Запуск N8N локально та чому я обрав N8N замість Zapier або Make

💡 Усі статті, обговорення, новини про DevOps — в одному місці. Приєднуйтесь до DevOps спільноти!

У світі платформ автоматизації процесів є кілька основних гравців: Zapier, Make та N8N. Кожен із них пропонує потужні інструменти для спрощення завдань, але N8N виділяється двома унікальними функціями. Детальніше порівняння можна знайти в моїй статті «Порівняння Zapier, Make і N8N». У цій статті я зосереджуся на ключових особливостях N8N і покажу, як запустити його локально на своєму комп’ютері.

Для покрокового керівництва з установки перегляньте моє пов’язане відео на YouTube.

Простота використання

Усі три платформи використовують візуальний підхід до створення workflow (процес). Процеси створюється з вузлів, які з’єднуються між собою. У цьому відношенні їхня зручність використання приблизно однакова.

Гнучкість та інтеграційні можливості

Однак лише N8N пропонує безкоштовне self-hosted рішення (перша перевага). Тобто ви можете запускати його локально на своєму комп’ютері або сервері. Це величезний плюс для безпеки ваших даних. Zapier і Make зберігають облікові дані на своїх серверах, що робить їх вразливими до витоків даних. N8N self-hosted дозволяє зберігати облікові дані локально, що значно підвищує безпеку.

Цінова політика

Крім того, з платною підпискою N8N рахує запуски workflow, а не кількість використаних вузлів, як це роблять Zapier і Make. Іншими словами, це може суттєво заощадити кошти, якщо правильно спроектувати workflow.

Встановлення Docker (якщо він ще не встановлений)

Якщо Docker не встановлений, виконайте наступні кроки:

1. Перейдіть на офіційний сайт Docker та завантажте інсталятор для вашої операційної системи.
  2. Дотримуйтеся інструкцій з установки.
  3. Переконайтеся, що Docker встановлений і працює, виконавши наступну команду в терміналі:
    docker --version
  4. Якщо команда повертає версію Docker, установка пройшла успішно.
    Docker version 27.4.0, build bde2b89

Встановлення N8N локально

Запустити N8N на вашому сервері або локальному комп’ютері дуже просто:

1. Перейдіть на сайт n8n.io.
  2. Виберіть Docker Installation Guide.
  3. Виконайте наступні дві команди в терміналі для встановлення:
    docker volume create n8n_data
    docker run -it --rm --name n8n -p 5678:5678 -v n8n_data:/home/node/.n8n docker.n8n.io/n8nio/n8n
  4. Відкрийте localhost:5678 у браузері та завершіть реєстрацію.

Вітаю! Тепер у вас є власний інструмент для автоматизації процесів.

Висновок

Якщо вам потрібна потужна, гнучка та економічно вигідна система автоматизації, N8N — найкращий вибір. Особливо якщо для вас важливі безпека, гнучкість та контроль над даними.

Для практичної демонстрації перегляньте моє відео на YouTube.

Які workflow вас цікавлять? Напишіть у коментарях, і я розгляну їх у майбутніх статтях!

Підписуйтесь на мої соцмережі, якщо вам цікаво розібратися в AI та автоматизації!
LinkedIn
GitHub
Telegram Chat
YouTube

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гарний гайд, дякую. Тепер розкажуть як його з локалки вивести в інтернет і підключити наприклад до сайту через вебхуки)

Для цього ліпше зразу робити його на VPC. Якщо потрібен для цього гайд, напишіть...зроблю

Вітаю👋
Потрібно)) Я як сліпе кошеня, по гайдам з ютуба ганяю, а їх в юа-неті майже зовсім немає, нажаль. В минулому році купив собі мініПК на intel n100, і зробив на базі Proxmox×HomeAssistant розумний дім, і понесло) грався з докером, і зрозумів, що можна зробити реальний робочий сервер з доступом з інтернет. Наразі підключив до домену лише Home Assistant. Зараз граюсь з CP типу Plesk. Але вже прикупив 14тб диск для сховища і їде новий мініПК на Ryzen 7 5825u. Тому, якщо знаєте як організувати власний сервер для докер і запустити свій хостинг для сайтів — думаю відео залетить не тільки мені) Бачу тенденцію до розгортання власних серверів на мініПк)

Я планую записати відео про self-hosted рішення на VPC. Для свого сервера потрібно як мінімум статичний IP та тунелювання.

Супер) зараз майже всі київські провайдери надають статику) а тунелювання можна зробити через presence або на роутері підняти впн)

Cloudflare tunnel без публічного айпі можна зробити, під hass аддони наче були

То в мене так і зроблено, в клоудфларе зробив тунель, днси прописав в домені і тепер через домен заходжу в хоум ассістент, але думаю як кожен окремий сервіс вивести окремо або об’єднати

Підписатись на коментарі