Які IT-фахівці будуть потрібні в найближчі 10 років
У цей час відбувається технологічна революція. І для того, щоб стати її частиною не завжди потрібні глибокі знання з хімії, фізиці, лінгвістиці чи програмуванні
Може потрібен набір різних знань, аналіз яких дозволить синтезувати щось нове?
Я хочу поставити кілька запитань, які мене цікавлять, та запропонувати відповіді
Хочу почути від вас альтернативні варіанти і, головне, отримати посилання на глибші матеріали, що розраховані на дилетанта
Чи потрібно вивчати іноземні мови?
Мені здається, що протягом
Чи потрібні будуть програмісти?
Гівнокод, який пише зараз ШІ, кращий за той говнокод, який я писав 3 роки тому. А навчається ШІ швидше...
Щоправда, у найближчі 10 років код-рев’ю ніхто не скасує
Які фахівці будуть потрібні у найближчі 10 років?
Насамперед — сервіс: автомеханіки, кухарі та перукарі. Щодо водіїв не впевнений — у цій сфері, ймовірно, буде нова бізнес-модель
Але...
Не багато людей можуть ясно, локанічно та однозначно формулювати свої ідеї. Для цього потрібні професіонали, які вміють слухати, ставити запитання та писати сценарії
Також будуть потрібні фахівці, які зможуть перевірити, чи співвідноситься продукт з вимогами сценарію/ідеями замовника — повністю віддати цей етап ШІ, швидше за все, заборонять законодавчо
Виходячи з цього, у найближчі 10 років стабільний попит буде на бізнес-аналітиків та тестувальників (насамперед автоматизаторів)
Я більше 6 років у тестуванні та майже 4 роки пишу автотести на Java. І коли пишу тести, то приблизно у 80% випадків знаходжу баги, які пропустив під час ручного тестування
Було б цікаво та перспективно зайнятися машинним навчанням у сферах бізнес-аналізу та тестування...
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів