Мобілізація «виключеного з обліку»

Сьогодні 09.02.2024 мого тестя Головко Володимира Вікторовича 1976, зупинили ТЦК в м. Кам’янському біля автовокзалу о 10.00. Він виключений з обліку (повністю непридатний до служби та не підлягає мобілізаці), і мав документи при собі, які показав представникам ТЦК.

Не дивлячись на документи, представники ТЦК затримали його силою, та доставили до ТЦК, за забрали мобільний.
Далі в нього забрали телефон, за годину він пройшов ВЛК, де його признали придатним (він не мав змоги зателефонувати дружині, щоб вона привезла йому документи про хвороби). Вже о 12.00 його везуть до Новомосковську, в навчальну частину.
На питання — як, він же виключений з обліку — ТЦК відповідає «оскаржуйте згідно законодавства».

Як це взагалі можливо ? Якщо документ про виключення з обліку на руках ?

Я згоден що країну необхідно захищати, але чи такими методами ?

Зараз ми готуємо скарги до РВЛК та обл ВЛК про висновок ВЛК та прохання надати можливість перепройти ВЛК.

Якщо у вас був схожий досвід, буду вдячний за поради: t.me/Ruslan41164

👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному6
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

В часи, коли конституція на паузі, дивують люди які вірять, що папірець, виданий цією державою, хоч чогось вартий. Це як сідати грати з наперсточником і сподіватись щось виграти.

Якщо є дійсно документи про виключення з обліку за станом здоров’я, то алгоритм наступний:
У частині він має подати рапорт на проходження ВЛК.
Пройти ВЛК з усіма паперами в наявності, показуючи їх в першу чергу голові ВЛК, але й всім лікарям кого це стосується.
Далі, якщо на ВЛК визнали непридатним — писати рапорт на звільнення за станом здоров’я за результатами комісії. Якщо ні — пропустити цей варіант та подати скаргу в обласний ВЛК.
Паралельно з цим знайти юриста який подасть позов до суду про незаконну мобілізацію. Процесс довгий, але за цим рішенням також можна: а) звільнитися б) стягнути збитки. Дуже рекомендую з цим не затягувати, попри будь які висновки комісій.

Щодо цього моменту, то нажаль він має залишатись в частині та проходити навчання як всі. Це діра в законодавстві якою активно користуються ТЦКшники, виконуючи свої плани.

ща попросыпается тро варшавы и амстердама и расскажет, шо это необходимый этап лагидной самоукраинизации, пушо ктото ж должен гнить в окопах, пока они держат иканамический фронт и контролируют языковую политику.
а по сути — пусть едет куда везут, там осматривается чо как и валит в сзч. счет сезечей уже идет на шестизначные цифры, ничего им не будет

Руслан, ти наче перший раз в цій країні. Уже 2 роки таке є нормою. Мого батька теж казали повозять, повозять і спишуть, всі лікарі сказали, що він непридатний, а потім раз привезли, ось твій бліндаж, твоя учебка, півтора місяця і Очеретине. Він місяць провоював пощастило що в госпіталь попав. Почали задовбувати гарячу лінію Міноборони, ще на кілька громадських організацій вийшли і через півроку його списали по стану здоров’я.

UPDATE:
ВЛК не було взагалі — одразу повезли в учебку.

555 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Цікаво, цей срач ні про що, набере 1000 постів?

Якщо ваш тесть дійсно непридатний до проходження служби в ЗСУ за станом здоров’я то він має подати рапорт командиру частини про направлення на ВЛК (або рапорт що йому погано і прохання направити до мед. роти а звідти на ВЛК). Якщо він дійсно непридатний то за тиждень буде демобілізований.

Якщо він дійсно непридатний то за тиждень буде демобілізований.

Рапорт нужен. даже — «рапорты», много, во все установы какие можно придумать, много и каждый день
а вот в «демобилизацию за неделю» верится с трудом

Якщо нема чим займатися то можна і во всі установи. Якщо людина хоче звільнитися то командиру в/ч. Якщо він не офіцер (там довше) то після проходження ВЛК за тиждень буде вдома.

то після проходження ВЛК за тиждень буде вдома.

Если бы это было правдой — то он бы не попал в такую ситуацию

Ця сітуація скоріш за все брехня, бо
1. Якщо є незаконні дії ТЦК то подається позов до суду, поки суд не розглянув справу, суд видає постанову на заборону будь яких дій з боку ТЦК по відношенню до військовозобов’язоного. Робиться це до проходження ВЛК, або отримання мобілізаційного припису.
2. Якщо по пункту 1 провтикали і людина стала військовослужбовцем то рапорт командуру в/ч на ВЛК після чого рапорт на звільнення. Командир в/ч зобов’язаний розглянути рапорт і звільнити або надати пісьмову відмову в срок до 30 діб. У випадку відмови звертатися до суду.
3. По пункту 1 і 2 варто звернутися до Адвоката. Тоді весь процес проходить дуже швидко.
4. Замість виконання пункту 1-3 автор виришив розігнати зраду. Тому тут або взагалі видумана історія або у тестя немає законих підстав уникнути мобілізації.

Ця сітуація скоріш за все брехня, бо

У меня в селе закрывается магазин
Им владеет семья, муж с женой
Мужа мобилизовали. Чуваку 50+, полный набор всех полагающихся болячек
ВЛК прошел за один заход, «здоров», «годен без ограничений»
так что ситуация скорее всего брехня, да.

всё остальное прочитал по диагонали. Да, всё это очень хорошо, жаль, не работает

У того з села кому 50+ є болячки з якими людина не підлягає призову? Якщо ні, то які питання?

У того з села кому 50+ є болячки з якими людина не підлягає призову? Якщо ні, то які питання?

я повторю, один раз, оки?
«Здоров, годен без ограничений»
Если вам непонятно какое-то из этих слов — вы или в словаре посмотрите, или спросите кого-то, кто знает

То яка проблема здорової людини бути мобілізованим?

То яка проблема здорової людини бути мобілізованим?

В том что «здоров» — это по заключению ВЛК за 15 минут.

І що, значить лікар компетентний був. Ось все.

І що, значить лікар компетентний був. Ось все.

что, простите? :)

Проблема у тому, що результати візуального огляду ВЛК за 15 хвилин протиречять медичній історії.

Ви лікар, у вас медична освіта? Звідки таки висновки?

Ви лікар, у вас медична освіта? Звідки таки висновки?

простая логика
если бы сраный врач в сраном влк мог за 15 минут определить здоров человек или нет -нахрен бы встрались всякие анализы, МРТ, ЭКГ и т.д.

я вот вчера был у кардиолога (жалоб у меня нет, я просто готовлюсь к ВЛК)
Он выписал мне лекарств больше, чем травматолог для спины (на которую у меня огромные жалобы в последние 35 лет)
но для этого пришлось сдать огромную пачку анализов, снять экг — и нужно будет еще анализов, узи и прочего.

Врач там просто робить. Він бере мед книжку віськовозобов’язаного і читає що там. Якщо немає хвороби яка звільняє від мобілізації — годен. 15 хвилин вистачає

Він бере мед книжку віськовозобов’язаного

что такое «медкнижка военнообязанного»?
Хочу почитать на єту тему что нить — форма, кем відается, каким приказом утверждена.

Ви ж до лікаря зверталися коли небудь? Вам діагнози на паперці записували? То ті паперці у будуть медкнижкою. А військовозобов’язаний — це чрловік від 18 до 60

Ви ж до лікаря зверталися коли небудь? Вам діагнози на паперці записували? То ті паперці у будуть медкнижкою.

Понятно.
«медкнижка».
Всё чудесатее и чудесатее.

Кожний військовозобов’язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, офтальмологом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями — і лікарями інших спеціальностей. Ступінь придатності військовозобов’язаних до військової служби за станом здоров’я кожним лікарем визначається індивідуально. Висновки про придатність або непридатність військовозобов’язаних до військової служби, подані ними скарги та об’єктивні дані, виявлені у процесі медичного огляду, а також встановлений діагноз вносяться кожним лікарем до картки обстеження та медичного огляду та до інших документів, що засвідчується особистим підписом лікаря та скріплюється його особистою печаткою, із зазначенням дати проведення медичного огляду.
Не скигли про хвороби

Ваше мнение очень важно для нас, оставайтесь на линии, вам ответит первій свободній далматин

так принось всі свої обстеження на ВЛК, в чому проблема? чи ти хочеш щоб ВЛК тобі безкогтовну діагностику всього організму зробила?

Якщо ВЛК приходиться за 15 хвилин, якщо ти до неї ніяк не готувався, то як принести?

Інше питання, ми дійсно будуємо боєздатну армію? Тоді нам треба обстежити кожного. Чи ми просто закриваємо для галочки, та перекладаємо проблеми здоров’я на командирів підрозділів?

ти до неї ніяк не готувався, то як принести?

Лол. 3 роки війна і дійсно хворий досі не приготувався? Якщо сцикотно самостійно йти у ТЦК для «уточнення даних» то носи з собою виписки про всі болячки.

Тоді нам треба обстежити кожного.

Що ще потрібно? Змусити всіх людей не бухати, не курити, не жерти всяку хєрню, щоб бути здоровішими?

Лол. 3 роки війна і дійсно хворий досі не приготувався? Якщо сцикотно самостійно йти у ТЦК для «уточнення даних» то носи з собою виписки про всі болячки.

Тобто кожного разу, як виходиш з дому, треба перевіряти, чи узяв усі справки? А якщо забув, то сам винен? А ще треба кожного місяці консультуватися в адвокатів, щоб твої справки відповідали змінам у законах? А потім тебе це ніяк не врятує, бо немає можливості ніяк оскаржити рішення лікаря ВЛК?

Ок, для вас це можливо держава мрії.

Як з тобою важко🤦‍♂️

Тобто кожного разу, як виходиш з дому, треба перевіряти, чи узяв усі справки? А якщо забув, то сам винен?

Сходи в ТЦК, покажи усі довідки, і отримай відповідний статус. Тоді не будеш боятись виходити з дому без довідок.

А якщо довідка буде не той системи, то можна й не повернутися? Ще раз, проблема у незахищеності від неправомірних дій, а відвідування ТЦК це провокація на такі дії.

Як на мене немає ніякої різниці, тебе бусифікували, чи прийшов сам. Далі твоє майбутнє залежить від рішення окремої людини, яка має план, бонуси, та яку ніяк не можна притягнути до відповідальності за її рішення.

Знову, навіть отримаєш статус, розслабишся, тебе бусифікують та з’ясується, що твій статус відмінили, чи ще щось.

Доки не буде механизмів захисту від пропиправних дій, те що ви пишите, то розвід лохів.

Не видумуй байок. Без проблем людей відправляють на дообстеження якщо є відповідні довідки про хвороби.

Тобто я маю повірити, що усі співробітники ТЦК кристально чесні, не порушують закони, плюють на свої інтереси?

Тому мене цікавить в першу чергу які у мене можливості себе захистити у разі неправомірних дій. Також яке покарання за такі дії.

Якщо цього немає, то це розвід лохів. Так, може пощастити, але це рулетка.

Іди працюй краще. Важко щось довести твердолобим

Важко щось довести твердолобим

То ви навіть не намагаєтесь довести, ви пробуєте надурити. Йди до ТЦК, там працюють виключно ангели, вони не помиляються у своїх рішеннях. Я цього чув за своє життя багато: «працюй на державу, будеш жити при комунізмі», «вкладай в МММ — розбагатієш», ...

Звісно що на слова «інфа 100%» я вестися не хочу, мені треба конкретні механізми, як себе захистити у разі чого. Один я знаю, це хабар. Інший, по закону, дуже залежить від ГВЧ.

Для мене найкращі докази це — покарання тих, хто перевищує повноваження, судові справи, блокування рішень до вияснення обставин тощо. А я поки що знаю приклади «два хабар», або «опинився у військовій частині».

Це не кажучи про те, що очевидно, сама така система не може бути працездатною.

Друже, ну блін, ти розумієш різницю між «в більшості випадків все нормально» і «немає гарантії, що буде нормально, і немає механізму захисту своїх інтересів»?

Хто хоче грати у рулетку на свою свободу?

Навіть почитай топік: людина була виключена з обліку, вважала, що вона невійськовозобовʼязана, жила собі спокійно, аж доки не зʼясувалося, що її непридатність — вже не непридатність, усе помінялося, і тепер вона стала придатною. Слуги штампують закони раз на місяць, усе міняється одним днем, у ТЦКшниікв своє трактування і «внутрєнніє пріказі».

Навіть почитай топік: людина була виключена з обліку, вважала, що вона невійськовозобовʼязана, жила собі спокійно, аж доки не зʼясувалося, що її непридатність — вже не непридатність, усе помінялося, і тепер вона стала придатною.

Та я щось пруфів не побачив ніяких.

«немає гарантії, що буде нормально, і немає механізму захисту своїх інтересів»?

Почитай трохи вище. Почалось з того що Андрій вирішив що ВЛК має діагностувати хвороби безкоштовно.

Почитай трохи вище. Почалось з того що Андрій вирішив що ВЛК має діагностувати хвороби безкоштовно.

По-перше, то був трохи офтопік, який не впливав ніяк на дискусію. Головне питання вже ж таки захист від неправомірних але.

Але навіть тут, яку ціль має ВЛК? Визначення придатності до військової служби. І це треба в інтересах ЗСУ. Але це неможливо зробити без діагностики.

Ви же намагаєтесь намалювати картину, коли головне виконувати план набору, а уж яких калік буде набрано не важливо, самі винні що не розібралися в бюрократії. У такому разі сенсу направляти людей на ВЛК взагалі немає (бо вони і так годні), треба лише комісія для вирішення спірних випадків.

Ну в цілому таки мало б. Навіть якщо ми скажемо, що «у держави немає грошей», то ВЛК могла б за бажанням дозволити людині пройти повне обстеження за власні кошти.

Бо бувають ситуації, що людина не знає про свою хворобу (найпростіший приклад — це початкові стадії онкології).

А те, що ВЛК проводиться методом «стоїш на своїх ногах — придатний», це показник відношення держави до мобілізованих.

Так и от тебя никаких пруфов нет :-)

Почалось з того що Андрій вирішив що ВЛК має діагностувати хвороби безкоштовно.

Они должны провести осмотр, выслушать жалобы, если требуется, направить на дополнительное обследование, а также, сюрприз-сюрприз, определить диагноз и внести его в карточку осмотра. Бесплатно. По своим же руководящим документам.

Є кадри бусифікації, там пряме порушення законів з боку ТЦК. Реакції на це немає. Це свавілля та беззаконня має системний характер, тому сподіватися на ТЦК буде виконувати закони не варто. Це і є головний пруф.

Те, що можуть бути окремі випадки, коли вони діють за законами, не може бути пруфом, завжди можуть бути як винятки, так й не важко зробити потрібну піар-акцію. Чітких прикладів механізмів захисту своїх прав немає. Відкритих розслідувань також немає.

Інший пруф полягає у тому, що створена система, за якої представники ТЦК мають дуже багато повноважень, жодної відповідальності, а далі прості закони поведінки тварин кажуть нам що будуть факти перевищення повноважень.

Чітких заперечень та розбору цього я не я не почув, окрім як «ти не правий» (незрозуміло у чому), «піди переконайся на власні очі».

Які чіткі заперечення можуть бути? Бусифікації немає взагалі, то пропаганда РФ. Будемо розбирати. Або, на конкретному відео співробітники ТЦК діють відповідно до закону. Це теж можна розбирати. Випадки, коли людей бусифікують, вони зникають з радарів, а потім з’являються вже у навчальній частині. Теж можна розбирати, чи є, чи це пропаганда. Історій про це занадто багато з твоїми знайомими.

Є кадри бусифікації, там пряме порушення законів з боку ТЦК

примусове доставлення до тцк прописано в законі. Тож якщо дія не супроводжується якимось супутнім беззаконням — в багатьох (якщо не в більшості) випадках все формально в рамках закону.
От не випускати після вручення «бойової» повістки — може бути незаконно (хоча це мабуть обходиться виписуванням повістки «на сьогодні»), ігнорування документів, безпідставне позбавлення волі, тортури (всі їх випадки) — незаконно.
Але примусову доставку зробили законною.

Те, що можуть бути окремі випадки, коли вони діють за законами,

Я підозрюю, що якраз є окремі випадки коли діють незаконно під час бусифікації (саме процесу бусифікації, не подальших дій).

Чому ви сприймаєте всі (більшість) бачених відео як приклад беззаконня, а відео чи текст з поясненнями як «не важко зробити потрібну піар-акцію». дещо однобоко, (бо зняти людину в балаклаві і закинути в «на повєсткє днєпир» ще простіше).
І хоча я цілком розумію таке упередження, я проти того, щоб такими упередженями оперували як фактами в дискусії.

примусове доставлення

а примусовое оп***юливание во время доставки — прописано в законе? я бы хотел почитать

Тож якщо дія не супроводжується якимось супутнім беззаконням
Я підозрюю, що якраз є окремі випадки коли діють незаконно під час бусифікації (саме процесу бусифікації, не подальших дій).

Они расследованы, виновные наказаны?

Чому ви сприймаєте всі (більшість) бачених відео як приклад беззаконня

Потому что это беззаконие

рєчь тут о использованіі аргумєнта «єсть відєо бусіфікациї там нєзаконно».
Расслєдовани лі случаі превишенія полномочій, злоупотрєблєнія полномочіямі і явного бєззаконія — ето вєщі внє моєго комєнтарія
Я — за іспользованіє правільних аргумєнтов в правільних мєстах. Употрєблять аргумєнт «відєо бусіфікаціі» потому, что «потом его повєзут в тцк, а там поддєлают влк» нєправільно с моєй точкі зрєнія.
Тоєсть я даже не протів іспользованія конкрєтни відєо бусіфікациї с нарушеніямі, но нє обобщьонного пріравніванія «бусіфікация» к «нєзаконно»

примусове доставлення до тцк прописано в законі.

Це може робити виключно міліція, ТЦК таких повноважень не має. А процедура затримання міліцією регламентована:

При затриманні поліцейський зобов’язаний:
— назвати своє прізвище, посаду та пред’явити службове посвідчення;
— пояснити підстави затримання;
— роз’яснити права затриманого, зокрема:
— право зберігати мовчання (ст. 63 Конституції України);
— право на адвоката;
— право повідомити близьких про затримання.

Затримана особа має право:
— знати підстави затримання;
— вимагати адвоката (у т.ч. безкоштовного, якщо немає коштів);
повідомити родичів;
— вимагати медичний огляд;
— відмовитися давати покази без адвоката.

Знову ж таки питання про балаклави, про документи, таке інше. Питання про те, що на кожне затримання має бути складений протокол міліцією.

От не випускати після вручення «бойової» повістки — може бути незаконно (хоча це мабуть обходиться виписуванням повістки «на сьогодні»), ігнорування документів, безпідставне позбавлення волі, тортури (всі їх випадки) — незаконно.

Ок, де покарання?

Чому ви сприймаєте всі (більшість) бачених відео як приклад беззаконня,

Тому що це очевидне беззаконня, яке бачуть на власні очі тисячі. Як таке можна ігнонувати?

ті відео, що докочувалися до мене, містять в кадрі поліцейських, бодай одного. Тобто формально на них затримання проводить поліціянт (але я не дивлюся такі відео спеціально, тож може мені просто так пощастило побачити синю форму)

покарання — поза межами мого коменту. Я звернув увагу тільки на «незаконну бусифікацію» — що незаконна вона далеко не завжди, тому аргумент я би підкоригував.

Тобто формально на них затримання проводить поліціянт

Из того что я видел — в большинстве полицейский присуствутет и явно нарушает закон бездействием

Тобто формально на них затримання проводить поліціянт (але я не дивлюся такі відео спеціально, тож може мені просто так пощастило побачити синю форму)

Що значить, «формально»? Я описав процедуру, яка мала бути: підходить поліціянт, віддає честь, називає призвище, посаду, показує службове посвічення, дає можливість записати дані, поздвонити та переконатися, що він на наряді, пояснює підставу затримання, роз’яснює права, дає можливість повідомити рідних/адвоката. Після чого складається протокол, відводять у відділення, чекають на адвоката, проводиться допит ... Ви таке бачили на відео?

Якщо поліціянт був у кадрі, але ніяк не втручався, то його також треба судити.

я далеко не впевнений, що оце «чекається на адвоката» в принципі так реалізується. Ніхто не чекає адвока на місці.
а ви бачили в відео початок ситуації? зазвичай показуються як вже хтось тікає чи когось ловлять чи ще щось. Ситуацію «доброго дня, зачекайте будьласка, лейтенан Лейтенантенко, пред’явіть будьласка документи ...» не показують.

Ніхто не чекає адвока на місці.

А вроде бы должны

а ви бачили в відео початок ситуації? зазвичай показуються як вже хтось тікає чи когось ловлять чи ще щось. Ситуацію «доброго дня, зачекайте будьласка, лейтенан Лейтенантенко, пред’явіть будьласка документи ...» не показують.

А кто ловит — полицейские (которые должны это делать) — или военные (которым по конституции строжайше запрещено угнетать гражданских)?

примусове доставлення до тцк прописано в законі.

Там же, в законе, прописана процедура такой доставки. В большинстве случаев процедура не соблюдена. Значит, люди, похожие на сотрудников ТЦК, очень вероятно, прямо нарушают закон.

у мене немає даних про «большинство» і «нє соблюдєна». До подібних відео я ставлюся досить скептично (після того як побачив кілька різних версій одного й того ж відео).
Тому оце «большинство» коментувати не буду. Просто запитаю — уявна ситуація, до вас підходять, представляються, запитують документи. Ви починаєте тікати/нервувати/неадекватити. Якими мають бути дії поліції і патруля, щоб інший ви, котрий сидить в офісі, не сказав «порушення!!1»?

у мене немає даних про «большинство» і «нє соблюдєна».

Э-э-э... погодь! А как же:

в багатьох (якщо не в більшості) випадках все формально в рамках закону.

?

повна цитата

Тож якщо дія не супроводжується якимось супутнім беззаконням — в багатьох (якщо не в більшості) випадках все формально в рамках закону.

поясню щоб не було місандерстендінга
— якщо затримання не супроводжується якимись супутніми порушеннями (не б’ють, не тягнуть за ноги, не забирають телефона), то в багатьох (як не в більшості) випадках все формально в рамках закону.
Якихось даних про те, яка кількість затримань супроводжується супуніми порушеннями, у мене немає і я її не бачив.

якщо затримання не супроводжується якимись супутніми порушеннями

Просто цитата:

У разі відмови прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На видосах, которые

містять в кадрі поліцейських, бодай одного

— там полицейские «крутят» нарушителя и «доставляют» его в ТЦК?

З.Ы.

тож може мені просто так пощастило побачити синю форму)

Форма у ПП — чёрная уже 10 лет как :-)

— там полицейские «крутят» нарушителя и «доставляют» его в ТЦК?

щось мені підказує, що «проводить затримання» не про «хто фізично має право торкатися громадянина», а «під чиїм керівництвом, наглядом і відповідальністю відбувається затримання». Є громадянські затримання, є силові органи, котрі не є міліцією, є, напевне, усікі підсилені патрулі ітд.
Хоча почути роз’яснення від обізнаної людини було б цікаво.

Постановою від 30 вересня 2015 р. № 823 установлено єдиний однострій для всіх підрозділів національної поліції України. Колір — темно-синій.

Постановою від 30 вересня 2015 р. № 823 установлено єдиний однострій для всіх підрозділів національної поліції України. Колір — темно-синій.

Такой тёмный, что почти чёрный. Но ОК, пусть будет тёмно-синий.

«під чиїм керівництвом, наглядом і відповідальністю відбувається затримання»

Понятно. Титушки и всё такое прочее.
Быки, торпеды. Привет 90е

якщо затримання

«Задержание»? На основании простите чего? Человек подозревается в чем-то? Совершает преступление? за что его «задерживают»?

Якими мають бути дії поліції і патруля, щоб інший ви, котрий сидить в офісі, не сказав «порушення!!1»?

Догнать, заломать, запихнуть в бусик и отп***ить, чтобы другим таким как я в офисе было неповадно выступать!

maps.app.goo.gl/nPY7nDTzVPbNaU5u8

О, прикольно
когда ваше віступление? я бі сходил
а стулья там удобніе? люблю комфорт

не з вашими болячками ходити далеко (

не з вашими болячками ходити далеко (

А, ві наивно думаете что «сходить на віступление» єто буквально «прийти пешком в киев из винниці»?
Єто так мило!

**

Спасибо, конечно, но мне больше нравятся девушки

зачєм тогда фліртуєшь. сам нє знаєшь чєго хочєшь

зачєм тогда фліртуєшь. сам нє знаєшь чєго хочєшь

звучишь прям как дєвочка. Сорри.

а что, кромє салтовкі нічєво нє відєлі?

а что, кромє салтовкі нічєво нє відєлі?

А ві наверное молодой, да? Єто же старій классический анекдот
— Девушка, а ві с Украині?
— Да, а шо?
— о, та ві с Харькова?
— тю!
— та ві с Салтовки!

тут уже без наездов «звучишь как девочка» (поигрались и фатит, нас скоро вігонят), просто вспомнился хороший анек

не чув. може того що не з салтовки

Скорее потому что не с Харькова :)

Адміністративне затримання провадиться органами або уповноваженими особами відповідних органів визначених в ст. 262 КУпАП, а саме:

1. Органами внутрішніх справ (Національною поліцією).

2. Органами прикордонної служби.

3. Старшою у місці розташування охоронюваного об’єкта посадовою особою воєнізованої охорони.

4. Посадовими особами Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

5. Органами Служби безпеки України.

6. Посадовими особами органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.

7. Посадовими особами, уповноваженими на те центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

В контексте обсуждения Артур таки прав:

У разі відмови прослідувати до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки поліцейський, який входить до складу групи оповіщення, проводить адміністративне затримання та доставлення громадянина до такого центру на підставі статей 261 і 262 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

чому? да, поліцейський в групі є представником поліції, діє від імені поліції. Але чому це має значити, що він своїми руками має в’язати непокірних?
Мені дійсно буде цікаво послухати, але бажано з достовірних джерел (а не таких як я сам).

Як на мене, то процес затримання — це юридична дія. І поліціянт тут відповідає за юридичну сторону. Якщо він попросить, припустимо, небайдужого мимопроходящого качка́ потримати неадекватного алкашика — це все ще буде затримання поліцією.

upd. хоча згоден з тим, що моя цитата взята з пошуку про «процес адміністративного затримання» без додаткових уточнень.

upd. хоча згоден з тим, що моя цитата взята з пошуку про «процес адміністративного затримання» без додаткових уточнень.

Именно в этом контексте и было моё замечание.

З.Ы. Консультироваться кто именно имеет право, условно, «трогать руками» при административном задержании мне сейчас недосуг, а моему диванному мнению у меня нет документальных подтверждений :-)

Поліціянт теоретично має бути навчений проводити затримання ( фізичне з застосуванням сили, кайданок чи інших спец засобів) і вміти не нашкодити затриманому ( БЛМ і вся оця історія)
Старший солдат/ молодий качок можуть цього не знати, порушити закон при затриманні , нашкодити здоровʼю
Знову ж таки затримання осіб різної статі — також мабуть не має відбуватися ( тут хз, більше під впливом вок повісточки написано)

Знову ж таки затримання осіб різної статі — також мабуть не має відбуватися ( тут хз, більше під впливом вок повісточки написано)

*гендеру
*тікає*

Пруфов вашим утверждениям типа «без проблем посылают на дообследование» мы тоже не видели

угу, а потім по дорозі в сусіднє село натрап на «представників» іншого ТЦК, де недобір (а він зараз всюди), і спробуй доказати їм той статус

Знову байки якісь

так принось всі свої обстеження на ВЛК, в чому проблема? чи ти хочеш щоб ВЛК тобі безкогтовну діагностику всього організму зробила?

Ну вот віше говорят что «ВЛК визуально оперделяют» ©
Мі тут обсуждаем случаи когда ті віходишь за хлебушком, а уже через 30 минут у тебя на руках заключение ВЛК «полностью годен»
Всё время с собой носить все обследования?

1. Якщо є незаконні дії ТЦК то подається позов до суду, поки суд не розглянув справу, суд видає постанову на заборону будь яких дій з боку ТЦК по відношенню до військовозобов’язоного. Робиться це до проходження ВЛК, або отримання мобілізаційного припису.

Ну... чому цим ніхто не користується тоді? Ну чесно, якщо кожен примусово мобілізований подать позов, то судова система паралізується, розглядання справ займе роки. Потім апеляція, затягування справи, ....

Знову ж таки, ТЦК вже передав до наступної ланки.

Тому скоріше за усе, «конституція на паузі»

Чому не користуються? як раз навпаки, ті хто хочуть вирішити проблему як раз і користуються. Ті хто ні, розганяє зраду на форумах.
P.s між примусово і незаконно є різниця. Бо може бути присусово і законо, тоді да, жоден суд не виришить

Проблема у тому, що поки суд прийме рішення, ти будеш на нулі. Більше того, він прийме рішення відносно дій ТЦК, що тобі ніяк не допоможе, бо зараз ти в ЗСУ.

Тому в цьому випадку і треба в в/ч вирішувати питання. ТЦК вже не до чого

— Давай пожартуємо над сержантом?
— Дякую, над деканом уже пожартували.

Йти про системи, від якої залежить твоє життя... Не всі здатні.

Не накручуйте. Система працює. І закони працюють. Сам звільнявся рік тому. Рапорт приняли, резолюцію отримав за 3 дні. Правда звільнявся ще 2 місяці, но то вже інша історія.

Система працює

так

І закони працюють

здебільше коли це вигідно системі, в інших випадках в кращому разі 50/50

Система працює. І закони працюють.

Так це головна фішка системи, що закони не працюють.

Я бачив на власні очі відео, де співробітники ТЦК, часто в балаклавах порушують закони. Я не бачив жодного випадку розслідування, не знаю жодного покарання. Таким чином, закони не працюють, і це система, не поодинокі випадки.

Звісно що в кожній системі можуть бути свої виключення, вони мені не цікаві, та й провести розслідування щоб переконатися, що там не було кума, свата, брата, хабаря теж немає ресурсу. Але систематичні порушення які не розслідуються дозволяють зробити висновки, що «закони на паузі».

Я спокійно звільнився з ЗСУ згідно з-ну про Військову службу. Це я один такий на всю країну? Чи закони таки працюють?

«Закони не працюють» означає, що є великий відсоток випадків, в яких було безкарно порушено закон. Ти не один, є інші. Але якщо навіть 10% не можуть добитися виконання закону, то це вже свілля та лотерея.

Великий відсоток від чого? І чому ви вирішили що був порушений закон? Це ж може тільки суд вирішити.
Правильно казати, є випадки коли в діях працівників ТЦК можливі ознаки порушення закону такого-то. Але це ж це означає, що закони не працюють.

І чому ви вирішили що був порушений закон?
Представники ТЦК не мають права затримувати громадян і тим паче примусово доправляти їх до територіальних центрів комплектування. Про це виданню РБК-Україна відповіли на запит в Міністерстві оборони.
Це ж може тільки суд вирішити.

Рашка теж любить в таке грати — спробуйте довести, що то не шахтарі знайшли «Бук». Але я вже на бачу відміни. Там теж люблять посилатися на рішення суду :-)

Правильно казати, є випадки коли в діях працівників ТЦК можливі ознаки порушення закону такого-то. Але це ж це означає, що закони не працюють.

Є очевидні ознаки злочину, які не розслідуються. Це означає, що це ми маємо не державу, а тоталітаризм. Тому жодних ілюзій стосовно того, що ти можеш захистити свої права, бути не має бути. Як і жодної довіри до судової системи, різних заяв офіційних осіб, і т. п.

Ти Рашку згадав? А чому ти вирішив що ті відосіки не від ФСБ? Це як раз відміна правової держави від неправрвої, в правої є порушення закону чи немає визначає виключно суд, а не тік ток чи відосік

А чому ти вирішив що ті відосіки не від ФСБ?

Сняті на мосфильме? Вполне может біть
правда, по поводу некоторіх видосиков ТЦК віпускают сообщения «проводятся разбирательства» — но єто скорее всего тоже фейки от мосфильма.

які «сообщєнія проводятся разбіратєльства»? їх же нема, їх ніхто не бачив.

які «сообщєнія проводятся разбіратєльства»? їх же нема, їх ніхто не бачив.

сообщения есть
результатов разбирательств — нет

А чому ти вирішив що ті відосіки не від ФСБ?

А як це впливає на контент? Ок, припустимо ФСБ, що це змінює?

Це як раз відміна правової держави від неправрвої, в правої є порушення закону чи немає визначає виключно суд

Тобто РФ, СРСР це правові держави? У Кажмобжі, Венесуелі теж визнає виключно суд.

Цього мало, треба незалежна судова система, незалежна виконавча система, відсутність свавіллям влади, права людини, ефективні закони.

Тому коли я бачу терор населення, то мені вже байдуже, що кажуть суди, бо їх набагато простіше узяти під контроль.

Я бачив на власні очі відео, де співробітники ТЦК, часто в балаклавах порушують закони. Я не бачив жодного випадку розслідування

ну вапщєто якщо (якщо) припустимо «зрада» кимось спеціально форситься (а вона стопудово форситься, бо це війна на всих фронтах), то ви і не будет бачити жодного випадку розслідування. Бо форсити розслідування — прямо протирічить задачі.

Які задачі, яка зрада, яке протиріччя? Що за каша?

Є відео, є геолокація, тобто це відбувається в Україні. На відео порушення, випадок не поодинокий, розслідувань немає. Усе, крапка.

зручні відео форсяться ботами.
незручні — не форсяться.
результат — незручних відео ви просто не будете бачити.
Тому аргумент «я цього не бачу» не дуже правильний.

Я, припустимо, бачив пару відео з поясненнями ситуації з боку тцк/поліції. Але ж такі відео просто ігноруються прибічниками «розслідувань немає».
(бачив всього пару, бо я, чесно, не сиджу в спеціальних каналах і бачу лиш те, що спливає вже до широкого загалу)

(режим чмута он) чи значить це, що прорушень немає? нє, порушення безумовно є. Чи значить це, що закони не діють і пора йти помирати? ні, просто інформаційна політика у нас про***ана. Але про***ана політика не значить, що можна робити крайніми тцк, а не кацапів (чмут моде офф)

зручні відео форсяться ботами.
незручні — не форсяться.

Яке це має значення? До чого? Якщо відео набуло популярності, неважливо як, влада на це має реагувати. Чи ви вважаєте, що це питання не хвилює суспільство?

Я, припустимо, бачив пару відео з поясненнями ситуації з боку тцк/поліції. Але ж такі відео просто ігноруються прибічниками «розслідувань немає».

Порушення закону це виключна ситуація, яка має розслідуватися. Навіть якщо це одне відео. А відео де усе по закону, то тут (1) його відрежисурити ціна п’ять копійок; (2) ну... так і має бути.

Тому акцентуватися треба виключно на порушеннях.

нє, порушення безумовно є. Чи значить це, що закони не діють і пора йти помирати? ні, просто інформаційна політика у нас про***ана.

Не всё так однозначно ©
Зрозумів. Піарщики, які зуміли переконати населення, що він гарний хлопець та порішає усі питання, але невідомо як? Особливо я бачу дуже сильну інформаційну провладну політику, яка ефективно засирає мозки. І ваші наративи і є ілюстрація.

Особливо я бачу дуже сильну інформаційну провладну політику, яка ефективно засирає мозки. І ваші наративи і є ілюстрація.

хах. от дивина — бачите ви, а ілюстрація — мої наративи.

Я бачу насильство, спрямоване проти широкого кола громадян. І у мене є бусифіковані знайомі. Мені цього достатньо, щоб зробити висновки.

Навіть якщо будуть закони та вказівки, які дозволятимуть це легально робити, я буду вважати тих, хто їх прийняв, злочинцями, які перевершили свої повноваження, а таку владу нелегітимною.

зроз. ну а я вважатиму таких людей дурними.

«Насильство» це одна із функцій держави як що що. Змусити людину сплачувати податки — це насильство від держави. Посадити гвалтивника за грати — це також насильство від держави.
Щодо до бусіфікації тут питання чи мали ті люди законні підстави на відсрочку від мобілізації. Чи виконали ті люди усі норми закону про Мобілізацію. Якщо ні, то які взагалі питання до держави? Ну і якщо там є порушення (як в темі цього топіку) то вирішується просто, алгоритм я надавав.

«Насильство» це одна із функцій держави як що що

Вот только государство считает что єто — его единственная функция

«Насильство» це одна із функцій держави як що що.

Це так, якщо воно спрямоване на невеличку кількість переступників. Якщо воно спрямовано на великі маси населення, це диктатура. Коли закон порушують одиниці, то це справа держави слідкувати за ним. Якщо закон порушують мільйони, то означає, що проблема в законі, та або неспроможність влади в кращому випадку, або захоплення та утримання влади.

Щодо до бусіфікації тут питання чи мали ті люди законні підстави на відсрочку від мобілізації.

В результаті такої схеми ми отримуємо дуже велику корупційну складову, яку можна оцінити в мільярди доларів. Також воювати підуть ті, кого спіймали, що не дуже добре з точки зору боєздатності. Тому така схема дуже вигідна для влади, бо дозволяє отримувати прибуток на рівному місті. А страждає боєздатність. Тому я це розглядаю це як злочин проти держави.

Далі, в будь якому разі співробітники ТЦК не мають право крутити людей не вулицях, максимум вручити повістку, яка мала бути виписана до.

1. Навіть якщо в законі є проблеми його мають виконувати усі без всяких виключень, це основа будь якої правової держави.
2. Де корупційна схема в бусіфікації? Щодо боєздатності бусіфікованих, то з часом вони втягуються і немає з ними ніяких проблем. Як мінімум це питання виживання на війні. Там або ти роздупляєшся або довго не живеш. Добровольці закінчилися у 2022 році. Починаючи з 2023 в армію попадали бусіфіковані люди. І якби їх не було то Україна як держава вже б не існувала.

1. Навіть якщо в законі є проблеми його мають виконувати усі без всяких виключень, це основа будь якої правової держави.

Сначала подчиняйся, потом обжалуй ©
Просто віполняй приказі.

то з часом вони втягуються

Или сразу погибают

Де корупційна схема в бусіфікації?

Отримати гроші та відпустити. Пробачте, вам скільки років?

І якби їх не було то Україна як держава вже б не існувала.

Абсолютно беспідствне тверждення. Можна було провести реформи, запропонувати вигідні контракти зі ЗСУ, ... Насправді, там можна знайти мільйон рішень. Але безумовно, бусифікація це саме корупційне, та саме неефективне.

1. Корупція вона ж історія про 2 сторон. Якщо ти виконав усі норми закону про Мобілізацію, то бусік ТЦК тобі не страшен. І корупція в такому випадку виключена. Вона можлива тільки між порушником закону та представником ТЦК. І з цим безумовно треба боротися.
2. Можливо б реформи спрацювали, а можливо і ні. Це ми не знаємо. Скоріш за все з грошовим забезпеченням по контракту від 5/6K usd спрацювало б. Але вангую що таких грошей у держави немає.

1. Корупція вона ж історія про 2 сторон. Якщо ти виконав усі норми закону про Мобілізацію, то бусік ТЦК тобі не страшен

Цей брєд спроба увести розмову в сторону. Особистості тут не при чому,ми оцінюємо практику. Корупційність закону це скільки влади у чиновника, та яка відповідальність. У випадку ТЦК влада абсолютна, відповідальності ніякої. Тому за усіма законами поведінки, корупція там шалена.

І з цим безумовно треба боротися.

Угу, це виглядає як санкції про ціну нафти для РФ зі слів капитану танкера. З цим неможливо боротися, треба створювати систему, де це неможливо. В данному разі довести хабар неможливо ніяк, виключно на тому, що усі співробітники ТЦК порядні кристально чесні люди. Розцінки знаю.

Можливо б реформи спрацювали, а можливо і ні.

А можливо й вітсутність мобілізації взагалі спрацювала би. Більше людей — більше кандидатів не безглузді штурми. Більше наказів залишити позиції. А-а-а... ще пам’ятаю бусифіковані були винні, що залишили позиції, в результаті чого бригади з бойовим досвідом попали в оточення.

Скоріш за все з грошовим забезпеченням по контракту від 5/6K usd спрацювало б.

Поганий ти маркетолог. Набагато краще працюють підйомні, про що свідчить досвід рашки. Має значення скільки грошей ти отримуєш тут і зараз.

Але вангую що таких грошей у держави немає.

А от годувати ТЦК гроші є.

Вангую, що хабарів, які занесли в ТЦК, вистачило би з головою на підйомні. Але ж, мобілізовані то, висловлюючись словами президента, це лохи, навіщо їх якось стимулювати?

Припустимо підйомні це $20 000. Тоді один мільйяд це 50 000 мотивованих бійців, а не хворих калік, на контракті, ще й можливістю забракувати на рівні командира бригади. Але не вкрадеш нічого...

А ще можна порахувати економічні збитки, що люди закривають свої підприємства щоб зайвий раз не виходити, звільняються, не пересуваються, ...

1. Як раз особистості то і є основа будь яких корупційних схем. А аж ніяк не закон. Ну в якому місці є корупційна состовляюща в законі про Мобілізаційну підготовку? Поки порушник закону не запропонує хабар, або навпаки не запропонують порушнику порєшать нічого не буде. А якщо людина виконала норми закону то і почви для корупції не буде.
2. Стосовно ефективності мобілізації. Можливо, а можливо і ні. Це все теорії.

1. Як раз особистості то і є основа будь яких корупційних схем. А аж ніяк не закон

Люди це такі тварини, які ведуть себе ± однаково, за рідкими виключеннями.

Ну в якому місці є корупційна состовляюща в законі про Мобілізаційну підготовку?

Я не читав закон, я про поточну практику бусифікації. А ви самі вирішуйте, чи вона законна, тоді ось корупційна складова. Або незаконна, тоді маємо свавілля.

А якщо людина виконала норми закону то і почви для корупції не буде.

Якби усі люди вели би себе ідеально, то був би комунізм. А якщо ти приймаєш закон, який, вочевидно, виконувати не будуть, то ти або дебіл, або плануєш на ньому наживатися, тобто корупціонер.

Подумав, що є ще один бонус — завжди можна сказати, що люди винні.

Вангую, що хабарів, які занесли в ТЦК, вистачило би з головою на підйомні.

У вас тут якийсь баг- з якого би дива без мобілізації та ТЦК хтось ніс ті хабарні гроші офіційно державі, щоб та оплачувала ці підйомні? З патріотичних почуттів?

У вас тут якийсь баг- з якого би дива без мобілізації та ТЦК хтось ніс ті хабарні гроші офіційно державі, щоб та оплачувала ці підйомні? З патріотичних почуттів?

Будь яке ринкове рішення. Наприклад, при заключенні контракту ти отримуєш певну кількість броні, яку можеш продати/подарувати кому захочеш. Щоб визначити вартість — будь яка гра аукціонного типу, підвищення кількості броні, коли вакансія не закривається, тощо.

Наприклад, при заключенні контракту ти отримуєш певну кількість броні, яку можеш продати/подарувати кому захочеш.

Щось мало що зрозумів... Нащо комусь та «броня» і її купівля, якщо не буде мобілізації, а виключно контракт по бажанню через грошову мотивацію?
А як залишається примус, то виходить це звичайний відкуп, просто офіційно через державу, що навряд чи комусь сподобається, хто не отримує в $ і це вже буде не поганий ТЦК, а погана держава.

Броня дає можливість виїхати за кордон, отримати певні гарантії, соціально дає статус що ти підтримуєш обороноздатність, і знайшов того, хто воює за тебе. Плюс для фірм можливість гарантувати собі цінні кадри.

Більше того, сам такий механізм дозволяє створювати фонди, в які можна перераховувати кошти тим, хто вважає, що Україні потрібно мотивовані бійці. Особисто я би отримав як броню, так і перераховував до таких фондів. Бо це необхідна умова для дійсно ефективного війська.

Щодо тих, хто не отримав броні та не підписав контракт? Як варіант, залучати на місять на різні інженерні роботи на кшталт будівництва захисних споруд. Також навіть жеребкування.

Просто кількість співробітників силових структур має бути пропорційною кількості порушинків. Ще раз, якщо у нас мільйони порушників, то нам треба сотні тисяч людей для розслідування їх справ. Зараз у нас система, коли мобілізують тих, кого вдалося спіямати та хто не зміг відкупитися. Якщо порушників відносно небагато, то навіть жеребкування можна провести.

то виходить це звичайний відкуп, просто офіційно через державу

Ну так, але зараз кошти йдуть у кишені ТЦК, а так прозоро йшли би на заохочення підписувати контракт. А ще треба утримувати ТЦК. А ще треба утримувати тих, хто буде перевіряти ТЦК. І ще бажано мати тих, что буде перевіряти тих, хто буде перевіряти ТЦК.

що навряд чи комусь сподобається, хто не отримує в $ і це вже буде не поганий ТЦК, а погана держава.

З іншого боку він міг заключити контракт. Але гроші це ринковий інструмент рівноваги товарів та послуг. Якщо брати часи СРСР, то були комітети ціноутворення, які вирішували які мають бути ціни. Якщо ціна була завищена, то трилітровими банками солоних орігків були заставлені усі полиці. Якщо ціна була занижена, утворювався дефіцит, ви вигідніше продавати з-під поли. Вирішити проблему найму чесних людей у торгівля за часи СРСР не вийшло, бо це натура людини.

Тому як на мене це єдиний напрямок, в якому треба було рухатися.

Броня дає можливість виїхати за кордон

Тобто броня купляється разово і далі валіза, вокзал, Балі? :) Як воно може бути разово, якщо строків війни нема і потрібні будуть постійні вливання? А як так, то що гарантує внески, якщо він виїхав за кордон?
Бачу натовп радісних пересічних, які мають сидіти в Україні під шахедами, перебиваючись нерегулярними заробітками, і в той же час не мають змоги виїхати на заробітки в умовні Нідерландські теплиці за 1500 евро.

Плюс для фірм можливість гарантувати собі цінні кадри.

Зрозуміло, що для людей з грошима і компаній де вони працюють офіційний спосіб відкупу це «плюси», питання які плюси для для тих, хто працює на внутрішній ринок і отримує умовні 400$. Для них стає тільки гірше, бо з бронею обраних, збільшується шанс що загребуть їх.

Більше того, сам такий механізм дозволяє створювати фонди, в які можна перераховувати кошти тим, хто вважає, що Україні потрібно мотивовані бійці.

Донатити можна і зараз в різні фонди, чи мотивація для потенційно броньованих прийде тільки якщо держава залишить в спокої?

Щодо тих, хто не отримав броні та не підписав контракт?

Ну от, хто не попадає в касту, для того примус і жеребкування. В Україні середні доходи це 500$, медіанні відповідно скромніші. Відповідно в яку обгортку не закручуй, повертаємось все до того ж — бідні воюють, багаті в броні.

Як варіант, залучати на місять на різні інженерні роботи на кшталт будівництва захисних споруд. Також навіть жеребкування.

Вам не здається що зараз не перша світова, і з будівництвом краще справляться умовних 10 будівельників зі спецтехнікою, чим сто людей з лопатою, яку вперше в руці тримають?

Ну так, але зараз кошти йдуть у кишені ТЦК, а так прозоро йшли би на заохочення підписувати контракт.

От тільки нема способу щоб ці гроші добровільно заносили в державу і при цьому для всіх було добровільне підписання контракту.

З іншого боку він міг заключити контракт.

Може. А як не хоче? Ви б заключили? Може його влаштовує його 300$ зарплатні і він не хоче брати ризики на себе і за 5000$.

Але гроші це ринковий інструмент рівноваги товарів та послуг.

В том і справа, що коли є примус, це вже не ринковий механізм, а без примусу нема необхідності в броні, а без броні нема грошей. От така ось етична дилема.

Тому як на мене це єдиний напрямок, в якому треба було рухатися.

Чи був би це єдиним напрямком, якби у вас не було потенційної можливості купити броню? 😁
Єдиний тут відносно етичний спосіб, це відрахування % від доходів на воєнний збір, а також більшого % на викуп військових облігацій, і відповідно поступову відміну мобілізації, зі збільшенням суми виплат по контракту. Можливо премії за виконання завдань та залучення іноземних найманців, бо навряд чи внутрішні контрактники перекриють. Ну і відкриття нормальних укомплектованих навчальних центрів за ці гроші, бо за 50 днів військового з цивільного не зробиш. Крім того наявність мобілізації різко знижує економічну активність серед населення.

А як так, то що гарантує внески, якщо він виїхав за кордон?

А як банк гарантує повернення кредиту, якщо він виїхав за кордон? На кажучи про заставу, поруку. Чисто технічне питання.

хто працює на внутрішній ринок і отримує умовні 400$. Для них стає тільки гірше, бо з бронею обраних, збільшується шанс що загребуть їх.

Для них і так не краще, бо не вібкупляться. А так буде мотивація заключити контракт, та отримувати 25 000 грн, що вже більше. Знову ж таки, контракт підписується з конкретним бойрвим підрозділом, тому там можна вказувати місце проходження, ... тобто гарантії, що тебе не переведуть в штурмовики.

Донатити можна і зараз в різні фонди,

А відкупатися від ТЦК хто буде? Питання власної безпеки стоїть на першому місті. Зараз я не бачу взагалі єдності.

Відповідно в яку обгортку не закручуй, повертаємось все до того ж — бідні воюють, багаті в броні.

Це так, як це і зараз. Але є нюанс, куди йдуть гроші багатих. Є рінкове рішення, коли досягається рівновага скільки багаті мають платити тим, хто боює. Є поточний варіант, коли багаті платять ТЦК, а бідних примушують це робити без жодних гарантій.

Може його влаштовує його 300$

Статистично будуть й такі, хто заключить. Ми ж дивимося на економіку процессу взагалі, а не на особистості.

В том і справа, що коли є примус, це вже не ринковий механізм

Ринкові механізми ніколи не працюють на 100%. Завжди знаходяться ті, хто не платить податки, порушую законодавство, порушують правила гри.

Ринкові механізми це правила гри, які влаштовують більшість.

Чи був би це єдиним напрямком, якби у вас не було потенційної можливості купити броню?

Ще раз, єдине пояснення системи, яка виникла зараз, це отримання хабарів собі в кишеню. З одного боку ринок, з іншого влада чиновників та мрії про те, що вони будуть приймати рішення в інтересах держави.

Єдиний тут відносно етичний спосіб, це відрахування % від доходів на воєнний збір, а також більшого % на викуп військових облігацій

Це все можливі варианти, але що зхотілося би виправити. (1) коли хтоші йдуть безпосередньо до держави, це створює можливості корупції. Тому краще рішення, коли б ці кошти йшли на фінансування нових контрактів безпосередньо. Далі, з/п як я розумію, прив’язано до років служби, але при підписанні контракту різні частини мають різну ціну.

Тому я бачу комерційні недержавні установи, які б (1) шукали вакансії у ЗСУ з конкретними умовами праці; (2) шукали тих, хто згоден піти на контакт на ці вакансії; (3) шукали б тих, хто готовий отримати броню, та знаходили в точку перетинання інтересів усих учасників.

А як банк гарантує повернення кредиту, якщо він виїхав за кордон?

Не повертаєшся в країну та і все, а в такому контексті він і не збиратиметься. Застава має бути з високою ліквідністю та вартістю набагато більше, чим внески за війну, закінчення якої невідоме, а значить і їх розмір. Крім того це майно високо ризикове в воюючій країні. Вигідніше буде забити, втратити майно, та жити своїм життям.
Якщо у потенційного броньованого валютний рахунок в Україні на лям+ баксів, і він здатен виплачувати по 10к$ в місяць з-за кордону, то може якийсь в цьому зиск для держави буде, щоб забронювати «золотий» 0,1% населення і залучити серйозні фінанси з них, але чомусь я думаю що Ви розмірковуєте про таке бронювання, при якому, туди проходять ITшники 😁
Так от ЗП в Європі у айтішника не будуть в 10 раз відрізнятись від умовного водія автобуса, як в Україні, а витрати зростуть, при цьому якщо людина виїхала, то вона вже не платить податки, ПДВ, акцизи, не споживає товари, тобто не підтримує економіку. І якщо це все відняти, то реального вихлопу для держави в якусь тисячу евро в місяць воно не вартує.
Інше постає питання чому хтось пересічний не має права виїхати працювати в ЕС тим же водієм автобуса, який теж зможе оплачувати собі бронь, а особливі зможуть.

Це так, як це і зараз. Але є нюанс, куди йдуть гроші багатих.

Зараз це корупціонери, на них всі шишки, а при офіційній броні це буде політка держави.
То Ви кажете, що Вас би влаштувало, якби 50к дійсно багатих громадян за 10-15к$ в місяць могли би отримати «золотий квиток» і бути з бронею і вільним в пересуваннях за кордон? Це б дозволило залучати пів лярда баксів, від чого б було значно більше користі, чим від 50к мажорів на фронті

Для них і так не краще, бо не вібкупляться. А так буде мотивація заключити контракт, та отримувати 25 000 грн, що вже більше.

Ну так у Вас є така мотивація? Скільки вам треба тисяч, щоб це вас вмотивувало піти в окопи? У вас якесь хибне уявлення, що якщо людина заробляє копійки, то вона ладна піти під кулі заради грошей, які доведеться потім віддати на лікування. Можливо якийсь відсоток, але ж не більшість. В ЕС платять в теплицях 70000 грн то туди не краще?
Зараз їм краще, бо броньованих мало, те що там заплатили щоб тимчасово їх загубили до наступної перевірки, то ж не бронь. Більше народу який підпадає під мобілізацію, менше шансів, що конкретно за тобою прийдуть.

Ринкові механізми це правила гри, які влаштовують більшість.

Тобто по Вашому більшість буде влаштовувати, щоб вони йшли в окопи замість умовних 10%, які в броні? Навряд чи.
Ще одне філософське питання. Нащо більшості невеликого достатку йти воювати за майно багатих? Виходить умовний Сашко, у якого нічого крім квартири в оренді має йти замість броньованого, щоб захищати його майно? Справедливості в його очах не буде в такій країні, де обрані можуть відкупитися, то нащо воно йому? Ідеологічна складова має велике значення на війні, а ми її зовсім перекреслюємо.

Не повертаєшся в країну та і все, а в такому контексті він і не збиратиметься.

Звучить як ізі мані — беремо кредит, виїзжаємо з держави. Чому так люди не роблять? Я такого не бачу, тому не хочу навіть обговорювати.

Інше постає питання чому хтось пересічний не має права виїхати працювати в ЕС тим же водієм автобуса, який теж зможе оплачувати собі бронь, а особливі зможуть.

Чому не може виїхати? Отримати кредит, отримати бронь, виїхати, платити за кредитом, таке інше. Якщо ти зможеш навести докази, або впевнений, ...

Зараз це корупціонери, на них всі шишки, а при офіційній броні це буде політка держави.

Які шишки? зараз це просто розвод лохів на бабло, а якщо у лохів бабла немає, то нехай віддають роки життя задарма. Ніхто покараний не буде, до це довести неможливо. Єдиний ризик, що хтось з автоматом тебе піймає тебе з баблом, то треба буде віддати.

Ще одне філософське питання. Нащо більшості невеликого достатку йти воювати за майно багатих? Виходить умовний Сашко, у якого нічого крім квартири в оренді має йти замість броньованого, щоб захищати його майно? Справедливості в його очах не буде в такій країні, де обрані можуть відкупитися, то нащо воно йому? Ідеологічна складова має велике значення на війні, а ми її зовсім перекреслюємо.

Це питання доречне і зараз. Гроші це об’єктивна зведена цінність товарів, послуг, рівня життя, тощо. Тому багаті живуть довше (дохід це потужний маркер довголіття), мають вище рівень життя, і т. д. і т. п. Тому система, коли багаті не воюють, а фінансують бідних, які воюються досить справедлива. Особливо якщо у більшості це відбувається добровільно. А ось система, коли багаті не воюють, бідні воюють безкоштовно, а гроші або лишаються у багатих (бо зв’язки), або йдуть у кишені чиновників, як на мене, найбільш несправедлива. Але халява для чиновників.

Що для Сашка краще, отримати хоча б гроші, чи померти з лапшою на вухах?

Звучить як ізі мані — беремо кредит, виїзжаємо з держави. Чому так люди не роблять?

Бо мають майно і можливість повернутися в Україну? Тим більше скільки там кредиту дадуть.
Ну і яке відношення кредит має до броні? То фінансова послуга, і мабуть є якісь механізми урегулювання між державами, відкриття кримінальних справ за фінансові злочини, шахрайство, екстрадиція. Бронь це що в законодавстві інших країн? Європейський суд це прийме? Скаже що не має змоги платити, а повернення в Україну загрожує його життю, як і всі біженці з України. Всі суди ЕС і США це приймають як поважну причину залишитися в країні.

Що для Сашка краще, отримати хоча б гроші, чи померти з лапшою на вухах?

Тобто Сашко помре, але з грошима, і без «лапші на вухах», знаючи що мажори офіційно відкупилися, а не через ТЦК 😁

Тому система, коли багаті не воюють, а фінансують бідних, які воюються досить справедлива.

Це гарна у вас філософія прагматизму, але тоді все ж хотілося би нарешті почути відповіді на питання, які я згадував раніше:
1) яка сума особисто Вас вмотивує піти в окоп?
2) чи згодні Ви щоб законодавчо затвердили бронь за 10к$ в місяць, щоб вам мали змогу платити суму яка вмотивує вас піти в окоп?

Бо мають майно і можливість повернутися в Україну? Тим більше скільки там кредиту дадуть.

Якщо Балі, то скоріше за усе ти продовжуєш заробляти гроші в правовому полі України. Якщо цивілізовані країни, то економічний злочин може бути перешкодою в отриманні громадянства, також екстрадиція, можливо можна взискати через суди, як-то Гаазька конвенція про визнання та виконання іноземних судових рішень.

Тому чесно, якби це було так, то це був би відомий спосіб отримати ізі мані.

Ну і яке відношення кредит має до броні?

Тому що договір кредитування це такий же самий договір, як і бронювання.

Скаже що не має змоги платити, а повернення в Україну загрожує його життю, як і всі біженці з України.

Так, можна подати заяву на отримання статусу біженці, але усе це треба довести й можуть відповити.

1) яка сума особисто Вас вмотивує піти в окоп?

Три місяці підготовки, бо немає жодного досвіду, плюс у 50 років не дуже добре фізична форма. Далі обов’язкова ротація по (15 днів на нулі, 15 днів ротація), далі контракт на рік (не разується навчання), далі повне забезпечення, але з/п не треба, це як раз додаткові ризики що пустять у м’ясний штурм, а мою з/п буде отримувати хтось інший до перевірки. По грошам дві-трі річних з/п, тобто для мене мова йде приблизно про $150-$200k відразу на рахунок.

2) чи згодні Ви щоб законодавчо затвердили бронь за 10к$ в місяць,

Я не зрозумів, що ви маєте на увазі. Тобто, треба платити $10k на місяць, щоб йти отримати бронь? Як на мене це в принципі нереалістично, та далеко від рівноваги. Досвід РФ це $10k за підписання контракту (мільйон рублів), тобто виходить у перерахунку на рік виходить один платить за дванадцять, це просто сюр, бо зазвичай пропорція зворотня, приблизно десятеро/п’ятеро зможуть оплатити підйомні одному.

як-то Гаазька конвенція про визнання та виконання іноземних судових рішень.

Це якщо ці рішення не суперечать європейським судам. Як я уже сказав, вони отримають статус біженця, бо зможуть довести що при поверненні в Україну їм загрожує реальна загроза життю. Мені ж не треба розказувати, що до цього часу ЕС саме так і чинив щодо повісток і запиту на екстрадицію?

По грошам дві-трі річних з/п, тобто для мене мова йде приблизно про $150-$200k відразу на рахунок.

Тобто за декілька кілобаксів в місяць штурмовики ніяк? Гадаєте інші своє життя та здоров’я дешевше оцінюють? Як хто захоче відмовитися від комфорту та жити в стресі, то може (якби випускали) виїхати заробляти в ЕС пару кілоєнотів, тобто умовні 5000$ це не ті гроші, які вартують гри в рулетку, навіть якщо зараз він отримує 300$.

Я не зрозумів, що ви маєте на увазі. Тобто, треба платити $10k на місяць, щоб йти отримати бронь?

Так, багаті платять $10к в місяць і отримують «золотий квиток», як саме ці кошти розподіляються на військові потреби неважливо. Нам і зброя потрібна, як дід з гускою на голові продовжить ламатися.

Як на мене це в принципі нереалістично,

Чому ж? В Україні немало дійсно багатих сімей і людей, у яких є великий бізнес, які купляють представницькі авто за 200к своїм дітям на 18 річчя. Ми звільняємо всього 10-50 тис, і отримуємо максимальну фінансову віддачу і зовсім трохи зменшуємо мобілізаційний ресурс.
Можемо ще і «срібний білет» зробити за 5к$ без права виїзду за кордон :) (бо як мінімум він витрачає гроші не в Україні)
Але будьмо чесні- Вас насправді влаштовує тільки такий варіант, де ви потенційно зможете оплачувати собі бронь. Але якщо бронь відносно дешева, то і забронюється багато і відповідно ресурсу буде небагато. А задача держави відповідно вашого плану — зібрати якомога більше грошей, з якомога менше людей, щоб був мобілізаційний ресурс, але чомусь ви уявили що це має бути умовних 500 баксів.

Це якщо ці рішення не суперечать європейським судам.

Якщо людина підписала контракт, та його не виконує, то де суперечення?

Мені ж не треба розказувати, що до цього часу ЕС саме так і чинив щодо повісток і запиту на екстрадицію?

А де там кримінал? Адміністративне правопорушення.

Гадаєте інші своє життя та здоров’я дешевше оцінюють?

Гадаю, що оцінка 2–3 річних з/п у цілому вірна.

Так, багаті платять $10к в місяць і отримують «золотий квиток», як саме ці кошти розподіляються на військові потреби неважливо.

Ну як п’ять військових допоможуть ВСУ? Ще у службі охорони президента?

Ще раз, $10k на місяць це така сума, що більшість зможе захистити себе й без броні. Тобто це утопія.

Ще раз, $10k на місяць це така сума, що більшість зможе захистити себе й без броні.

как?

Хабарі. Не кажучи про те, що більшість таких зараз або не в Україні, або пов’язані у корумпованих схемах.

Хабарі. Не кажучи про те, що більшість таких зараз або не в Україні, або пов’язані у корумпованих схемах.

платить $120K чтобі тебя не особо трогали, причем имея шанс нарватся на бусик «не в теме» и поиметь гемор — или заплатить единоразово $40k и с комфортом віехать в португалию?

То я про це і пишу, що ідея платити $10k кожного місяця абсолютно утопічна. Більшість з тих, хто може спокійно платити $10k на місяць, зможе порішати питання (захистити себе) набагато дешевше. Більше того, вони вже порішали, вони в білих списках, і в разі чого одного телефонного дзвінка буде достатньо щоб перед ними вибачилися, та візвезли куди вони скажуть.

Але будьмо чесні- Вас насправді влаштовує тільки такий варіант, де ви потенційно зможете оплачувати собі бронь.

Ок, я пробую знайти варіанти, при яких би кожен українець діяв би у власних інтересах, а в результаті досягався би деякий консенсус у суспільстві. Тому що це єдиний ефективний варіант — ринкова рівновага. Усі різновиди комунізму та фашизму, коли усі люди мають діяти виключно в інтересах соціуму, щоб це не значило — я вважаю недієвими, бо вони протиречать природі поведінки тварин. Розв’язок задачі я пробую найти виключно з позицій математики, тобто без емоцій взагалі. І в цих рівняння особисто мене, як і особисто інших, не існує.

Якщо у людини є квартира, машина, діти, збереження, то ніякого ефективного рішення мотивувати його йти воювати немає. Він не піде. Навіть заставити неможливо, це утопія. Одиниці так, але більшість відкупиться. Селяві. І стогін, що от якби люди виконували закони... Якщо людям невигідно виконувати закони, вони їх і не будуть виконувати. offtop: І приклад з тим, що платити податки невигідно мимо каси, бо при правилах гри якщо ти не їх не платиш, то маєш проблеми з податковою, що дає набагато більші ризики, ніж сплата податків. А оскільки всі інші платять (конценсус), то шанси, що тобою зацікавляться дуже великі.

Тому я намагаюся знайти дієві варіанти, при яких якмога більше українців отримають вигоду. Намагаюся якось вставити як мислити, на що звертати увагу, щоб просто рухатися у напрямку такої рівноваги. Так, бідні воюють, але вони отримують можливість соціального ліфту. Багаті не воюють, але матеріально допомагають бідним. Кожен вносить свою частку. Як на мене, це і є справедливість, принаймні ніж поточний варіант — воюють бідні, платять багаті, а хабарі отримують чиновники.

Особисто я діяв, дію та буду діяти виключно в особистих інтересах. Я готовий піти воювати, якщо це дасть мені більше потенційних можливостей, ніж я маю зараз. Так, можна зібрати кошти на одне таке виключення, але у загальному така система буде неефективною та призведе до краху, через неоптимальне використання ресурсів.

Ну а якщо більшість влаштовують облави ТЦК, хабарі, примусова мобілізація, то бідні будуть страждати більше, багаті однаково, чиновники будуть у великому плюсі. Якщо суспільство від цього у захваті — я не маленький, свої питання порішаю. Я вважаю, що я зробив усе що міг.

Бронь за гроші це єрунда. За таким сценарієм війна стає справою бідних. Це призведе до ще більшого соціального розриву у суспільстві і черевато поразкою держави. Цьому доречі вчить «психологія бою» (можете погугліть підручнік з цієї дисципліни та почитати).
Как варіант можливе збільшення грошового забезпечення до 5/6К usd, бонус грошовий при контракті, земля, бескоштовне навчання, житло і т.і. Це може спрацювати. Але ті хто в тилу мають бути готові до суттевого збільшення податків.

За таким сценарієм війна стає справою бідних

Ну оно как бы всегда так и было, после того как закончился век феодалов

Бронь за гроші це єрунда. За таким сценарієм війна стає справою бідних.

Так і є зараз. Так було. І так буде. Ефективного способу примусити багатих воювати немає в природі.

Але можна зробити умови, за яких війна буде для бідних соціальним ліфтом — ризик але з перспективою

Це призведе до ще більшого соціального розриву у суспільстві і черевато поразкою держави.

То ви описуєте сьогоднішній день?

Але ті хто в тилу мають бути готові до суттевого збільшення податків.

Розкрадуть, лише ринкові механізми.

ви занадто абсолютизуєте закон, забуваючи при цьому і про мораль і про доцільність і про здоровий глузд: інквізіція, гестапівці та сталінські вертухаї теж все робили згідно зі своїми офіційними законами

Якщо закон не виконувати, то починається анархія та хаос. Бо здоровий глузд — це суб’єктивна річ. Не може людина виконувати або не виконувати закон на основі своєї уяви про доцільність виконання. Будь яка держава на цьому закінчується.

Не може людина виконувати або не виконувати закон на основі своєї уяви про доцільність виконання. Будь яка держава на цьому закінчується.

А як же Революція Гідності? Вважаєте що треба було потерпіти януковича бо він діяв у рамках закону?

«Події кількох років перед лютим 2014 р. в Україні цілком підпадають під визначення „узурпація влади і порушення права громадян на свободу та гідність“. В цей період було здійснено повалення конституційного ладу. Владні структури почали тиснути на громадян, порушуючи кримінальні провадження проти них. Зростала масовість злочинів режиму проти громадян, порушуються їхні права та обов’язки. Невиконання і відсутність будь-яких дій з боку держави дала народові легітимне право на повстання.
Підставами, що зумовили правомірність повстання проти режиму стали такі обставини:
Порушення принципів демократії урядом, узурпація ним влади.
Порушення урядом Конституції і прав людини, зокрема: права на життя; на повагу та гідне життя; на здоров’я; на свободу; на особисту недоторканність та ін.
Уряд виявив себе як агресор, який зазіхав на загальне благо людей.
Зловживання правом, з боку публічної влади.
Нехтування незалежністю держави»

© uk.wikipedia.org/wiki/Право_на_повстання

Піарщики, які зуміли переконати населення, що він гарний хлопець та порішає усі питання, але невідомо як?

а про кого тут мова? трамп? путін? байден? зєлєнський? Хто ця чудова людина, яка порішає всі питання?

Звісно про Зеленського. Піарщики, які привели його, програють інформаційну війну? Та це єдине, що вони вміють робити, то гарно триндіти.

Це твоя цитата, яку я привів у пості.

Чи значить це, що закони не діють і пора йти помирати? ні, просто інформаційна політика у нас про***ана.

Ти писав, що інформаційна політика у нас програє. Тобто мова йде про Україну. На що я зауважив, що в це неможливо повірити, ось пряма цитата:

Піарщики, які зуміли переконати населення, що він гарний хлопець та порішає усі питання, але невідомо як? Особливо я бачу дуже сильну інформаційну провладну політику, яка ефективно засирає мозки. І ваші наративи і є ілюстрація.

Розкрию ентімеми:

Піарщики Зеленського на виборах 2019 року, зуміли переконати населення, що він гарний хлопець та порішає усі питання, хоча й невідомо як? У Зеленскього завжди була дуже сильна піар-команда, що відно навіть зараз по ЗМІ, які він контролює. Тому з інформаційною політикою у нас не може бути негаразд, це єдине, що вони вміють гарно.

«про***ана» це не «програє». це дещо інше.

Піарщики, які зуміли переконати..

а, ясно. я дійсно це прочитав як фразу про теперішній час, а не про 19 рік.

це єдине, що вони вміють гарно.

ну якщо вам таке подобається, то ладно. піарщики, які зуміли своєю роботою розізлити як прибічників так і противників (тут я про україну).

Але очевидно, що як мінімум піарщики кацапів працюють краще за піарщиків зєлі, якщо їх наративи буквально дослівно повторюють громадяни україни українською мовою.

Але очевидно, що як мінімум піарщики кацапів працюють краще за піарщиків зєлі,

Вони працюють гірше, бо там немає конкуренції. Тому багато крінжу

наративи буквально дослівно повторюють громадяни україни українською мовою.

Ну... коли піарщикам Зєлі сказати по суті нічого, бо то речі очевідні кожному, вони використовують аргумент, що це пропаганда РФ.

а, да. то не путін і ко використовують «нелегітимний», то піарщики зєлі нас в цьому переконують.
«кому ти більше віриш — мені, чи своїм брехливим оченятам?» (ц)

Ну... чому цим ніхто не користується тоді? Ну чесно, якщо кожен примусово мобілізований подать позов, то судова система паралізується, розглядання справ займе роки. Потім апеляція, затягування справи, ....

1. Заявления не принимаются
2. Пока заявление рассматривается — ты всё равно служишь

Де не приймаються, в армії? Бред. Якщо не приймається рапорт то він направляється листом Укрпошти. І вважається прийнятим автоматично.І далі 30 діб з моменту отримання. А ще до командира в/ч питання буде, чому заяви не приймаються. Мінімум це «Догана».
Кажу ж, замість форума треба до Адвоката. Але скоріш за все тут хочуть не проблему виришити, а разогнати зраду.

Де не приймаються, в армії? Бред. Якщо не приймається рапорт то він направляється листом Укрпошти. І вважається прийнятим автоматично.І

:) Сцуко, я пойду за попкорном
У меня ***аный диабет, но я не могу такого пропустить

.І далі 30 діб з моменту отримання. А ще до командира в/ч питання буде, чому заяви не приймаються. Мінімум це «Догана».

С сиропом попкорн возьму

Кажу ж, замість форума треба до Адвоката.

У меня есть адвокат. Он говорит «Ни в коем случае не подписывай вот такой документ и не делай вот это. Если сделаешь — всё, пропаль» и много других забавных наставлений, которые чотко показывают насколько реально «считается принятым автоматически»

У меня есть адвокат. Он говорит «Ни в коем случае не подписывай вот такой документ и не делай вот это. Если сделаешь — всё, пропаль» и много других забавных наставлений, которые чотко показывают насколько реально «считается принятым автоматически»

А как это связано?
Рапорт заказным письмом — это дивное сочетание армейской и державной бюрократии, которая в данном случае на вашей стороне.
А советы адвоката про «подпишешь документ — сам себе злобный буратина» вообще идут параллельно, т.к. это другой механизм всё той же бюрократии.

Рапорт заказным письмом — это дивное сочетание армейской и державной бюрократии, которая в данном случае на вашей стороне.

У меня летом почта про***ла огромный ящик с инвертором, 45 кг.

однажды, еще в институте, была забавная история. Чувак шел на вылет, но дал шоколадку секретарше, и та «забыла» включить его в приказ на отчисление.

Вопрос: насколько надежно «послать заказным письмом, это зарегестрирует канцелярия, делу дадут ход, ответ будет даден в установленый законом срок»?

А советы адвоката про «подпишешь документ — сам себе злобный буратина» вообще идут параллельно, т.к. это другой механизм всё той же бюрократии.

Это совет: «сделаешь вот так — уже не выпутаешься, и по*** на всяике законы и адвокатов, ю а ин арми нау»

1. У відповідь на заказний лист отримається повідомлення де зазначається посадова особа, якій лист був вручений під розпис. У випадку з в/ч це буде Начальник Стройвої частини Штабу в/ч. Якщо ця людина не зараєєструє рапорт то це як мінімум кваліфікується як бездіяльність, що під час військового стану може попасти под крімінал.
2. Якщо є Адвокат, то слідом за рапортом направляється Адвокатський запит типу який там статус, на який в/ч має дати відповідь протягом 5 діб. Це дуже пришвидчує розгляд справи.
3. Якщо ж Укрпочта загубить замовний лист то пункт 1 повторюється.

1. У відповідь на заказний лист отримається повідомлення де зазначається посадова особа, якій лист був вручений під розпис

Або не отримується, бо лист губиться дорогою, або посадова особа уникає врученя.

У випадку з в/ч це буде Начальник Стройвої частини Штабу в/ч.

Або не буде, бо поштаря пошлють нахер та не допустять на територію частини — кому буде вручати?

2. Якщо є Адвокат, то слідом за рапортом направляється Адвокатський запит типу який там статус, на який в/ч має дати відповідь протягом

Або самого адвоката мобілізують, або просто бьють його ногами та викидають на вулицю

на який в/ч має

А чьто бля єслі нєт? ©

3. Якщо ж Укрпочта загубить замовний лист то пункт 1 повторюється.

1. дізнатися про це можна далеко не відразу
2. в цей час людина вже штурмує посадку, або вже вбитий

1. Ще раз, якщо посадова особа відмовляється від отримання листа, то вона попушує принаймі 2 звкони (про звернення громадян, та діловодство в зсу). Це тільки що мені відомо.
Тому не пишить дурниць.
2. Адвокатов не мобілізують
3. Ну штурмує то штурмує. Штурмане разок другой і до дому поїде

. Ще раз, якщо посадова особа відмовляється від отримання листа, то вона попушує принаймі 2 звкони (про звернення громадян, та діловодство в зсу)

и чо бля?

