Google пропонує співробітникам програму «добровільного звільнення»

Віцепрезидент Google Рік Остерло повідомив про запровадження нової програми «добровільного звільнення» для команд Pixel, Android і Chrome.

Представник компанії зазначає:

«Команда Platforms & Devices пропонує добровільну програму виходу, яка надає співробітникам Google у США можливість добровільно залишити компанію з вихідною компенсацією. Це відбувається після того, як минулого року ми об’єднали дві великі організації. Ця команда має величезний імпульс, і з огляду на велику кількість важливої роботи попереду, ми хочемо, щоб усі були глибоко віддані нашій місії та зосереджені на створенні чудових продуктів швидко й ефективно.»

Що думаєте про такий спосіб скорочення?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Є ще варіант: Трамп проголосив кінець DEI ! Тоді ІТ компанії набирали навіть розумово-відсталих аби задовольнити квоти. А тепер скоротити усяких «бідось» проблема — бо вони будуть волати що «мене скоротили тому що я чорний, чи гей, чи небінарний, чи просто сліпий». Тому краще запропонувати їм гроші аби самі звільнилися.

в Intel давно такое пытались провернуть, причем платили зарплату за полгода. не сработало.

Це називається у нас скоро будуть скорочення, всі хто може тікайте самі

це називається «іспанський сором»

Скорочення зараз у абсолютної більшості компаній, просто через зубожіння населення планети після пандемії та воєн, наслідком чого стало падіння попиту практично на все. Коли у компанії є процедура добровільного звільнення з компенсацією, це досить круто, головне щоб умови були гарні.

через зубожіння населення планети після пандемії та воєн, наслідком чого стало падіння попиту практично на все

Насамперед пов’язано з відсутністю інвестицій.
Інвестор зараз вкладає або у військову галузь, або у крипту, або у нерухомість.

Це значить, скоро ціни на нерухомість «рухнуть» !

Ні, виростотуть далі. Тепер купувати будуть іще менше а значить підуть на ринок оренди де і так вже попит вище ніж може ринок, + будувати нове іще дорожче а значить, а мігранти нікуди не дівались...Єбейїші часи пішли.

а мігранти нікуди не дівались

Над этим уже работают xD

Посмотрим. Что-то мне подсказывает, что попкорном на ближайшие года нужно запасаться вагонами

Угу, в нас відправили аж 20 добровільців у Сирію +900 євро кожному, за січень прийшло ще +1500 заяв на азіл)

Так топик же про США) Но ничего, тренды доходят с опозданием, так что ещё один-два цикла выборов и все будем радостно приветствовать солнце правой рукой xD

До 8Березня трамп влаштує світову кризу (ціни на все рухнуть у 8 разів)

Думаю, якщо вже й Google скорочує, то глобальні перспективи кепські.

з вихідною компенсацією

все зависит от размера той самой компенсации.
Если она солидная — один разговор
Если же нет и имеет вид — кость собаке которую вывезли на пустырь, то другой разговор ...

Тема суми вихідного бонусу не розкрита, а тому нема що обговорювати. Може там якісь 50к для ніщуків дають.

Імхо нормальна ініціатива. Усі б так робили.
Тут же (поки?) не йдеться про скорочення. Просто бонуси за звільнення. Може хтось не проти змінити роботу, але звільнятися самому було невигідно, хтось під це дєло ще десь місце пошукає.
свого часу арселор (кмк, криворіжсталь) так скорочували. Там непоганенький вихідний бонус був.

Тут же (поки?) не йдеться про скорочення. Просто бонуси за звільнення.

А вкрасти че запозичити не на давого, ага ))))

Це як в тому анекдоті.

— Я — твоя майбутня дружина.
— Із примусу чи з любові?
— Це вже як сам вирішиш. Захочеш — з любові, не захочеш — із примусу. Ти абсолютно вільний у своєму виборі.

Ну сам би і продемонстрував як треба. Коротше монополія зробила з Google погану штуку, перетворивши копоративне управляння на зміїне кубло. Коли ми в останнє чули про реліз чогось цікавого, від Google — і це не доганялки як у випадку із Gemini ? А власне коли компанією рулили Ларі та Сергій. Зараз там от такі чувачки, які не в курсі — що від погроз люди не стають краще думати, були досліди — що однаково. Це ж чиста токсика — звільнитись і так завжди можна було, перейшов в той же Netflix наприклад. Поміттє такий от Джон Скаллі Рік Остерло займає в корпорації найвищі посади. А реально компанію міняють от так www.youtube.com/watch?v=vnRD6j0JPIk

проблема имхо не в монополии, а в размере как таковом.
с ростом компании до большого размера, количество менеджеров растет, конкуренция за бюджеты растет и начинается вот это вот все.

