Gemini Code Assist від Google тепер безкоштовний: що він може
Google оголосила про запуск безкоштовної версії свого AI-асистента для програмістів— Gemini Code Assist. Тепер цей інструмент доступний безкоштовно у всьому світі.

Джерело: Google
Що це таке
Gemini Code Assist — це інструмент на основі штучного інтелекту, який допомагає програмістам швидше створювати, редагувати та налагоджувати код. Він працює у Visual Studio Code, GitHub, JetBrains та підтримує всі мови програмування, які є у відкритому доступі.
Чим Gemini Code Assist кращий за конкурентів
Google вирішила зробити свою пропозицію максимально вигідною, надаючи до 180 000 завершень коду на місяць у безкоштовному плані. Це набагато більше, ніж у найближчого конкурента — GitHub Copilot, який обмежує безкоштовних користувачів лише 2000 завершеннями коду та 50 чат-повідомленнями на місяць. Google стверджує, що навіть професійні розробники навряд чи зможуть перевищити такий ліміт.
«Тепер кожен може зручніше навчатися, створювати фрагменти коду, налагоджувати та змінювати свої наявні додатки — і все це без необхідності перемикатися між різними вікнами для отримання допомоги або копіювання та вставки інформації з розрізнених джерел. Інші популярні безкоштовні асистенти для коду мають суворі обмеження на використання, зазвичай лише 2000 завершень коду на місяць, а ми хотіли запропонувати щось більш щедре.» — сказав Райан Джей Сальва, старший директор з управління продуктами Google.
Щоб скористатися асистентом, ви можете просто написати запит природною мовою, наприклад: «Створи мені HTML-форму з полями для імені, email та повідомлення, а також додай кнопку „Надіслати“» — і він зробить усе за вас!
У чому підступ
Хоча безкоштовна версія пропонує багато можливостей, деякі функції залишаються доступними лише для користувачів платних тарифів (Standard і Enterprise). Наприклад, інтеграція з Google Cloud, BigQuery та аналітика продуктивності — це вже преміальні опції. Але якщо вам просто потрібен розумний AI-асистент для повсякденної роботи, безкоштовного рівня буде більш ніж достатньо.
А як Вам новинка? Будете користуватися? А може вже встигли? Розкажіть в коментарях.
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментаріва там не прописано что под «бесплатностью» подразумевается обучение робота за счет вашего кода, а тем более коммерческого который под nda ? Я уже видел как робот вставляет пережаванные куски кода со стековерфлоу в проект
А як цією новинкою скористуватися, якщо гео Україна в них в бані? Тобто локаль українську підтримує, але не дає скористатися розширенням в ide, якщо айпі з України. Потужно?
Нагадало історію, коли я років 20 тому уклав контракт з «Воля Кабель» на безлімітний інтернет. На третій день я отримав листа, що мій безлімітний інтернет вичерпано. У контракті була зноска, де написано, що під безлімітом розуміється 600 Gb.
Рейтинг розширення — 2.5, якесь чергове лайно.