Чи слід відповідати рекрутеру, що він не правий?

Вітаю, Панство! Привіт!

Я шукаю першу роботу, і потрапила в таку ситуацію. Отримала від підприємства технічне завдання на 5 днів. Виконала його, але отримала автоматичну відмову. Написала рекрутинговій команді, попрохала дати мені фідбек. Отримала фідбек, який не відповідає дійсності. Наприклад, рекрутер запевняє, що в моєму коді немає деяких стейтментів, але вони є. Або, що я використала специфічну технологію, коли в завданні буквально написано, що технологію можна обрати будь-яку.

Отож, дайте будь ласка, пораду. Чи слід мені відповісти рекрутеру і вказати на її помилки, чи забити, написати відгук на Доу на компанію і рухатись далі? Однаково, мені вже вліпили відмову.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Відгук на ДОУ — краще. Це — допомога іншим людям, які колись захочуть співпрацювати із цією компанією.

В цілому, як на мене, якщо ви ввічливо і адекватно вкажете, що фідбек дан з помилками — гірше не буде. Шанс на перегляд рішення про найм таким чином не дуже великий, але ненульовий і загалом можливий (наприклад, обраний кандидат відмовився, не такий рідкий випадок). Ну і якщо компанія турбується про процеси в наймі — ви допоможете їх покращити.

Можна подякувати за фідбек, сказати, що ви врахуєте корисні зауваження і спитати чи ви можете подаватись на інші вакансії, якщо вони раптом будуть з’являтися в цій компанії або чи в компанії є якісь полісі, що вам треба почекати, наприклад, пів року

Забийте цілком можливо що поки ви робили тестове вони вже когось знайшли чи позицію поставили на холд. Якщо хочете фідбек скиньте завдання в паблік без того щоб люди бачили назву компанії і власне сам код.

Всім треба відповідати, що вони не праві. Всім, крім психіатра, бо якщо почати рамсити с психіатром, вийдеш з кабінета з діагнозом.

бо якщо почати рамсити с психіатром, вийдеш з кабінета з діагнозом.

ні не обізатєльно там осторожно треба вони хитрі тобто вони самі тупі як виконавці але скріпти у них хитрі з ловушками вот єто всьо там понімать нада

Всім треба відповідати, що вони не праві.

відповідать не нада нада лопаточка )) работає я провіряв

ні не обізатєльно там осторожно треба вони хитрі тобто вони самі тупі як виконавці але скріпти у них хитрі з ловушками вот єто всьо там понімать нада

— опитний товаріщ, будем консультуватися за потреби.

так синку тре вчиться пока я живий

чтоб не было обидно, ограничиться лимитом на тестовое в 1 день к примеру, а придраться можно к чему угодно, у каждого своя манера и видение как оно должно работать. На реальном проекте уже наберетесь опыта

Світ не справедливий. Хочеться, щоб фідбек давали по ділу і помічали всю зроблену роботу, але воно не так. Десь у когось не було зайвих 10 хвилин вчитатися, і от Вам роблять зауваження, що чогось там не відповідає чомусь там. І тут питання, чого Ви хочете — справедливості, чи роботи, чи може просто поскандалити. Справедливості Вам не буде, тому що нікому її не буде ніколи, бо нікому і до цього її не було. Поскандалити — можна, якщо в кишені вже лежить інший оффер. А якщо хочете роботу, то я б потратив ще день і відписав би в стилі «Ок, виправлено те і те згідно ваших зауважень. Додані такі-то тести. В якості альтернативи додано рішення на іншій технології. Чекаю фідбеку». Отаким людям відповідають і таких людей беруть на роботу, бо це те, що робить програміст кожен день — пише код згідно наданих вимог і зауважень (навіть коли вимоги і зауваження дуже низької якості).

Додані такі-то тести. В якості альтернативи додано рішення на іншій технології. Чекаю фідбеку

В когось колись таке проканувало?

теоретично так я знаю людей (ок не особисто но саме як конкретних людей) які на практиці мали тактики брати компанії ізмором та брутфорсом

... власне маю навіть зауважити з практики вже роботи з кодом я знаю навіть код багато коду написаного саме таким тактикам і то реальних живих (досі) людей які то є робили ))

В когось колись таке проканувало?

Ну, наприклад, десь приблизно по такій схемі прокатує спроба вмержити щось потрібне тобі в чужий опенсорс проєкт. Спочатку тебе посилають, потім критикують, потім розмовляють, а потім інколи і мержать.

Дійсно, 5-денне завдання мені здалося підозрілим. Але я люблю кодити, тож, відверто кажучи, весело провела час. У кожному разі, дякую за ваші поради! Думаю, ви маєте рацію, треба залишити це минулому, й рухатися вперед.

тут дивися історія тут проста і доволі цікава де виходячи вже з позиції ти все одно ні чого не втрачаєш по цій позиції ти можеш також використати цю позицію вже для чистого тренування вже навичок по arguing

... що імхо окрема і то є досить корисна бізнес навичка но тут challenge окремо саме у тому що то є мати відбуватися саме як з метою досяжності результату а не просто круто всіх послать (як Президент простіті)

ЗЫ: єдина там заковирка то є як вони у результаті такі згодяться а в тебе з твого боку кейз уже закритий )) ну штош тоді ще окрема навичка відмовляти як то окремо при цьому щойно використавши купу ресурсів щоб довести ))

тож загальна ідея що у якості саме окремо вже тренувального кейзу воно дуже норм то ідея дуже робоча я перевіряв

Підозріло? за 5 дней можно подастся в 50 других фирм. двухчасовое єто уже странно.

Дякую, слушна думка. Але у джунів зараз важча ситуація. За місяць з’являється всього 12-15 підхожих вакансій.

Але у джунів зараз важча ситуація. За місяць з’являється всього 12-15 підхожих вакансій.

Ліл, оце так складності :)
12-15 вакансій на місяць — це дуже гарна ситуація (припущення, що хоча б половина з них унікальні кожного місяця), тим паче для джунів.

За місяць з’являється всього 12-15 мпідхожих вакансій.

Коли я міняв роботу під час ковіду, на джині було 2 вакансії на всю Україну по моєму стеку/ЗП=)

Забийте і шукайте дальше.
Виконання завдання чимось не сподобалось, або ваше резюме або відгук попередніх колег або ще щось.

В идеале — задача рекрутера и процесса найма закрыть позицию.
Ругать, спорить или пытаться доказать соот. персонажу или группе нет смысла.
К примеру рекрутер чаще всего — только входная точка процесса и если Вы сталкиваетесь с «косяками» — за них могу отвечать другие. К примеру тех. команда дала кривую обратную связь .... к примеру ВООБЩЕ не разбираясь в Вашем ТЗ.
Или описание ТЗ не соот. тому, что в голову у лидера команды ...
Вы думаете кто-то будет серьезно читать Ваши доказательства ?

В целом работа с отказом строиться так:
1) Внимательно проанализируйте все, что Вы отправили и что ответили Вам.
2) Тщательно соберите любую полезную информацию.
3) Устраните реальные ошибки и недоработки. Или хотя-бы имейте понимание как это сделать.
4) Поблагодарите за сотрудничество.
5) Обязательно учтите этот опыт в дальнейшем.

И главное: Если тут «залет» со стороны компании — считайте что Бог уберег Вас от плохих работодателей. Бардак на этапе найма показывает что в процессах и работе там Содом и Гоморра. А оно такое надо ?

Все у Вас получиться, только надо методично работать над вопросом.

після школи я здавав вступні іспити у виш...
останнім екзаменом була математика... треба було вирішити 20 задач, і результати вписати у клітинку... потім комп’ютер перевіряв...

я вирішив 18, і комп’ютер поставив четвірку...
цього мені вистачало... я начебто проходив за загальною кількістю балів...

але у списках зарахованих мене не було... пішов розбиратися...
виявилося, що при ручній перевірці оцінку знизили... (сказали, що в одній із задач правильний результат я вгадав... а треба було розписати рішення детальніше...)

було відчуття несправедливості... але це було інше місто... мені 16 років... не знав кому що доводити...
пішов на завод... там хоч гроші платили...

так я не став інженером )

але у списках зарахованих мене не було... пішов розбиратися..

У мене теж була схожа ситуація. «Олімпіада» по якій можна було поступити (потім ще формальна співбесіда). Не пройшов. Пішов розбиратись, нахабно до декана. Декан і головний за приймальну комісію переглянули роботу, визнали, що свою помилку, всі задачі розв’язані правильно/оптимально без зауважень. Але просто порадили спробувати ще раз влітку.

