Продуктовий менеджмент — це в першу чергу менеджмент. Що це означає

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Ця роль досі ну дуже варіативна у своєму визначенні та функціях між компаніями. І не знаю, чи є десь точне і більш менш однозначне розуміння.

Але хочу поділитися своїми особистими думками озираючись на 4 роки в ролі продакта і продакт ліда.

Всі ті класичні, базові принципи про менеджмент — вони так само дуже актуальні. Менеджер це управлінець, керівник.

Він не тільки про подубови роадмапів, розрахунок юніт економіки, пріорітизацію беклогу та продумування фіч які вирішують певні задачі.

Він про стратегічне мислення, бачення ширшої перспективи, про contribution on first place, про те щоб чути і розуміти інших, доносити свої думки, будувати системи, критично оцінювати себе і процеси.

Продуктовий менеджер, навіть не маючи в підпорядкуванні людей, по своїй суті вже лід (той же лідер). Всі його hard skills накладаються на здатність формувати бачення розвитку продукту, розуміти потреби ринку і користувачів, розуміти бізнес і все це поєднувати в своїй голові.

Не так складно освоїти hard skills — ті самі навички.
Але більше зусиль і часу вимагає формування мислення, mindset.

Курси, які навчать проводити інтерв’ю, моделювати А/Б тести і рахувати юніт економіку — це дуже добре. Це база hardskills.

Але моя особиста порада — не нехтувати знаннями, які розвивають мислення менеджера, лідера, executive, people manager, стратега. Знання, які піднімають на рівень вище над задачками, фічами і метриками.

Бо саме ці знання допоможуть краще виділяти суть речей, робити правильні речі з більшою ефективністю, знаходити підхід до різних стейкхолдерів, адаптуватися до різних організацій.

А ще, особисто я переконана, що у когось є більше схильності до менеджменту ніж у інших. І це теж варто врахувати при плануванні свого подальшого професійного масштабування) Бо ніщо так не робить роботу приємною як просто бути на своєму місці і робити те, що в тебе добре виходить.

А щодо базових книг по менеджменту і мислення, останнє що я читала і мені зайшло:

Effective Executive Deep Work Думай як у NASA Есенціалізм

Що порекомендуєте ви із бази? 🤔

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Із якої із цих книжок варто почати?

Підписатись на коментарі