Куди влаштуватися зі слабим слухом?

Ситуація така, мені 28, і я хочу вкотитися в айті сферу, але поки що не можу розібрати або зрозуміти, куди мені податися, скажу одразу, що в мене є дефект слуху, і мені потрібна робота, де мінімальне спілкування з людьми в голосовому зв’язку, більше текстовий. Я думав на тестувальника або дата аналітика, як порадив ChatGPT, але виявляється там багато потрібно спілкуватися з людьми, як мені сказали, і я трохи засмутився, і порадили піти на розробника, я думаю спробувати або зацікавився бекендом, може у вас є або була подібна історія або у товаришів, ким вони працюють або ким ви працюєте? І порадьте курси, або хоча б напишіть мені в приват, не реклама і все таке.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Насколько много общаться зависит скорее не от роли а от процесса в команде (если мы говорим про QA vs Dev, менеджеров или например бизнес аналитиков в расчет не берем, там нужно много общаться голосом по дефолту).
А так выбирайте что больше нравится, QA и Dev в этом плане равнозначны. Другой вопрос что сейчас вообще в ИТ вкатиться тяжело, и нужно настраиваться на безумно долгий поиск и постоянное саморазвитие даже еще до получения первой работы.
Удачи вам!

Я декілька років працював в різних компаніях (маленьких) де взагалі не потрібно було голосом спілкуватися, точніше не було обов’язковим.
То ж не така це вже проблема для ІТ.
Проблема в іншому, що зараз доволі складно взагалі з роботою, в тим більше початківцям.

Я особисто працюю з ПХП і попри тому, що його постійно хочуть поховати — робота є )
То ж можеш просто почати звичайний вебстек: верстка, жс, пхп. Навіть на вордпресі можна більш менш заробляти і поставити собі мету розвиватися далі — Ларавел, Голанг і т.п.
Варто не дуже соромитися свого стану із слухом, тільки попереджати, я думаю. Загалом більшість ІТ спільноти — ввічливі та чутливі люди — будуть старатися підлаштуватися.

А чи є в вас досвід тестування closed-captions функцій у Google Meet, Zoom? Я знаю що воно у реальному часі працює для англійської мови: ви бачите текст що вам говорять. Цікаво як там з українською.

я теж слабочуючий. Перекладає наче нормально, контекст зрозумілий.

Тут є 2 моменти
1 Комунікація голосом це швидкий/живий чат, вам потрібно або придумати іншу систему комунфкації де ви будете компенсувати це, або компенсувати це чимось іншим, наприклад гарним системним мисленням/швидкістю і тд.

(Бекенд)
2 Скіли, це напевно най основніший момент, голосовою формою комунікації можна знехтувати, якшо ви можете розібратись у складних речах або фіксанути їх, бо для любого бізнесу прибуток це головне, і компанія скоріш вибере людину з поганим слухом але яка добре шарить ніж ту у якої підвішений язик але може покласти прод (але спочатку потрібно пройти етапи інтервю, а це буде проблематично)

тут також потрібно розуміти що є ринок на якому конкурують люди, ринок на популярних напрямах перенасичений, якщо у вас перша думка піду на курси — потім на роботу, то може скластися така ситуація що ви вивчите непотрібний стек і витратите свій час. Якщо всеж таки хочете спробувати як це то проаналізуйте ринок праці гляньте на вакансії які хардскіли потрібні, заходите в ГПТ (який дає всім курсам за щоку, вибачаюсь) і вперед)

XXI век, почти все вопросы можно решать письменно
другое дело, что сейчас «войти в IT» не могу люди с идеальным здоровьем...

Підписатись на коментарі