ну так я же ж кажу то є окремий досвід при чім дуже конкретно практичний і дуже конкретно прикладний

В мене теж таке було.Поступала в медичний, на педіатрію і на екзамені з біології втратили мою роботу. Тобто, я здала аркуш з відповідями,але щось в них пішло не так.Пішли разом з батьками до комісії, спочатку не знайшли мою роботу, потім- знайшли, але вже не могли мене включити на інший екзамен і по ітогу порадили на наступний рік поступати. В той ситуації було шкода батьків, бо підготовка до медичного вузу з репетиторами обійшлася дуже дорого.

Була майже така сама історія, коли поступав у політех, мені не зарахували два завдання по математиці. На апеляції навколо мене 16 річного хлопця сиділо 5 тьоть та дядь, які на всіх сварились і єдиним аргументом, чому не зарахували завдання було:
— то ви у школі можете так вирішувати, а тут УНІВЕРСИТЕТ!!!

— то ви у школі можете так вирішувати, а тут УНІВЕРСИТЕТ!!!

загалом на справді то є досить валідне зауваження

ЗЫ: американці вже навіть мем встигли створити на великому екрані ))

youtu.be/3QtRK7Y2pPU

youtu.be/f2zXllZLAaE

У мене в школі колись вчитель математики завжди давав важкі задачі в класі, тому будь-як оформлене рішення отримувало максимальні бали. Потім десь за півроку до закінчення сказав — так готуємось поступати — всі рішення мають бути _правильно оформлені_. І тут у мене оцінки по математиці різко попливли вниз... Але потім легше було вже в універі, коли вже знав що треба не тільки просто будь-як вирішити, але й правильно все те викласти.

p.s. з мультмемами ніяк не пов’язано

Ви ж усвідомлюєте, що просто ваші місця, наймовірніше, вже були продані? Чи це й без слів ясно.

Ви ж усвідомлюєте, що просто ваші місця, наймовірніше, вже були продані?

Не тому. Навіть коли був розгул корупції в вишах, то «куплених» було відносно небагато, бо треба тримати певний рівень студентів.

Там причина так ж як і у вашому випадку:
Рішення вже прийнято. Перегляд цього рішення потребує від сторони, яка його прийняла, додаткової роботи, але при цьому не несе ніяких переваг. То для чого щось робити?

потребує від сторони, яка його прийняла, додаткової роботи

А може ще і догану отримає, премії не буде

це й без слів ясно

мене лякає, коли людям і без слів ясно )

«...я одержав лист від Джорджа Рони з Уппсали, Швеція.

Протягом багатьох років він працював адвокатом у Відні. Під час Другої світової війни він виїхав до Швеції. У нього не було грошей, і він шукав роботу. Він умів говорити і писати декількома мовами, тож сподівався влаштуватися кореспондентом у фірму, що провадить міжнародну торгівлю. Більшість фірм йому відмовили, посилаючись на війну, але обіцяли занести його ім’я до картотеки.

Втім, власник однієї фірми написав йому таку відповідь: «У вас помилкове уявлення про діяльність моєї фірми. Ви справляєте враження нетямущої і недалекої людини. Мені не потрібний кореспондент. Але якби я і потребував його, я нізащо не взяв би вас на роботу, оскільки ви погано знаєте шведську мову. У вашому листі дуже багато помилок».

Прочитавши лист, Рона страшенно розлютився. Що цей самозакоханий бовдур має на увазі, коли каже, що я не можу писати шведською? У нього самого повно помилок! Тому Джордж Рона написав відповідь, яка мала знищити цього бізнесмена. Але потім він задумався: «Стривай, а якщо цей чоловік має рацію? Я вивчав шведську, але це не моя рідна мова, тому, можливо, я і припускаюся помилок, навіть не помічаючи їх. Якщо вони в мене є, то я, звісно ж, повинен вивчити мову краще, бо хочу отримати роботу. Напевне, ця людина, навіть не бажаючи того, зробила мені ласку. А той факт, що вона була недостатньо чемна зі мною, не применшує користі від її листа. Отже, я маю подякувати за надану послугу».

