Запуск N8N локально та чому я обрав N8N замість Zapier або Make
У світі платформ автоматизації процесів є кілька основних гравців: Zapier, Make та N8N. Кожен із них пропонує потужні інструменти для спрощення завдань, але N8N виділяється двома унікальними функціями. Детальніше порівняння можна знайти в моїй статті «Порівняння Zapier, Make і N8N». У цій статті я зосереджуся на ключових особливостях N8N і покажу, як запустити його локально на своєму комп’ютері.
Для покрокового керівництва з установки перегляньте моє пов’язане відео на YouTube.
Простота використання
Усі три платформи використовують візуальний підхід до створення workflow (процес). Процеси створюється з вузлів, які з’єднуються між собою. У цьому відношенні їхня зручність використання приблизно однакова.
Гнучкість та інтеграційні можливості
Однак лише N8N пропонує безкоштовне self-hosted рішення (перша перевага). Тобто ви можете запускати його локально на своєму комп’ютері або сервері. Це величезний плюс для безпеки ваших даних. Zapier і Make зберігають облікові дані на своїх серверах, що робить їх вразливими до витоків даних. N8N self-hosted дозволяє зберігати облікові дані локально, що значно підвищує безпеку.
Цінова політика
Крім того, з платною підпискою N8N рахує запуски workflow, а не кількість використаних вузлів, як це роблять Zapier і Make. Іншими словами, це може суттєво заощадити кошти, якщо правильно спроектувати workflow.
Встановлення Docker (якщо він ще не встановлений)
Якщо Docker не встановлений, виконайте наступні кроки:
- Перейдіть на офіційний сайт Docker та завантажте інсталятор для вашої операційної системи.
- Дотримуйтеся інструкцій з установки.
- Переконайтеся, що Docker встановлений і працює, виконавши наступну команду в терміналі:
docker --version
- Якщо команда повертає версію Docker, установка пройшла успішно.
Docker version 27.4.0, build bde2b89
Встановлення N8N локально
Запустити N8N на вашому сервері або локальному комп’ютері дуже просто:
- Перейдіть на сайт n8n.io.
- Виберіть Docker Installation Guide.
- Виконайте наступні дві команди в терміналі для встановлення:
docker volume create n8n_data
docker run -it --rm --name n8n -p 5678:5678 -v n8n_data:/home/node/.n8n docker.n8n.io/n8nio/n8n
- Відкрийте
localhost:5678
у браузері та завершіть реєстрацію.
Вітаю! Тепер у вас є власний інструмент для автоматизації процесів.
Висновок
Якщо вам потрібна потужна, гнучка та економічно вигідна система автоматизації, N8N — найкращий вибір. Особливо якщо для вас важливі безпека, гнучкість та контроль над даними.
Для практичної демонстрації перегляньте моє відео на YouTube.
Які workflow вас цікавлять? Напишіть у коментарях, і я розгляну їх у майбутніх статтях!
Підписуйтесь на мої соцмережі, якщо вам цікаво розібратися в AI та автоматизації!
LinkedIn
GitHub
Telegram Chat
YouTube
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів