Як поєднувати роботу з навчанням?
Чимало айтівців починають працювати, паралельно навчаючись в університеті чи проходячи різноманітні курси. В такому випадку можна здобувати комерційний досвід, ще під час навчання, а також забезпечити собі фінансову незалежність, але не всім вдається поєднувати такий графік.
В мережі існує купа обговорень про це, адже тема й справді лишається актуальною весь час. До прикладу на Reddit користувач просить поради щодо поєднання full-time роботи в tech-індустрії та отримання part-time PhD.
Більшість порад пов’язані з навичками тайм-менеджменту:
«Склади розклад, плануй і дотримуйся його.»
«Насолоджуйся процесом, це не гонка.
Я здобув асоційований ступінь, бакалаврат і MBA, навчаючись ночами. Зазвичай брав один (або два) курси за раз.
Я старший, тож у ті часи компанії платили 100% вартості навчання за оцінки „B“ і вище.
У мене немає видатної кар’єри чи мільйонів, але я справді багато навчився і з гордістю озираюся назад, згадуючи ту неймовірну силу волі та дисципліну, які допомогли мені продовжувати рухатися вперед.
Ось що таке дисципліна!
Насолоджуйся процесом, дозволь своєму майбутньому і життю розгортатися природно.»
А ви мали досвід навчання та роботи одночасно? Поділіться порадами, як вам це вдавалось!
28 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів