Обговорюємо платні підписки, що допомагають в роботі

Нещодавно було опубліковано добірку п’яти найкращих платних підписок, які можуть суттєво допомогти в роботі. Автор допису згадує всім відомі сервіси, такі як Claude та GitHub Copilot. Він зазначає, що Claude має значну перевагу над ChatGPT, адже дає точніші відповіді і краще справляється з генерацією коду. Детальніше порівняння тут.

Також атвор підкреслює, що безкоштовні версії значно поступаються платним підпискам:

Переваги над безкоштовним планом:

• Вищий щоденний ліміт повідомлень
  • Пріоритетний доступ під час годин пікового навантаження
  • Можливість обробляти довші документи
  • Швидші та стабільніші відповіді

Він ділиться не лише AI-помічниками, а й персональними рекомендаціями вже не настільки відомих додатків. До прикладу, 1Password називає найкращим менеджером паролів.

А які платні підписки використовуєте ви? Які з них стали для вас незамінними в робочому процесі та чому?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному4
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

насправді вистачає безкоштовних версій всього. базові квоти ChatGpt і Claude зараз непогані і їх вистачає якщо ходиш до цих сервісів за розв’язанням конкретної проблеми. з недавніх пір копайлот також має безкоштовний тариф. там є ліміт, але навіть коли він закінчується це не те що б створює проблеми, бо користі з нього небагато

Jetbrains, ChatGPT, Oreilly, LinkedIn Learning, ACloudGuru/PluralSight

Для себя можно еще Kagi, Proton, 1Password, AWS

ChatGPT — $20.
GitHub Copilot — $10. Для роботи повністю вистачає, але думаю спробувати Cursor.

Fastmail — $5. Тримаю заради кастомного домена. Думаю перейти на Zoho або просто привʼязати домен до iCloud.

Spotify — $1.6 (сімейна).
YouTube — <$1 (сімейна).
Netflix — $5. Вже давно думаю про скасування, бо всі цікаві серіали передивився. А нових цікавих проектів у Нетфлікса зараз майже немає.

Spotify — $1.6 (сімейна).
YouTube — <$1 (сімейна).
Netflix — $5.

Дуже допомагають у роботі?

YouTube

да. новости из своей области очень удобно за завтраком смотреть. А реклама разражает.

десь зустрічав інформацію, що радять не поєднувати їжу з онлайн-розвагами або читанням

жить вообще вредно. 100% смертность у всех :)

але ж питання не в фіішній точці, а в тому, яким буде сам шлях і за довжиною і за якістю

Був малий — мені бабка казала не читати поки їм😁

гарний відпочинок також допомогає в роботі :)

Megogo — 99 грн в місяць
Youtube — 99 грн в місяць
Office 365 для сім’ї — 259 грн в місяць

MyFitnessPal Premium — 1037 грн в рік
Stretch Premium — 559 грн в рік
CCleaner — 14.28 USD в рік

HomeMoney — 675 грн в рік

Avast лінійка (5 продуктів) — невідомо

Є ще телефон і інтернет

Megogo — 99 грн в місяць
Youtube — 99 грн в місяць

Для роботи топ!

Так на юутубі повно відео курсів. А от мігого то так )))

так це не для роботи, а для навчання, розвитку чи розваги

якщо робота — дивитись курси, то так — це інструмент для роботи

На роботі також багато вчаться чого. Я купу технологій вчив саме на роботі. Це також частина роботи — вчитись та розбиратись із новими технологіями.

те, що ви робочий час витрачали на навчання через перегляд курсів, не робить перегляд курсів роботою за суттю

вопрос дискуссионный. у нас в компании выставляются квартальные цели, где одна из целей должна быть «саморазвитие» и оно включено в рабочее время.

проведення навчання в робочий час не робить навчання роботою
те, що керівництво закладає це в робочій час, то прекрасно, звісно
я так сподіваюсь, що вони при цьому надають відповідні ресурси чи ви самостійно купуєте курси, платні аккаунти ютубу?

я же сказал, что вопрос дискуссионный.
я рассматриваю термин работа как «любая активность, которую ожидает от тебя твой работодатель и за которую платится вознаграждение».

так вот:
— курсы требует работодатель
— если не будет достигнута цель, то будет уменьшен бонус

не бачу сенсу далі обговорювати, бо у нас різний базіс в термінології і пріоритетності термінології

бо з вашим базісом, хворобу і відпочинок можна вважати роботою, бо є лікраняні і відпускні :)

нет, это разные вещи:
отпуск и больничный работодатель ВЫНУЖДЕН оплачивать.

а курсы он ТРЕБУЕТ сам

це знов гра в слова...

він і платити за ваш розвиток змушен. тільки змушує його інша ситуація

до речі, стіпендія в навчальному закладі перетворює процес навчання на процес роботи? в деяких випадках є різні іменні стіпендії за успішні досягнення — виходить, тут теж від результату залежить сума отримана від контрагента?

питання риторичні — можна не відповідати, бо далі діскутувати не буду

Мітинг це робота програміста, чи ні?

Мені потрібно розібратись із технологією щоб зробити таску — знаходжу відео де все пояснюють і дивлюсь, а потім виконую робочу таску, не раз так робив із докером, пулумі, гітом...Ти просто впертий як баран і все.

Digitalocean — 24$/міс — свій впн + віртуалка
Ukraine.com.ua — 40$/міс — вдс на 2тб для мотлоху і віртуалка
Ютубчик — 150грн/міс
Google one — 450грн/рік за 100гб пошти і файлів
Windsurf — 30$/міс
Claude 20$/міс
Duolingo 3кгрн/рік сімейна аі підписка

One Drive familly десь 2500 грн на рік
ChatGPT — 20 uds per month
Windsurf 15 usd per month

А як в тебе віндсерф 25? якщо там план на 15 і далі вже 60. Очепятка? windsurfai.org/windsurf-ai-pricing

Не влажу в 15$ то докупляю ще ...

А на кой тоді jetbrains якщо є віндсьорф? Хоч і vscode не дотягує до jetbrain-а, але ж з віндсьорфом то вже не принципіально, хіба ні?

Хоч і vscode не дотягує до jetbrain-а

вистачає задач в яких JB зручніше й подекуди швидше, там поки scala3/rust/golang не дуже добре підтримуються шо в JB шо в VSCode (в основному туго з макросами й кодгеном), то користуюсь тим шо стабільніше. Про datagrip краще не згадувати, бо нативна підтримка Flink’a багато чого вирішує. Так то коритуюсь що зручніш... зараз от поки зліз на Aide під openrouter’ом, то виходить значно дешевше й гнучкіше за Windsurf.

— Google One 2Tb (2317 грн в год)
— MS Office 365 (окло 190 грн в месяц)
— Чат ГПТ (2 штуки в семью по 20 дол. в месяц)
— Github Copilot (10 баксов, но скорее всего перейду на Cursor. Он на голову продвинутей)
— Pycharm (10 баксов тоже под вопросов с приходом курсора, у него есть преимущества конечно, но получить бы 2-в-1. пока не выходит)
— Evernote (около 70 дол в год)
— Youtube premium семейный (150 грн в месяц)
— пара VPS на Hetzner (в пределах 12 евро в месяц)
— Bitwarden (10 баксов в год исключительно для поддержки разработчиков)

вроде все.

— Github Copilot (10 баксов, но скорее всего перейду на Cursor. Он на голову продвинутей)

да, копайлет із лідерів опустився в кінець, використовую лише тому що компанія його оплачує
а так, для особисто використовую Cursor но з безкоштовним Cody в якості копайлота, який використовує клауд соннет — не такий крутий як вбудований в курсор, але влом платити за курсор ради пет проектів

Cursor ~20$
Raycast ~15$
Ці два інструменти покривають дуже багато задач та підвищують продуктивність

Google One 100 ГБ за 459 грн/рік щоб не закінчувалось місце в Gmail і в Google Photos

Yotube Premium Family 149 грн/міс щоб слухати музику і дивитись ютуб без реклами

Microsoft 365 (без AI) 1899 грн на рік щоб були офісні програми якісь і 1 TB місця в хмарі

Підписатись на коментарі