Штучний інтелект для аналізу психіки Ілона Маска: виявлення вразливих точок для стратегічного впливу

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

В мене виникла ідея спробувати використати OpenAI Deep Research (ODP) для глибокого аналізу особистості Ілона Маска з метою створення психологічної моделі, яка допоможе виявити його слабкі місця, через які можна було б вплинути на його свідомість шляхом формування цілеспрямованого повідомлення на платформі X. Ідея полягає в тому, щоб розробити виважене повідомлення, яке було б здатне змінити його сприйняття війни, та стратегічно вплинути і на риторику Трампа.

Якогось одного повідомлення, скоріше за все, замало, щоб змінити світогляд Маска та Трампа стосовно війни в Україні, тому виришів викласти результати ODP — можливо, це надихне інших створювати яскраві та сильні твіти, які можуть вплинути на Маска, використовуючи його слабкі психологічні риси.

Нижче наведено посилання на дослідження, зроблені такими моделями:
— o1-Pro + deep research
— o3-mini-high + deep research

На останок приведу висновок o3-mini-high + deep research стосовно обгрунтування «ланцюгового ефекту», який може виникнути, якщо спробувати вплинути на Ілона Маска:

Зміна позиції або хоча б тональності Маска щодо України могла б мати значно ширші наслідки, ніж здається на перший погляд. Він володіє величезною аудиторією — понад 130 млн підписників на X. Кожне його слово підхоплюють ЗМІ по всьому світу. Якщо Маск раптом почне озвучувати проукраїнські меседжі або визнає хибність попередніх суджень, це неминуче потрапить у всі заголовки. Частина його фанатів (які, можливо, сумнівалися щодо підтримки України) побачать: їхній кумир тепер говорить інакше. Це може спричинити переоцінку поглядів у цих людей, адже психологічно вони довіряють Маску. Особливо це стосується молодої, техно-орієнтованої аудиторії по всьому світу, яка стежить за ним. Далі, політичний ефект у США. Дональд Трамп і його прихильники активно цитують і використовують авторитет Маска на свою підтримку. Наприклад, Трамп казав: «От, навіть Ілон Маск каже, що мої інстинкти щодо України правильні — що ця війна безглузда». Якщо Маск перестане «підспівувати» цьому наративу, Трамп втратить цей аргумент. Ба більше, уявімо, Маск скаже: «Я був не правий, Україну треба підтримати, інакше диктатури зміцніють» — це створить дисонанс у частини американської аудиторії, яка проти допомоги Україні. Адже одна справа — коли про підтримку каже Байден (якого вони не люблять), інша — коли це скаже Маск, якого багато правих шанують. Це може послабити антиукраїнський консенсус серед республіканців або щонайменше викликати дискусію. Ланцюговою реакцією така зміна Маска може дійти і до інших бізнес-лідерів. Чимало з них зараз мовчать або нейтральні щодо України; побачивши, що Маск — найбільш ексцентричний з них — став на бік підтримки, вони можуть сміливіше висловити свою позицію. Є ефект наслідування: якщо завтра Маск скаже «Хай живе вільна Україна», ця фраза отримає мільйон лайків і тисячі репостів, її підхоплять інші лідери думок. Звісно, це гіпотетично — Маск непередбачуваний. Але його вплив на інформаційний простір настільки великий, що будь-який його крок викликає хвилі. Тому стратегія комунікації з Маском — це гра з високими ставками. При вмілому підході, змінивши думку однієї людини, можна зрушити на кілька градусів цілу перцепцію війни в очах багатьох. І навпаки, залишивши все як є, світ й надалі чутиме з уст генія технологій тези, вигідні диктаторам. Враховуючи масштаб особистості Ілона Маска, варто докласти зусиль, щоб «перевести» його на світлу сторону — результати можуть піти далеко за межі однієї людини.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Будьте обачні, бо останні дослідження показують когнітивний спад ШІ, ще вийде, що Маск той во 😃

sci314.com/...​lei-shtuchnoho-intelektu

Штучний інтелект

itc.ua/...​a-maska-i-donalda-trampa

Grok порадив стратити Ілона Маска і Дональда Трампа

Стратегічний вплив — потужно звучить. Щоб мати стратегічний вплив на господаря, потрібно перестати бути його слугою, а стати партнером.

Потужно чи не потужно звучить, але допомога армії донатами також має стратегічний вплив.

