Хочу розпочати програмувати і не можу обрати мову програмування

Хочеться розробити якийсь сайт або програму , який би взаємодіяв з фото та міг перетворити її у той вигляд, який тобі треба.

Щоб стало зрозуміліше я наведу приклад(похожий на те, що я хочу створити): в інстаграмі я побачив людину, яка займалася створенням розмальовок по номерах і, щоб полегшити створення таких картин, вона створила програму яка перетворювала прості фото на розмальовку по номерах.

Надіюсь, що вам стало трохи зрозуміліше, що я хочу створити. Якщо так, то можете, будь ласка, написати яку мову програмування краще обрати, щоб я міг створити щось подібне.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

якщо ти хочеш зробити вебсервіс де це буде автоматизовано, то треба вибирати мову яка підходить для веб сервісів. Наприклад, PHP, Python. І мабуть одразу вчити якійсь фреймворк — Laravel або Django.
Швидше за все, самі операції з малюнками ти не будеш кодити сам, ти використаєш якусь бібліотеку або зовнішню утиліту, наприклад imagemagick, де вже є реалізовані подібні функції. Треба буде пошукати таку бібліотеку. І вона має легко інтегруватися з твоєю мовою програмування.
Ось перше що знайшов у гуглі github.com/...​rHam/PaintingByNumbersIFY Python бібліотека яка таке робить
Ти почни з перевірки чи воно нормально працює. А потім навколо цього вже побудуй вебсайт який буде брати в юзера фото і генерувати результат.

При такій постановці питання краще продовжити займатись тим, чим ви займались раніше.

? А яка постановка питання, цілком правильна — яку мову програмування обрати першою. Спочатку думав в якості стартапу, та тут взагалі йшлось про хакерство як хоббі (з чого усі починають насправді потім воно якось само в професію переростає). Станом на зараз моя думка однозначно це або Python або С. Власне університети світу так і розділились.

Припустимо, ти вивчив якусь мову, що напишеш?

Так написано же — хоче створити от таку програму www.coloringbook.ai

Просто напиши грамотний промпт для Claude 3.7, він тобі накодить. Це неважко, і мову для цього вчити не потрібно.
Але тобі вже сказали тут, це погана бізнес-ідея. Крім того, уяви собі, скільки талановитих програмістів і які речі вони створюють. Ти не можеш з ними конкурувати ні в якості коду і розумінні процесів, ані в свіжості ідеї.
Проте, якщо ти взагалі хочеш займатися програмуванням, то вибирай Python або Java.

Я б запропонував спершу отримати бажаний резульат вручну. Запустити фотошоп/кріту, застосувати фільтри етц. А потім для кожного кроку нагуглити як зробити те ж саме за допомогою imagemagick (наприклад).
і автоматизувати цю послідовність кроків за допомогою того ж пітона, баша, павершела.

Те що ви хочете — це AI, тобто Python. Станом на зараз якщо починати то саме із Python напевно і треба.
Початківець такий проект не потягне, краще почати значно простіших речей на Django, пройти якись курс. Далі дивитись специфічні вже готові AI моделі які генерують зображення типу Face swap і т.п.
P.S. Як бізнес ідея — це повний провал, бо вона не ваша і цей ринок давно наповнений, відповідно треба мати як пропозицію — що краще за конкурентів, тобто спеціалістів з великим досвідом і експертизою із усього світу, так і вкластись в рекламу. А локального ринку на який можна би було адаптувати якусь американську бізнес ідею, банально нема — війна так званий ринок СНД знищіла і така бізнес стратегія яка працювала 30 років, це тепер майже виключно про федерацію або Білорусь, Казахстан і т.п.
P.P.S. Для того щоби робити internet бізнес станом на 2025 зовсім не обов’язково зовсім мати вміння програмувати. Вже далеко не 1995 й рік коли для когось типу Ілона Маска або Марка Цукерберга, це було дуже бажано. Станом на сьогодні — програміст і низка інших спеціальностей — звичайнісінькі виконавці, пролетарії. Більшість ІТ бізнесменів і керівників — або взагалі ніколи не програмували, або дуже короткий проміжок часу.

Те що ви хочете — це AI, тобто Python.

це не ШІ, це якийсь з відносно примітивних фільтрів обробки зображення, чи послідовності таких фільтрів.