2. Адвокатов не мобілізують

Под Одессой ТЦК мобилизовали адвоката прямо во время его выезда к подзащитному
Задержание адвоката произошло прямо во время того, как он находился на выезде у клиента во время обыска в помещении последнего©

3. Ну штурмує то штурмує.

чо бухтеть то? ©

Штурмане разок другой і до дому поїде

ну єто если тело найдут.

И чо и чо? Стаття 405 КК України, до 5 років позбавлення волі.

И чо и чо? Стаття 405 КК України, до 5 років позбавлення волі.

И чо, дохера позбавили?

«ті парушил закон про звернення громадян, ось тобі 10 год турми!»

В армії будь яка інструкція, — це Наказ вищего командира. Обов’язкова до виконання. Тому — ти порушив Наказ, ось тобі при бажанні 405 КК України. я не бачив за 2 роки служби, щоб стройова не прийняла якийсь рапорт. І люди, у яких були законні підстави, при бажанні спокійно звільнялися.

В армії будь яка інструкція, — це Наказ вищего командира. Обов’язкова до виконання

Боже мой, как интересно!

Тому — ти порушив Наказ, ось тобі при бажанні 405 КК України.

И с каждой фразой вс’ интереснее!!!!!!1111

я не бачив

а значит єтого нету!!!!!
(Єто не ві собирались там кого-то учить писать?)

щоб стройова не прийняла якийсь рапорт.

А оно и правильно — не приняли рапорт — нет доказательств что не приняли. Тем более -ві же «не видели»

. І люди, у яких були законні підстави, при бажанні спокійно звільнялися.

прямо рідаю в голос!
Почем там у нас «законніе підстави» нінче?

Ну Ок, у нас змова між поштарями укрпошти, адвокатами, таксистами, тцкшніками, зсу та інопланетянами (список розширте). Вони шукають обмеженопридатних та мобілізують їх у військо.

Ну Ок, у нас змова між поштарями укрпошти, адвокатами, таксистами, тцкшніками, зсу та інопланетянами (список розширте). Вони шукають обмеженопридатних та мобілізують їх у військо.

У вас плохо получается ad absurdum, вам нужно больше тренироваться.

Зате у вас добре виходить просувати наративи рашки — «в Україні тотальна корупція, землю продали, українці здавайтеся».

Зате у вас добре виходить просувати наративи рашки — «в Україні тотальна корупція, землю продали, українці здавайтеся».

Єто ваши фантазии
1. Насчет «тотальной коррупции» — не біло ни слова, более того -не біло ни слова о коррупйции вообще.
2. «землю продали» — не біло ни слова
3. «Украинці сдавайтесь» — тем более не біло ни слова — єто глупо. Наоборот (то что назівается «нафронтник» — біло,хотя мне, конечно, удобно єто говорит с т’плого дивана, не я в окопах сижу)
Ві там внематочнее смотрите с кем ві воюете. разумеется, я не стану «ах, меня обидел какой-то нонейм на форуме, раньше я біл за Украину, а теперь против». но вот лично о вас мо’ мнение ухудшится.Хотя от єтого ни вам ни холодно ни жарко, да и мне по большому счету лично на вас плевать

при бажанні

Блядь, пропустил самій смак
Жаль что никто «не бажает», правда? :)

Под Одессой ТЦК мобилизовали адвоката прямо во время его выезда к подзащитному

Коли за мною в ТЦК приїхав адвокат, він теж з ТЦК вже не вийшов. І до навчальної частини нас хотіли відправляти обох )

Коли за мною в ТЦК приїхав адвокат, він теж з ТЦК вже не вийшов.

:) ну хоть впустили. а то и не впускают, им приходится записывать в очередь вместе с клиентом.

1. У відповідь на заказний лист отримається повідомлення де зазначається посадова особа, якій лист був вручений під розпис.

Добре. Литст вручений.

Якщо ця людина не зараєєструє рапорт то це як мінімум кваліфікується як бездіяльність

Не квалифікується, якщо на лист дана відповідь.

Якщо є Адвокат, то слідом за рапортом направляється Адвокатський запит типу який там статус, на який в/ч має дати відповідь протягом 5 діб. Це дуже пришвидчує розгляд справи.

Відповідь «на вказаний запит неможливо надати відповідь у межах вказаних строків» — теж відповідь. На повторний запит — така ж відповідь.

Ну... чому цим ніхто не користується тоді?

Потому что:
— правовая грамотность населения околонулевая, оно в лучшем случае считает, что «йому шось винні»;
— на фоне этой неграмотности популяризуются тикточные «юристы» с дивными тезисами типа «я не фізособа, я людина» и прочий скам. Что не улучшает ситуацию;
— большАя часть адвокатов сводит свои услуги не к предоставлению услуг в правовом поле, а к «решению вапросіков». Прайс подскажет, найдет нужного человечка, вот это вот всё;
...
При этом кто-то пользуется (списывается и т.д.), вполне законно, просто потратив немало крови, нервов и денег на адвоката.
P.S. Ну и никто не отменяет изредка происходящий обычный беспредел и перегибы на местах, различные «внезапные эпилепсии в бусике» и т.д. Мы живем в далеко неидеальном обществе :)

Потому что:
— правовая грамотность населения околонулевая

Зато населення знає як «порішати». Цікаво, чому?
Моє імхо, тому що «правова грамотність» не дуже працює в поточній «правовій державі», а як «порішати» — працює.

не к предоставлению услуг в правовом поле, а к «решению вапросіков»

Що не дивно, бо людям треба їхати, а не шашечки.

Ты с дивана рассуждаешь или можешь сослаться хоть на один прецедент?

Частина 2

Мій тесть Головко Володимира Вікторовича вже четвертий день перебуває в учбовій частині в Новомосковську. Нагадаю, що він виключений з обліку 20 років тому, по хворобі «хронічний пієлонефрит», і був незаконно затриманий ТЦК та доправлений до учебки (ще раз, він не купив хвороби, а дійсно їх має, при необхідності можемо показати всі документи).

Тобто є 2 грубі порушення ТЦК:
1. Чого він був затриманий та доставлений в ТЦК ?
2. Чого він був доправлений до учебки без ВЛК ?

Тому ми:
1. Пишемо заяву до ТЦК, пишемо заяву до обл ТЦК з метою отримання відповідей та оскарження дій працівників ТЦК. Далі подаємо до суду за незакону мобіліцацію.
2. Пишемо скаргу до РВЛК та до обл ТЦК з проханням витребувати висновок ВЛК та надати можливість перепройти комісію.

Але весь цей час, поки ми отримаємо відповіді, це декілька місяців як мінімум, він буде в учебці, де йому вже повідомили що він в піхоті, і за 45 днів їде на курск.

Ми шукаємо військового, який/яка зможе запросити його до себе в частину, де він зможе бути максимально ефективним:
1. Він дуже добре знається на автомобілях, за 3 години збере та розбере Жигулі.
2. Може керувати авто на великі відстані.
3. В нього «золоті руки», відремонтує і холодильник, і газонокосарку, і побудує будинок.
4. Має чудовий гумор, з ним я обіцяю сумно не буде :)

Якщо у вас є можливість запросити його до вашої частини, будь ласка, напишіть його дочці в телеграм: @krystyna_sez

Руслане, одразу скажу що в мене нема цілі до вас докопатися чи ще чого негативного, просто хочеться зрозуміти як так вийшло. Певно про нього не було інформації в реєстрі Оберіг. Він оновлював данні минулого року через тцк\цнап\резерв+?

просто хочеться зрозуміти як так вийшло.

Як на мене, головний фактор ризику це впевненість. Якщо вони бачать, що людина м’яка, піддається, свої права не буде відстоювати, то гріх не скористатися. А усе інше це просто бюрократія.

мене нема цілі до вас докопатися чи ще чого негативного, просто хочеться зрозуміти як так вийшло

Основна проблема це те що замість прийняття нормального закону про мобілізацію, найвеличніший думав тільки про свій рейтинг затянувши це все і прийнявши частковий закон. Ну а ще він все це перекинув на інших. Поточна система має негативний відбір, по закону хз. ти кого мобілізуєш, тому йде негативний відбір тцк-ків і все це перетворюється у відлов людей гопотою..

Він виключений з обліку 20 років назад, він не є військовозобов’язаним. Оновлювати дані повині тільки військовозобов’язані. Тобто з документами все в порядку, він працював офіційно, активно їздив по області, повісток не отримував, його разів 5 зупиняли тцк та бажали гарного дня.
Просто натрапив на тцк яким треба закрити план, і вони взяли його на «лоха».

Дані 20 давності не актуальні на сьогоднішній день. Згідно закону абсолютно всі чоловіки мали оновити свої військово-облікові дані безпосередньо в тцк. Хоча я думав що тих кого вже виключили, це не стосується, але схоже що таки стосується.

Якщо знятий з обліку більше 3 років то цей документ недійсний вже. Змінилися правила, раніше знімали з обліку навіть с В — легка форма хвороби, наприклад 42В. Тепер лише А — це важкий стан хвороби, коли людина не ходить , неадекватна і тд. Середня і легка форми Б і В тепер придатні. По деяким хворобам с Б можуть дати придатний в тилових частинах а можуть і не дати. Зараз синхронізували реєстри, зняті з обліку вже є в оберігу , влада добралася і до знятих з обліку до війни. Вам треба консутуватися в лікарні що означає ваш діагноз це А чи Б чи В і треба оновити діагноз бо якщо діагноз поставлений більше 6 місяців тому він теж не дійсний.

Не правда. Немає ніякого правила, що якщо проходив ВЛК раніше трьох років тому то твій висновок ВЛК недійсний. Якщо виключили (а це завжди група А), є вся інформація у військово-облікових документах та оберігу, то така людина вже не є військовозабовʼязаною. І на неї не поширюються правила військового-обліку. Інше питання це документи 20 річної давності. Вони викликають питання

то така людина вже не є військовозабовʼязаною

Але це не точно, і не факт, що назавжди.

Ми шукаємо військового, який/яка зможе запросити його до себе в частину, де він зможе бути максимально ефективним

І знов класичне «треба порішати через знайомства».
Чому тоді дивуємося, що відбувається в країні?

Дуже дивно. Адже він має бути відсутній в БД на мобілізацію. Як вони це все проводять по документах? Головне нічого не підписувати.

Має значення, чи було зроблено запис про непридатність в реєстрі «Оберіг». У багатьох «непридатних» такого запису немає. Крім того, в Додатку 4 мусить бути печатка Центральної ВЛК. Якщо вона там є, треба добиватися внесення даних до «Оберігу». Якщо печатки ЦВЛК немає, шанси справи залежать від конкретної статті Розкладу хвороб. Існують діагнози, з якими можна отримати повторне рішення. Скажемо правду, це важкі хвороби. Інакше шанси мізерні.

А по факту хвороба в тестя була, чи так, нарішав собі папірчик?

А по факту хвороба в тестя була, чи так, нарішав собі папірчик?

Тесть — это примерно плюс-минус 50
там уже что угодно можно найти, если просто пойти к терапевту и пройти обследование у пары-тройки профильных врачей
Иногда можно найти даже то, чего и не подозревал. Да почти всегда.

а, вон вижу, 48-49. самый тот возраст, невероятные открытия о состоянии собственного здоровья.

Твій біль нікого не **е. Ставлення на ВЛК наступне: у тебе є хвороба? Ок, що ти робив за минулий рік для боротьби з нею? Нічого? Значить, це не заважає тобі в житті, а отже, не завадить і в СОУ.
Якщо у тебе дійсно є хвороба, а не папірчик, ніхто тебе не мобілізує.

«У тебя нет ноги — что ты сделал за прошлый год, чтобы она отросла?»

Та ти дотепник ) У тестя не було ноги, правда? Чи був папірчик?

Понятия не имею, что там у тестя. Пойнт в том, что есть ряд «заболеваний», которые лечить бесполезно, и отсутствие какого-нибудь ценного органа — лишь наиболее яркий пример.

Пойнт в том, что есть ряд «заболеваний», которые лечить бесполезно

Причем их довольно таки много. очень много.

Твій біль нікого не **е. Ставлення на ВЛК наступне: у тебе є хвороба? Ок, що ти робив за минулий рік для боротьби з нею? Нічого? Значить, це не заважає тобі в житті, а отже, не завадить і в СОУ.

Це пряме порушення закону. Тебе зобовʼязані обстежити. Бо ти можеш не знати про свою хворобу. У тебе може бути рак на початковій стадії, туберкульоз, який ти хєр відчуєш на початкових стадіях, багато чого.

Але правда в тому, що всім насрати на тебе. Бо всім по***, що з тобою буде, і по***, що буде з тими, з ким ти будеш воювати.

А як вони дізнаються, що вона в тебе є? Тебе ж ніхто не буде обстежувати.

А як вони дізнаються, що вона в тебе є? Тебе ж ніхто не буде обстежувати.

Ти ж не був на ВЛК, звідки тобі знати? Ставлять питання, дивляться обстеження (якщо є), обстежують на місці. Якщо у тебе є хвороба, ти це знатимеш, і без проблем надаси документи про це. 100% ніхто не буде проводити обстеження, щоб знайти хворобу, про яку ти й сам не знаєш.

І ви вважаєте, що це норма?

Звичайно. Це не пошук кандидатів для польоту на Марс, де кандидат має бути на 100% здоровим.

А, ну все ясно.

Нафіга тоді ВЛК взагалі? Чому не забирають смертельно хворих, вони ж все-одно помруть? Може брати одноногих або безногих на розмінування, у них же вдвічі менше шанс, що ногу відірве. Безруких можна по двоє брати: один тримає автомат, інший на гачок тисне.

Чому не забирають смертельно хворих, вони ж все-одно помруть?

Тому що потрібні люди, які можуть повноцінно виконувати певні бойові завдання.

ЛОЛ, і як це у вас у голові вкладається одначасно?

Людина може бути одночасно:
— смертельно хворою
— не знати про свою хворобу і не мати «папірців» ©
— бути не в змозі «повноцінно виконувати бойові завдання»

Ви намагаєтесь підвести якусь базу під простий факт: на вас та ваше здоровʼя усім в ТЦК по***. І це максимально хуйово, незаконно і ненормально.

Ви намагаєтесь підвести якусь базу під простий факт: на вас та ваше здоровʼя усім в ТЦК по***. І це максимально хуйово, незаконно і ненормально.

Ні, це не факт, а ваші фантазії. Тих, у кого дійсно проблеми зі здоров’ям, а не папірчики про те, що він найбільш хвора у світі людина, не мобілізують.

Тих, у кого дійсно проблеми зі здоров’ям, а не папірчики про те, що він найбільш хвора у світі людина, не мобілізують.

а как узнают о проблемах со здоровьем, кроме как по бумагам?
Хто ведь в «папирчиках» написано что человек — самій больной в мире

«Кого мобілізували — той здоровий». Все як в руснявих методичках «куди попала ракета — там і був штаб нато»

Я зрозумів, що ви живете в Україні де

1. Влада піклується виключно про інтереси українців, усі кошти витрачаються на підвищення боєздатності;
2. Співробітники ТЦК кристально чесні люди, які діють виключно у межах закону;
3. ЛІкарі ВЛК теж кристально чесні, які вміють визначити придатність до служби чисто візуальним оглядом;
4. Будь які випадки перевершення повноважень, хабарі — поодинокі виключення, які розслідуються, винні наказуються
5. Усі хто не згоден, можуть особисто піти та особисто переконатися у цьому.
6. Всі, хто цього не бачить — люди зі хворою фантазією.

Будь які випадки перевершення повноважень, хабарі — поодинокі виключення, які розслідуються, винні наказуються

На думку того персонажу то все «військова поліція vs СЗЧ»

без проблем надаси документи про це

А как же

Папірчики нікому не важливі

, а?

Такий папірчик буде лише підтверджувати реальну хворобу, а не буде єдиним її доказом. Коли у вас дійсно хвороба — ви прекрасно знатимете, що саме сказати на ВЛК, і як папірчик її підтвердить. А по факту, коли хто намутив папірчик, то на ВЛК він навіть говорити про це не буде, бо все сам розуміє.

Такий папірчик буде лише підтверджувати реальну хворобу, а не буде єдиним її доказом. Коли у вас дійсно хвороба — ви прекрасно знатимете, що саме сказати на ВЛК, і як папірчик її підтвердить. А по факту, коли хто намутив папірчик, то на ВЛК він навіть говорити про це не буде, бо все сам розуміє.

Вот поверь, дорогуша,если я «намучу папирчик», то я на влк буду просто соловушкой петь на тему болячки и всё о ней знать.

Давай. Спробуй, розкажеш про досвід )

обстежують на місці.

С єтого места поподробнее — как «обследуют на месте»?

Якщо у тебе є хвороба, ти це знатимеш

Ну я вот знал что есть болезнь, уже очень давно знал, а диагностировать сумел только вот недавно — когда появилось нужно оборудование и врачи. и «на месте» — єто сделать невозможно от слова «никак»

100% ніхто не буде проводити обстеження, щоб знайти хворобу, про яку ти й сам не знаєш.

так, не понял. ті ж6е где-то тут писал «важно состояние здоровья, а не бумажка», а тепеоь «важно чтобі у тебя біла бумажка, а не есть ли у тебя болезнь»
Ті бі сам оперделился -ті какой точки зрения придерживаешься,

С єтого места поподробнее — как «обследуют на месте»?

Сходи на ВЛК — і побачиш. Це не складно

Ну я вот знал что есть болезнь, уже очень давно знал, а диагностировать сумел только вот недавно — когда появилось нужно оборудование и врачи. и «на месте» — єто сделать невозможно от слова «никак»

І що робив? Як вона тобі в житті заважала?

так, не понял. ті ж6е где-то тут писал «важно состояние здоровья, а не бумажка», а тепеоь «важно чтобі у тебя біла бумажка, а не есть ли у тебя болезнь»

У тебе не тримається в голові проста думка, що найголовніше — це наявність реальної хвороби, яка заважає тобі функціонувати в житті. А не папірчики.

Я ходил, я знаю: никак не обследуют.

— Жалобы есть?
— Есть.
— Бумажка по жалобе есть?
— Есть.
— Это не та бумажка. Годен. Следующий.

Это так. Инфа сотка.

Ти ж там не був, звідки тобі знати?

Я ходил, я знаю

А тебе, походу, на диване что-то пригрезилось :-)

Ну той тре було взяти ту «буажку» а не цю. Пакет документів з собою з наявними висновками та результатами обстеження, які очевидно підпадають під статті непридатності — діють навіть на ВЛК при ТЦК, навіть при їх здібності проводити огляд за лічені наносекунди

Ну той тре було взяти ту «буажку» а не цю.

проблема в том, что в єтом случае «та» бумажка тоже не подошла бі

. Пакет документів з собою з наявними висновками та результатами обстеження, які очевидно підпадають під статті непридатності — діють навіть на ВЛК при ТЦК, навіть при їх здібності проводити огляд за лічені наносекунди

только в случае если
а) єтот пакет есть. в большинстве случаев у 40-50 летних мужиков с хроническими болячками пакета документов еще нет
б) когда тебя приволокли в тцк на влк и не віпускают и не дают звонить — то как єтот пакет получить внутри тцк?

проблема в том, что в єтом случае «та» бумажка тоже не подошла бі

Підійшла б.

б) когда тебя приволокли в тцк на влк и не віпускают и не дают звонить — то как єтот пакет получить внутри тцк?

Та дають там і дзвонити, і фотографувати, ну от що за маячня?

Меняй контракт: при оплате за последний пост «бя-бя-бя» в ветке комментариев много не заработаешь, инфа сотка ;-)

Та дають там і дзвонити, і фотографувати, ну от що за маячня?

У меня в ТЦК телефон на входе забрали
Чем фотографировать, чем звонить?

Ну то сам собі Буратіно, що ще казати

Ну то сам собі Буратіно, що ще казати

Ну я вот, к примеру, не подозревал, что мне надо в течение всей жизни собирать пакет документов (и потом всегда носить заверенные дубликаты с собой) потому что через 30 лет они мне понадобятся.
а если бы знал -то конечно бы да, собирал бумажки, требоввал бы у государства положенного мне курортно-санаторного лечения, льгот и так далиё.

Зате в армії цьому швидко вчишся. Складувати все у папочку через файли у кілька слоїв, так щоб було компактно і зручно носити з собою)

Зате в армії цьому швидко вчишся. Складувати все у папочку через файли у кілька слоїв, так щоб було компактно і зручно носити з собою)

это да
еще помогает опыт общения с налоговой, да и вообще с любой бюрократией
но армейский опыт, на мой теоретический, дай бог, взгляд — это блин просто сраный взирець

Ну той тре було взяти ту «буажку» а не цю.

Какую именно бумажку хочет конкретный врач ты узнаёшь непосредственно от этого врача прямо при прохождении ВЛК. Во время предыдущего прохождения ВЛК «не ту» бумажку предшественник принял ко вниманию.

Пакет документів з собою з наявними висновками та результатами обстеження, які очевидно підпадають під статті непридатності — діють навіть на ВЛК при ТЦК

Ну, кроме того, что таки не всегда действует, так этот пакет оригиналов должен быть всегда при тебе. И не «потеряться» по дороге от места задержания патрулём до ВЛК. Потому что, согласно догме глупого тролля Андрея, после доставки тебя патрулём с улицы на ВЛК «для уточнения», на ВЛК проведут только визуальный осмотр твоей годности.

Ну мне вот для постановки предварительного диагноза сделали 19 ренгтен снимков, а для уточнения — МРТ всего позовночника
как на влк хто можно «сделать на месте»?

Я уже не говорю про клинические анализі крови и т.п.

що робив? Як вона тобі в житті заважала?

Сидел (и продолжаю сидеть) на обезболивающих, долго не хожу, тяжелого не ношу, соблюдаю очень суровую диету, избегаю стрессов, шумов, светогвого загрязнения, вісокой температурі, низкой температурі, грязного воздуха
Стараюсь не находится в вертикальном положении дольше полутора-двух часов
Не могу наклонится чтобі завязать шнурки, не могу поднять прямую ногу не сгибая в колене, не могу обернуться не всем телом.

У тебе не тримається в голові проста думка, що найголовніше — це наявність реальної хвороби, яка заважає тобі функціонувати в житті. А не папірчики.

но наявность єтой хвороби подтевержаться «папирчиками», а не «обследованием на месте»

Если я приду на ВЛК и скажу «у меня наявна хвороба» — меня спросят «а где папирчики, где заключение, где обследование, где снимки, где МРТ, где анализі-где єто вс’»
и на мо’ «ну вот же хвороба!» — мне скажут — нет папирчиков -нет хворобі

У тебе є хвороба — і папірчики її підтвердять, проблем на ВЛК у тебе не буде, не переймайся. У тестя, скоріше за все, були намучені папірчики без хвороби.

У тебе є хвороба — і папірчики її підтвердять, проблем на ВЛК у тебе не буде, не переймайся. У тестя, скоріше за все, були намучені папірчики без хвороби.

Для того чтобы 100% подтвержить мою болячку — нужно было сделать 16 снимком и МРТ, и всё это записать на бамажки
как в тцк оперделили что у тестя — «просто бумажки»?
у них там встроенный МРТ есть со спецами широкого профиля?
И нет, визуально это у меня не детектится, там разница между 3й (негоден) и 4й (списан) степенью -в 1 градус и 0.1 мм, вижно только при удачном МРТ

не несите чушь,уважаемый

И нет, визуально это у меня не детектится, там разница между 3й (негоден) и 4й (списан) степенью -в 1 градус и 0.1 мм, вижно только при удачном МРТ

Немає таких стадій вже давно

как в тцк оперделили что у тестя — «просто бумажки»?

Це твоя інтерпретація. З фактів лише те, що у тестя були папірець, а от чи була хвороба, яка заважає функціонувати — це невідомо.

Немає таких стадій вже давно

zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text
для диабетка, скажем — а) зі значними порушеннями функцій / б) з помірними порушеннями функцій / в) з незначними порушеннями функцій; за наявності об’єктивних даних без порушень функцій
для хребта — аналогично
для того же кифоза есть 4 стадии, различаются по углам и т.д, и вот 1-2 стадии это в, 3 стадия — это б и 4я стадия — это а

Если єто констатация сложившейся ситуации/отношения — то да, так и есть
Если нет бумажек — значит ті не лечился-значит оно тебе не мешает
и похеру что болячка может и не лечится, а человек за последние 20 лет просто уже привік кое-как жить потихонечку с болью и на таблетках, а от нагрузки просто развалится.

А вот тут я уже с вами совершенно не согласен.

А вот тут я уже с вами совершенно не согласен.

Інфа сотка

Інфа сотка

ну конечно. Судя по вашим выступлениям -у вас весьма странное представление о бюрократии и медицине

У мене уявлення, що ґрунтується на реальності і фактах, а у вас — на фантазіях з тг-каналів.

а це не важливо — нарішав чи була хвороба. Має офіційний документ — не мають забирати. Якщо нарішав — це має бути встановлено законними процедурами і такими ж законними процедурами це рішення має бути скасовано.