Тому Джордж Рона пошматував майже завершений лист і склав інший. «Дуже люб’язно з вашого боку було завдати собі клопоту відповісти мені, особливо зважаючи на те, що вам не потрібний кореспондент. Вибачте, що я неправильно зрозумів напрям діяльності вашої фірми. Свій запит я складав на підставі отриманої мною інформації про те, що ваша компанія посідає одне з чільних місць у галузі, яка цікавить мене. Я не знав, що зробив декілька граматичних помилок у листі. Я прошу вибачення за мою неуважність, мені дуже незручно за неї. Відтепер я ретельніше вивчатиму шведську мову і намагатимуся не припускатися помилок. Дозвольте подякувати вам за те, що ви допомогли мені стати на шлях самовдосконалення».

За кілька днів надійшла відповідь, у якій керівник фірми висловлював бажання зустрітися з Роною. Вони познайомилися, і Рона отримав роботу."

(Д.Карнегі)

Вони вас вже відсіяли. Якщо ви їм напишите, вкажете на їх помилки, гірше не буде( повторю, вас вже відсіяли ). Є невеликий шанс, що вони визнають свою помилку і наймуть вас, але цей шанс на рівні статистичної похибки.

На жаль, те що ви описали, таким грішать навіть ТОП-контори, особисто стикався, тому нічого не вдієте.

Є невеликий шанс, що вони визнають свою помилку і наймуть вас, але цей шанс на рівні статистичної похибки.

А ще є шанс, що вони вибачаться і просто віддадуть річну ЗП як компенсацію, але цей шанс на рівні статистичної похибки.

Якщо ви їм напишите, вкажете на їх помилки, гірше не буде( повторю, вас вже відсіяли ).

Тобто ви особисто гарантуєте, що контора, яка дала нерелевантний фідбек не внесе нахабного кандидата в чорний список і при наступних контактах з цим же рекрутером або з кимось з їх команди (можливо в іншу контору) ТС не буде мати негативних наслідків? Якщо гарантуєте, то розкажіть як ви це плануєте забезпечити.

ви особисто гарантуєте, що

Я особисто гарантую, що, по-перше, завжди є ймовірність людського фактору і якщо коректно вказати на помилку, то є ймовірність, що людина це сприйме і перегляне своє рішення.
По-друге я гарантую, що у всіх великих компаніях( принаймні ті, з якими я мав справу, а це 4 з ТОП-5 наших ), є ± процедури найму і там важче написати фігню у фідбеці або просто сказати «цей тіп мені не сподобавася, тому не наймаємо». Має бути хоча б мінімальне обґрунтування у звіті і якщо це обґрунтування буде йти в розріз із тим, що пише кандидат, можуть початись розборки.

Яле якщо все ж припустити, що в якоїсь контори і рекрутера, як обличчя компанії, настільки крихке его, що його можна зламати одним уточненням-запитанням, то від такої контори всім треба триматись якомога далі і такий рекрутер зробить послугу кандидату, забанивши його.

По-друге я гарантую, що у всіх великих компаніях( принаймні ті, з якими я мав справу, а це 4 з ТОП-5 наших ), є ± процедури найму і там важче написати фігню у фідбеці або просто сказати «цей тіп мені не сподобавася, тому не наймаємо».

1) Знаю 2 компанії (топ-10 доу) де це не так. Чудовий ви гарантор :)
2) Саме тому що просто сказати «мені не сподобався» не вийде, інтерв’юери в великих конторах уміють написати це так, що виглядає як непрофесійність кандидата.

Але враховуючи, що ви тут написали, можемо зафіксувати:
1) Ви дали ТС пораду, що малоймовірно призведе до позитивного результати, десь так само призведе до негативного результати.
2) Ви не змогли визнати свою помилку і почали з’їжджати з теми.

Пунт 2 наводить нас на спекулятивну оцінку того чи будете ви, як інтерв’юер, ставити під ризик свою репутацію в конторі задля справедливості для кандидата, якого ви вже відсіяли.

1) Знаю 2 компанії (топ-10 доу) де це не так. Чудовий ви гарантор :)

Лоол) Тобто ви особисто гарантуєте, що є мінімум 2 з ТОП-10 компаній де настільки всраті рекрутмент процеси, що будь-який неадекват може відсіяти релевантного кандидата просто тому що йому так хочеться)?
Ви гарантуєте це)? Ви достатньо чудовий гарантор для цього)?

