Питання: Як легалізувати криптовалюту (USDC), яку я отримую в якості оплати за роботу?

Привіт!
Я ФОП 3 групи і зараз отримую оплату своєї роботи в USDC. Працюю в криптокомпанії, і опції отримувати фіат, нажаль, немає.
Як мені легально отримати гроші на рахунок ФОП?
Зараз я просто продаю їх на Р2Р або друзям і прошу вказувати у призначені платежу номер інвойсу, нібито за оплату послуг.
Я так розумію що це не зовсім легально, тому цікавлюся які є більш легальні альтернативи?

Порядок сум десь $3-$5k/міс. Критично важливо щоб вони проходили через ФОП, щоб я міг підтвердити походження коштів в майбутньому для інвестування на ІБКР і потенційно для отримання іпотеки.

Дякую <3

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному7
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Офіційна ліцензія і навіть немає сайту, що треба в телеграмі писати?)

Можна відкрити картку, зка буде пов’язана з USDC рахунком:
* Best exchange rate for USDT/UAH
* 0-3% commission during the card launch period
* registration for individuals aged 21 and up
* integration with Huobi, WhiteBit, or Weld Wallet
* limit of 100,000 UAH/month

https://weld.money/r.weld/d3fdafe6fa

Как сказали Христос — «чей портрет на монете? Кесаря. Отдавайте кесарю — кесарево, а божие — богу». Вот с гривен платите налог, а с USDC не надо. Taxation is theft ©

Продайте нерухомість, напишіть х3 ціну, і ту суму покладіть в іноземний банк (не в Україні).
Все, гроші біліші снігу.

Якщо сума до 100к$ то краще просто складати дальше

Є нюансик маленький, для того потрібна нерухомість 😄

Можна купити паркомісце чи кладовку чи ділянку десь далеко за містом.

Гадаю можна легко подати річну декларацію на всі p2p зарахування

Саме легалізація на данний момент ніяк, якщо ми про Україну.
Зато обнал крипти на кожному кутку)))

Ну і на всяк випадок, якщо ви за кордоном то азіатський muse wallet дозволить телефоном оплачувати покупки витрачаючи вашу крипту.

Але опять таки це не легалізація

Я в Україні)
Є варіант і трасті для того юзати, просто шо курс гівно
Але питання саме в легалізації)

Трасті якщо не помиляюсь то співпрацює з усіма і тому числі в налогову можуть теж стуканути по першому запиту.

Бляха скільки вже було сказано що неможна через трасті чорну бухгалтерію ганяти

Ніяк. Тому що зараз немає законодавчої бази для цього.

п2п це історія, яка може швидко привести до блокування. В принципі там є і п2п ФОПоводи, але це все одно дропи з усіма витікаючими. В готівку виводити вигідно і надійно. Далі шукаєте знайомого ФОПа кому однаково як виводити, а у вас готівка, з ним контракт — і вперед, за послуги в сфері інформатизації

Ну це ідеальний варіант, знайти когось з білим доходом і продавати йому крипту або готівку за білі гривні на рахунок ФОПу

Згідно з п. 53-1.4 Закону про впровадження автоматичного обміну податковою інформацією (CRS), то якщо на кінець року, коли закінчиться воєнний стан, загальна сума коштів на закордонних рахунках не перевищує 250 тис. євро, то з цих коштів податкове зобов’язання не виникає — тобто, я як розумію, не потрібно сплачувати податки з них.

Якщо так, то це тимчасова легальная схема, і тоді можна відкрити рахунок у литовському нео-банку Zen (вони відкривають рахунки і картки українцям онлайн), перевести криптовалюту на Binance, а потім з Binance — на Zen-банк. У бінансу тісна інтеграція з зен-банком і можна виводити гроші миттєво та без комісій.

Оце вже цікаво)
Тобто я просто можу їх завести в обхід ФОПу на зен і звідти напряму на ібкр?
В принципі, в мене є договір з компанією з прописаними сумами, тому теоретично я зможу підтвердити їх походження 🤔

Якби ще в Україну якось їх завести

так, можна на ібкр, за декілька годин доходять без питань зі сторони ібкр. Можна додати віртуальну картку до Apple/Google гаманця і розраховуватися нею, або замовити картку та знімати гривню за вигідним курсом, наприклад, через Райфайзен — там комісія 50 грн не залежно від суми зняття.

Дуже цікаво, по рісьорчу, дякую!
Це ж в теорії і з револютом так можна, правильно?

думаю, так, але я не пробував ще револютом. До речі, якщо виводити з бінансу, то треба спочатку конвертувати в бінансі крипту на євро, і тоді їх можна буде вивести на зен.

Кайф, дякую!
Ввечері спробую

Револют дууууже погано реагує на p2p крипто переводи.

А підкажіть будь ласка чи теоритично можна відкрити в Zen рахунок і перераховувати туди еквівалент 150 000 грн в доларах щомісячно (наскільки я розумію зараз таке обмеження стоїть)? і потім якщо потрібно зробити якийсь Swift платіж котрий перевищує цю норму 150000грн за кордон оплатити звідти? чи вони для нас як громадян України все одно блокують Swift платежі і притримуються обмежень котрі накладені на українські банки?

Взагалі не повинні. Вони не український банк і не мають слухати наші обмеження

IBKR має дурну звичку іноді задовбувати питаннями :)

Та в мене поки що теж, але в мене там зараз не багато, а хочу щоб було багато 🙈

спитають коли захочете вивести...

Шукай податкових консультантів
А взагалі П2П без підтвердженних доходів то ще та лотерея
Хоч би на кеш міняв та ним платив)
www.bestchange.com/...​-dollar-cash-in-kiev.html (сподіваюсь з обміном usdc на usdt проблем не виникне, як і з обиранням свого міста для пошуку обмінників)

Трошки не те, про це знаю, але мені принципово його провести через ФОП щоб в мене був підтверджений дохід...

Моя порада про податкових консультантів все ще актуальна.
А на кеш я запропонував адже поточний ваш варіант з п2п легко може створити вам 20% податків та додаткові перевірки разом з блокуванням рахунків.
Тому кеш як тимчасове рішення допоки не знайдете рішення по легалізації доходу непогана опція, імхо

Я поки що юзаю збереження з ФОПу, там трохи є ще :)
А за консультанта дуже дякую, пошукаю когось!

Тобі потрібно написати Гетьманцеву Данилу. Він допоможе

Ой да, ще той помагатор 😂

Підписатись на коментарі