а підхід «а може він там щось нарішав» — це імєнно шо бандитський підхід

Ні, важливо. Папірчики нікому не важливі, важливий реальний стан здоров’я.

Тогда сдавать знание ПДД и вождение нужно каждому остановившему патрулю. Потому что

папірчики нікому не важливі, важливі реальні вміння керувати ТЗ

Принципиален — так до конца.

Та можеш доводити до абсурду будь що, тільки це працюватиме лише віртуально.

Та можеш доводити до абсурду будь що, тільки це працюватиме лише віртуально.

вам на єто и намекают

так а занафіга тоді все оце? закони всякі, резерв, оберіг, карний кодекс врешті?
живий? в тюрму, бо кожен стопудово грішив, а те шо рішення суду нема — ну то таке, папірчики не важливі.

Якщо документ не підробний, якщо його законність не оскаржено — його дія має бути залізобетонною.

Ні, не має. Всі знають про хабарників, і знають, як такі папірчики отримують. Тих, у кого реальні хвороби, не мобілізують. А от у кого папірчики — є різні варіанти.

Тих, у кого реальні хвороби, не мобілізують.

ти сам в це віриш?

Тобто існування хабарників — це дозвіл державі порушувати закон?

Тих, у кого реальні хвороби, не мобілізують

а как они узнают о «реальніх болезнях»? Из бумажек — или как?

Якщо це хвороба, яка дійсно заважає повноцінно функціонувати — то це й візуально видно.

Типу онкології чи діабету?

Эпилепсию видно визуально? Или аллергию? Да тебе пора в «Ланцет» подаваться — новое слово в медицине.

Ти про ці хвороби і так знатимеш. І це не те, що буде ігнорувати ВЛК. Я повторю основне питання — що саме було в тестя? Хвороба чи папірчик? Якщо хвороба, підкріплена папірчиком — то мобілізація незаконна. Якщо лише папірчик за хабар — то все цілком відповідає букві й духу закону.

Ти про ці хвороби і так знатимеш.

Я про диабет узнал совершенно случайно. Ну т.е. я знал что рано или позлно он начнется, но диагностировали — случайно.

Якщо лише папірчик за хабар — то все цілком відповідає букві й духу закону.

Отнюдь
для начала нало доказать что это «папирчик за хабар», пока не доказано — это «папирчик о болезни»

Я не можу заборонити вам перебувати в марічкосвіті

Ну вот, смотри, чисто формальная логика:
Дано:
— допустим, у меня эпилепсия, я про это «и так знаю», и даже есть бумажка, где написан мой диагноз
— есть Вася, у которого эпилепсии нет, но есть «купленная» бумажка, где написан его липовый диагноз
— мы оба заявляем на ВЛК, что у нас эпилепсия, оба показываем подтверждающие бумажки
Вопрос: как эта, мешающая полноценному функционированию болезнь, будет визуально диагностирована врачами ВЛК?

З.Ы. Ты же примитивный тролль, что нелепыми попытками натянуть то ли глобус на сову, то ли сову на глобус, только глубже себя закапываешь. Тебе не заплатят, грубо работаешь.

> Ты же примитивный тролль
Роки адмінства на ***аному дались в знаки

Блаблабла

Не відхиляйся від основного питання: в тестя хвороба чи папірчик?

Не відхиляйся від основного питання: как эта, мешающая полноценному функционированию болезнь, будет визуально диагностирована врачами ВЛК?

Якщо це хвороба, яка дійсно заважає повноцінно функціонувати — то це й візуально видно.

Вообще говоря -нет
например-неврология, её далеко не всегда видно
болезниц внутреннихз органов
тот же диабет
нарушения в позвоночнике (да, бехтерева видно сразу, а вот я — выгляжу как аполлон своего возраста. но увы, это далеко не так)
и так далиё

Разве что при вскрытии.

Простіше кажучи, у кого є автомат, той й має вирішувати. Я це зрозумів, тут скоріше питання навіщо така держава потрібна та хто насправді більший ворог.

Та вам кацапи розкажуть, хто вам був ворог, і ви це радісно підтримаєте. Вони вас і мобілізувати не будуть, такі корисні ідіоти потрібні в тилу.

Навіщо кацапам ефективна українська армія? Навпаки примусова мобілізація, корупція, кілометри важливіше людей, тому накази на відступ не давати — все це грає на їх користь, дві совкові системи, зі сторони не відрізнити

Створіння, що стояли назовні переносили погляд з свині на людину і з людини знов на свиню, та вже не було змоги сказати, хто були одні, а хто другі.

Тому за росіян граєш ти.

Ні, важливо. Папірчики нікому не важливі, важливий реальний стан здоров’я.

как определить реальное состояние здоровье без обследования и документов?
на глаз?

Що таке реальний стан? Функціонуєш у житті повноцінно? Не лікуєшся? То чому ти вважаєш, що те, що тобі не заважає функціонувати у житті, завадить в СОУ?

Функціонуєш у житті повноцінно?

Нет

Не лікуєшся? Т

Нет

То чому ти вважаєш, що те, що тобі не заважає функціонувати у житті, завадить в СОУ?

Потому что я могу пройти без нагрузки примерно 300-500 метров. В обычной жизни этого хватает.

Ну зрозуміло, чергова найбільш хвора у світі людина.

Ну зрозуміло, чергова найбільш хвора у світі людина.

Не найбильша
Бехтерева, скажем, значительно хуже, в разі
Єпилепсия хуже
Инсулино зависиміх диабет — хуже

А я думал ты деньги USAID отрабатывал, видать нет, раз ты еще здесь

Прочитав всю гілку коментарів. Випав в а*уй.

Ну, ось так. Українці самі обрали бєзпрєдєльщиків в 2019-му. Чого тепер дивуватись? Почекайте, нас попереду ще очікує незмінна влада накшталт білоруської :)

Скільки життя живу, маса завжди обирала одне й те саме, такий менталітет. І що тепер, не боротися за нормальне життя і нити на кожному кроці «ааа я ж говорив»? Це нічого не дасть. Дає тільки праця, кров та сльози.

маса завжди обирала одне й те саме

Знаємо, знаємо. «Всі вони однакові». Вітаю, російське ІПСО про «всі вони однакові» вас перемогло.

так Олександре — ви ж самі топите за «маса обрала злочинну владу». Оце «масса обрала» хіба не є оцим «всі вони однакові»? Хіба тупа маса може обрати не тупу владу?

Ні, не є.
Так, може. І вже 2 рази обирала.

І наріт я масою не називав. Так, недалекі, так, не вміють шукати й аналізувати інформацію. По більшості просто тому, що не ає на це часу.
Але коли було треба, вони взяли в руки дерев’яні щити і пішли захищати свою свободу, а потім взяли зброю і пішли захищати країну.
Тож, у нас не маса, як в рфії. У нас — звичайний народ. Зі своїми мінусами, але й з величезними плюсами.

І як би влада не намагалась зменшити потік до війська до нуля, але зараз в нашому підрозділі із примусово мобілізованих — менше 30%, вся решта — добровольці, причому половина із них мобілізувались за останній рік.

Пишаюсь цим народом.

як нє, то перепрошую, значить я сприймав ваші «не тих обрали» невірно.
Тільки зауважу про «взяли щити/зброю» — тут і порилася собака, що активно діє меншість, а голосує більшість.
Але раз ви не розділяєте громадян на меншість/більшість, то значить моє сприйняття було невірним і я його зміню.

І наріт я масою не називав. Так, недалекі, так, не вміють шукати й аналізувати інформацію. По більшості просто тому, що не ає на це часу.
Але коли було треба, вони взяли в руки дерев’яні щити і пішли захищати свою свободу, а потім взяли зброю і пішли захищати країну.

Ві же понимаете что ві описіваете две разніх страті людей, да? Те, которіе нарид — и те, которіе взяли щиті.

Якщо є дійсно документи про виключення з обліку за станом здоров’я, то алгоритм наступний:
У частині він має подати рапорт на проходження ВЛК.
Пройти ВЛК з усіма паперами в наявності, показуючи їх в першу чергу голові ВЛК, але й всім лікарям кого це стосується.
Далі, якщо на ВЛК визнали непридатним — писати рапорт на звільнення за станом здоров’я за результатами комісії. Якщо ні — пропустити цей варіант та подати скаргу в обласний ВЛК.
Паралельно з цим знайти юриста який подасть позов до суду про незаконну мобілізацію. Процесс довгий, але за цим рішенням також можна: а) звільнитися б) стягнути збитки. Дуже рекомендую з цим не затягувати, попри будь які висновки комісій.

Щодо цього моменту, то нажаль він має залишатись в частині та проходити навчання як всі. Це діра в законодавстві якою активно користуються ТЦКшники, виконуючи свої плани.

дякую, один з небагатьох корисних коментів

Якщо ні — пропустити цей варіант та подати скаргу в обласний ВЛК.

А хто йому дасть ту скаргу подати?

Паралельно з цим знайти юриста який подасть позов до суду про незаконну мобілізацію.

Що займе у трьох інстанціях від полутора — двох років.

Процесс довгий, але за цим рішенням також можна: а) звільнитися б) стягнути збитки.

Не знаю як інші, а я на жодном суді не зміг стягнути більш, ніж 6 тисяч гривень при реальних витратах в районі 6 тисяч долларів.

как вариант — под чЮтким руководством юриста подготовить пачку жалоб на все случаи жизни — и пусть юрист подаёт эти заранее подписанные жалобы в нужные инстанции.

В якому сенсі «хто дасть»? Чи ви думаєте в ЗСУ закривають на ключ у бліндажі чи щось таке? Це не ТЦК, вибачте.

Що займе у трьох інстанціях від полутора — двох років.

Може бути півтора року, а може і півтора місяці. Залежить від багатьох факторів.

Не знаю як інші, а я на жодном суді не зміг стягнути більш, ніж 6 тисяч гривень при реальних витратах в районі 6 тисяч долларів.

То були ваші особисті справи. Загалом це важко, але як мінімум судові витрати компенсуються, а далі вже залежить від позову, юриста, і ще купи факторів.

В підсумку тільки одне, Закон країні не потрібен. Репутація сконала ще до народження.
Амінь. )))

з того що чув від інших — як повезуть з ТЦК у військову частину, нехай одразу повідомляє керівництво військової частини що не згоден з рішенням ВЛК, має реальні проблеми зі здоров’ям та вимагає повторного... часто військові частини таких завертають назад, але ТЦК пробуватиме в іншу пристроїти

Чого дійсно не варто робити так це бігти до адвокатів/юристів і намагатись оскаржити події що вже відбулись. Навіть коли/якщо суд винесе рішення на його користь, це не стане гарантією звільнення з військової служби.
Далі треба уважно подивитись які саме медичні документи можуть підтвердити непридатність. Якщо «непридатність» свого часу часу нарішали і підтверджується вона лише записом у воєнніку — забити і не витрачати час та нерви.
Якщо ж підстави є — робити у нотаріуса по декілька копій кожного з документів, передавати їх мобілізованому і насолоджуватись армійською бюрократією (яку звісно вже давно побороли тільки вона про це не знає).
В першу чергу мобілізований має словами через рот донести до безпосереднього командира, що за станом здоров’я він вважає себе непридатним для служби/участі в бойових діях, має при собі відповідні медичні документи та збирається списатись по ВЛК. Якщо командир адекватний — він сам допоможе скласти відповідний рапорт і підкаже подальші кроки (йому в штаті не потрібні люди, які завтра або спишуться або ляжуть в лікарню). В іншому випадку цю комунікацию доведеться повторити або з командиром вищого рівня або з начмедом частини до отримання бажаного результуту. В найгіршому випадку — просто подавати рапорт для направлення на ВЛК на ім’я командира частини (слава Армії+, тепер його буде складніше загубити).
Бажаним результатом стане направлення на ВЛК, де замовченням до всіх будуть ставитись як до ухилянтів. Тут важливо пояснювати лікарям свою позицію — озвучувати реальні проблеми зі здоров’ям і готовність оскаржувати їх рішення в разі ігнорування цих проблем. В процесі бажано зробити МРТ/КТ/інші дослідження, які можуть підтвердити захворювання.

В нього був встановлений Резерв+ з відповідним статусом «Виключений» чи ні?

У тексті є речення про те, що документ про виключення з обліку був на руках. Це не має бути обовʼязково Резерв+

Хіба я питав, чи є у тексті речення про те, що документ про виключення з обліку був на руках? Або чи має Резерв+ бути обовʼязково?
Перечитайте моє питання будь ласка ще раз

Це не має бути обовʼязково Резерв+

Официально при расхождении данных в «Оберіг» (а, значит, и в «Резерв+») с данными в бумажном документе, в приоритете данные из «Оберіг». Этим иногда злоупотребляют сотрудники ТЦК, когда на предъявление бумажки заявляют «а у нас в „Оберіг“ другая информация, пройдём с нами для уточнения».

В часи, коли конституція на паузі, дивують люди які вірять, що папірець, виданий цією державою, хоч чогось вартий. Це як сідати грати з наперсточником і сподіватись щось виграти.

Це ось разтиражовано пропагандою. Так там є такі, що ходять на бойові на милицях, та ключова різниця в тому, що вони це роблять за гроші. Бо халоп на милицях якому важко йти, просто нікуди не піде скаже ідіть в сраку я поранений і нічого йому не поробиш окрім як застрелиш (і це побачать інші підлеглі та колеги, знаючи перспективу в будь який зручний момент позбавляться такого командира або по забирають в нього ресурси в рамках конкурентної боротьби). А тут десь кредит беспросвітний, та бабки і нема куди діватись підеш в бій і на милицях. Хоча так це усеодно бачать інші підлеглі та конкуренти , які наприклад із ланцетами працюють та іншими дронами та сучасними технологіями війни і демонструють результати — а не безумну вимогливість і тиск на підлеглих і втрати з жалюгідними відповідно до витрат результатами.
В нас же держава не може надати головну для солдата відповідь, на який хрін йому треба ця війна ? Що конкретно він матиме від результатів. Бо поки що — відповідь така, твій господин залишиться твоїм господином, залишить за собою свої активи і т.д. — а тобі черговий гетьманцев та платити податки щоби повернути величезний борг накопичений за ведення війни. Виходить ситуація — що щонайменше 15 мільйонів людей сказали системі, щоб вона йшла в дупу. Більшість просто зробила це тихо, або не вісвічує, або звалила за кордон різними методами і так далі.

помиральна яма — (не)іронічна назва тривожного психологічного стану, близьке до «все пропало» і «повний піздець».

Разтиражовано пропагандою знову, старий добрий Don’t ever give up від Дяді Сема. При чому вони у себе коли йшлось за принципове — Конфедерати із Янкі рвали один одному горло аж бігом. І між іншим воно нікуди не дівалось, просто Янкі перемогли фізично, зараз фізично перемогла конфедерація яка довго була в тіні організаючись в маргінальні організації та момкувалась під видом інших політичних партій.
А Українське питання в цілому постає знову які і дуже багато років тому, від виникнення самої країни. Що може запропонувати соціоситема людині, польский пан або московській і ярмо, яка з біса різниця ? Насправді не відомо ще хто гірший був, зараз щоправда не Польща і не річ посполита та сенс той самий
І те і інше та чи інакше війна, волю зокрема і обладнання ресурсами (бо воля без грошей гірша за тюрму) українцю не пропонують, українцю пропонують захищати власного пана будь що.

блін, про що ти?
У Slava комент, основний смисл якого — «всьо пропало, закони не працюють, вас обманюють». Та сама «помиральна яма», наявність якої я не поподіляю.

При чому тут костилі на милицях і пропаганда про конфедератів?

Бо йдеться про «Американці не здаються» з агітації другої світової www.motivatingquotes.com/dontever.jpg. Це похвально — та перед тим як «не здаватись» треба ставити питання, а за що ми воюємо ?
Якщо за ЄС та НАТО — що конкретно мені з цього ??? Тобто припустимо ми підемо в бій, 9 з 10 з нас загине — але з метою що нашому роду, за таку само пожертву буде краще вони матимуть кращі умови для виживання і передачі своїх генів наступним поколінням. Тобто ті хто героїчно загинув але переміг, надають перевагу продовженню генетичної лінії свого роду.
Доки що в нас не така думка, а думка — я переїжджаю десь до : Канади, США, Німеччини, Португалії і т.д., та на для себе, а для своїх дітей. Бо Донецька братва або група приват і т.д. взагалі не мають ніякого стосунку до генетичної лінії нашого роду, це навіть не європейські раси. А роблять вони виведення і продаж ресурсів та послуг за відносно дешево в інші соціоекосистеми, де лідери цих груп живуть постійно а інші там регулярно знаходяться там в них діти нерухомість і т.д.. Тобто система функціонує на користь інших націй, тоді як Українці зокрема і через це вимирають. Не матимемо відповіді — цій державі в поточному її стані чекає неминучий крах, бо колапс вже давно.

Кожен бачить лише ті сенси, які йому ближче. Бути реалістом та мати тривожний розлад, це як каже дядя Мойша із Одеси: «две большие разницы». І якщо тобі навколо часто бачиться помиральна яма, то не зайвим буде, як то кажуть, зазирнути внутр себе.

І якщо тобі навколо часто бачиться помиральна яма, то не зайвим буде, як то кажуть, зазирнути внутр себе.

В среднем помиральная яма более «полезна» чем розовій идеализм пони из страні друзей и вечного лета

імєнно птаму в дуркє лєжат нє нєрвозніє нєвротікі а розо вієпоні

імєнно птаму в дуркє лєжат нє нєрвозніє нєвротікі а розо вієпоні

Слишком глубокая мысль, я её не понял

З одної сторони, що заважало русні підкупить малороса який написав би сльозний пост про злих тцк без пруфів.

З іншої — а якщо такий пост без пруфів виглядає правдоподобно, то може у авдиторії вже є подібні випадки? В мене парочка історій так точно. Не знаю що зі здоров’ям у тестя топікстартера, але знаю що людину відправили з учєбки бо їй прямо там стало зле. Тому може варто було б поговорити з людьми в учебці.
Як я розумію, їм така морока нафіг не треба, це тцк ловить кого попало @ виконує план.

Не знав, що в Таллінні живуть великороси

та такі історії стопудово є. Бо якщо вводиться палочна система для кожної окремої ланки — то кожна окрема ланка тільки свої палки і відпрацьовує. Патруль має привести п’ять чоловік — він намагається привести п’ять чоловік і їм все одно, хто там шо. На місці розберуться, а палка вже є. Якщо тцк має передати п’ять чоловік — то див вищ.

(тут я взяв крайноші, я все ще думаю, що це не мейнстрім)

Так зрозуміло що воно так працює, питання в тому нащо воно так працює. Воно ж в купі з іншими кулсторі з фронту, взагалі не мотивує долучатись до армії та залишатись/вертатись «відновлювати» країну.
Типу захищати свою батьківщину, але своя вона там там де батьківщини зручно. Коли незручно то ой, ми тебе свиснемо в посадку, а ти нічого не зможеш зробити.

питання в тому нащо воно так працює.

закон Ґудхарта
люди оптимізують метрику, а не процес.

Типу захищати свою батьківщину, але своя вона там там де батьківщини зручно

Ну давайте будемо відверті — ця ситуація абсолюно симетрична. Різниця тільки у використанні апарату примусу державою, але оце «там, де самому зручно» — це взаємність. Ті, хто зараз сидять по квартирах — вони, якби, теж порушили закон, бо вирішили дотримуватися тільки там, де їм самим зручно.

Не думаю, що була би необхідність патрулів, якби кожен являвся по мобілізації сам без примусу, генштаб міг оперувати надійними цифрами, гроші не тратилися на чорні схеми.

Не думаю, що була би необхідність патрулів, якби кожен являвся по мобілізації сам без примусу

Чувак, всю весну-лето в военкоматы стояли очереди, можно было легко собрать миллионную армию и опрокинуть орков в Азовское море, но людей отправляли домой.
А вот после «фортеці Бахмут» и «контрнаступу» энтузиасты кончились.

Ах да, еще напомню — где-то в конце 22-го завели моду отправлять в армию в наказание.

парєньочєк, веєсна-лєто била трі года назад.
єщьо трі года назад я думал «та хули та рашка протів всєго міра, вєдь с намі і європа і амєріка»
так шо не треба згадувати те, що було три роки тому.
ті, хто стояв у чергах, вже воюють. А ті, хто пи3дів — продовжують пи3діти.

Грубить и врать, что ещё остается клиентуре телемарафона.
Правда же состоит в том, что добровольцы 22-го глубоко разочарованы и потихоньку списывются, я лично человека четыре таких знаю.

клієнтура соловйова докопується до клієнтури тєломарафону. До чого світ докотився (

Правда же состоит в том, что добровольцы 22-го глубоко разочарованы и потихоньку списывются,

К сожалению.
Єто нужно біло суметь такое устроить.

тут не «устроїть», тут «не змогти уникнути». Бо перше передбачає активну дію, а у нас було все пасивно, «якось само»

Євген там вище казав про «міліонну армію і опрокінуть».
А хто тою армією командував би? а чим би її забезпечували, де проводили бзвп? а чи вистачало на всих простих сержантів просто кількісно, не якісно?
А чи не було б потім стогіну «всих забрали і тепер резервів нема» якби не зуміли «в азовське море» з першого разу?

Так от не думайте, що «офіс простих рішень» існує тільки по ту сторону виборчої скриньки.

тут не «устроїть», тут «не змогти уникнути». Бо перше передбачає активну дію, а у нас було все пасивно, «якось само»

тут я с вами не согласен. «не змогли уникнути» -єто когда пітались, предпринимали все (ну или многие) усилия, но все равно не получилось
В нашей же ситуации — как с моей точки зрения, так и с точки зрения многих других диванніх и не особо диванніх аналитиков — усилия как раз предпринимались, но направленніе на развал и повішение уровня уніния.

А хто тою армією командував би? а чим би її забезпечували, де проводили бзвп? а чи вистачало на всих простих сержантів просто кількісно, не якісно?

как ни странно -єто вс’ решаемо, и довольно таки легко -особенно учитівая уровень (имеющийся на тогда) доверия населения.
однако как только єтот уровень про***ли -вс’ стало значительно хуже и сложнее и дороже

как ни странно -єто вс’ решаемо, и довольно таки легко -особенно учитівая уровень (имеющийся на тогда) доверия населения.

ну ну.
довєріє насєлєнія би сформувало середній командний склад? ми ж не вархамеровські орки, яким варто просто повірити і воно полетить.
Чому ж тоді з самих перших днів активно шукали бодай якийсь комсостав? Було ж довєріє? А оті люди, котрі, попри довєріє, всрали формування деякий бригад — вони як, виключення, просто нє повєзло, чи може просто нема кого ставити в керівництво?

якщо тисячі джунів довірити зробити фейсбук — вони звісно ж напрограмують новий фейсбук за місяць, бо довєріє ж є.

довєріє насєлєнія би сформувало середній командний склад?

Да
И резервы, и многое другое

зроз. а чого ж тоді не сформувало? воно ж було як мінімум до кінця 22 року?

зроз. а чого ж тоді не сформувало? воно ж було як мінімум до кінця 22 року?

В 22 году это население просто тупо посылали нахер, потому что «не до вас»
А уже позже население утратило доверие к гражданскому и военному руководству, и формировать стало не их чего

да да, імєнно «тупо посилали нахєр»

я понімаю що зручно вигорожувати себе.

але про нестачу керівної ланки казали з самого початку. і мобілізували охотніше людей з бодай якимось офіцерським званням (хоча які там з піджаків офіцери насправді).
Але зручніше сказати «це вони все просрали, а я весь в бєлом пальті»
Ну, знаєш, як ото «ето нє ми, ето путін»

Та групи в тг по відслідковуванню тцк з’явилися ще в березні 2022. Можна знайти хейт в сторону відомих персонажів (співаків, наприклад) весни літа 22 за підтримку ТЦК. Тобто говорити про масовий ентузіазм і бажання йти воювати, який знищили кляті ТЦК — це тупа нахабна брехня.

ну ще влітку на доу відписувалися люди, що в воєнкоматі їм відповідали «чекайте, як треба ми вам дамо знати»
Групи в тг не показник, бо ждунів і боязливих є завжди. Але загальний настрій, як на мене, в перший рік був значно бойовитіший. І цим треба було користатися — не «набрать мільйон за раз», але як мінімум запропонувати бонуси, щоб збільшити кількість охочих доки ще запал є і набирати рівномірніше і прогнозовано.

І цим треба було користатися — не «набрать мільйон за раз», але як мінімум запропонувати бонуси, щоб збільшити кількість охочих доки ще запал є і набирати рівномірніше і прогнозовано.

Отож. Развернуть планомерній рекрутінг и обучение, отработать соцзащиту и т.д.
а не сначала послать всех нахер, проебать все плюшки и превратить тцк в повальное пугало с біками на довольствии

«развернуть, отработать, обучение»
вже не схоже на «набрати мільйон і опрокінуть в азов», хіба ні?

Так, я теж вважаю, що пройоб був, долучали «західних партнерів», а на своїх забили.