1) Ви дали ТС пораду

Я дав пораду як варто зробити аби відстояти свою позицію, тому що буває всяке і вище я розписав як і чому.

2) Ви не змогли визнати свою помилку

Помилка наразі лише у вашій голові і з теми я не з’їжджав ;)

чи будете ви, як інтерв’юер, ставити під ризик свою репутацію

Я, як інтерв’ювер, притримуюся чітких процесів аби мінімізувати вірогідність помилки. Я веду нотатки, маю список тем про які треба поговорити по тій чи іншій вакансії, пишу достатньо детальний репорт менеджменту по результатам співбесіди. Поки що нарікань не було.
Але я допускаю ймовірність, що можу помилитись і для мене це взагалі не буде проблемою, перепросити і виправитись. І моя репутація при цьому взагалі не постраждає.
А якщо якась контора і її інтерв’юєри бавляться в непогрішимих самодурів, то я таким можу лише поспівчувати і порадити пройти курси підвищення кваліфікації.

Лоол) Тобто ви особисто гарантуєте, що є мінімум 2 з ТОП-10 компаній де настільки всраті рекрутмент процеси, що будь-який неадекват може відсіяти релевантного кандидата просто тому що йому так хочеться)?

Я тобі гарантую, що таких компаній мінімум 7 з 10

Я, як інтерв’ювер, притримуюся чітких процесів аби мінімізувати вірогідність помилки. Я веду нотатки, маю список тем про які треба поговорити по тій чи іншій вакансії, пишу достатньо детальний репорт менеджменту по результатам співбесіди.

Ви, без сарказму, молодець. Але в пересічній компанії рекрутинг процес — більше нагадує суміш Дєревні Дураков і хуйово написаного регексу.

Сумно, якщо це справді так, хотілося вірити, що більшість компаній переросла ці дитячі болячки.

суміш Дєревні Дураков і хуйово написаного регексу

ги кросівоє треба запомнить або записать ))

Тобто ви особисто гарантуєте, що є мінімум 2 з ТОП-10 компаній де настільки всраті рекрутмент процеси, що будь-який неадекват може відсіяти релевантного кандидата просто тому що йому так хочеться)?

Я казав про процеси, а не про можливість відсіяти «просто бо так хочеться».
Відповідаючи на ваше питання: Я знаю факти відсіювання релевантного кандидата просто через те що він не сподобався (без об’єктивних причин, як один пояснював «щось у ньому не те») у 5 з топ-10 компаній.

Помилка наразі лише у вашій голові і з теми я не з’їжджав ;)

То виділіть чітку відповідь на поставлені мною питання у вашому коментарі.

То виділіть чітку відповідь на поставлені мною питання у вашому коментарі.

На яке із чітко поставлених питань я ще не чітко відповів)?

На яке із чітко поставлених питань я ще не чітко відповів)?
Тобто ви особисто гарантуєте, що контора, яка дала нерелевантний фідбек не внесе нахабного кандидата в чорний список і при наступних контактах з цим же рекрутером або з кимось з їх команди (можливо в іншу контору) ТС не буде мати негативних наслідків? Якщо гарантуєте, то розкажіть як ви це плануєте забезпечити.

Розкажіть як ви збираєтесь гарантувати певні дії людей, яких ви скоріше за все ні разу не бачили.

Читайте будь-ласка очима, а не чимось іншим.

Я особисто гарантую, що, по-перше, завжди є ймовірність людського фактору і якщо коректно вказати на помилку, то є ймовірність, що людина це сприйме і перегляне своє рішення.
По-друге я гарантую, що у всіх великих компаніях( принаймні ті, з якими я мав справу, а це 4 з ТОП-5 наших ), є ± процедури найму і там важче написати фігню у фідбеці або просто сказати «цей тіп мені не сподобавася, тому не наймаємо». Має бути хоча б мінімальне обґрунтування у звіті і якщо це обґрунтування буде йти в розріз із тим, що пише кандидат, можуть початись розборки.
Читайте будь-ласка очима, а не чимось іншим.

Я б пограв в «як це відповідає на питання Х», але наразі бачу 2 модливих сценарії:
— ви занадто морально ница людина, щоб визнати, що дали погану пораду, і радше будете з’їжджати з теми;
— ви занадто інтелектуально обмежені, щоб прочитати речення з 17 words 96 characters.