и судя по всему даже исключений хотя бы единичных в этом правиле нет.

Власне це теза такого собі Карла Маркса — монополії з часом стають не ефективними і не інноваційними, тому що цього не потрібно щоби конкурувати на ринку. BTW Можемо взяти наприклад російській Газпром який фактично захопив монопольне положення на ринку газу в Європі, що вийшло з цього ? Або Standard Oil — скінчилось великою депресією взагалі, потім Рузвельту довелось довго судитись і т.д. Lehman Brothers — монополіст на ринку іпотечного кредитування — там теж коли вже жарко, массово звільняли людей і при цьому директори відмовились від пропозиції директора з інвестицій Джорджа Уокера до топ менеджменту — відмовитись від бонусів в багато мільйонів, на що йому потім довелось вибачатись публічно за генерацію такої пропозиції.

В монополиях на свободном рынке нет ничего плохого. Обычно это обозначает, что компания лучше всего удовлетворяет спрос, что в этот рынок не имеет смысла входить новым игрокам. Но как только монополист будет не устраивать рынок, тут же, как грибы после дождя начнут появляться конкуренты, которые поймут, что могут быть эффективней чем монополист.
Увы, большинство монополий сегодняшнего времени так или иначе используют государство в свою пользу выбивая себе монопольное положение и усложняя вход на рынок новых игроков, это негативный сценарий, но проблема не сколько в таких монополиях, сколько в государствах, которые обросли вездесущими полномочиями и которыми несомненно кто-то всегда захочет воспользоваться в свою пользу.

Обычно это обозначает, что компания лучше всего удовлетворяет спрос, что в этот рынок не имеет смысла входить новым игрокам. Но как только монополист будет не устраивать рынок, тут же, как грибы после дождя начнут появляться конкуренты

я думаю, що правильніше буде сказати «компанія задовільняє спрос не настільки погано, щоб клієнти кинулися до конкурента». Умовно — у абстрактної службои доставки «наклон» якість посередня і багато незадоволених, проте нових служб доставки не з’являється, бо увійти в ринок дуже дорого, а клієнти набиратимуться довго, бо цей умовний «наклон» все ще недостатньо паршивий, щоб від нього всі втікли.

В монополиях на свободном рынке нет ничего плохого.

Монополія буде купупати потенційних конкурентів і закривати їх. Власне так вже дуже довгий час робить Гугл. Ну і мабуть тут є певний сенс, бо дешевше закрити конкурента, чим вкласти купу грошей в розробку і ще не отримати бажаного результату.

Вот вам ещё от openai ответ:
«Вы правы, что монополии со временем теряют эффективность и инновационность, но тут важно понимать, почему это происходит. Если компания занимает доминирующее положение исключительно за счет рыночных механизмов — это означает, что в какой-то момент она предложила потребителям лучшие условия, продукцию или цены. Однако если ее монополия поддерживается искусственно — через государственные привилегии, регулирование или лоббизм, тогда действительно возникает стагнация и деградация.

Возьмем Газпром — он стал монополистом не потому, что предложил Европе самый дешевый и эффективный газ, а потому, что его влияние поддерживалось политикой и государственными инструментами. Монополия, созданная на основе административных решений, а не конкуренции, всегда приводит к проблемам.

Standard Oil — совсем другая история. Компания обеспечивала дешевую нефть и качественный сервис, но была раздроблена в результате политического вмешательства. Однако, вопреки распространенному мифу, именно рост государственного регулирования, а не Standard Oil, стал одним из факторов кризиса.

Lehman Brothers не была классической монополией. Финансовый кризис 2008 года случился не потому, что компания была слишком большой, а потому, что система в целом была испорчена: дешевые кредиты, искусственно созданный пузырь и моральный риск из-за частых госгарантий стимулировали безответственное поведение игроков. Проблема не в размере компании, а в том, что рыночные сигналы были искажены.

