Історія успішного успіху, або як я після університету став iOS розробником
Привіт, друзі! Хочу поділитися своєю історією професійного шляху в Ajax Systems, який привів мене туди, де я є зараз. Все почалось аж в далекому
Почалося все з випуску з університету Taras Shevchenko National University of Kyiv (правда по професії я Радіотехнік, але це мене не зупинило) та першої роботи. Майже 7 років тому я працював на заводі, збираючи девайси. Але з самого початку мріяв стати розробником (раніше хотів на Android, але то вже інша історія). Одного дня (в перший тиждень роботи) я підійшов до майстра з питанням, як перевестися в розробники. Він лише посміявся і сказав, щоб я спершу пройшов випробувальний термін тут. Але я не зупинився і за пів години спитав те ж саме у начальника відділу. Він не тільки не відмовив, але й показав мені весь завод, розповів, як усе працює, і навіть запропонував roadmap: спершу перейти в QC, потім QA, а вже тоді — у DEV. Дякую, Вова (не знайшов тебе на LinkedIn), за віру в мене та цей план розвитку!
Так я потрапив у QC, де пропрацював близько 10 місяців. Після цього за тиждень вивчив теорію тестування і пройшов співбесіду одразу на дві команди — у девайс і мобільний департаменти. Оскільки мобільна розробка була моїм головним інтересом, вибір був очевидний. Співбесіду в QA департамент проводив Bohdan Kupchenko — вона була незабутньою. Дякую тобі за цей досвід!
У ролі QA я працював близько 2,5 років. Це був цікавий період, і я вдячний своєму кращому тімліду Mykyta Naidonov за підтримку та розвиток (завжди тебе згадую як кращого ліда, коли вдаюся до QA спогадів). Потім сталося те, чого я не очікував: мені запропонували пройти співбесіду на позицію iOS-розробника. Усі знали, що я паралельно навчаюся цьому, тож шанс з’явився сам. За місяць до повномасштабної війни мене, тоді ще недоДжуна, співбесідували чотири сеньйори. Було непросто, але дуже пізнавально, і зрештою я впорався. Того ж року я зарелізив свій перший pet-проєкт. І, о боже, на співбесіді його розібрали буквально по гвинтику: чому зроблено так, а не інакше, як це працює, і ще купа деталей. Але, попри всі складнощі, усе пройшло чудово! 🙌
Ось уже понад 3 роки я працюю iOS-розробником. За цей час я зрозумів, наскільки важливий різнобічний розвиток і підтримка колег. Я вдячний своїй компанії за всі можливості, які вона мені дає. Особливо я вдячний Aleksandr Konotopskyi за таку унікальну та українську компанію, і за те що ця компанія стала моєю першою роботою, і розвивала мене раніше, і продовжує розвивати і далі. Дякую всім кого згадав, і кого не згадав, ви всі у мене в серці🫰🏼
Бажаю вам професійного зростання, віри в себе та справжньої насолоди від того, чим ви займаєтесь! 🚀
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів