Мій шлях до Data Scientist

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Мій шлях до Data Analyst

Привіт! Мене звати Богдан Будовський і я вирішив поділитися своєю історією, яка, сподіваюся, надихне когось із вас на те, щоб не боятися ризикувати, слідувати своїм мріям та працювати над собою.

Я народився в маленькому місті Сміла, де вступив до харчового технікуму. Як і багато хто з моїх одногрупників, я міг піти працювати на завод за мінімальну зарплатню й не думати про щось більше. Але в мені завжди жила мрія досягнути більшого. Крім навчання, я завжди знаходив час для свого улюбленого хобі — катання на BMX. Це давало мені відчуття свободи та адреналіну, які завжди мотивували йти вперед. І ось одного разу я вирішив ризикнути та спробувати свої сили в Києві.

Після довгих вагань я подав документи до Національного авіаційного університету (НАУ) і... мене взяли на бюджет! Хоч і не на 3-й курс, як очікував, але на 2-й. Спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» виявилася доволі складною, але саме те, що мені було потрібно, щоб вийти на новий рівень.

Звісно, перший рік у Києві був випробуванням. Я почав жити в гуртожитку, де таракани були постійними «сусідами», але це мене не зупинило. Це був період адаптації, боротьби за мрію та нових можливостей.

У 20 років моє життя змінилося кардинально. Я одружився на прекрасній дівчині Яні, яка повірила в мене тоді, коли я сам ще сумнівався в собі. Це було найкращим поворотом у моєму житті! Сьогодні ми вже маємо маленьке щастя — нашу донечку Соломію, яка наповнює наш дім радістю.

Мій професійний шлях почався з роботи в компанії, що займалася продажем аксесуарів до телефонів. Після цього я спробував свої сили у власній справі. Разом із другом ми вирішили зайнятися перепродажем мобільних телефонів: купували за дешево розбиті моделі, лагодили їх та продавали з націнкою. Спочатку все йшло добре, поки ми не купили чотири телефони, які виявилися повністю неремонтопридатними й «з’їли» всі наші заробітки. Це був серйозний удар, але цінний досвід.

Тоді я знайшов нову нішу — продаж взуття, яка затягнула мене на декілька років. Все складалося більш-менш стабільно, поки війна не змінила життя кожного з нас. Мені довелося починати все з нуля. Я пішов працювати кур’єром у Glovo. Чесно кажучи, ця робота сильно тиснула на мене морально — кожного разу, коли я брав до рук жовту сумку, відчував, як втрачаю щось у собі.

Пів року цих моральних страждань стали переломним моментом. Я зрозумів, що так більше не можна, і вирішив шукати нові можливості. Згадавши, що маю базові знання з Photoshop, я пройшов безкоштовні курси графічного дизайну та почав шукати клієнтів на фрілансі. Це був складний період, але я знайшов свою нішу у створенні креативів для товарки та коротких відео для просування в соціальних мережах. Заробітків вистачало лише на оренду й їжу, але я продовжував рухатися вперед.

До серпня 2024 року я зрозумів, що цього недостатньо. Технічна спеціальність, яку я отримав у НАУ, знову почала нагадувати про себе. Я завжди любив працювати з цифрами, аналізувати дані, шукати зв’язки та причини. Ця пристрасть привела мене до рішення змінити професію.

Так я почав свій шлях у сфері Data Analytics. Спочатку це були безкоштовні курси та постійне самостійне навчання. Особлива подяка за інформацію яку ви ввикладаєте у вільний доступ — Nikita Tymoshenko та Roman Povzyk. Вони стали для мене прикладом і мотиваторами. Після цього я пройшов курс Data Analyst від DataCamp і отримав сертифікат, який підтвердив мої знання та навички.

Зараз я активно шукаю роботу в сфері аналізу даних. Моя мета — побудувати міцну основу для аналітики, розвинути аналітичне мислення та технічні скіли, а з часом перейти до кар’єри в Data Science.

Мій шлях ще далекий від завершення, але я зрозумів одне — важливо ніколи не зупинятися, навіть коли здається, що все йде не так. Ризикуйте, вчіться, розвивайтеся та рухайтеся вперед. Бо мрії здійснюються лише тоді, коли ви працюєте над ними. 🙌

P.S. До речі, навіть зараз інколи повертаюся до свого улюбленого хобі — BMX, яке завжди нагадує мені, що баланс і сміливість важливі не лише в трюках, а й у житті. 🚴‍♂️
Обовязково поділюсь тут досвідом який я здобуду коли стану Data Scientist!

Якщо у вас є схожі цілі або ви вже працюєте у сфері аналітики даних, буду радий вашим порадам та підтримці! 🤝

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Щось назва не відповідає змісту. До Data Science ще не прийшов та й до Data analyst ще ні, тільки шукає посаду Junior. В будь-якому варіанті, Вам удачі в пошуку, Богдане. А донечка нехай росте щасливою. Єдине я не зрозуміла де Ви: в Україні чи в Польщі? В Glovo працювали в Україні? А як опинилися в Польщі? Шукаєте роботу в Польщі (чи знаєте польську)? Який у Вас досвід виїзду, чи платили за це кошти і скільки? Не з метою засудження, бо насправді я розумію чому люди так роблять і чому так відбувається. Оце була б стаття цікава.

Підписатись на коментарі