Монополии действительно становятся неэффективными, если у них нет реальной конкуренции. Но ключевой вопрос — почему у них нет конкуренции? Если причина в естественном рыночном процессе, то рано или поздно появится новый игрок, который предложит лучшее. Если же монополия держится благодаря административным барьерам, то тогда стоит не бороться с бизнесом, а устранять искусственные ограничения, чтобы обеспечить честную конкуренцию.»

Google пропонує співробітникам програму «добровільного звільнення»

vs
Україна пропонує громадянам програму «добровільної мобілізації»

BTW Насправді так і є, в Резерв+ реально є вакансії, ніхто правда не гарантує — що це з рештою за наказом якогось командира не перетвориться на вакансію камікадзе, чи що туди прийдеш — а опинешся з рештою в окопі у якості живця на яку ловитимуть ворожу арту, та реально посади контрактників є. Класичним воєнкомам зразка Льва Троцького система дуже не подобається, тобто працює.

чого ти чекав під час війни? Віночок?

Чого чекає цивільна людина під час нападу бандитів? Що приїде поліція і її врятує. Ніхто не чекає що звичайний продавець має сам зупинити бандитів.
Чого має чекати цивільна людина під час війни? Порятунку, евакуації у безпечне місце.

Ну якщо цивільна людина чекає що хтось її захистить то хай не п***ить на тих хто її йде захищати

хай не п***ить

— цього мало аби тебе захищали.
Якщо не будеш платити за свій захист — то і охочих захищати тебе не буде.

А якщо бандитів настільки багато, що поліція не справляється? Ну тобто є, і воює навіть, але цього недостатньо навіть для стримування. Тож бандити пруть далі. Хороших рішень немає — або чекати поки бандити прийдуть і вб’ють, або приєднуватись до лав поліції і спробувати дати відпір. Що робити поліції у випадку, коли бачать що своїх сил не вистачає катастрофічно? Правильно, мобілізовувати добровільно/примусово.

Корінь зла в бандитах, які нападають. Неефективність поліції теж має місце, як і те, чому ж вона така неефективна? Тобто всі займались своїми справами, в тому числі і ІТ, а потім поліція стала різко винувата у всьому. Повторюсь, чим займалось громадянське суспільство, щоб не допустити оцього всього? Тому — винні усі. Хтось більше (влада), хтось менше — середній клас.

Що робити поліції у випадку, коли бачать що своїх сил не вистачає катастрофічно? Правильно, мобілізовувати добровільно/примусово.

Перший обов’язок поліції, пожежників та будь-яких рятувальників — це зберегти як можна більше життів! Тому що навіть в Конституції написано що життя громадянина — найвища цінність для держави. Саме так: цінніша за майно, будинки і навіть території.
У нормальній державі першим кроком будуть намагатися евакуювати усіх цивільних подалі від небезпеки. А потім вже гасити пожежу чи ловити бандитів. Хай за цей час згорить не один, а 3 будинки — головне що люди не постраждали.
Якщо поліція чи пожежники, коли їм не вистачає людей, будуть хапати перехожих і примушувати тушити пожежу чи битися з бандитами — то державі потім доведеться більше грошей витратити на суди і компенсації. Бо у перехожого теж є право на особисте життя і є своя робота (на яку він не потрапить якщо його зупинили).
Навіть зараз, коли влучає ракета і розбирають завали — то не кличуть усіх охочих допомагати. Навпаки — цивільних не пускають! Бо по-перше не-рятувальники можуть наробити шкоди (обвалити щось що ледь трималося), а по-друге де гарантія що хтось не буде замість потерпілих шукати щось коштовне аби поцупити?
Доречи так само: примусово мобілізований — це чудовий кандидат для вербування ворогом.

Тому що навіть в Конституції написано

а ще у конституції написані 64 та 65 стаття.

евакуювати усіх цивільних подалі від небезпеки.

не вийде евакуювати 20 мільйонів людей, це буде не евакуація, а добровільна здача територій

Навіть зараз, коли влучає ракета і розбирають завали — то не кличуть усіх охочих допомагати.

завжди знаходяться добровольці, і їх багато

Тільки факт життя в тому що при таких масштабних війнах в абсолютно всі часи, абсолютно всі народи вводять примусову мобілізацію, бо наявна Армія в мирний час завжди менша кількісно, від тієї яка потрібна в час широмашстабної війни.
І ще армії під час війн мають тенденції нести великі втрати, які потрібно поповнювати.

