🤔 На кого підписатись у LinkedIn, щоб читати якісний експертний контент українською

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Якщо у планах на 2025 ви написали собі «розвивати LinkedIn», то дуже швидко відчуєте — у нас тут своя затишна спільнота з блекджеком і... до якої легко долучитися.

Нас — україномовних експертів, які активно діляться корисним контентом у LinkedIn — не так багато.

На допомогу «новачкам», які тільки стають на шлях LinkedIn-самураїв, і на радість «старожилам», які протрималися більше 1-2 місяців, ділюся своєю суб’єктивною підбіркою.

Кого читаю, за ким слідкую, чий контент гідний уваги.

Andrii Mandrika
Ray Astafichev
Misha Nestor
Nataliia Yelenevych 🇺🇦
Victoria Kravchenko
Serhiy Kovtun
Petro Nikolaiev
Rostyslav Salata
Olena Derebera
Ihor Levenets
Svitlana Sharhorodska
Mark Opanasiuk
Mykhailo Horobtsov
Susanna Salata 🇺🇦
Lana Palamarchuk
Roman Povzyk 🇺🇦
Vitaliy Zamedyanskiy 👋🏻
Nataliia Hradobyk
Artem Bykovets
Oksana Nosenko
Orest Dmytrasevych
Artem Borodatiuk
Viktoriia Prydatko
Max Ischenko
Mykola Kalakutskyi
Inna Kalinina executive coach
Oksana Smilka
Kateryna Meleshenko, PhD
Kseniia Larina
Ihor Lisnyi
Nikolay Cheremisin
Victor Shulga
Oleksa Mashchyts
Oleksandr Moskalyuk 🇺🇦
Alina Korol
Arseny Hofman
Helen Kyianovska
Андрій С.
Iurii Granovskyi
Dmytro Belko
Roman Apostol
Yulia Koval
Vladа Podkuyko
Yehor Fedorov
© Ihor Nikolenko
Roman Astafiev

Дисклеймер: це не рейтинг, кількість підписників у цих експертів дуже різна.

Спершу я намагався зібрати підбірку тих, хто пише про продуктовий менеджмент, але список швидко вичерпався. Тому я розширив його дотичними та цікавими мені особисто темами й людьми.

Пропоную в коментарях ділитися, кого варто було б додати до цієї підбірки. Давайте зробимо людей, які розвивають україномовний контент, відомими на весь LinkedIn 😅

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Кажуть linkedin, linkedin. Ну зарегався, підписався на декілька Embedded C Programming груп, думав може якісь цікаві речи постять. Боже, там якісь незрозумілі пости, які ніякої корисної інформації не несуть. Усі коменти в стилі cool, informative, impressive... якесь воно чудне все.

Скажу так, я написав софт для розкрутки власного лінкедину, потратив 2.5 роки, пристойну суму коштів, намагався постити технічний контент, і ... дуля з маком. Тим часом добродії з вашого списку, що в основному постять рандомний булщит, мають в 100 раз більше переглядів.

Та да є таке — успішний успіх — мотивація та фокус що робиш -переказ ідей з популярних книжок — а потім тихенько так підсовується реклама.

А про що постили технічний контент?
Загалом це нормально — технічні теми збирають менше переглядів, коментарів, але це не визначає їхню цінність. Просто це нішева історія, коментувати не завжди є що, але хтось подумки дякує за матеріал)

Це закономірно. Бо чим простіше контент тим більшій аудиторії він заходить. Бо не всі розуміють, наприклад, архітектуру мобільних застосунків. А от поради по персональній ефективності — зовсім інша справа.
Тому, зі свого досвіду, бачу, що для постійного зростання в кількості аудиторії треба чередувати технічні теми з загальними. Також, загальні теми показують, що ви не робот і не за точені тільки на роботу.
То ж це ціла окрема діяльність — розвивати лінкедин. І в людей з наданого мною переліку це виходить. Та й читати їх цікаво. Тому є чому повчитися=)

Ніколи не підписуйтесь на рекрутерів та hr ів — більш юзлес контенту треба ще пошукати. А коли вам буде потрібна допомога з пошуку роботи з вірогідністю 99,9% ніхто з них не допоможе

В цьому переліку, в першу чергу, відштовхувався від цікавості та корисності контенту. В тому числі і від hrїв. Але звісно, тут на смак та колір у всіх фломастери різні)

Карʼєрні коучі, інши інфоцигани, сеньйори девопси з 1.5 року комерційного досвіду, happy SEO of my life (lol).

А кого ви читаєте на лінкедині, хто цікаво та корисно пише українською?

В списку одні інфоцигани-словоблуди, а от нормальних девів немає, ось наприклад www.linkedin.com/...​-list_comment_actor-image

В першу чергу складав перелік саме продуктових спеціалістів, хто постійно пише в лінкедині українською. Потім трохи розширив маркетингом, стартапами, управлінням проєктів. Тому девів тут і немає=(
Але це чудова нагода спробувати скласти вам такий перелік саме девів — впевнений, що повинно вийти не менше цікаво!

Є. Продаж курсів стажування/ навчання для девопсів. З невеликим досвідом має невеличкий бізнес. респект. На завість галерним гребцям.

LinkedIn is OnlyFans for middle managers. За експертизами то в Х )

Цікаво. А кого з української ІТ тусовки читаєте в Х?
Бо я особисто шось поки саме в україномовному Х бачу мало корисного.
А в лінкедин люди рясно діляться своїми думками та робочими кейсами.

В мене нема ніякої потреби читати саме українців. З українців хіба що x.com/alina_yurenko в мене

Дякую. А з не українців, хто цікаво пише на професійні теми кого могли б порекомендувати?

Підписатись на коментарі