН вражає, їх сюжети і статті часто викликають неоднозначну реакцію.

Алгоритми можна різні. Можна навіть навчити нейрону мережу. Але прікол що навіть такий простий алгоритм без заморочок знайшов більше 90% ботів

Можна навіть навчити нейрону мережу.

там нема особливого сенсу там дуже прості фільтри на вході будуть фільтрувати від 90% і до 99.99% цього «вхідного»

... фокус тут у тому що вони не можуть «порозумнішати» (щоб потребувалися складні алгоритми виявлення) саме by design бо ж як щойно вони «порозумнішають» вони же ж просто не зможуть нести усю ту х.ню яку нести єдине їх власне призначення

це останнє перевірене ще за часів «старого доброго» ссср )) селяві

яка стільки шитпостила на доу

о так то же ж я ))

Якісь курси вів чи веде для проходження співбесід.

а ніт не я ((

А ТСН вражає

це ще якщо м’яко казати це як буквально ті самі коментоботи но чомусь в телевізорі і на сірьозних щах типу вони справжні але тут уже в другу чергу вражає якраз саме те що вони же ж справжні і що як то буквально цитуючи класика (ворог народу) «так вєдь другіх нєт» (к) (тм)

О,.. це питання до опешечки — відомо вони багато бюджетних грошей заливають в ботоферми

Я бачив в основному російських типу — Росія прийде порядок наведе (зміст). Жаль тільки додаток на десктопі працює майже усі користуються мобілками

А..це вже застаріло як роки півтора. Зараз всі ресурси на ’не згодних з телемарофоном ’

Насправді можна робити для будь якої соціальної платформи якщо десктоп додаток. А от мобілка це вже проблема. Взагалі пробував випадкові коментарі кидати а чат жпт апі щоб вона дала характеристику людини. Доволі цікаво получилось. Якщо колись в мобільному хромі появиться підтримка додатків було б круто.

Зайдіть в інстаграмі в коменти під постами найвеличнішого. Ось де розсадник ботів, вихваляючих будь-які дії великої команди Зе. І роблять вони це за наші гроші

Зайдіть в інстаграмі в коменти під постами найвеличнішого. Ось де розсадник ботів, вихваляючих будь-які дії великої команди Зе. І роблять вони це за наші гроші

а ти зараз використав слово «найвеличніший» за гроші, чи це твоє внутрішнє переконання ? 🤔

Не знаю. Крім DOU ніде прям сильної боротьби із невірними не бачив доречі. Привіт дорогій редакції

на справді у загальному питанні нема жодного значення чиї саме то коментоботи як то буквальне вже як боян чистої класики

Він скочив на гусеницю, розчинив люк і заліз у жарку напівпітьму. Він уже поклав руки на важелі, коли згадав, що залишилося ще одне запитання. Він висунувся.
— Послухайте, — сказав він, — а чому справжнє призначення башт приховується від рядових підпільників?
Зеф скривився і плюнув, а Вепр сумно відповів:
— Тому що більшість у штабі сподівається коли-небудь захопити владу і використовувати башти так само, але з іншою метою.
— З якою — іншою? — похмуро спитав Максим.
Кілька секунд вони дивилися один одному у вічі. Зеф, відвернувшись, старанно заклеював язиком сигарету. Потім Максим сказав:
— Бажаю вам вижити, — і повернувся до важелів.
Танк загримкотів, забрязкотів, хруснув гусеницями і покотився вперед.
(к)

Підписатись на коментарі