Повний гайд з оформлення профілю на GitHub

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Як створити стильний і інформативний профіль на GitHub: Покроковий гайд

GitHub — це не лише платформа для хостингу коду, але й важлива частина вашого професійного бренду як розробника. Стильний і інформативний профіль може значно підвищити вашу видимість серед інших розробників. У цьому гайді ми розглянемо всі важливі аспекти оформлення профілю, включаючи використання README файлів, генераторів бейджів, статистики активності та кастомних віджетів.

Цей гайд буде корисний тим розробникам, які хочуть виділитися на GitHub з кількох причин:

• Ведуть відкриті опенсорс проекти та хочуть продемонструвати свої внески.
  • Планують запустити стартап і потребують привабливого профілю для залучення інвесторів чи партнерів.
  • Ведуть блог по розробці і хочуть використовувати GitHub як платформу для поширення знань та досвіду.
  • Хочуть підвищити свою репутацію у професійній спільноті, залучити більше фолловерів або колаборацій.

GitHub profile

Погнали по списку:

🔹 Колекція стильних README — зібрання креативних прикладів оформлення для натхнення

Link: github.com/...​ome-github-profile-readme

🔹 Генератор кастомних бейджів — створюй унікальні бейджі для профілю, щоб виділитися

Link: shields.io

🔹 Віджет з нагородами користувача — демонструй свої досягнення та отримані відзнаки

Link: github.com/...​-ma/github-profile-trophy

🔹 Статистика використаних мов — візуалізація мов програмування у твоїх репозиторіях

LInk: github.com/...​hazra/github-readme-stats

🔹 Графік активності на GitHub — показуй свій внесок у розробку за допомогою графіку комітів

Link: github.com/...​hub-readme-activity-graph

🔹 Розширена статистика профілю — детальна аналітика твоєї активності на платформі

Link: github.com/...​hub-profile-summary-cards

🔹 Складання файлу README — крок за кроком створюй професійне README для свого профілю

Link: readme.so/en

🔹 Рекомендації щодо оформлення Markdown-файлів — поради та найкращі практики для форматування

Link: github.com/...​/wiki/markdown-cheatsheet

🔹 Devicon — колекція іконок мов і технологій — додавай до README красиві іконки технологій

Link: github.com/devicons/devicon

🔹 u8views — відстеження переглядів профілю, переглядай та аналізуй статистику переглядів свого профілю. Цей віджет від нашого козака Yaroslav Podorvanov, дякую тобі!

Link: u8views.com

🔹 Генератори README — зручні інструменти для швидкого створення README з крутим оформленням

Link: arturssmirnovs.github.io/...​profile-readme-generator
Link: profilinator.rishav.dev
Link: rahuldkjain.github.io/...​profile-readme-generator
Link: www.profileme.dev

ℹ️ Мій профіль як приклад — github.com/ViktorSvertoka

Гарного всім дня!✌️

👍ПодобаєтьсяСподобалось19
До обраногоВ обраному14
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У мене були випадки, коли на технічній співбесіді сказали, що маю хороший профіль на GitHub та взяли. Звичайно, знати щось теж потрібно.

github.com/alexandear

Оформлювати GitHub-профіль варто, щоб підсвітити свої вміння, проєкти, технічні статті, блог, YouTube-канал або хоча б додати посилання на LinkedIn

чи оформляти GitHub — це більше про особисту дисципліну, а не про обов’язкову умову для отримання роботи. Наявність таких софт скілів як дисципліна, організованість, бажання, щоб було зручно\зрозуміло замовнику, тайм менеджмент (це до того, що не витрачайте часу, бо ми ж не знаємо, в чому людина себе обмежує аби досягти певних цілей) — це вже може відіграти роль при наймі, бо виступає, на мою думку, індикатором певного рівня професіоналізму. Якщо людина показує, що їй важливо зробити щось зрозумілим і зручним (наприклад, через структуру проєктів, README, зрозумілий код), це може свідчити про софт-скіли, які компенсують нестачу деяких технічних навичок при наймі, особливо початківців. Звісно, що рішення витрачати чи не витрачати на це час — це індивідуальна річ і залежить від пріоритетів і ситуації. Як для початківця — якісно оформлений GitHub, LinkedIn, знання і т.п. — це частинки пазлу на шляху до омріяного оферу.

Дуже корисна інформація, дякую

А нафіг його оформляти, і що там збирається хтось дивитись коли там всі репи приватні, або архівні.

На случай у кого есть полезные публичные плагины, библиотеки, API для сообществ. У меня на собеседование лиды спрашивали за это, в итоге не прошёл. Теперь для собеседований надо создать что то подобное, но вначале нужно освоить необходимый tech stack.
Пусть лучше смотрят исходный код чем задавать home tasks и проводить livecoding.

Всім пофігу, ніхто не дивиться ваш GitHub при прийомі на роботу, якщо ви не рок-зірка з якимось проектом, не витрачайте на це час. Кажу як людина з таким GitHub — github.com/dmytrostriletskyi

> 143 followers · 8 following
і в репозиторіях всякі штуки на 400 лайків макс — по такому аккаунту я б не судив значимість гітхабу хоча й сам шарю шо єйчари не гребуть шо то за сервіс і не будуть дивитись

я за те що аккаунт далеко не репрезентативний але чсв у тебе на висоті чому заздрю

знаю людину у якої на пет проекті 20к+ зірочок і вона не париться за репрезентативність

Особисто знаю лідів які дивляться)

Тоді за кілька хвилин додайте лічильник переглядів u8views.com — і будете знати, чи хтось дивиться, чи ви маєте рацію.

Мені не потрібен лічильник, бо єдиний KPI, якщо можна так сказати, тут тільки офери на роботу, більше нічого.

Гарний GitHub-профіль — це як чистий код: якщо все акуратно, зрозуміло і з README, то вас хочуть форкнути, а не забути! 🚀

а я наприклад не хочу щоб мене ф**кали — звучить непристойно неприємно

и без фото, как у двух типов выше, которые поставили фото как на свадьбу

*помер з крінжі* лишіть гітхаб в спокої, це не блог платформа як майспейс. За тим вам у лінкедін.

Підписатись на коментарі