Прикро що таке відбувається тільки коли криза і знайти нову роботу хоч би на таку ж зарплатню у найближчі 2 — 3 роки вийде у меншості. Тому тут усе залежить від того, яку компенсацію вони виплачують і на скільки її вистачить.
У «тучні» роки ІТ я мріяв аби мене звільнили з галери або хоч би перевели на інший проєкт. На галері навіть була політика для ротації синьйорів.Типу синьйори потрібні спочатку проекту, а потім вони поступово навчать заміну і самі підуть стартувати новий проект.
Але на практиці ніхто не хотів так робити: якщо продали одному клієнту — то будеш сидітиме на проекті поки сам не звільнишся. Навіть коли вже пів-дня тупо сидиш на ДОУ.
Якби тоді сказали: або платимо наперед 4 зарплати та звільняємо, або переводимо на складний проект де треба працювати, але зарплата менше у 2 рази — я думаю знайшлося б багато охочих поступитися грошима заради не тупої роботи. Але це було років 8 тому — поки ще не поналізло вайтишників яких цікавлять тільки гроші.
Я думаю зараз ІТ компанії роблять саме таку спробу: зкинути баласт вайтишників, яких вони понабирали тільки задля кількості, а залишити саме справжніх інженерів яких цікавить саме робота.
Зважаючи що у ковідні часи деякі «зайчикували» навіть на 3х роботах — то якщо зараз звільнити з ІТ компаній 30% «баласту», які насправді працювали добре якщо 4 години на день, і залишити справжніх ІТ задротів — то ефективність тільки покращиться!

справжніх ІТ задротів — то ефективність тільки покращиться!

Та нє це не так точніше так тільки до якоїсь межі

Коли той самий командний лоад раптом лягає на 80% команди то насправді оставуні стають більш критичні і їх ще важче замінити. А хто сказав що окремий індівідул стане раптом грепти зосередженіше? Зовсім ні.

Але тут просто лоад стає менший, чи через генАІ чи інші причини, які ми не знаємо чи їм просто начхати, вони там реструктурують і може стільки ротів більше не треба, може дженАй пише код швидше за чемпіонів літкода

Першопричина скорочень завжди зверху і в прибутках, а покращити ефективність це коли вже першопричина відбулась

За вайтішніка ізвінісь бобрику. Вони маслають іноді навіть більше за коріних очкозаврів

Того хто прийшов в ІТ і багато працює вайтішником і не називають. Тут як з «індусами» — це не про національність а про підхід до якості у роботі.

Ты реально думаешь что какой-то идиот будет работать на пол зп и радоваться?
Ну конечно инцелу без семьи и может оно и да, но таких меньшинство.

Ну на дейлі зайти ж можна... ну шо ти прям так сплеча...

Колись «ідіоти» йшли працювати в ІТ тільки заради можливості посидіти за компами!

Ну конечно инцелу без семьи и может оно и да, но таких меньшинство.

В останньому опитуванні здається 40% самотніх ІТшників було. А раніше взагалі-то було «на компах жонаті всі вони».
www.youtube.com/watch?v=YfvPe0MQow8

Іноді мені здається, що найкраще, що можна отримати в бігтех- це велику компенсацію при звільненні і строку в резюме.
Все інше- дуже нестабільне, незважаючи на кількість бажаючих приєднатися до компанії.

Завжди дивували мене ці бігтеки що набирають тіпа найрозумніших з найрозумніших а потім ведуть себе з ними наче вони вчора народились. От ми тут порахували вас тут щось забагато, то ви поки самі вирішите хто тут найбільш імпульсний грепти далі, limited time offer

Розумні люди всі все правильно прочитали )

Я би хотіла там попрацювати, хоча б подивитися, як воно внутрі, але мене лякають ці звільнення. Бо пошук роботи у Польщі не швидкий.

Та чого туди лізти? Той самий легасі

От візьми будь-який легасі з досвіду свого, і уяви що його писали ото рвані на всю бошку гікі розминаючи свої знання чорно-білих дерев

Та я краще буду варену кукурудзу продавати, кому впало сушити моск на такому. Всі вважають що вони ледь не Гугл хром будуть писати. Гугл давно не стартап

Але бабло все таки мотиватор для багатьох, просто ніколи не розумів цього. Крім грошей інерція ще якась є тож. Аура ткскзть розвіюється повільно...

Ну, я сама не лізу, але от писала пані з варшавського офісу, так от, я пройшла скрінінг, а далі- вона написала, що переді мною 100 кандидатів ще:).
Я так розумію, що якщо по півроку розробники проходять співбесіди, то рекрутери теж 100500 етапів).
Я можу тобі сказати, що взагалі вакансій цікавих мало. Тому, мотивація грошей логічна. Особливо, коли ти вже з досвідом.

Ну не кажу, що це погано, ні просто на мій смак я б там не вжився. Я надаю перевагу плювати в стелю так щоб нікому не було діла де скільки і як я працюю, а не глибоко зосереджуватись ;)

Але в мене там є знайомих, в Гуглі ти можеш легко робити щось нікому нецікаве, нудне й пусте, але пустота в Гуглі дорого оплачується і на неї багато претендентів :)

Вони з якогось року сильно знизили планку на хайрінг, бо по іншому не так то просто й дешево наймати тисячі й тисячі
В мене туди ледь не пів команди зникло

переді мною 100 кандидатів ще

в цьому щось є — там ти ніколи не особлива, як би тебе не оспівували словесами

Рядок Гугл в резюме теж не значить рівно нічого, якщо там не щось явно й конкретно видатне, це власні само ілюзії — вони там взагалі юзають власний тек, який по суті ніде більше нікому особо не треба.

Я розумію твою мотивацію. Це абсолютно нормально.
Коли ми готуємо кандидатів на клієнтське culture fit, теж радимо, щоб гроші були не на першому місці в розповіді, бо клієнтів це лякає. Хоча у людини може бути інша мотивація.
Щодо Гугл- та я не сумую. Бо я не знаю ні зп, ні умов. І я допускаю, що це в них даже не скажуть одразу. Просто чз те, що багато виїхало рекрутерів, для нас стали відкритими більш компаній в світі. Умовно, в Україні я працювала в топ-5, а тут на інтерв’ю наші галери ніхто не знає).

це не токо в цьому справа
люди з високим айкю грають у відповідного рівня офіс політікс

а офіс політікс так чи інак є в будь-якій компаній > 3 осіб

зовсім не применшую й не відмовляю просто варто дивитись на ШЛАНГи без емоцій як на величезні компанії

Могу сказать со своего опыта почему так

1) Есть план по корпорации сверху — премии не более 10 процентам(для команды это обычно 1), 10 нижних уволить.

2) Менеджер ТОЖЕ считает себя очень умным и способным убедить команду — хинт — фиг, все понимают

3) Люди не уходят, ибо в остальных местах ± тоже.

А як же опціони стартапів що майорять як стяг перемоги

Я , чесно кажучи, лише у Польщі з ними стикалася. Умовно, мені пропонували зп+ опціони.Але там треба було наймати на Кіпрі/Мальті і росіян, тому, я відмовилася від рекрутмнент процесу.
Щодо інших стартапів, я не в курсі(

про росіян от можу зрозуміти

В мене алергія ще з 2004го ще задовго до, а за ті умовні +20-50к на рік треба ой багато від чого відмовлятись, наприклад від можливості послать

то мені таке не підходить гг, я котик дворовий, вовчик сірий, люблю і послать і просто звалити як не виходить спрацюватися, а на бачився всяких і сталіністів і путіністів і любителів фонаріков

Серединний шлях найкращий 🧘

З іншого боку коли бачите відкриті двері перед вами до бажаного, в них гріх не зайти. Як би там не було це класна карʼєрна можливість. Деталі з посиланням росіян можна вияснити й потім!

Ти розумієш, вони кажуть, що це бізнес, нічого особистого. І наймають.Але я це дізналася, коли я покаталася Вроцлав — Варшава на онсайт співбесіди. Я вважаю, таке треба одразу казати.
Щодо росіян — я не хочу, плюс, ти розумієш, що я ж і українців наймати буду. Як я їм інтрадакшн вакансії буду робити?
Тому, ні.
Але попри конкурс в різні компанії, тут є непогані оферти і зп. Тому, просто спокій, наполегливість і час- і , напевно,все вийде.
Добре, я вже накоментувалася тут) Гарних вихідних.

