Як мені отримати досвід в програмуванні на Python

💡 Усі статті, обговорення, новини про Python — в одному місці. Приєднуйтесь до Python спільноти!

Я вже два роки вчу Python, але розумію що мені не вистачає досвіду. Може ви знаєте сайт де можна знайти задачі для практики?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спросить у чатаЖПТ построить программу с задачами по нарастанию сложности. И решать эти задачи без помощи чата. И в тот момент, когда появится вопрос «А как мне это сделать?», начнется рост.

напиши свій мінімальний форум з мінімальним функціоналом. навчишся купу всього і в cv буде що добавити.

як людина яка менторила новачків, причому доволі успішно, рекомендую простий шлях (робіть щось корисне, а не непотрібні задачки які підуть на свалку):
1. візьміть любу опен-сорс лібу і доповніть її (пофіксіть баги, імплементуйте щось з роадмапи і т.д.). Беріть шось популярне, напр. sqlalchemy, напр. зробіть повну підтримку paradedb. Ось просто задачка вам в лоб — «бери і роби». Це дасть буст користі в CV і бекграунд реального кейсу
2. не зациклюйся на одній мові/стеку!!! візьми щось зовсім протилежне напр. візьми uv і зроби нормальну підтримку lock і платформонезалежності залежності ліб...
3. зроби софт яким можна навчити нейронку і з збереженням емоцій, таймінгу і т.д. зроби локалізацію якоїсь гри, ну напр. kingdom come: deliverance 2 (там доволі простий формат голосів і формату модів)
4. а не дивись що задачі складні, прийми це як челендж
5. удачі

для чого вчити, якщо не знаєш для чого ? 🤔
(ну хіба що ти в школі вчишся)

Якщо хочете, щоб це було не лише корисно, але й весело — дуже рекомендую ось цей сайт: CodinGame

Але мені здається за 2 роки ви могли потрапити у небезпечну ментальну пастку, коли весь час здається «раз я не знаю цього напам’ять і мушу гуглити — значить у мене ще недостатньо досвіду». Насправді пам’ятати не все — це нормально. В якийсь момент найкращий спосіб навчання буде не вирішення задач, а створення повноцінного власного міні-проєкту, який хоча б ваші персональні проблеми вирішує (хоча б одну конкретну задачу), а якщо й іншим людям він буде корисний (хоча б 2-3 людям) — то взагалі топ, можна вже подаватися на вакансії джуна)

дядьку, якщо власний проект вирішує проблеми — нашо шукати вакансії ? )

Може ви знаєте сайт де можна знайти задачі для практики?

Ось тут є 5547 задач, можна час від часу робити для розваги і тренування:
www.codewars.com/kata/search/python

Для того що б стати дійсно хорошим спеціалістом, окрім синтаксису мови програмування, вам необхідно знати алгоритми та структури даних.
Досить добре з цим допоможе Leetcode leetcode.com/problemset

Коли дійде до співбесід — ресурс для підготовки
dou.ua/forums/topic/51528
також розробляю сайт під нього, але поки не дуже є час завершити.
Можна форкнути та продовжити — база є
github.com/tavor118/pj

Вам було би цікаво, для досвіду, зробити SDK для Python імейл-розсильнку, що працює по АРІ?

ви знаєте сайт де можна знайти задачі для практики

Розробіть сайт, де можна додавати задачі для практики. Python/Django

Так. Її можна розвивати: щоб люди могли додавати свої рішення, тоді можна бути вирішити задачу та порівняти як її вирішили інші, навчитися чомусь новому.

Дякую що підказали спитати у гпт, він видав декілька сайтів

Підписатись на коментарі