Пентагон заборонив DeepSeek через загрозу витоку даних

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Пентагон офіційно заборонив своїм співробітникам використовувати DeepSeek на корпоративних пристроях. Як повідомляє Tech in Asia, обмеження набуло чинності 27 січня через надмірний збір даних користувачів і їх обробку відповідно до китайського законодавства.

Згідно з політикою конфіденційності, DeepSeek отримує широкий спектр персональних даних, зокрема:

🔹 Контактна інформація — email, телефон, дата народження
🔹 Історія спілкування — текстові та аудіо повідомлення
🔹 Технічні параметри — модель пристрою, операційна система, user-agent
🔹 Мережева активність — IP-адреса
🔹 Біометричні дані — схеми натискання клавіш

Крім того, DeepSeek звинувачують у цензурі контенту: у відповідях чат-бота немає згадок про протести на площі Тяньаньмень, а вміст часто відображає про-китайську риторику. Враховуючи закони КНР про кібербезпеку, які зобов’язують компанії співпрацювати з розвідувальними службами, це викликає серйозні побоювання щодо безпеки даних.

Ситуацію загострює й нещодавній витік конфіденційної інформації, що поставив під сумнів надійність платформи. Втім, остаточний вибір користуватися платформою чи ні — за вами.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

«Втім, остаточний вибір користуватися платформою чи ні — за вами».
Це якийсь зашквар...

Ну не заплатили мені OpenAI за рекламу, тому й таке формулювання 😕

Дуже професійна реакція від community manager

Жарти жартами, але мені все таки цікаво чому моє формулювання виглядає вам зашкварним? Якщо Ваша думка буде об’єктивною, то хотілося б її врахувати та, в майбутньому, не допускати таких помилок.

Теж не розумію цього, «зашкваром» це було б тільки, якби у нас в суспільстві було прийнято бойкотувати китайські товари і сервіси.

Що ми бачимо зараз наприклад? Тікток ніяк не регулюється, а абсолютна більшість проданих нових електрокарів у країні — китайські. Я уже мовчу про те, скільки посилок кожен другий українець замовляє з Тему і Алі, при чому далеко не комплектуючі для FPV, а різні труси і чесалки для кота.

Тому так, можна було б написати «ні в якому разі не користуйтеся ДіпСіком», але це було б скоріше схоже на те, що відбувається на улюбленому тут усіма зрадо**бами телемарафоні, коли інформація подається у вигляді, дуже відірваному від реального стану речей.

Шок контент, сам здивований 😁

Підписатись на коментарі