Технічні раритети минулого. А у вас є щось, варте «музею техніки»?

Нещодавно на просторах Х натрапив на цікавий тред, де демонструють кілька раритетів із минулого тисячоліття (буквально).

Також ми робили огляд цікавих і нестандартних клавіатур, зазирайте.

Спільното, а чи є у вас подібні технічні дива? Якщо так, то звідки вони у вас з’явилися? Можливо, вони навіть досі працюють? Діліться фотографіями в коментарях!

P.S. Для додавання фото, завантажте його на Imgur і вставте посилання на файл у свій коментар.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ZХ Spectrum 48к украинского разлива — «Икар». Делали у нас в Харькове, на «Хартроне»

компака армада 1700 та збірка на базі overdrive 120, але змінив їх на CT-6BTM та другий слотовий пеньок і Thinkpad 600. А щодо більш старих речей — крутив Scorpion, але якось не проникся магією спектрумів, тому здихався.

МК52 — калькулятор без кнопки `=`

Є трохи рарітетів, Партнер 01.01, працює, дуже загадковий Юниор ФВ-6506 у повному комплекті і працюючий, Беста-88, працює але здохла лента з операційною системою в нема рідного дісплею, усілякі sun ultra, епли на m68 чи powerpc не дуже музейна тема, їх багато було. Є ще Аргон врятований від аффінажників але трохи размарадьорений

ну якщо музейне, то можливо ці два поважних пана привернуть увагу спільноти, буремні були часи.. сайрікс.. як багато у цьому слові.. )))

десь у дальньому сараї лежать бобінний магнітофон, і величезний ящик (радіола) — хз яких років... не знаю, звідки воно взялося... слава богу, я таке не застав... коли-небудь треба повикидати...

а з новішого монітор ч/б, CD-ROM LG... робочий... аж 52-швидкісний...
знову ж таки... нема часу викинути...

а... ще купа фотоплівок «Свєма»... Софія Ротару десь там була... на день міста у 85 році приїжжала )

Повністю робочий iMac g4. Не знаю наскільки це саме «рарітет». Але тішить)

IBM ThinkPad Pentium III 512 mb RAM

Спільното, а чи є у вас подібні технічні дива?

Трохи є — вiдеокарта 1997 року SiS 6326, проц AMD K6-2(1998 рiк) i ще декiлька процiв посвiжiше — Pentium 4, Core2Duo, якiсь Целерони i Атлони. Все в робочому станi.

Я на клавиатуре с третьего фото изучал Basic в школе

Аж олдскули звело. Ми теж Basic вивчали, тільки на корветах. Ось таких — it8bit.club/...​erfiles/museum/Korvet.jpg

І це блін у 2003 році, коли здавалося б вже нормальні компи були, але нажаль не у класах інформатики провінційної школи.....

У нас у 2003 році у школі навіть компів не було. З’явились тільки коли коли брат пішов у школу. Здається у 2008му

Нічого собі, в мене в простій Тернопільській школі компи з’явилися в 1997

Ну якщо школа у Тернополі то вона вже не проста бо знаходиться в обласному центрі.

Знаю школу в Києві де комп клас з’явився лише у 2000-2001±)

у нас вони були теж до 2003 в одному з кабiнетiв iнформатики, а в другому стояли «моднi» компи «Поиск-2» з нормальними клавiатурами. Я закiнчив 11-й клас i з’явилися новi компи на Pentium.

В Луцьку «Поиск» був у мене в школі ще у 1992 році

Не знаю варте чи ні. Десь в гаражі MacBook a1181 late 2008
Ще GBA, GBC та 2DS і декілька картриджів

стопка перфокарт
в свое время были удобны как закоадки в книгаз

тред з усього семи коментів? які до того ж без реєстрації не побачиш (єбанутий цей твітер, їйбогу. І всі хто ним користуються)

Про робік скажу одне — у нього є один фатальний недолік — ресет робиться одночасним натисканням двох кнопок, котрі знаходяться в основному блоці клавіатури.
А в доінтернетні часи ігор на касетах освоєння цих ігор робилося методом тика — банально перебиралися всі клавіші. А прискорити цей процес можна було шляхом натискання групи клавіш долонею. ЧИ варто казати, що кілька разів долонею було натиснуто одночасно обидва reset?
В часи робіка був кльовий юмз-шний орєль бк. У нього ресет був окремою кнопкою + була окрема кнопка немаскованого переривання + була вшита кирилиця (яка, правда, працювала тільки на ньому).

Орель магнітофони ще були непогані... в мене 3 штуки було, касетами торгував )
rem-tv.net/stuff/orel-101-1

ще один плюс гробіка — це змінний резістор, яким можна було викручувати фазу відеосигналу, я підключав його самостійно до старого (1976 г.в.) лампового чб теліка й він показував інвертовано, тобто біле було чорним.
а цей резістор дозволяв скрутити це інвертоване відео на нормальне

Підписатись на коментарі