Враховуючи що останню(я надіюсь) дитину маска звуть X Æ A-12, я не очікую якоїсь раціональної декларуємої поведінки від цього екземпляра людського роду(я надіюсь). Не знаю чи він спеціально так грає на публіку, але сприймаю його виключно як якусь їбанашку, яку немає сенсу слухати. Взагалі у випадку США, та і інших політиків — багато лозунгів, але мало реальних дій. Краще за їх діями дивитися.

Як би ми не відносилися до Маска, але наразі він має вплив на Трампа, і оскільки він доволі активний в X/Twitter, то це можна спробувати використати, щоб його тригернуло в іншу сторону, і він змінив свої політичні погляди стосовно України.

Можно до цієї ідеї відноситись, як таргетована на Ілона Маска інформаційно-психологічна операція на рівні звичайних українців. Можливо, це звучить наївно, або навіть нереально, що так можно вплинути на американьску політику відносно України, але чому б не спробувати. Бото-ферми росії відносно українців щось схоже роблять, і доволі успішно, а стосовно Маска росія добре «грає» на його страху ядерної війни.

ну приміром, він скаже:
«ну ок, я підтримаю Україну більше... а яка мені з цього користь?»

Маск не прагне вигоди від України, а, скоріше, дуже боїться ядерної ескалації і діє за логікою «проблеми вагонетки», намагаючись мінімізувати загальний ризик — навіть якщо це передбачає поступки коштом України — мир за будь-яку ціну, аби не було катастрофи.

чого це раптом він більше за всіх боїться ядерної ескалації?

скоріше, дуже боїться

не означає, що

він більше за всіх боїться

звідки взагалі такі ідеї — що Маск боїться ядерної війни?

це очевидно з його твітів, він неодноразово писав про це, пошукайте. Ось, наприклад, x.com/...​tatus/1582005061583978496

у нього там 72 тисячі твітів... і шо тепер робити?

Ще є твіти про свободу слова. І є твіти де він банить інших людей за їх пости в твітері. Це очевидно що? Можливо що біполярного маска краще не намагатись аналізувати?)

а чому ти вирішив, що це саме Маск написав 72 тисячі твітів в його акаунті?

в сенсі «чому вирішив»? Я стверджую 2 факти. 1 — він буквально писав про свободу слова. І що вона є в його твіторі. 2 — він буквально публічно давав бани інакодумцям.

З чим з цих тверджень ти хотів би посперечатись?

скажімо так.. є акаунт, який називається «Ілон Маск»... а хто туди написав аж 72 тисячі повідомлень... може секретар Маска? може штучний інтелект?
а може й сам Маск написав... якийсь відсоток з цих повідомлень...
(може 2%... а може 72%)

За це має турбуватись сам римлянин, а не я. Бо під його імʼям весь той треш.
Мій поінт з самого початку в тому, що він не послідовний. Тому намагатися впливати на ту біполярку мало сенсу. Теорія про те що за маска хтось щось щітпостить — ніяк на цей поінт не вплине.

Це очевидно що?

Якщо почитаєте дослідження ШІ за посиланнями, що я додав у посту, то там про це також йде мова.

Якби Ілон Маск був ніхто і звати його ніяк, або якщо б він був звичайною багатою людиною, як Кріштіану Роналду або Цукерберг, то можливо, і не варто було б аналізувати його. Але зараз він має деякий вплив на владу, і втручається у внутрішні справи інших країн, тому навпаки, такий аналіз має сенс.

Давайте бути чесними, будь-яке дослідження чи стратегія, які не донесені до Офісу (через кілька рук з п`ятизначними сумами в кожну), ніколи не будуть реалізовані. І тут не в Маску чи в респах справа. Люди просять конкретні цифри, а не лозунги. А всі стратегії та дослідження з цими конкретними цифрами, роблять інститути, в яких нема грошей або бажання в таких сумах їх тратити, шоб донести до влади.

Давайте абстрагуємося від Маска та України та подивимося на картину ширше: перспективи використання штучного інтелекту для аналізу психологічних вразливостей публічної особи з метою цільової ІПСО.

До цієї задачи, звичайно, можна підійти більш професійно та більше підходить для дипломатів або спец.служб: зпарсити всі повідомлення публічної особи з соціальних мереж, закинути до ШІ-моделі всі інтервʼю та біографії, проаналізувати все це за допомогою ШІ та далі робити якісь кроки.

Але у своєму пості я хотів показати, що доволі непоганий аналіз можна провести за допомогою Deep Research від OpenAI та підходить для звичайних українців чи «диванних експертів», які хочуть вплинути на таких публічних осіб, як Ілон Маск.

Підписатись на коментарі