Мем-токени Трампа, Меланії та Баррона: хайп, ризики та уроки для крипторинку

На хвилі ажіотажу навколо криптовалют і мем-токенів останні події з токенами, пов’язаними з іменами родини Трампів, стали наочним прикладом і можливостей, і ризиків для учасників ринку. Розглянемо, що сталося і які висновки можна зробити.

Trump meme, Melania meme, Barron meme

Що сталося?

1. Токен «TRUMP»
Дональд Трамп першим з родини оголосив про запуск свого мем-токена — $TRUMP. Гасла на кшталт «Fight, Fight, Fight» і ексклюзивні рекламні кампанії одразу привернули увагу криптоінвесторів. Вартість токена стрімко зросла, і ті, хто встиг інвестувати вчасно, отримали 20—50x прибутку за одну ніч.

2. Токен «MELANIA»
Через добу після запуску $TRUMP Меланія Трамп презентувала свій токен — $MELANIA. Це підсилило ажіотаж навколо мем-токенів родини, дозволяючи трейдерам знову отримати значний прибуток. Популярність імені в поєднанні з мем-культурою стали ключовими факторами зацікавленості.

3. Фейковий токен «Barron»
Після успіху $TRUMP і $MELANIA з’явився фейковий токен з іменем Баррона Трампа — «Barron». Інвестори, піддавшись ажіотажу, масово купували актив, що підняло його капіталізацію до 360 мільйонів доларів. Однак пізніше з’ясувалося, що це шахрайство. Ринок обвалився, а ціна впала на 87% за лічені хвилини.

Цей випадок — класичний приклад «скаму», коли фальшивий проєкт використовує хайп для залучення коштів і різко зникає, залишаючи інвесторів ні з чим.

Уроки та ризики для учасників ринку

1. FOMO — головний ворог трейдера
Ажіотаж («Fear of Missing Out» — страх упустити вигоду) змушує людей приймати необдумані рішення. Ті, хто купував на піку, втратили значні суми, особливо у випадку з «Barron».

Рада: Завжди досліджуйте проєкт перед інвестиціями. Місцевий хайп може бути штучним.

2. Шахрайські схеми у крипті
Фейкові токени — не новина. Але їх популярність зросла разом із трендом мем-токенів. Шахраї використовують відомі імена для привернення уваги.

Приклад: Баррон Трамп не мав жодного стосунку до токена, але його ім’я створило ажіотаж.

3. Зміщення ліквідності
Інвестори помітили, що токени типу $TRUMP витягують ліквідність з інших альткоїнів, що послаблює загальний ринок.

4. Нові прецеденти
Дональд Трамп показав, що публічні фігури можуть створювати тренди в крипторинку. Це може надихнути інших, таких як Ілон Маск, який вже не раз впливав на криптовалютний ринок.

Як діяти в таких ситуаціях?

1. Не панікуйте і не жадібніть
Якщо ви не встигли заробити на подібних подіях, це не привід засмучуватись. У криптовалютному світі такі можливості виникають регулярно.

2. Контролюйте ризики
Ніколи не вкладайте більше, ніж готові втратити. Особливо в такі волатильні активи, як мем-токени.

3. Думайте наперед
Поточні події показують, що ринок мем-токенів живий і здатний приносити величезний прибуток. Будьте готові до повторення подібних кейсів.

Висновок

Мем-токен президента США — це не лише подія, а й прецедент, який може відкрити двері для нових ініціатив від інших публічних особистостей. Такий підхід до залучення коштів довів свою ефективність, але одночасно створює ризики шахрайства.

Учасникам ринку слід бути уважними та розуміти, що хайп — це двосічний меч. З одного боку, це шанс на високий прибуток, з іншого — ризик втрат через імпульсивні рішення. Однак крипторинок залишається джерелом унікальних можливостей для тих, хто діє з розумом.

Підписуйтесь на мої соцмережі, якщо вам цікаво розібратися в IT, крипті та дізнатися, як писати смартконтракти!
LinkedIn
Telegram
YouTube

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

не розумію чому нбу заборонив покупати крипту за гривні, адже це експорт національного фінансового-продукту?

Для себе зробив такі висновки з цієї історії з мемтокеном Трампа:

1. Трамп створив прецедент, запустивши свій токен на блокчейні Солана, що є позитивним сигналом для потенційного прийняття SOL ETF.
2. Коли з’являється наративний альфа-токен, як-от токен Трампа, всі наступні бета-токени, наприклад, від членів його сім’ї, найімовірніше, будуть скамом, розрахованим на залучення натовпу через фомо. Приклад токен Меланії в якого були проблеми з мережею та значно менша капіталізація.
3. Новий потенційний наратив може полягати у створенні мемтокенів відомих людей/зірок/футболістів, але це також підвищує ризик появи таких скам токенів.

Раз ніхто не пише, розібрався сам. Стати мільонером завдяки мем коінам важче, ніж виграти в лотерею, тому розслабтеся.

Тут можна подивитись усі нові коіни, навіть ті, що тільки з’явилися (є й інші сайти, я просто цей знайшов)
dexscreener.com/...​oreH6&order=desc&maxAge=1
Там можна відфільтрувати по Market Cap та Liquidity, щоб зовсім трешак прибрати.

