Перегляд зарплатні при переході з junior на middle позицію

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Привіт!
Поділіться, будь ласка, досвідом: на скільки відсотків зазвичай збільшують (або варто просити збільшення) компенсацію при переході з Junior на Middle у великих компаніях на кшталт SoftServe, EPAM тощо? Особливо цікавить напрямок бізнес-аналізу. Буду дуже вдячний

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Одноразово +20-30% це максмимум без апрува менеджера вашого менеджера)

Теж колись думав що єдиний вихід — це змінити компанію. Перейшов з позиції middle FE рівня з Елексу на middle в Інтеліас на +$1,500, через півроку мав ще один щедрий перегляд, потім здав матрицю на senior і отримав ще + $1,500. Навіть не було потреби бігати кудись за оферами, як в нас прийнято. Але ці часи вже минули ((

Планку трохи підіймають з часом , як плани продажів в торгових компаніях . Суб’єктивно в 2010х було легше досягнути +левел чим в 2020х.

Зазвичай не збільшують))) тільки зміна компанії допомогла. Чомусь їм це дешевше ніж піднімати зп.

Простіше змінити компанію й відповідно отримати гідну винагороду з новим офером, ніж проходити атестації у великих ІТ-компаніях, які піднімуть вам зарплату на $200 за пів року й вважатимуть, що це й так забагато.

Мій перехід з Junior на Middle відбувся у 2014 році. Я прийшов на 8000 гривень у січні 2014 року, маючи за плечима пів року з PHP і півтора року з Delphi. Ці 8000 гривень мали перетворитися на $1000, але компанія вирішила порахувати за іншим курсом, і вони стали $800.

Через пів року я захотів $1200, оскільки на співбесіді домовлялися, що для мене важливий перегляд винагороди через шість місяців. Проте в компанії ввели правило, що перший перегляд можливий лише через рік роботи. Я кілька разів піднімав це питання з керівником, але зрештою вперше відкрив профіль на Djinni й за тиждень знайшов роботу на $1500. Контр-офер був $1000.

Простіше змінити компанію й відповідно отримати гідну винагороду з новим оффером, ніж проходити атестації у великих ІТ-компаніях

Для сферичного розробника в вакуумі ви праві.
В контексті джунів, ассесмент зазвичай умовний, перегляди джунам досить регулярні та щедрі (були десь рік тому). В контексті всратого ринку зараз, удачі знайти нову роботу джуно-мідлу.

на скільки відсотків зазвичай збільшують (або варто просити збільшення)

Кількісна зміна ЗП не залежить від посади/тайтлу. Зміна тайтлу — це лише привід для перегляду ЗП.
Дивіться на статистику доу, оцініть свою позицію відносно інших колег, далі перемовини. Для БА це взагалі хардскіл :)

з Junior на Middle у великих компаніях на кшталт SoftServe, EPAM тощо?

Все залежить від конкретного юніта, вашої цінності на проекті, вашої цінності для юніта, тощо. У великих контор просто є внутрішня статистика ЗП відносно тайтлів, це їх перевага на перемовинах.

Підписатись на коментарі