Офер це контракт?

Добрий день усім!

Допоможіть розібратись хто зтикався. Я працюю контрактором на закордонну компанію. Є ФОП 3 группа. Для банку і податкової потрібний контракт і інвойси, для підтвердження законності платежів. Питання, чи офер який я маю на рукав є контрактом, який підходить у моєму випадку або треба якійсь окремий документ для банку і податкової?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Офер це просто формальна бумажка, яка нічого не гарантує, не показує і не має жодної юридичної сили. Тому ні, офер не підійде. Банки зазвичай вимагають підписану сторонами скан копію контракту, іноді перекладену. Податкова нічого не вимагала, але можливо банк якось передавав.

Аж цікаво стало чи є на доу хоча б одна людина яка ніколи не закривала ФОП і показувала податковій якісь підтверджуючі документи а-ля контракт, інвойс чи акт виконаних робіт

банку показував конктратк і інвойс,

Offer — це навіть на договір про наміри, це письмове пропозиція, у неї по суті нема жодної юридичної сили як скажімо в чорної метки, що її пірати присилали. ФОП та компанія це B2B, для оформлення контракту треба звертатись до юридичних фірм які працюють із фрілансерами, таких повно.
Те що у вас зараз, це швидше про якусь касові апарати і т.п. тобто ви типу надаєте послуги клієнту за замовленням, як скажімо якісь майстер який на дому вінду ставить. На руках у вас нічого нема.
Взагалі зверніться до спеціалістів, це не юридична консультація а не форумні перемовини.

Якщо ви напряму працюєте контрактом і у вас лише офер, то можна показати інвойси банку і податковій інспекції.
Бо офер — це ж внутрішня домовленість між вами і компанією щодо зобов’язань по компенсації, бенефітам ітд.
Якщо будуть вимагати саме контракт, то запитати у HR-а. Бо закордоном контракт- це одне, офер- інше.

Скинь їм тільки інвойс, скажи що контракту нема.

Якщо впруться то згенеруй сам

Я навпаки один раз закинув контракт і все добре, а інвойс треба на кожний платіж закидати

Цікаво. Всюди написано тільки про інвойси як про первинні доки для податкової. Тобто, якщо є контракт на рік в якому вказана сума річна з виплатою кожен місяць можна замість того щоб створювати інвойси раз на місяць просто один раз показати контракт?

Всюди написано тільки про інвойси як про первинні доки для податкової.

Так

якщо є контракт на рік в якому вказана сума річна з виплатою кожен місяць можна замість того щоб створювати інвойси раз на місяць просто один раз показати контракт

Ні.

Я навпаки один раз закинув контракт і все добре, а інвойс треба на кожний платіж закидати

Для банку не треба. Якщо відправник грошей той самий, то не треба другий і наступний рази інвойси скидати

Контракт це контракт. Не дарма існують окремі слова офер та контракт.

. Я працюю контрактором

І у тебе немає контракту?
Хоча зазвичай фінмоніторингу рахунків достатньо

Це мій перший досвід з закордонними работодавцями тому я не знаю всіх деталей. А питаю тому, що мій офер виглядає як контракт, тобто містить всі пункти які зазвичай є в договорах (обов‘зки сторін, розмір компенсації та ін)

офер, в якому б вигляді він не був — це офер, а контракт має інший вигляд і суть.
офер — це пропозиція однієї сторони до іншої, контракт говорить про обовʼязки та права сторін

Підписатись на коментарі