Де там, там з фотографій треба зробити шріхи. От тут один блогер показує як подібне робиться www.youtube.com/watch?v=lDxyGKGVq3s Там ціла серія відео із поясненням усіє теорії.
А от просто готовий продукт який робить саме те що написано www.coloringbook.ai

емм. ще древнючі фотошопи вміли в filter-> artistic -> oil paint етц.
Звісно можна сказати якомусь ші «зроби це за мене», але можна і молотком шурупи забивати (і я обіцяю, що так робитимуть в гайдах на ютубі, якщо молотки стануть в тренді)
Розмальовка по кольорах — це щось на кшталт posterize + oil paint + indexed color + edge detection. От я щойно узяв рандомну незручну фотку (місто в сутінках, ніхто не робитиме таку розмальовку) і просто потицявши в різні пункти меню «фільтр» отримав малюнок з 1 -обмеженою кількістю кольорів, 2 — чіткими границями кожного кольору 3 — відносно малою кількістю «вкраплень» іншого кольору.
І це я, котрий фоторедактор запускає тільки щоб прифотошопити свідка з фрязіно до якоїсь фоточки.

дядьку, розкажіть для чайників — чим відрізняється ринок снд від західного ? 🤔

Значно простіша економіка і різних типів бізнесу відповідно суттєво менше. Тому і 0-day, Gambling, Betting і т.п.
В США більше 18 мільонів зареєстрованих бізнесів, та більше тисячі економічних галузей. А наприклад в Україні усього 10 активних економічних галузей (почали ми із 300 в 1992-му).
Тому умовно якщо ви розробляєте якийсь CAD/CAM/CAE продукт або ERP, з дуже великою долею вірогідності ви не зможете вийти на ринок, це буде провал. Нечисленні підприємства яким це треба швидше оберуть продукт з : Америки, ЄС обо Японії в кращому випадку конкурентів які на ринку ще з початку 90-х що почались стартом бізнес іа ще з напрацювань в СРСР типу Аскон або 1С.
Також специфіка виходу на ринок, класичні маркетингові інструменти часто не працюють зате працюють інші прийоми як то робив 1С із конференціями для директорів і головних бухгалтерів які вже придбали продукт, на курортах Туреччини та Чорногорії коштом 1С. Виходило значно дешевше ніж скажімо реклама по телебаченню, але набагато ефективніше. Скажімо Wargaming пішов в активну рекламу і зворотній зв’язок через блогосферу. Однокласники та Вконтакте розповсюджувалися через світовий маркетинг, який теж набагато ефективніший ніж на заході історично. Народ звикший до блату, форсовки та «спекуляції», сам іздату, переписування аудіо касет одинтв одного і т.п.. А Леня Голубков поставив вакцинацію від класичної реклами. Також дуже ефективні різні евенти.
З 1992-го року найбільш ефективними бізнес стратегіями була адаптація того, що вже добре показало себе на заході і чого зовсім не було на локальному ринку. Умовно гра в доганялки. Дуже не велика кількість унікальних бізнес ідей. Часто унікальні ідеї це ще запозичення із СРСР, це ще тоді почали.

Дякую за таку відповідь. Я не хочу створити створити продукт для продажу, я задумався створити такий додаток ,щоб допомогти моїй сім’ї , так як їй потрібно щось подібне. Та також самому стало цікаво чимось таким зайнятися

Якщо ви ніколи не програмували то почніть із значно простішого. Класичні программи превід чисел із арабких в римські і назад. Ділення в столбик. Квадратне рівняння. Опреції над матрицями — транспонація, перемноження, перемдноження на вектор і т.д.
Різні геометричні розрахунки наприклада площа трикутника, пресічіння прямокутників і т.п. Вичеслення інтегралу методами Монте Карло і Трапецій.
Вивід таблиці на текстовий екран, з файлу в якій буде більше 60 колонок.
Далі графіка — побудова графіку функції, покращення виводу через інтерполяція данних, сплайн Фурьє.
Гра лабірінт, хрестики нолики — потім розширені : Калах, Тетріс, Arkanoid/Brakeout, Gelaxy, Морский Бій (Midway) і т.д. якщо буде наснага.
Графічний інтерфест сопоживача, Desktop нарприклад через wxPython.
Далі сіті — TCP IP сокети протоколи, і вже потім Django, бази данних HTML/ СSS, потім Bootstrap та основи JavaScript.
Описаний вами проект, це по суті рівень мінімум — старших курсів в самій спрощеній формі, і при наявності консультацій. Чи можна потягнути самостійно після засвоєння базису — так. Скажімо мій друг якого забрав Covid-19, хакер — потягнув от такий графічний редактор sk1project.net За освітою він був біолог генетик, а в 90-ті нульові зробив бізнес із друку, який покинув щоб програмувати.

ну, Пайтон, здається те, що тобі треба

Як бізнес ідея — це повний провал

Та він нібито не писав, що хоче бізнес.
Він хоче погратися

Ну я це не так зрозумів, там пітч був явно стартап ідеї.

Це не зовсім про мову... Це про алгоритми, бібліотеки та купу інших пов’язаних речей.
Але, скоріш за все, екосистема навколо Python дозволить отримати більш-менш працюючий прототип найшвидше.

Підписатись на коментарі