Але. Всі оці думки «та раз-два, черги стояли, тре було за три дня» — така ж шляпа, що й київ за три дні і шашлики в криму. Ніколи нічого так не робиться.

«развернуть, отработать, обучение»
вже не схоже на «набрати мільйон і опрокінуть в азов», хіба ні?

Ох, как с вами сложно....
на костяк, набранный и обученый из высоко мотивированных офицеров потом натягиваюся призывники, которые тоже высоко мотивированы примером офицеров
Кадрированные части, вот это всё.

Але. Всі оці думки «та раз-два, черги стояли, тре було за три дня» — така ж шляпа, що й київ за три дні і шашлики в криму. Ніколи нічого так не робиться.

Особенно «никогда и ничего так не делается» -когда ничего не делается.

Одне іншому не заважає, добровольці хабар не дадуть, а гроші треба. Тому в чому брехня?

але про нестачу керівної ланки казали з самого початку. і мобілізували охотніше людей з бодай якимось офіцерським званням (хоча які там з піджаків офіцери насправді).

А что мешало тех рядовіх, которіе стояли в очередях в ТЦК — отправиьт учиться на сержантов/младший комсостав?
Чтобі через 3-6 месяцев иметь «бодай якихось ахвіцеров»?

може тому що не всі в принципі підходять для бодай якогось руко вводства.
А може того, що нізя просто так взять і послать учіцца на сержантів якщо немає ні бази ні інструкторів ні програми. пж оно зі своїми школами буквально поштучно інструкторів добувають.

Так, скоріш усього можна було нарішати підготовку за бугром з забугорними інструкторами (щоб безпечно і своїх не відволікали), та тільки це буде 1. забугорне навчання, а там інші журнали обліку журналів 2.все це нарішати теж не так просто, бо бюрократія 3. чув я останнім часом що є тут один підрозділ, котрий у франції навчався...

може тому що не всі в принципі підходять для бодай якогось руко вводства.

Ага. т.е. из всех тех толп добровольцев -«никто не подошел»
А если поймать на улице — то подойдет.

А може того, що нізя просто так взять і послать учіцца на сержантів якщо немає ні бази ні інструкторів ні програми.

А если поймать на улице — то можно и послать, и базы, и инструкторы появились.

а ви не з’їжджайте з тези «якби тоді то ух ми б показали!» на «а зараз погано»

а ви не з’їжджайте з тези «якби тоді то ух ми б показали!» на «а зараз погано»

«Есди бі государство с умом отнеслось к наявнім ресурсам, а не просрало вс’» ©
ТОгда бі да — біло бі «ух»

Головне що чєли що пішли на військову кафедру щоб відкосить від строкової армії і знають строєву — більше підходять

там насправді не тільки строєва ж. Сам я на воєнці не був, але щось мені підказує, що якісь знання все ж втовкмачували. Ну і воєнка = завершений інститут. Тобто можна очікувати, що статистично серед N кандидатів з воєнкою буде більше підходящих на бодай управління взводом, ніж серед широкого загалу. Як це насправді я хз.

Колись ще радянській військкомат подивившись на букет моїх хвороб вирішив що бійця з мене не буде, признав непридатним у мирний, обмежено придатним у військовий час і забув про мене на 30+ років. Попри усі болячки — я знайшов своє місце у світі. І хоч був не дуже щасливий — але якусь користь приносив.
Коли почалася війна я чудово розумів що єдине що я можу добре робити — це сидіти задом на стулі. Фізичні навантаження, погані умови життя — це не для мене. Я заробляв гроші, донатив їх і був впевнений що роблю для перемоги що можу.
Але потім обмежено придатних відмінили — і я почав чути історії як примусово мобілізують не тільки гіпертонікив, діабетиків і сердечників, а навіть інвалідів без кінцівок, майже сліпих, навіть даунів. І це остаточно переконало мене що треба тікати! Сподіватися на закон, адвокатів, якісь довідки чи документи — нема сенсу, бо «Конституція на паузі» і в країні почалося свавілля.

і я почав чути історії як примусово мобілізують не тільки гіпертонікив, діабетиків і сердечників, а навіть інвалідів без кінцівок, майже сліпих, навіть даунів. І

А мобілізують в посадки, чи в безпеку в тил?

В безопасности в тылу от спинальников/диабетиков/етк тоже толку мало, один только вред.

А это куда командир скажет. Солдат — существо бесправное, куда пошлют — туда и пойдёт.

Досить трохи включити логіку і стає зрозуміло що тилові посади з часом закінчуються (адже по ним не потрібна ротація та там немає втрат), а ось звичайні піхотні посади — ні.

досить включити логіку і виникає питання — а звідки ви взяли, що всі тилові посади заміщені малопридатними?

1. Де я казав про малопридатних?
2. Яка взагалі різниця — придатні там чи ні? Суть все одно та сама — тилові посади давно закінчилися. А там де вони ще «доступні» то з високою вірогідністю у місцях де нещодавно тиловиків кинули до піхоти і місця стали вакантними.

1. комент під коментом про непридатних.
2. саме через утворення таких «вакантних» місць і треба якось підтвердити слова «тилові посади давно закінчилися». Якщо вже вмикаємо логіку, то вмикаємо і уважність і інші прояви пасивної агресії

Якщо я вірно розумію ваш ланцюжок роздумів, то ви натякаєте на те що з тилових посад знімали\знімають тільки цілком придатних?
Бо інакше в іншому випадку виявиться саме те як я писав вище —

Яка взагалі різниця — придатні там чи ні

якщо звідти знімають навіь непридатних, то наявність вакантних тилових посад буде ще більша (бо там же не будуть затримуватися посадовці)

якщо звідти знімають навіь непридатних, то наявність вакантних тилових посад буде ще більша (бо там же не будуть затримуватися посадовці)

Там останутся только «не навчені воювати» ©

Тут виходить типова «вилка»:
— або вакантних посад немає (адже позицію заняли, а нові не потрібні)
— або позиції є (і тоді виникає питання а куди ж поділися ті хто до того займав цю посаду)
Виходячи з досвіду спілкування з різними військовими, часткова непридатність то в найкращому випадку тимчасовий захист до чергової кризи на фронті коли чергових ППОшників\пілотів\тиловиків мобнуть на нуль.

ну «куди поділися» не було у вашому «якщо включити логіку то закінчуються».

якщо прийняти (а мені чомусь здається що це зараз безальтернативно) що придатні з «тилових» вимиваються, то я бачу наступну вилку —
— малобойових мобілізують «в безпечний тил» і вони там сидять. тут щоб стверджувати що «посади закінчуються» треба аналізувати, чи всі тилові вже замінені.
— малобойових мобілізують в тил, але вони там не завжди затримуються. тут взагалі тилові посади ніколи не закінчаться.

— малобойових мобілізують «в безпечний тил» і вони там сидять. тут щоб стверджувати що «посади закінчуються» треба аналізувати, чи всі тилові вже замінені.

Ну за три роки там вже повинні були залишитися тільки непридатні)

— малобойових мобілізують в тил, але вони там не завжди затримуються. тут взагалі тилові посади ніколи не закінчаться.

То вже тоді не тилові посади, а

в найкращому випадку тимчасовий захист

А щодо

якщо включити логіку то закінчуються

в собі тримало 95% нашого з вами діалогу)
Проте най буде, explicit краще ніж implicit

Вони всі заповнені тими, хто платить або має звʼязки. Нема дурних сидіти в окопі замість штабу у Львові

По секрету розкажу, що в придатності нічого не змінилося окрім формулювання висновку. Я це особисто розжовував вже як мінімум п’ятьом чоловікам які старші за мене років на 15-20 але свою головою і читати свої ж документи лінуються.

Воно-то так, але таких історій повно. І історій про порушення прав мобілізованих, про план на мобілізованих і виплати бусифікаторам, про те, що жодного бусифікатора не покарали за каліцтво або незаконну мобілізацію.

Тому така історія сприймається як правдива.

сльозний пост про злих тцк без пруфів

У мережі є 9000+ відео з тим, як ТЦК нахабно порушує закон. Жодних випадків покарання немає. Для мене це головний пруф.

З яких 8999 відео про військову поліцію та СЗЧ.

військову поліцію

Какая такая военная полиция в Украине?

Я ж тебе говорил: тебе не заплатят — грубо работаешь :-)

скорее всего он имеет ввиду «службу правопорядку у збройних силах України» (zakon.rada.gov.ua/laws/show/3099-14#Text), такая структура действительно есть и она практически и выполняет функцию военной полиции (из-за чего кстати все новости о создании еще одной новой «военной полиции» смотрятся немного бредово); но по проценту ее присутствия на видео (8999 / 9000) есть сомнения

З яких 8999 відео про військову поліцію та СЗЧ.

Даже если так
Если в видео есть «грубое нарушение закона» — то «полиция» -єто отягощающий факт, а не облегчающий

Дивно що адміністрація ще не закрила коменти.

рахунок іде на хвилини — ще трохи і краник прикриють)

Ой стривайте, не закривайте, дайте подякувати.

Спасибі товаришу Зе за наше щасливе дитинство

та не спішіть, воно у вас, схоже, ще не скінчилося

Та в тебе воно і не починалось, ти завжди був Корчинським, який ненавидить людей, тим паче українців

...ненавиджу корчинського!!11 він занадто добрий до людей, тим паче українців*!!11 (*які ненавидять тцк замість ненавидити москалів, які лайкають фотки спалених авто, які шутять про вибухи біля тцк, які насміхаються над військовими)
Дмитре, бляха, заколупав тричі комент редагувати. Узбагойся

І навіть якщо тобі 18+ все одно можна дякувати за дитинство!

Шизи не можуть самі собі оформити всі необхідні документи у потрібному порядку і кількості. Це означає що їх поголовно штрафують ні за що. Штрафують за хворобу. Повторюю — шизофреники не повинні оформлювати документи самостійно. Інакше це будуть завжди якісь помилки. Які будуть на руку корумпованим проруськім елементам.
Власне — не прийняття важливого закону про те, що хворі люди не мають право самостійно офрмлювати власні документи — вже є багато значущим фактом.
Шизи все заплутують — спитайте у будь якого держслужбовця.
Все що потрібно — ввести спеціальних консультантів — які безкоштовно будуть оформлювати необхідні документи для хворих.
І це треба робити адресно. Якщо вже влада хоче якогось порядку — то для шизів — а це хаосити з хаоситів — треба робити тільки так.

Шизи все заплутують — спитайте у будь якого держслужбовця.

С нашими протоколами, бюрократией, процессами и т.д. — любой запутается и хрен чо с первого раза сделает правильно.

Звертайтеся до «чорних юристів», з учебки вихід $10к в білу, без статуса СЗЧ.

Це ж яким треба бути збочинцем щоб так 10к комусь дарувати.

В більшості учебок і паркану немає, а місцеві таксисти навіть підкажуть якою стежкою тобі іти, щоб йому тебе зручніше було забрати.

Яка різниця вийдеш ти як СЗЧ, або не як СЗЧ якщо при наступній зустрічі з патрулем буде все те саме — бусік, тцк, учебка? Нікому не потрібно тебе за ґрати відправляти поки фронт потребує людей.

Та і для того, щоб юридичні наслідки наступили треба щоб справа спочатку дійшла до ДБР (це якщо хтось в учебке цим взагалі займається), а потім щоб ДБР відкрило свою справу та повідомила про підозру, а це дуже і дуже повільний процес. В країні сотні тисяч СЗЧ, а реально до підозри в ДБР дійшло тільки пару десятків тисяч справ, тобто не більше 10 відсотків

Це треба бути повним дурнем що на такий скам розвестися.

А про виключений з військового обліку, там ще залежить в якому році виключили, якщо до 2008 то ти порушуєш військовий облік, якщо після 2008 то не порушуєш і тре штрих код вклеїти. Ну і да, там йопта є журнал обліку, виключених з обліку, так сказати реєстр невійськовозобов’язаних військовозобов’язаних. А так то да, є проблема коли в тебе є всі документи, ти виконав всі обов’язки ти все одно щось порушуєш.

як тільки переступив порог учебки законних методів звідти вийти практично немає)
оці всі обжалування влк і т.п. майже не будуть працювати

вихід є, якшо присяга не прийнята — не військовослужбовець

Є ж рішення верховного суду щодо цього

присяга нічого не значить — як тільки учебка тебе прийняла — ти військовослужбовець

місяць тому, товариш вийшов з полігона без статуса СЗЧ. Просто це жесть дорого, типу бронь 3-4к коштує, а тут 10к, ще 10 і виїзд в Європу)

В реальності трохи по іншому. З дня зарахування в особовий склад частини по документам (тим ж часом проставляється печатка в квитку/посвідченні). Це може статися ще до відправки в частину (і не обов’язково ту саму в яку зарахували). Присяга теоретично не дає варіанту записати в БР, але це суто бюрократична процедура і навіть таке обходиться.

Багато спілкувався з адвокатом перед виїздом.
Головна проблема — що як тільки людину відправили з ТЦК до військової частини (чи на навчання) — то він вже є військовослужбовець. І «цивільне» право на нього вже не діє!
Тобто усі клопотання адвоката до цивільного суду вже марні. Навіть якщо суд визнає що усе було незаконно — то відмінити нічого не може!
Військове право також існує — але це вже зовсім інша справа і цивільні адвокати мало що там можуть зробити.
Також як тільки ТЦК віддає людину в навчальну частину — вони вже успішно виконали свою роботу! План виконано — інше неважливо.
Навчальна частина не має права не прийняти навіть якщо привезли напів-мертвих: наркоманів, алкашів, бомжів, калік. Можуть тільки відправити в шпиталь якщо людині зовсім погано.
Про цю «армію калік», які і воювати не можуть, і демобілізуватися — також, добре написано тут:
www.pravda.com.ua/...​ticles/2024/05/8/7454705
Порада адвоката: навіть якщо піймали і не відпускають — за будь яку ціну не їхати з ТЦК до частини! Краще за все — симулювати серцевий напад чи приступ виразки чи ще якийсь критичний стан добре відомий тим хто вже хворий. Вимагати викликати швидку допомогу або це може зробити адвокат ззовні.
Як правило якщо не вдалося тишком — нишком швидко відправити людину і стався розголос — то з ТЦК адвокат ще може визволити.

Навчальна частина не має права не прийняти навіть якщо привезли напів-мертвих: наркоманів, алкашів, бомжів, калік.

Це неправда. Повний треш можуть і не прийняти. І це породжує інший прикол: забирають непридатного, малюють ВЛК, везуть через усю Україну. Учебка завертає. Везуть обратно, дають повістку зʼявитися через день. Через день знову везуть, в іншу учебку. Там також завертають, схема повторюється. Через N ітерацій мужик задовбується два тижні кататись в автобусі, і не приходить по повістці. І його... судять за ухиляння!

Пруф що нагуглив за хвилину: tsn.ua/...​ho-vin-robiv-2748777.html

Але таких історій значно більше ніж одна. Мужиків катають як товар по декілька тижнів, поки таки не «впарять» якомусь НЦ

Краще за все — симулювати серцевий напад

І після цього чомусь обурюються — а чому це лікарі на влк нікому не вірять, навіть коли у людини реальна проблема.
Можливо це якось пов’язано з масовим симулянством?

Можливо це повʼязане з тим, що вони підараси? Це не їх справа, вірити чи не вірити. Вони мають направити на обстеження, якщо є скарги. В цілому, по-хорошому людину мобілізованого мають обстежити повністю, а не «скарг немає — придатний».

Звісно, один ти — Д’Артаньян.
Якщо у нас 90% займаються симуляцією, то жодних ресурсів не вистачить, щоб досконало всіх перевірити. А на фронті нехватка людей просто зараз, і якщо фронт не вистоїть через нестачу особового складу, то доведеться вже русні розповідати, як треба «по-хорошому».

Тільки, чомусь мені здається, що тоді взагалі не буде «непридатних». Чули такий термін — «каліч-полки»?

Здається, дорослі люди, програмісти, а логіка — як у дітей, їй-богу.

Ну типу ти виправдовуєш порушення закону тим, що «не вистачіть ресурсів» та «фронт не вистоїть»? Ще забув «хлопці на передку просили».

Дивись: перед відправкою людину потрібно обстежити. Навіть, якщо вона «симулянт». Навіть, якщо людина каже, що вона здорова. Людина може не знати про свою хворобу. Це потрібно робити. Це закон. На який держава в особі лікарів з ВЛК просто забила хєр. Не перший, і не останній.

Тому що ситуації різні бувають. Може посеред бою накрити панічка або епілептичний напад. І підрозділ понесе втрати. Людина може хворіти на туберкульоз (і не знати про це), і в окопі перезаражати усіх інших.

Те, що цього не роблять зараз — це не «вистачає ресурсів», це показник відношення до людей мобілізованих з боку держави та військового командування. Бо ресурси, потрібні для заміни навченого та екіпірованого бійця із-за того, що він недообслідуваний (або всім було по*** на його стан) — вони набагато більші за ресурси, потрібні для нормального обслідування.

Як на мене, людей треба мотивувати, а не примушувати. Бо толку від примушених не буде, втрат буде більше, і у цілому це шлях до поразки

Можеш сміливо вломити своєму «адвокату». Бо в Україні вже давно немає трибуналу і всі справи військових розглядаються по всім цивільним нормам, у тих самих судах/прокурорах/слідчих тощо. Є окремий закон про військову службу, це все що юридично відрізняє. Але на ВС розповсюджуються всі інші закони з усіма правами і обов’язками, що доречі згадується ще раз у вищезазначеному законі.

Удивительно, что такую тему пропустили на доу. Как бы у нас не случилась передозировка демократией.

Из истории: «Хватит шастать. Кличко обратился к киевлянам по поводу карантина»

Пиши пісьмо в ТеСеЕн Наталкі Мосійчук, хай зніма репортаж

Чому ви про це говорите в публічному просторі?

Чи був у нього встановлений «Резерв+» і чи були там відповідно вказані дані про те, що його знято з обліку?

Велика підозра, що нам чогось недоговорюють у цій темі.

та тут у людей которые по году прослужили, в резерве до сих пор не указано, что они служат
стали ставить себе армию+, чтобы рапорт на отпуск подать (служба без бумаг, вот это вот все...), а там херась — нівазміжна найти данные о вашей службе, зверниться в ТЦК для уточнення данных, гыгыг

Ну, по-перше, це одиничні історії інакше б таким був завалений інфопростір.
А по-друге, елементарно перевірити свої доки в програмуліні на телефоні, що займає до 5 хв часу. Якщо хтось за рік( чи скільки там часу пройшло з часу релізу Резерву ), не знайшов 5 хв, то такій людині хіба треба перепройти психіатра на ВЛК.

не, ну спасибо конешно родине и партии, что не каждый второй
я просто хочу попросить всех, прежде чем писать камент про то, что «а может у него документики того...», «а может он обманщик...» подумать, в силу каких причин и каким образом страна от переизбытка желающих служить, докатилась до эсэсовских облав

эсэсовских облав

я бы вас попросил убрать эту испошную пропаганду... стыдно должно быть
«нквдешных» звучало бы правильнее, тем более что цвет бусиков созвучен с цветом воронков

в силу каких причин

Дійсно, давай подумаємо в силу яких причин терористи хочуть тебе пограбувати і вбити, перед цим познущавшись.
В силу ж яких причин не капітулюєте перед військовими злочинцями, аби половина мешканців цього форуму лежала в безіменних могилах зі зв’язаними руками, а інша половина добровільно-примусово опинилась десь під Берліном.

Тому дійсно подякуй батьківщині, що можеш це писати.

Дійсно, давай подумаємо в силу яких причин

Ві немного потеряли нить размішлений.

Чи був у нього встановлений «Резерв+» і чи були там відповідно вказані дані про те, що його знято з обліку?

Це отой резерв, який на днях намертво приліг, і його було неможливо відкрити?)

Ага, приліг аж на півдня в момент максимального навантаження, коли у всіх заекспарилися відстрочки і вся країна ломанулася оновлювати.
В другій половині дня вже все працювало.

Ну, взагалі ні. В другій половині дня воно почало подавати ознаки життя (5 хвилин працює, півгодини ні), але більш-менш нормально запрацювало лише вночі. Ну, як нормально... 2+ години отримати свої дані, ще годин 6-7 щоб оновити відстрочку.
А так згоден, якщо у людини не було резерву або роздруківки з резерву — сам собі буратино.

Мені вдалося оновити документ о 18.51, тільки що перевірив.
Навіть якщо прийняти, що це зайняло аж один робочий день, то всеодно це досить добрий результат, враховуючи, скільки підсистем в це залучено.

І якщо вже бути геть точним, то проблема була не в самому резерві, а в геть іншій системі — Банк ІД, яке не пропускало на авторизацію.

проблема була не в самому резерві

Я вперше залогінився ще вночі. І судячи з повідомлень за 2 години отримав дані. Але вранці, коли прокинувся, їх бекенд вже приліг, а це криве лайно не побачивши сервака мене розлогінило та прибило локальні дані. Прийшлося намагатись логінитись знову. Дивно, і чому ж при такій геніальній архітектурі зʼявилася проблема з BankID...

Мені вдалося оновити документ о 18.51,
Ну, по-перше, це одиничні історії
скільки підсистем в це залучено.

Сколько?

І якщо вже бути геть точним, то проблема була не в самому резерві, а в геть іншій системі — Банк ІД, яке не пропускало на авторизацію.

Ага... и именно поєтому после авторизации резерв искал отсрочку 8 часов и потом 6 часов обновлял документ (хотя в дие єто заняло несколько минут)

Не ві, случайно, систему архитектили?

Не я, але якщо відповідальні за це особи це прочитають, я можу допомогти з аудитом системи і пошуку оптимальних рішень %))

Дивно, в мене оновлення і пошук відстрочки зайняло на все про все хвилин 40 максимум.

Не я, але якщо відповідальні за це особи це прочитають, я можу допомогти з аудитом системи і пошуку оптимальних рішень %))

Еще один элон миск....

Дивно, в мене оновлення і пошук відстрочки зайняло на все про все хвилин 40 максимум.
Ну, по-перше, це одиничні історії

Запит на інформацію — 22:11
Отримано — 23:16
запит на відсрочку 23:38
Отримано 6:38
Запит на інформацію 12:43
Отримано 16:42

Єто вот когда резвер типа «ожил»
разумеется, никакого «автоматического продолжения отсрочки» не біло.

Еще один элон миск....

Ну так піди покажи як треба, геній)
Критикуєш — пропонуй чи тільки зрадойобити вмієм?

Критикуєш — пропонуй чи тільки зрадойобити вмієм?

ну смотри.
Сраній монобанк перечисляет деньни раньше,чем ті успеваешь в вайбер написать «я заплатил»- а тебе уже пишут «я видел»
Насколько сложно сделать відачу ВОД по ПК?
Я не говорю отб отсрочках — там, вероятно, надо что-то проверять (хотя опять таки — там есть код, есть пара тройка реестров, проверить по ПК -тоже не шибко сложно)
Насколько сложно сделать простую key-value систему поиска и відачи, по факту- статического контента?
Сколько оперативки надо чтобі разместить в ней12М ВОД размеров в 1К?

Яиц я не несу, но в яичнице разбираюсь получше любой куриці ©

Сколько времени занимает получение информации о посілках НП?
как ві оцениваете -к-во посілок на НП — больше к-ва документов ВОД или меньше?

І автоматичного продовження не було, і заявленого декілька тижнів тому продовження на півроку для студентів/аспірантів (що повинно було розвантажити систему через 3 місяці, тому що великій частині не потрібно буде оновлювати відстрочку саме в той час) теж не було. Повидавали знову усім на 3 місяці, в травні знову все ляже і сотні тисяч людей пару днів будуть у невизначеному статусі знаходитися.

заявленого декілька тижнів тому продовження на півроку для студентів/аспірантів

Кстати да,вроде бі обещали но так и не сделали

вся країна має відстрочку? це звісно круто.

Приліг з 00:04 до вечора, нормально запрацював лише наступної ночі. Хоча там проблема була не тільки у Резерві, а і у банк ID, який також впав, тому ніхто не міг авторизуватись у Резерві. Але то таке, краще так, ніж стояти черги під ТЦК

Ага, приліг аж на півдня в момент максимального навантаження,

Вообще-то он прилег более чем на сутки в условиях об’явленного военного положения

В другій половині дня вже все працювало.

Нет.

Нажаль, це вам не на доу треба питати, а в адвокатів та юристів

А по темі — таких випадків не один і не два. Через знайомих знаю про випадок коли 22х річного пацана загребли, видали воєнник в якому написано що йому 26 (!!!), і відправили в учебку

Ахаха, ага написали 26 у воєніку й відправили служить))

Edit: я на *** вертів тут комусь щось доводити

«син кума людей, яким довіряю»
давайте полічимо кількість місць, де інформація могла спотворитися навіть без усякого злого умислу.
це я не про конкретний випадок, а про те, що ланцюжок передачі достатньо довгий, щоб вже не вважати все апріорі достовірним.