Ну я про це й казав коли мав на увазі про особлива. Це не скажуть але в деталях воно відчувається чи на тебе комусь начхати чи ні. Просто їм не довго думалось про тебе от і все інакше сказали б. Є ж іще сто таких ДЛЯ НИХ

От мене спитали в одній компанії недавно — в нас росіяни є, як ти відносишся до роботи з такими. Ну я і сказав як є що не будуть лізти на живе то не будуть чути відповідь. Чесно. Найняли бо хто ще дурний до них піде їхнє тойво розгрібати й колупати їх софт на дебіан картопля :) середня зп в принципі але майже цілий день роблю щось своє, пишу собі свої чорно-білі дерева безплатно так щоб ніхто їх не бачив :) щось не сподобається знайду таке ж. ідилія. таке й раджу!

Гарних, зачарований!

Щодо гугл- це схоже щось на дженерік фідбек, коли ти маєш бути keep in touch з кандидатами. Я це розумію. Я ж по обидві сторони процесу, тому, спокійно все сприймаю. Умовно, тримати «теплими» кандидатів), щоб була можливість повернутися до них. І так, це працює.
Те, що вона сказала щодо 100 кандидатів — я навпаки вдячна, коли колеги щирі. Плюс, це вона мені написала, а не я. Я була рада, що досвід тех рекрутера на галері їм ок для відбору.І все.

що найкраще, що можна отримати в бігтех- це велику компенсацію при звільненні і строку в резюме

Більшість стартапів і середнього бізнесу відсіює канидатів з бігтеху ще на етапі CV.

Бо не тягнуть платити такі ЗП?

Бо хз що чекати від таких, отримати занозу в дупі з чсв рівня чороної діри, чи просто людину не хочуть брати котра сиділа роками колупала закрит корпоративні тули та фреемворки, коли тут ось рядом купа інших кандидатів що куди попроще і вже місили рідний гівнокод.
Причин може бути купа. Зараз реджект це не коли ти чимось не догодив а банально до тебе не дойшла черга, усе інше просто пофіг.

Я погоджуюся з тим, що якщо досвід не відповідає JD вакансії, то відхилити треба буде кандидата.

Нада брати поки дають, поки добровільно

На це і розраховано ;)

Не зовсім зрозуміла мотивація такого рішення? Наче й імпульс є і роботи багато, то нащо просити людей на вихід?
Знову ж таки, чому не можна просто звільнити з тою ж компенсацією?

Знову ж таки, чому не можна просто звільнити з тою ж компенсацією?

Можна, але... Ти можеш звільнити тих, кому робота подобається, то хто хотів би працювати
далі. А лишити тих, хто й сам не проти звільнитися.

Ну звільняються добровільно якраз ті в кого вибір є, а не глибоко віддані та зосереджені оставуні

маячня це все

Це просто красивий пірует щоб потім оставуням сказати — пішли найневідданіші та найнезосередженіші, а ви ви саме ви достойні зосереджуватись глибоко на нашої місії! На дибілів розраховано

Насправді це гуд спочатку дати можливість вийти тим хто хоче, а потім крутити банхамером.

Ну от думаю це й відбувається

Бо коли шукають мотивацію, то внутрішня мотивація сильна якраз у людей в яких вибір є. Решта просто працюють за їду — мотивація зовнішня

Це так не працює. Коли тебе наймають в умовний гугл, то тобі дають кеш, умовно 150к в рік, плюс 250к акціями. Так ось коли тебе звільняють, то акції «пропадають», бо тобі їх дають частинами, протягом, наприклад 4 років.
Тобто це я до того що самостійно відмовитись від купи грошей буде дуже важко, який біи поганий не був проект і як би сильно тобі не хотілося з нього злізти.

то акції «пропадають»

Та якщо пропрацював більше року, то вже щось видали і воно не пропаде. А далі можуть видавати щокварталу. Тому майже все видадуть та пропаде за останні дні чи частину кварталу.
Але ще є річний бонус у березні-квітні. Тому багато звільняються після нього.

Це такий стиль роботи у багатьох компаній в Північній Америці. З одного боку — багато наймати, проводити купу раундів інтерв’ю. З іншого боку — постійно когось звільняти. Можна отак «за власним бажанням», можна по недосягненню якихось KPI, можна просто так випадково в стилі «а навіщо нам ці невдахи». Кожен повинен відчувати, що під ним хитається стілець і землю гризти зранку до ночі, щоб зберегти своє місце. Дистильований капіталізм на максималках, ласкаво просимо.

То он на що вони усі бюджети зливають ))) Тобто стартапи все роблять щоб заробити, а оці придумали отакі красиві гроші як проїдати бюджети ))))

Підписатись на коментарі