Швидко перевірити дані по коіну можна через телеграм бот TTF bot по контракту. Ось наприклад контракт TRUMP — 6p6xgHyF7AeE6TZkSmFsko444wqoP15icUSqi2jfGiPN
Показує, що Top10 холдерів тримають 91.37% монет. При таких показниках будь який інший шиткоіни вже б давно здувся.

Ще сайти, щоб подивитися дані по коіну
www.birdeye.so/...​cUSqi2jfGiPN?chain=solana
coinmarketcap.com/...​urrencies/official-trump

Важливо, щоб у шиткоіна хоча б був якись сайт чи інформація у соцмережах. Якщо навіть цього немає, то це школярі запускають за 10 хвилин. Ці коїни через пару годин або днів зникають (власник виводить кошти) і запускаються знову і знову, щоб доїти лохів.

Купити нові шиткоіни через популярні біржі, типу бінанса неможливо, їх там ще немає і 99,99% взагалі не потраплять туди. Але трампа ось всі додали, на хайпі, через пару днів, хоча це вже все одно пізно щоб стати мільйонером.

Якщо хочете купити коли шиткоін тільки запустили, то вам потрібно створити якийсь wallet і покласти туди трохи коштів, USDT або SOL або що завгодно з основних коінів. У мене Trust Wallet але їх є багато. На wallet я перекинув трохи коштів з бінанса або можна взагалі кредитною карткою поповнити. Далі, цей wallet можна підключити до того ж dexscreener, і купити прямо там. Якщо wallet вже встановлений, як додаток до браузера, то dexscreener автоматично розпізнає його і запропонує підключити. Можна купувати і через сам wallet, це називається Swap, але шиткоїни там теж з’являються не відразу, на відміну від сайтів типу dexscreener.

Виводяться кошти вже через якусь нормальну біржу, типу бінанса. Тобто, продаєте шиткоіни, у вас будуть USDT або SOL на wallet. Звідти перекидуєте на бінанс, і вже звідти виводите.

Ну і тепер цілком зрозуміло, чому всі ці новоспечені мільйонери купували TRUMP усього на десятки баксів. Вони просто купляють багато нових коінів на маленьку суму, постійно купляють. І, як бачимо, з TRUMP сотням людей реально пощастило. Підозрюю, що більшість навіть не знали, що цю монету саме Трамп випустив, просто побачили, що росте сильно і купили.

Враховуючи, що кожну годину запускаються сотні нових шиткоїнів, знайти той, що зробить вас мільйонером, серез усього цього треша, дуже важко. Хоча, у випадку з TRUMP, Market Cap виріс до десятків мільйонів баксів за 10 хвилин, це бачили всі, хто був тоді онлайн на dexscreener, тому логічно, що вони купили.

Хто заробить таким чином мільйони, не забудьте мені скинути трохи, за витрачений час :)

Наскільки я знаю, сама рання ціна на біржах була приблизно $4 і це сталося десь о 4 ночі по нашому часу. Ця ціна теж була гарна, але все ж, всі хто дійсно наварився, купив по значно меншій ціні.

Було б непогано, якби хтось написав статтю, як слідкувати за такими потенційними токенами, і як купити їх до лістингу на популярних біржах. Бо я бачив декілька скрінів, де люди купляли за десятки баксів, а продавали за сотні тисяч і мільйони у той же день. Ці люди явно купили просто по фану, бо якби були трейдерами, тоді б купляли на значно більші суми. Але, все одно, 400 нових мільйонерів з’явилося, за день, це не жарти:)

80% усіх токенів $TRUMP належать тому, хто їх створив. Вочевидь, якійсь піар агенції Трампа. 10% належать їх друзям і знайомим, яким вони дали ранній доступ. І тільки 10% торгуються на біржах.

Якщо ці люди не наближені, то де і як вони купили фактично по нульовій ціні?

Було б непогано, якби хтось написав статтю, як слідкувати за такими потенційними токенами

Twitter — там увесь двiж

Я би не вірив скрінам людей.
Щоб купити нижче ніж $4 доллари треба знати різницю між DEX та СЕX.
Я буду ще писати про крипу та можливо знімати відео.
Але щоб заробити 50х на цьому кейсе було до 40 хвилин після твіта Трампа.

щоб заробити 50х на цьому кейсе було до 40 хвилин після твіта Трампа.

Для цього треба бути підписаним тупо на усіх і не вилазити з твіттера і інших соцмереж, що просто неможливою. Бо завтра Том Круз запустить, а через 5 хвилин Довбик, а потім Зеля і тд

Або написати бота який монотирить + AI помічник

«80% усіх токенів $TRUMP належать тому, хто їх створив. Вочевидь, якійсь піар агенції Трампа. 10% належать їх друзям і знайомим, яким вони дали ранній доступ. І тільки 10% торгуються на біржах.» — Так 80% у лоці...це називається вестінгом. Але звідки інша про 10% що належить друзям?

Але звідки інша про 10% що належить друзям?

x.com/...​tatus/1880508622578577555
Я не можу цього знати звичайно, але якщо 80% у лоці, а 10% на біржі, то логічно, що ще 10% у «своїх».

коли лістинг на біржі вже піздно :)

Підписатись на коментарі