Edit: я на *** вертів тут комусь щось доводити

> Давайте. Кум (перші руки, першоджерело) розповідає ситуацію особі N, особа N — розповідає це мені. Я розповідаю це вам. Якщо не рахувати мене — то було лише одне місце, де інформація могла спотворитись

кум розповідає особі Н — перше місце
особа Н розповідає вам — друге місце.
ви розповідаєте нам — третє. (але це вже до того, як цю інформацію маємо сприймати ми)

Та ніхто ж не вимагає щось доводити. Особисто я просто акцентував увагу на тому, що це вже не «з перших рук». Ну ми ж бо всі тут працюємо з інформацією, всі розповідаємо про відповідальне поводження з інформацією, про інформаційну гігієну і все таке.

Чергова казка, далі дізнаємося що документи або не актуальні, або не повні. Скоро на dou почнуть писати про те що сусіди сміття кидають у підїзді

Дай Боже тобі не попасти у таку «казку»

Я не ховаюсь від свого обов’язку тому й боятись мені нічого. Якщо з доками все ок то й проблем не буває!

Окей. Бережи себе і окуляри рожеві протирати не забувай

Я не ховаюсь від свого обов’язку

Не ховаєшся, але в ТЦК не ідеш?

Чи «не ховаєшся», але заброньований/з відстрочкою? Ну тоді так, була б у мене бронь — я б також з документами ходив, і розповідав усім який я сміливий

. Якщо з доками все ок то й проблем не буває!

по особистому прикладу знаю, як «воєнкомат» може зробити «нема доків, немає проблем»)

Гагага свята наївність. В моєму оточенні сталось нещодавно, що вуличне тцк запакувало на вулиці чоловіка, який сам в місцевий тцк ходить регулярно виконує свій обов’язок. А його відправляють на долікування. Натурально викрали на вулиці законослухняного українця. А потім відпустили, бо нікому такий «придатний» не треба. Але ж спочатку треба викрасти та протримати кілька днів!

Ну що за дитячий садок, хто в такий маразм може повірити?))))

В моєму оточенні сталось нещодавно, що вуличне тцк запакувало на вулиці чоловіка, який сам в місцевий тцк ходить

Я знаю случай, когда приняли действующего офицера в отпуске.

Не звертай уваги, це місцевий маргінал, який передивився телемарафон

Та ні, це ви шарія перечитали, від страху готові оббрехати кого завгодно)

Тесть айтішник?

Ого, на DOU чутлива тема ще й відкрита для усіх. Welcome to Ukraine мазафака
Коротше — якщо місцеві то адвоката в зуби і у ТЦК.

Ого, на DOU чутлива тема ще й відкрита для усіх.

Скоро потруть — цензор тільки проспиться.
Буде смішно якщо виявиться що модератора ДОУ, який так старанно усе видаляв — самого випадково могілізували.

обхохочешся.

Якби у подібні теми не набігали «ето страна такая, каво самі вибралі, сволачі, пусть паліція ваюєт» то не терли б.

Ну це поведінка дітей, закрити вуха/очі бо воно страшне і не подобається)

порівняй два варіанти
1. ...
а чорт, хотів комент славіка в приклад навести, а там вже теж зрада. піпєц.
ладно
1. адвоката в зуби і в тцк.
2. ето страна такая, 73%, велком ту рєальность.

Де тут доросла позиція, а де поведінка дітей?

Я писав за поведінку але то таке)
1. Дитяча позиція, типу його з адвокатом хтось пустить в тцк)
2. Ще дитячіша позиція з явним розумовим діфом

Я от 3 місяця назад взагалі думав що якщо оновити дані то все гуд, а якщо бусифікують то у тебе буде час зв’язатись з юристом пройти повне влк (ні).
Тому дитяча позиція це ок, тут питання чи вона міняється чи людина закривається бо реальність не така як вона хоче)

а якщо бусифікують то у тебе буде час зв’язатись з юристом пройти повне влк

досі сподіваюсь що дадуть можливість хоча б історію браузера почистити і код комітнути (

це поки він саме в тцк. Якщо вже повезли в учєбку, то всьо — він військовослужбовець. Тепер всі питання до командування частини.

Складання військової присяги не є обов’язковим для початку несення військової служби — про це йдеться в роз’ясненні, яке Верховний суд оприлюднив 6 лютого.
... початком військової служби є день відправлення у військову частину ...

www.radiosvoboda.org/...​voi-sluzhby/33305752.html

У касаційній скарзі сторона захисту зазначила, що обвинувачений мав усі законні підстави не виконувати наказ командира, оскільки не приймав присяги, не отримував належної військової підготовки та незаконно був мобілізований

Незаконна мобілізація і відсутність присяги та підготовки — не надає права відмовлятися виконувати наказ командира.

бобре, не пиз перебільшуй

загинути за свою Батьківщину!

За рішеннями судів, військовий відмовився від виконання бойового розпорядження командира про обладнання інженерних споруд та підготовки запасних позицій на взводному опорному пункті на другій лінії оборони.

Чоловіче ви навіть не уявляєте шо робиться насправді)
Можуть написати все що завгодно всім пох*й, я уже мовчу про більший треш

ти або оперуєш фактами, або пи4ди́ш. Третього не дано. Тому якщо ти заявляєш, що оперуєш фактами (даєш посилання на рішення суду, на довірені джерела), то будь ласкавий не виходити за межі цих фактів.
Якщо ж ти просто накидаєш зрадоньку — шош, мені то може не подобатися, але претензій до викривлення інформації я не пред’являтиму.

Про таке хз чи напишуть бо не відповідає оф повістці)
Я не маю наміру вас переконувати, просто пишу про то шо бачив.
А якщо хочете знати чи це зрадонька чи ні то рекомендую мобнутись в якусь новостворену бригаду)

Пс
я був тільки в одній бригаді, можливо в інших по інакшому

скажу ще раз — якщо ви посилаєтеся на рішення суду «жінка викрала банківську карту чоловіка», а в коменті пишите «ці баби убивають людей» — то це неправильно. Тут або приберіть посилання, або пишіть «ці баби обкрадають людей».
Там вище посилання на відмову копати окопи на другій лінії. Тож навіть якщо ти підозрюєш (та чи хай навіть знаєш сам) що там було не це, а був штурм посадки в чистому полі — ти все ще посилаєшся на копання окопів. Тому використовувати «загинути за батьківщину» буде викривленням інформації.

Звісно, вам шарій і анонімні телеграм помийки розкажуть найдостовірнішу інформацію про те, що робиться насправді.

Не. Военнослужащим он станет, когда учебка его примет. До этого он ещё гражданский.

Зверніться до юриста, наскільки знаю можна податись на повторне влк, або сзч, тільки не спорити з ними(їх більше вони тупі як пробки та із зброєю)

вони тупі як пробки та із зброєю

ти нічого не поплутав?

Чисто моя суб’єктивна екстраполяція, надіюсь що поплутав

UPDATE:
ВЛК не було взагалі — одразу повезли в учебку.

Якщо щось неприємне, то це значить що цього не існує?

що було у Резерві?

Я згоден що країну необхідно захищати, але чи такими методами ?

Уважно послухайте це інтерв’ю — воно багато пояснює:
youtu.be/qj2UjEvkpZ4?t=1314

Якщо ми призупинимо воєнний стан — ми втратимо армію ... люди будуть мати усі права повернутися додому.

Отже навіть якщо підпишуть якесь перемир’я — військовий стан не скасують і Конституція буде далі на паузі.
Бо це тільки «переможців не судять», а от переможених як раз навпаки. І влада чудово розуміє що як тільки вона відмінить воєнний стан і поверне владу народу — відразу їм доведеться відповідати за усі косяки.

ну от, приміром, ти за кордоном
ти хочеш голосувати? 🤔

Я вважаю що не маю права голосувати. Я вирішив змінити країну — і хоча формально такої процедури нема — але я вважаю що «змінив провайдера державних послуг» і більше не маю прав та обов’язків в Україні.
І взагалі — я вважаю що право бути громадянином і голосувати треба заслужити. Якщо колись отримаю Іспанське громадянство — то знову зможу голосувати.

Уважно послухайте це інтерв’ю — воно багато пояснює:
youtu.be/qj2UjEvkpZ4?t=1314

Ахаха, тобто я весь час не туди донатив

як тільки вона відмінить воєнний стан і поверне владу народу — відразу їм доведеться відповідати за усі косяки.

Я щось не впевнений, що народ зрозуміє, що за косяки винна влада. На форумах бачив, що пишуть що Порошенко винен.

Тут чисто до римського права — що є привлекти до відповідальності ? Це застосувати право сили проти когось, в результаті посягань когось на це право і порушення встановлених цим сильним норм та правил поведінки, тобто так працює дисциплінарне суспільство. Перші письмово оформлені закони які дійшли до нас — це були закони лугаля (царя) Хамураппі і власне вони офіційно встановлювали людську ієрархію здебільшого від раба без якихось прав взагалі лише обов’язки і до нього можна застосовувати будь силу, вбити і т.д. навіть просто так — але тільки хазяїну, раб взагалі є чиєюсь власністю (за визначенням ООН — кріпосний це так само раб). До царя — який має право остаточного прийняття рішення, тобто його влада є абсолютною він монарх.
В демократіях право теж ніколи не належало усім — в лише імучим. Власне зараз це теж — бо між скажімо рядовим громадянином США, особливо чорним або латино американцем і наприклад Ілоном Маском або Біллом Гейтцом прірва в правах. А мігрант на грін карті, чи на візі взагалі має виключно обов’язки, наприклад сплачує податки. Нелегал — повністю раб, до нього можна застосувати силу навіть просто так, наприклад посадити в Гуантанама без суду та слідства.
Тепер ви кажете — що хтось там перед кимось буде відповідати, тобто вищі перед нижчими, так це зветься революція тоді. Тоді короля разом із його жандармами ТЦК-шниками, донецькими, гетьманцевими і т.д. зносять — і їм по шиї гільйотиною. Революції зазвичай супроводжуються громадянськими війнами, бо це захват влади в силовий спосіб на інтереси одних проти інших. Більшість революцій Європи були буржуазними — тобто на користь інтересів буржуа, бізнесменів проти аристократів і переділ майна. Звичайний француз з цього мав лише кремнієву фузею в руки, під цей вид зброї знадобився призов в армію — що було треба тільки для пікінерів і пішов воювати по усій Європі та Африці під знаменами Наполеона Бонапарарта, на користь інтересів тих самих буржуа.

Добро пожаловать в реальный мир.

Добро пожаловать в реальный мир.

Добро пожаловать в тоталитарньiй мир.
Виправив — бо у реальному світі є ще країни де демократія поки що працює.

Поспрашай старожилов — они ещё должны помнить Франко.

Доречи доволі цікаво почитати історію:
Громадя́нська війна́ в Іспа́нії 1936–1939
uk.wikipedia.org/...​мадянська_війна_в_Іспані
Війна була «громадянська», але з одного боку воювали комуністи, яким СРСР допомагав і зброєю і «добровольцями», а з іншого — «фашисти», яким допомагали Італія та Германія.
Фактично — це була «репетиція» 2 світової війни на території окремої країни, яка стала «полігоном». Не дарма кажуть що історія іде по спіралі.

Доказательство того, что не бывает чисто гражданской войны — всегда найдутся внешние помощники со своим интересом.

Свята простота
Ви цілком демократичній Британії під час другої світової ви б за ваші коментарі давно б сиділи за гратами, якщо не на шибениці.
В тоталітарній же Україні ви розказуєте який тут жуткий тоталітаризм.

Ви цілком демократичній Британії

но мы не в британии

під час другої світової

Мы не во времена второй мирово

В тоталітарній же Україні в

Черчилля у нас тоже нету.

но мы не в британии

Цим я просто показую абсурдність тезіса про тоталітарізм

Мы не во времена второй мирово

В нас екзистенційна війна.
Її логіка нічим не відрізняється від логіки другої світової.
Тоді теж були і ухилянти, і колаборанти, і адепти вмиральної ями.
Але тоді люди чомусь зрозуміли, що виживання країни важливіше ніж права вищеперелічених.
В нас же суспільство до сих пір намагається воювати на пів шишечки, не бажаючи серйозно ставитися до екзистенційного ризику.

Черчилля у нас тоже нету.

Маємо що маємо, з іншого боку путлєр теж не гітлер, він не вміє мобілізувати суспільство на тотальну війну. Хоча маю зауважити, що рус-ня ставиться до війни набагато серйозніше за нас, не зважаючи на те, що війна йде на нашій території.

Її логіка нічим не відрізняється від логіки другої світової.
Тоді теж були і ухилянти, і колаборанти, і адепти вмиральної ями.

и 500К погибших при форсировании Днепра, и Мясник жуков, и «бабы еще нарожают», и «чем больше положим сегодня — тем меньше ссылать завтра», и «потери при наступление на заминимрованный участок мы принимаем равными потерям от сосредоточенного огня» и т.д.

Я вроді як порівнював з діями цивілізованої Британії, а не з діями червоних вурдалаків.
Навіщо пересмикувати? Без пересмикування аргументів немає?

Я вроді як порівнював з діями цивілізованої Британії,

как-то выборочно сравнивали
«вас бы тогда расстреляли» © — без примеров, без аргументации

Опять таки, повторю — Черчиль. Это -аргумент
разный уровень влияния, доверия, мотивации.

Добре, розверну тезу. В рамках боротьби з нацистською Німеччиною, в Британії була встановлена військова цензура, закони DORA, Regulation 39B та Regulation 18B. В рамках неї, всіх, хто на думку уряду підривав військову спроможність Британії, наприклад за «поширення чуток або заяв, що можуть зашкодити національній безпеці» було заарештовано, по 18B навіть без права на суд.
В крайніх випадках, були навіть страти. Риторіка Beaver Green в цій темі та і в інших тягне на те, щоб в демократичній Британії другої світової його як мінімум арештували до кінця війни. Так достатньо детально?
Стосовно ж вашого тверження з приводу Черчіля, то в нього теж полу політичні противники, які використовували майже ті ж самі аргументи і риторику що і нинішні порохоботи. Тільки там був не клоун, а алкаш. Але військова цензура діяла і на них, тому що в рамках війни, особливо екзистенційної війни, демократична опозиція має бути обмежена, інакше вона діє в унісон з ворогом. Що ми і маємо зараз — тезиси руснявой пропаганди і опозиції майже неможливо відрізнити. Це не є добре, але це необхідно для виживання, тому що саме в під час війни слабкі сторони демократії роблять її найбільш вразливою. Який би Зеленський не був поганий — але поки іде війна накадувати не нього не можно, тому що поки йде війна — іншого президента у нас не буде.

щоб в демократичній Британії другої світової

А с каких пор сословная монархия и колониальная империя затесалась в ряды демократических государств?

ОК, батьківщина біля о правах вам не підходить.
Давайте може подивимося на тогочасну Америку, де за порушення військової цензури покарання було до 20 років, з смертною карою для найсерйозніших випадках?

ОК, батьківщина біля о правах вам не підходить.

The United States Bill of Rights comprises the first ten
amendments to the United States Constitution.

А еще там репрессировали больше 100 тысяч граждан японского происхождения и дали волю сенатору МакКарти.
Справедливость просто через уши лезет.

The United States Bill of Rights comprises the first ten
amendments to the United States Constitution.

А еще там репрессировали больше 100 тысяч граждан японского происхождения и дали волю сенатору МакКарти.
Справедливость просто через уши лезет.

У Джорджа Карлина было отличное выступление, про биль о правах (и почему у разных народов — разное число данных богом прав), и о японцах (когда им так понадобились их права — их этих прав лишили. А раз вас могут их лишить — то это не права, а привилегии)
Умный был дядька.

Умный был дядька.

Да, сейчас таких не делают.

О, тут ви мене уїли, хотів написати «хартія вольностей», написав біль о правах. Це звісно все змінює. От тільки ключове ви так і проігнорували, навіть коли самі привели факт в мою підтримку.
Коли є екзистенційна загроза, то її подолання пріоритет абсолютний, що права і свободи можна потім відновити, а відновити народ після геноциду вже не можна. Вроді проста логіка, її прекрасно розуміли тогочасні політики, і тому відправили 100000 японців в табори, і чого принципово не можуть зрозуміти теперішні інтелігенти. В нас же всі хочуть, щоб права людини, законність і демократія, не розуміючи того, простого факту, що в разі програшу всього цього просто не буде. І що коли ми в угоду прав людини, демократії чи свободі слова зменшуємо наші шанси на перемогу, ми ризикуємо втратити взагалі все.

Коли є екзистенційна загроза, то її подолання пріоритет абсолютний,

Безусловно, с вами никто не спорит
с вами спорят по поводу вашей идеи «Цель оправдівает средства»

О, тут ви мене уїли, хотів написати “хартія вольностей”, написав біль о правах.

Magna Carta or sometimes Magna Charta ("Great Charter"),[a] is a royal charter[4][5] of rights agreed to by King John of England at Runnymede, near Windsor, on 15 June 1215.[b] First drafted by the Archbishop of Canterbury, Cardinal Stephen Langton, to make peace between the unpopular king and a group of rebel barons who demanded that the King confirm the Charter of Liberties, it promised the protection of church rights, protection for the barons from illegal imprisonment, access to swift and impartial justice, and limitations on feudal payments to the Crown, to be implemented through a council of 25 barons.

Короче говоря — если вы не барон, то вы там не стояли.
Кстати говоря, афинские демократы обещали каждому гражданину не менее трех рабов, Платон не даст соврать. Так что не надо забивать баки вашей демократией, она кого надо демократия.

Короче говоря — если вы не барон, то вы там не стояли.
Кстати говоря, афинские демократы обещали каждому гражданину не менее трех рабов, Платон не даст соврать. Так что не надо забивать баки вашей демократией, она кого надо демократия.

Это как в билле о правах (или типа того) тупо забыли включить в права — негров :)

Негров? А собственных белых женщин?
Впрочем в Штатах получше, в Европе полностью в роли домашних животных.

всё ваше повествование можно сократить до простого посыла: вы предлагаете карго-культ.

Це не карго культ, це адекватна, сорозмірна реакція не виклики сучасності. А от вой про демократичні цінності та права людини в ситуації екзистенційної небезпеки — от це карго культ як він є.

Це не карго культ, це адекватна, сорозмірна реакція не виклики сучасності. А от вой про демократичні цінності та права людини в ситуації екзистенційної небезпеки — от це карго культ як він є.

Карго культ в чистом виде
«В британии біли расстрелі, поєтому она победила — мі введем у себя расстрели — так победим!» ©
В Британии строгость была инструментом, в вашей интрепретации — это цель и путь.
Это как разница между «прополоть» и «выполоть». Вроде и инструмент, и техника с технологией одинаковые — а результат категорически разный.

Чому в британській версії це інструмент, а в нас «ціль і путь»? Ви коли тезиси якісь пишете, потрудіться хоча б мінімальну аргументацію придумати, бо зараз це виглядає просто як мантра.

Чому в британській версії це інструмент, а в нас «ціль і путь»? Ви коли тезиси якісь пишете, потрудіться хоча б мінімальну аргументацію придумати, бо зараз це виглядає просто як мантра.

Вы знаете, в данном случае «если нужно объяснять — значит не нужно объяснять».

А, ну ок. Прибувайте у своїх рожевих ілюзіях і далі.

Прибувайте

«Перебувайте».
Вы, как всегда, знаете какой-то общий фон, а вот в деталях вы не очень.

Немає аргументів — доєбись до орфографії. Класика.
Дарую підказку, ще одного убойного аргументу, там ще з пунктуацією є проблеми.

Немає аргументів — доєбись до орфографії. Класика.
Дарую підказку, ще одного убойного аргументу, там ще з пунктуацією є проблеми.

Да похрен на пунктуацию и очепятки, с кем не бывает
но, б***ь, использовать НЕ ТЕ СЛОВА- это за гранью.

Ладно, пробуем в последний раз. Врядли вы поймёте, но у меня хотя бы будет чистая совесть

В Британии во время ВМВ была карточная система, которая продолжилась и после победы. Введена эта карточная система была для того чтобы помочь победе (или в принципе сделать её возможной).
Если я правильно понимаю ход ваших мыслей — вы, образно говоря, считаете что в Украине тоже надо ввести карточную систему, т.к. это помогло Британии — значит поможет и нам.
но вы упускаете 2 момента, очень важных
1. У нас не та ситуация, что у Британии, и нам карточная система — как до одного места дверца
2. Кроме собственно карточной системы -британское правителсьтво всеми способами поощряло ведение пусть мелкого, но собственного производтса. Наше государство разве что не вредит на полную, но уж никак не помогает.

Вот на основании этих соображения я и сделал вывод что ваше предложение -карго-культ, когда на слепое внешнее следование определённым ритуалам накладывается надежда на достижение целей.

Я розумію вашу логіку, але ви відмовляєтесь зрозуміти мою.
Я навів Британію в першу чергу як зразок концепції того, що для протидії абсолютній загрозі можуть бути застосовані заходи, які в іншій ситуації вважалися б категорично неприйнятними.

Карткова система — це засіб протидії загрозі голоду. Ця загроза для нас наразі неактуальна, і тому дана система нам зараз не потрібна.
Військова цензура — це засіб протидії ворожій пропаганді, а також підтримки бойового духу населення в надскладний період. І зараз для нас це максимально актуально.

Які суспільні наративи ми маємо наразі:

*Військове керівництво некомпетентне;
*Повальна корупція;
*Союзники нас кинули;
*Головний ворог усередині, і це ТЦК;
*Ворог непереможний;
*Україна не варта того, щоб за неї боротися.
Якщо спитати той же ChatGPT, «які основні цілі військової пропаганди», то він видасть цей самий список.
Небезпека цих наративів величезна — вони завдають більше шкоди, ніж сотня бойових літаків (готовий обґрунтувати це твердження, якщо потрібно).

Цензура дозволить хоча б частково зменшити вплив цих наративів і, відповідно, збільшить наші шанси у війні.

Щодо опозиції: перші три наративи вона транслює безперервно. Це нормально в демократичному суспільстві, адже дозволяє зберігати баланс влади. Але в умовах війни — це підтримка ворожих наративів, і це має бути заборонено.

Так, достатньо детально розписав?

P.S. І так, «использовать НЕ ТЕ СЛОВА — это за гранью» — це все ще демагогічний прийом «доєбатися до орфографії».

у нас ситуація «як вистрілити військовою цензурою собі в обидві ноги і звинуватити у цьому власних громадян»

Взагалі приклад британії такий собі — з одного боку він підходить «як зразок концепції», а з іншого це ідеальний приклад для того, щоб місцеві зрадойоби доколупувалися до дрібниць. Бо це приклад з часів, коли все було інакше.

*Військове керівництво некомпетентне;
*Повальна корупція;
*Головний ворог усередині, і це ТЦК;

Якщо брати це, то для багатьох це настільки очевидні речі, з якими кожен зіткнувся особисто, що це заглядає як затикання пельок.

Але ОК, припустимо що це ворожа пропаганда. Навіть з кількості лайків на цьому формі, особливо з урахуванням кількості технічних відповідей, можна зробити висновок, що велика проблема це довіра до влади. А це головний чинник бойового духу населення. Що треба робити? Піднімати довіру. Як? Відкрити розслідування, відповіді на питання чому ніхто не дав наказ відходити. І це дійсно важливо. А що робить влада? Бикує. Не віриш, що ВЛК працює об’єктивно? Піди перевірся, визнають годним, пустять у м’ясний штурм, одним незадоволеним стане менше. Тому, або влада дурна, що не розуміє цього, або... це не ворода пропаганда. А от якщо припустити що це правда, то я би трохи виправив

*Союзники нас кинули;
*Ворог непереможний;

На «влада нездатня ефективно використовувати допомогу та домовлятися про неї» та «влада нездатна перемогти». Ну і це в принципі стає дуже великої проблемою, як на мене, які треба негайно вирішувати. І тут цензура лише заважає цьому. І це не ворожі наративи, бо призведе к підвищенню ефективності та боєздатності.

Я навів Британію в першу чергу як зразок концепції того, що для протидії абсолютній загрозі можуть бути застосовані заходи, які в іншій ситуації вважалися б категорично неприйнятними.

Інтернувати 2000 осіб без суду? Я згоден, Бойко, Ковалевська, Труханов, ... Це буде в дусі того, що відбувалося в Англії. Але... свавілля та беззаконня, яке по факту було вжито проти 2000 осіб в Англії у військовий час ви хочете перенести на все населення України, що бачиться виключно у світі «товариш Наполеон завжди правий, а ви працюйте наполегливіше», тобто робите з людей лохів заради користі для певного прошарку.

Буквально на кожну вашу тезу хочеться надати розгорнуту відповідь, але тоді це буде зовсім нечитабельний лонгрід.
Тож натомість пропоную мисленнєвий експеримент.

Припустімо, що Зеленський звідкись візьме та призначить абсолютно чесних і абсолютно компетентних топ-чиновників на всі ключові посади.
Я знаю, що це неможливо, але припустімо, що так сталося.

Питання: чи перестане опозиція після цього поливати опонентів брудом? Чи припинить вона критикувати кожен крок незалежно від того, корисний він для держави чи ні?
Чи перестануть анонімні телеграм-канали сотнями і тисячами генерувати фейки та «інсайди» проти нових, апріорі чесних чиновників?
І, як наслідок, чи не станеться так, що «проблема довіри» нікуди не зникне?

Тож, можливо, ключова проблема зовсім не в якості чиновників? Або принаймні не тільки в ній?

Припустімо, що Зеленський звідкись візьме та призначить абсолютно чесних і абсолютно компетентних топ-чиновників на всі ключові посади.

У світі не існує чесних чиновників. Є система, є закони, Зеленський створив таку ситуацію, що будь-який чесний чиновник через місяць стане крадієм.

Питання: чи перестане опозиція після цього поливати опонентів брудом? Чи припинить вона критикувати кожен крок незалежно від того, корисний він для держави чи ні?

Зараз кожен крок шкодить державі. Але хто буде критикувати бусифікацію, якщо її не буде? Припустимо, буде система, коли люди за власним бажанням без примусу підписують контракти зі ЗСУ на рівні командира бригади, хто це буде критикувати?

Ніхто не буде поливати брудом популярну в народі владу, бо це політичне самогубство — ти втратиш свій електорат, твоє місце займуть інші. Тому ти будеш критикувати набагато зваженіше.

Тож, можливо, ключова проблема зовсім не в якості чиновників? Або принаймні не тільки в ній?

Ви навіть не розумієте головної проблеми. Головна проблема у тому, що чиновник може безкарно порушувати будь які закони, та уникати за це відповідальності. Проблема у системі. А люди це тварини. Жили чесні люди, потім виникла нагода піди до ТЦК, ловити людей, брати викуп — та ми маємо 150 000 співробітників ТЦК. Бо це халява.

Проблема довіри це не пропаганда, це власні очі. Пропаганда не буде мати жодного успіху, коли вона йде в розрізі з власним досвідом. Якщо ти не бачиш на власні очі жодного бусіка, гуляєш по місту, працюєш, платиш податки, допомагаєш ЗСУ, то як ти будеш реагувати на новини, що ловлять на вулицях?

Я навіть пофантазував... припустимо такий сценарій

Виходить Зеленський та проголошує, що ідея з ТЦК була помилкою, тому усі ТЦК розпускаються, співробітники (які є військовослужбовцями) переводяться, справи перебільшення повноважень починаються, то після цього більша частина бруду зникла би, або стала вкрай непопулярною.

Це не кажучи про те, що розслідування дало б ще результати, бо навіть якщо припустити, що на співробітника ТЦК пішло $1000 хабаря, мінімум-мінімум, то це же з оглядом на кількість сто мільйонів доларів. А по факту, я думаю, там рахунок на мільярди. Знайти хоча б частину цих грошей вже буде велика підтримка.

Далі, якщо у кожного з/п в районі $1000 на місяць, то отримуємо мільярд на рік, а ще витрати на бусіки, пальне, ... Якщо заоохочувальний бонус за контракт зі ЗСУ $10 000, то це вже дозволяє залучити 100 000 мотивованих бійців).

От саме це вже вирішило би як питання мобілізації, так і довіри до влади... Але... тут же не вкладеш нічого... Плюс на себе би не вийти... Не кажучи про те, то я не лох, то інші, тому чому для них робити щось, коли можна скубти?

нових, апріорі чесних чиновників

Сцуко, я чаем подавился
НЕ НАДО ТАК!
Мне всего 22, мне еще жыть да жыть!

Чи перестануть анонімні телеграм-канали сотнями і тисячами генерувати фейки та «інсайди» проти нових, апріорі чесних чиновників?

А если нет -то и стараться незачем, я правильно понял вашу мызль?

Якщо спитати той же ChatGPT,

всё, вопросов больше не имею.

P.S. І так, «использовать НЕ ТЕ СЛОВА — это за гранью» — це все ще демагогічний прийом «доєбатися до орфографії».

Человек, который не понимает разницы между «некогда» и «никогда» — просто балалайка патефон ситро.

Людина, яка не розуміє, що ШІ це зручний інструмент аналізу та агрегації інформації, який може помилятися, але при правильному використанні дає можливість ефективно і швидко оброблювати дані буде вчити когось аспектам лінгві́стика? Це б було смішно, якби не було б так сумно. Мені дуже шкода ваших підлеглих, с таким неадекватним тімлідом працювати напевно дуже непросто.

Людина, яка не розуміє, що ШІ це зручний інструмент аналізу

ну йоб тваю мать....
Ну кому ты рассказываешь? Аспиранту, который использует ШИ для первичного поиска информации, всегда требуя источники и ссылки — и потом тшательно проверяющего все эти источники и ссылки, потому что если этого не делать — то ШИ нагенерит тебе кучу правдоподобного, но неправдивого говна?

Це б було смішно, якби не було б так сумно.

Да, это ОЧЕНЬ сумно, очень

Мені дуже шкода ваших підлеглих, с таким неадекватним тімлідом працювати напевно дуже непросто.

прикиньте, я всегда требую ссылки, прувы, документацию, доказательства, натурные опыты и так далее, а не верю «мне тут чат гпт сказал».
чат гпт может столько всего наговорить.....

Да похрен на пунктуацию и очепятки, с кем не бывает
но, б***ь, использовать НЕ ТЕ СЛОВА- это за гранью.

Calm down, это не «не те слова», это попытки русскоязычного-до-22-февраля спешно перейти на мову. Поэтому и «пребывайте» превращается в «прибувайте» — не по злому умыслу, но исключительно с патриотичными намереньями.

Calm down, это не «не те слова», это попытки русскоязычного-до-22-февраля спешно перейти на мову. Поэтому и «пребывайте» превращается в «прибувайте» — не по злому умыслу, но исключительно с патриотичными намереньями.

Ну разве что
Меня просто некоторые неправильно используемые слова просто бесят — не могу сказать почему
суржик, очепятки, сленг — да нефиг делать, нормально
а вот, скажем, «рахую» в плане «имею мнение» — я блин просто убивать готов.

хм. чєловєк, якому лінь клавішу натиснути, щоб не було «оправдівает», готов убівать за те, що хтось інший не лінується і вчиться використовувати мову. Красава.

хм. чєловєк, якому лінь клавішу натиснути, щоб не було «оправдівает», готов убівать за те, що хтось інший не лінується і вчиться використовувати мову. Красава.

ну вот человеку лень проверять синтаксис и орфографию, мне лень переключать раскладку. Все доволні, не так ли?
Или у вас теряется смісл предложения и ві не всегда понимаете что я вам пишу?

а ви загубили смисл речення «Прибувайте у своїх рожевих ілюзіях і далі»? нє? значить

Все доволні, не так ли?
а вот, скажем, «рахую» в плане «имею мнение» — я блин просто убивать готов.

У меня такая же реакция на использование слова вірогідність (достоверность) вместо імовірність. Тут просто идет созвучие слов вірогідність и вероятность, можно даже сделать разбор слова на віри гідний, здесь никакой вероятностью и не пахнет, но нет...

У меня такая же реакция на использование слова вірогідність (достоверность) вместо імовірність

Добавлю в копилку, раньше не встречал — слово то в обічной речи довольно таки редкое.
Мерси!

В рамках неї, всіх, хто на думку уряду підривав військову спроможність Британії, наприклад за «поширення чуток або заяв, що можуть зашкодити національній безпеці» було заарештовано, по 18B навіть без права на суд.

За Regulation 18B було інтерновано близько 1200–2000 осіб.

Риторіка Beaver Green в цій темі та і в інших тягне на те, щоб в демократичній Британії другої світової його як мінімум арештували до кінця війни. Так достатньо детально?

Його пости набирають набагато більше лайків, ніж твої. Можливо, формулювання було трохи вільним, але практика виконання показує, що за критику дій влади нікого не сажали, це були окремі випадки. Наприклад, був інтернований Освальд Мослі, засновник Британського союзу фашистів, який проводив антисемітську кампанію, а в кінці 1930-х років підтримав агресивні дії Гітлера.

які використовували майже ті ж самі аргументи і риторику що і нинішні порохоботи

Як на мене, це ближче до ОПЗЖ.

Проблема у тому, що уряд Англії дійсно ставила ціллю ефективність бойових дій. А от наша влада більше думає про те, як нажитися на війні, її дії призводять до зайвих втрат, неефективному використанню коштів, не кажучи про економіку. А приклад Англії вони перекручують на захист власних інтересів, щоб їм не заважали це робити.

Але те, що ти пишеш, це лише загрози та пусті балачки. Щоб інтернувати 2000 осіб під час війни тобі треба штат ну... 500 осіб. А от інтернувати пару мільйонів не вийде ніяк — це доб’є економіку, це не зрозуміють на заході (допомога) та (можливо) спровокує заколоти.

За Regulation 18B було інтерновано близько 1200–2000 осіб.

Як показує практика, для того щоб придушити небезпечні наративи, не потрібно садити у в’язницю мільйон людей — 1000–2000 цілком достатньо.

Я зараз ступлю на дуже тонку кригу, але це допоможе продемонструвати концепцію, тому прошу не сприймати це як рекомендацію, а лише як ілюстрацію.
В ОРДЛО існує практика: якщо хтось висловиться недостатньо лояльно, він одразу ж відправляється «на підвал», де зазнає катувань і, можливо, смерті. Як результат, жодна думка, хоча б трохи проукраїнська, не висловлюється.

Чи існують там люди з проукраїнською позицією? Впевнений, що так, але страх змушує їх мовчати.
Я не пропоную настільки жорстких заходів, але певні обмеження потрібні — це необхідно для виживання. Точнісінько так, як це було необхідно тоді в Британії.

Його пости набирають набагато більше лайків, ніж твої. Можливо, формулювання було трохи вільним, але практика виконання показує, що за критику дій влади нікого не сажали, це були окремі випадки. Наприклад, був інтернований Освальд Мослі, засновник Британського союзу фашистів, який проводив антисемітську кампанію, а в кінці 1930-х років підтримав агресивні дії Гітлера.

Що це має доводити? Що ворожі наративи глибоко вкорінені в нашому суспільстві? Це й так очевидно.
Критика влади під час війни — дуже небезпечна річ. Змінити владу під час війни неможливо за Конституцією, а отже, суспільна фрустрація не знаходить виходу через зміну влади, а конвертується в розчарування, зневіру і, можливо, навіть у ненависть до держави.

Як на мене, це ближче до ОПЗЖ.

ОПЗЖ — беззаперечно ворожий осередок, але з початком повномасштабного вторгнення вони затихли, відчуваючи хиткість свого становища.
ЄС і його медіаресурс, навпаки, не припиняють інформаційних атак, тому зараз від них об’єктивно більше шкоди.

А от наша влада більше думає про те, як нажитися на війн

Я не впевнений, що можу з цим погодитися. Влада зробила багато помилок, і корупціонерів зараз вистачає. З іншого боку помилки люди роблять регулярно, і тут важливіша реакція на помилки. Корупція в нас теж була завжди, і далеко не факт що в менших масштабах. Але якщо підсумувати плюси та мінуси, то, зрештою, на мою думку, не все так погано.

Але те, що ти пишеш, це лише загрози та пусті балачки.

Боже мій, я й не думав комусь загрожувати. Це просто спроба аналізу теперішньої ситуації в історичному контексті.

Як показує практика, для того щоб придушити небезпечні наративи, не потрібно садити у в’язницю мільйон людей — 1000–2000 цілком достатньо

а щоб придушити реальність і здоровий глузд скільки треба?

а щоб придушити реальність і здоровий глузд скільки треба?

Снять сериал на пару сезонов

Як показує практика, для того щоб придушити небезпечні наративи, не потрібно садити у в’язницю мільйон людей — 1000–2000 цілком достатньо.

Це залежить від ступені довіри до влади. Якщо вона на нулі, це лише роздратує. Знову ж таки, як я бачу, що всі ЗМІ під контролем. А у соцмережах 1000–2000 не ніщо.

Що це має доводити? Що ворожі наративи глибоко вкорінені в нашому суспільстві? Це й так очевидно.

Що ступінь довіри до влади нульова, та вона не має що на це відповісти.

Корупція в нас теж була завжди, і далеко не факт що в менших масштабах.

Чим більше влади у чиновників, тим більше корупції. Особливо, якщо можна не приймати до уваги будь які бумажки. Якщо чиновник вирішує, кого мобілізувати, а кого ні. Якщо чиновник вирішує чи годен служити чи ні. Якщо немає ніякої можливості зупинити неправомірні дії, то лишається лише можливість врегулювати хабарем. Тому можливостей урвати зараз набагато більше, і людей, які це можуть зробити, теж набагато більше. Тому менші масштаби можуть бути лише при умові, якщо всі чиновники піклуються про інтереси держави, та забивають про власний інтерес.

Але результати опитування:

63% респондентів, опитаних у квітні на замовлення АТ «НСТУ» для програми «Новий відлік», вважають, що в Україні за час повномасштабного вторгнення РФ зріс рівень корупції. 24% вважають, що він не змінився, 5% — що зменшився, а 9% респондентів важко дати оцінку.
ЄС і його медіаресурс, навпаки, не припиняють інформаційних атак, тому зараз від них об’єктивно більше шкоди.

А можна на конкретному прикладі такої атаки?
Особливо я не бачу жодного правильного рішення з боку влади, я навіть дивуюся, що фронт не посипався. В усіх законах та наказах видно хто на них буде наживатися.

Ще раз, припустимо є факт, на підставі якого можна припустити корупцію. Наприклад, на будівництво захисних споруд в Харківський області виділено мільярд гривень, споруд немає, ворог атакував. Чи треба це розслідувати? Чи це об’єктивно нанесе більше шкоди?

Як на мене, відсутність критики та цензура взагалі призведе до свавілля та беззаконня.

Його пости набирають набагато більше лайків, ніж твої.

а зверни увагу в політичних темах
пост з обґрунтуванням чи аназом (в будь-яку сторону) — максимум пів дюжини «підтримали»
Пост з чим завгодно, але з «тцк сволочі, всьо плохо, я в бєлому пальті, тиса» — стомільйонів лайків.
Тобто лайки в зрадойобських темах — мушиний індикатор.

Може це тому що більшості людей є чим займатись і вони краще сприймають короткі коментарі?

пакалєніє тіктока, наркомани прастітуткі

Просто «ТЦК сволочі» просто та зрозуміло, обґрунтування треба читати, плюс ти можеш бути з чимось не згоден, у кожного воно своє.

Важливіше чи це реальні спеціалісті з досвідом та історією, чи ФОП зареєстрований у 2024-му з постами виключно філософського плану.

та тут половина сірих онанімів. ну і для політичних тем пофіг на досвід і історію — від конспірології наявність досвіду не захистить.
Про обгрунтування — то я не дуже влучно написав. Бо обгрунтування може бути і на два рядки, а «всьо плохо тцк катують на підвалі, мені друг з харкова написав» у бобера може бути і на дві сторінки залайкане 666 учасниками.

В нас же суспільство до сих пір намагається воювати на пів шишечки

В той час коли почнуть мобілізувати жінок бусами як чоловіків є ненульова вірогідність що таки суспільство глобально перестане кричати про кордони 91го року та до останнього українця.

По перше,

до останнього українця

це наратив русні, чому не до останнього росіянина?
По друге, просто цікаво, які ви пропонуєте альтернативи? Здатися і молитися щоб закатували сусіда, а не тебе?

чому не до останнього росіянина?

Тому що воюють або якістю або кількістю і з якістю якось не зрослось?
Чомусь не бачив відео з бусифікації росіян у 2023-2025 чи навіть на окупованих територіях.
А в Україні вже навіть найпромитіші не заперечують факти бусифікації ітд.

які ви пропонуєте альтернативи?

Я у 2022 ще на початку писав і про альтернативи і про наслідки того вектору що обрала наша держава з початком повномасштабного вторгнення. Зараз вже все. Для людей з пам’яттю краще ніж у золотої рибки вже немає тієї країни яку вони любили. Навіть якщо завтра зникне наш сусід на 150 мільйонів осіб, потяг вже пішов.
Тому якщо відповідати на це питання зараз — пропоную брати приклад з Турції чи Білорусії — підписувати мир і намагатись в дипломатію
Краще поганий мир ніж гарна війна. Всі кращі опції вже позаду.

Тому що воюють або якістю або кількістю і з якістю якось не зрослось?

1. Чому ви вирішили що наша якість гірша або рівна? Чи не є ця думка результатом дії ворожої пропаганди?
2. Росія зараз використовує добровільну мобілізацію на неокупованих територіях, яка має жорсткі обмеження на те, скільки людей можна таким чином залучити, і на довго її не хвате. Перехід на загальну мобілізацію вона не факт що витримає, спроба в загальну мобілізацію в 22 році привела до таких внутрішніх штормів, що від неї швиденько відмовились.
3. В ЛНР/ДНР мобілізація носила значно жорсткіший характер, ніж у нас. І будь-яка спроба спротиву приводила до репресій. Зараз така ж мобілізація розпочалася на нових окупованих територіях.
Я не знаю, що ви писали о 22 році, але тоді це фактично був договір капітуляції.
Блін, ну_це_ж_було_вже.аві. Точно така ж історія на початку 20 століття. Точнісінько такі Sviatoslav Samoilenko кричали що треба здаватися, щоб тільки не гинули люди. Результат — закатовані сотні тисяч, загнули від голоду мільйони, не одна війна б стільки не унесла. І тепер знову заклики до капітуляції. Знову. «А може в цей раз пронесе, і геноциду не буде»?

1. Тому що навіть офіційні цифри СЗЧ вже досить таки потужні. Тому що бусифіковані будуть точно гірше мотивовані ніж ті хто прийшов заради грошей. Тому що при ± однакових розмірах армій ми постійно відступаємо. Про якість оборонних споруд не написали вже тільки зовсім ліниві. А, ну і сюди ж скандали з «пропав безвісти» коли роблять все аби не платити гроші за загиблого, виведення поза штат та використання дроноводів/ппо/пілотів як піхоти.
2. Ну поки що це працює, кордони не зачинені у них, люди йдуть. Поганенько але йдуть. Десь ще беруть з інших країн. «Поки товстий сохне, худий здохне».
3.

Зараз така ж мобілізація розпочалася на нових окупованих територіях.

Можу запитати у вас джерело?

Результат — закатовані сотні тисяч, загнули від голоду мільйони, не одна війна б стільки не унесла.

Це все має сенс якщо є план як цього уникнути у результаті. Наразі це все виглядає як очікування чорного лебедя який всіх спасе бо інакше ми зараз просто втратимо умовно 200-300к як солдатів і потім ще 3-5-10 мільйонів людей яких закатують. І закатують їх чи в 2022 чи в 2025 — чи є глобально різниця особливо якщо зауважити що за роки вже померло багато людей і помре ще не меньше.

Це все має сенс якщо є план як цього уникнути
у результаті.

Вы забываете про Патриция Портникова.

Це не аргумент, в різних країнах по-різному. Були країни які пережили нацистську окупацію з дуже малими втратами, але це скоріш випадковість.
Це не заклик до чогось, але можете перевірити сторінку на вікі по втратах

чому не до останнього росіянина?

Там еще корейцы, китайцы, индусы, негры разные...
К сожалению.

В нас же суспільство до сих пір намагається воювати на пів шишечки, не бажаючи серйозно ставитися до екзистенційного ризику.

Вот тут я, к большому своему сожалению, соглашусь

Руслан, ти наче перший раз в цій країні. Уже 2 роки таке є нормою. Мого батька теж казали повозять, повозять і спишуть, всі лікарі сказали, що він непридатний, а потім раз привезли, ось твій бліндаж, твоя учебка, півтора місяця і Очеретине. Він місяць провоював пощастило що в госпіталь попав. Почали задовбувати гарячу лінію Міноборони, ще на кілька громадських організацій вийшли і через півроку його списали по стану здоров’я.

ща попросыпается тро варшавы и амстердама и расскажет, шо это необходимый этап лагидной самоукраинизации, пушо ктото ж должен гнить в окопах, пока они держат иканамический фронт и контролируют языковую политику.
а по сути — пусть едет куда везут, там осматривается чо как и валит в сзч. счет сезечей уже идет на шестизначные цифры, ничего им не будет

Завжди можуть застосувати батіг. Пряника вже дали, але не всім.

Співчуваю. Така от сучасна Україна: військові викрадають цивільних, а командування ЗСУ кричить, що все це російське ІПСО

Не тільки військові. У мене залишилися знайомі у Харківській поліції. Новий начальник вимагає від кожного поліцая у місті щодня приводити хоч одного ухилянта! Хто не виконує норму по ухилянтам — лякають перевести у штурмові підрозділи (Лють).
Фактично поліцаїв примушують порушувати закон: під час перевірки документів ігнорують будь-яку бронь, відстрочку чи непридатність — забирають як ухилянта для виконання плану. Ходять у робочий час по підприємствам, зупиняють водіїв вантажівок, навіть ходять по будинках і питають бабок у якій квартирі залишились чоловіки.
Просто так вдиратися в оселю не ризикують — але знайшли спосіб. Дають якийсь бабці з під’їзду підписати документ що ніби хазяїв давно не бачили, а з квартири пахне газом чи тече вода чи чутно крики. І тоді якщо ніхто не відкриває — поліція може за присутності понятих (тих самих бабок) вибити двері і тоді вже затримати усіх чоловікив як ухилянтів.
Отже навіть ховатися у квартирі і не відкривати девері не допоможе — рано чи пізно поліцаям треба буде виконувати план по ухилянтам. Не кажучи вже про те, що у чужій квартирі завжди можна знайти багато цікавого!

Просто так вдиратися в оселю не ризикують — але знайшли спосіб. Дають якийсь бабці з під’їзду підписати документ що ніби хазяїв давно не бачили, а з квартири пахне газом чи тече вода чи чутно крики. І тоді якщо ніхто не відкриває — поліція може за присутності понятих (тих самих бабок) вибити двері і тоді вже затримати усіх чоловікив як ухилянтів.

Бобер, ну це вже неприкритий пі**ьож. Так, поліцаї звісно творять треш, але таке щоб двері в квартири виламували — такого ще не творять. На вулицях ще купа машин з чоловіками, кафешки по вечорам забиті. На який хрін їм двері ламати?

Виїхав — насолоджуйся морем і природою, нахрін ти тут людей накручуєш?

Бобер, ну це вже неприкритий пі**ьож. Так, поліцаї звісно творять треш, але таке щоб двері в квартири виламували — такого ще не творять.

Дуже різні люди служать у поліції. Деякі і не таке творять!
Саме тому кожний поліцай пише командиру заяву на звільнення заздалегідь. Якщо щось таке утворив і не вдалося зам’яти — то просто виявляється що він вже «колишній поліцай» і ще у минулому місяці звільнився.
Поліцаї справді можуть вломитися в квартиру якщо існує загроза життю (наприклад підозра на виток газу чи сусіди чули крики про допомогу), або якщо переслідують злочинця (у тому числі дезертира, ухилянта) і мають підозру що він там сховався (знов таки — зі слів сусідів). Потім складається протокол, поняті усе таке — тому вони звичайно не кожен день так роблять. Але якщо вмовлять сусідів підписати протокол або отримають «наводку» то можуть і вломитись.

На вулицях ще купа машин з чоловіками, кафешки по вечорам забиті.

Так — але у Харкові поліцаю треба добре розуміти кого можна чіпати — а кого ні. Молодь до 25 нема сенсу чіпати. Солідних чоловіків на недешевому авто також ризиковано — хто його знає кому він може подзвонити. А от накрити притон алкашні 40+ десь на хаті і усіх передати ТЦК — це і статистику підвищить і сусіди залюбки підпишуть усе що треба.

Виїхав — насолоджуйся морем і природою, нахрін ти тут людей накручуєш?

Просто ділюся що мені розказали — у Харкові з мобілізацією усе стало набагато гірше при новому начальнику поліції.

у Харкові з мобілізацією усе стало набагато гірше при новому начальнику поліції.

Та хз, маю багато знайомих в Харкові — як була там дупа, так і є, покращень/погіршень не спостерігається наче

Але Харківські ТЦКшники це топчик, да. Приїзжали на гастролі до нас у місто (інша область, не харківська) — то за день тричі в місцеві пабліки потрапили

Хто не виконує норму по ухилянтам ...Лють

— чим це відрізняється від звичної практики? Так само є план по гвалтівникам, вбивцям, крадіям, по всім видам правопорушень

сарказм чи не сарказм — але до таких постів просто необхідно ставитися обережно. бо бач — upd про влк з’явився навіть у вас як у першоджерела (тобто на якомусь етапі якась інформація таки викривилася). Та й акк новий, створений під цей пост.

При бажані можу дати телефон його дружини, вона як першоджерело все може підтвердити/прояснити. Але зрозумійте, в нього забрали телефон, і повернули на короткий дзвінок, коли вже їхали в учебку, тому очевидно що інформація неповна. Аде суть та ж.

Розумію. Проте це ніяк не скасовує того, що відрізнити вашу пост від такого ж посту з фейковою, або дуже викривленою, інфою неможливо. Тому ставитися обережно все ж потрібно.
Конкретно вашу інформацію я не оскаржую і бажаю щоб все якось розрулилося.
Ще хотілося би, щоб докази кожного такий випадоку зберігалися. Бо за кожним з них стоять конкретні люди.

Всі поради вже дала Яніна Соколова

Розʼяснювальну бригаду, будьласка.

Підписатись на коментарі