Хм, ви не думали над кар’єрою в адміністрації Трампа?

Спочатку сформувати маніпулятивно-безглузде питання, отримати на нього відповідь до якої не може до***тись, а потім ще й звунувачувати у з’їзді з теми))

Шановний, це вам треба рудому резюме відправляти)

Ще коли була на 1му курсі в КПІ (в часи динозаврів!) на самій першії лекції нам викладач по операційним системам розказав повчальну історію. Дівчині дали розробити складне завдання, як тестове, за дякую (ніби там робота була десь на 2 тижні). А потім — послали лісом ! Все б нічого, якби це сталось з якимось джуном без освіти, а не успішною випускницею.
Тому він порадив не робити дівчатам ніяких тестових, бо 99% — намахають ! (за виключенням якихось тестів в FAANG). Сама не раз пересвідчувалась на досвіді — ніфіга ті тестові не дають, а дають їх лише в конторах, де купа @йнокода (при чому, нагенерованного тими, хто ці тестові дає ;) )

эм, девочкам делать тестовые не надо, а мальчикам то как?

У мальчиков есть иногда шанс попасть через тестовое (но препод не уточнял)

Мужлани ненавидять жінок, тому наймають інколи чоловіків, а жінкам дають тестові завдання на 2 тижні, щоб погнобити їх?

Так, можливо така дивна культура сформувалась з кінця 90-х (хоча жінки до того в ІТ займали провідні посади). Але викладач мав на увазі своїх випускниць і «попередив нас не робити їх помилок» (чи просто не бути наївними і не надіятись, що якщо виконаєш завдання успішно\ідеально та навіть краще за якогось пацана — зовсім не значить, що тебе візьмуть). Короче, казав він про корупцію при прийомі на роботу (не можу інше слово підібрати)

Все б нічого, якби це сталось з якимось джуном без освіти, а не успішною випускницею.

Це якось потім вплинуло? Вона хакнула їхню мережу чи банківські рахунки?

Фільм ’Завтра буде завтра’ .
Далі в неї закохується син олігарха (татко робить його начальником ІТ-компанії, щоб відмивати через контору корупційні кошти по ФОПу, виводити їх в офшори на Кіпр). Син без задньої думки влаштовує дівчину в якості своєї нареченої в ІТ-відділ, але батько її замовляє і вона опиняється у в’язниці (тобто ні по резюме, ні через постіль влаштуватись їй не вдалось).
Та на щастя у тюрмі вона знаходить хороших друзів, котрі хочуть змінити систему. Вони втікають і хакають дідові гроші та втікають до ЄС...
Хотілось би побачити якесь продовження (наприклад, як вони хакають рахунки трампа і путіна та всіх терростичних організацій)

ж. ви це дивитися ))

Мене навіть запрошували зніматись у цьому фільмі ;)

Як мені подобається, коли феміністки роблять черрі-пікінг фактів, щоб підтвердити свій світогляд.

Та зараз ситуація з наймом така, що скоро треба буде програмісту хлопцю наймати красиву дівчину, щоб проходила співбесіди замість нього і на зідзвони ходила, а потім самому таски робити. Ну такий собі фронтенд і бекенд.

Дати тестове і зникнути — це взагалі реальність для кожного хлопця, хто зараз шукає роботу.

Це така біда сьогодення, коли успішні випускники/ випускниці вважають, що на раз їх заоферять. Так, є проблема з цими тестовими. Але майже за 10 років моєї роботи не було, щоб команда казала: беремо успішну випускницю. На фактор найма так багато причин впливають, що не вгадаєш.

с̶к̶о̶р̶о̶ ̶т̶р̶е̶б̶а̶ ̶б̶у̶д̶е̶ ̶п̶р̶о̶г̶р̶а̶м̶і̶с̶т̶у̶ ̶х̶л̶о̶п̶ц̶ю̶ ̶н̶а̶й̶м̶а̶т̶и̶ ̶к̶р̶а̶с̶и̶в̶у̶ ̶д̶і̶в̶ч̶и̶н̶у̶,̶ ̶щ̶о̶б̶ ̶п̶р̶о̶х̶о̶д̶и̶л̶а̶ ̶с̶п̶і̶в̶б̶е̶с̶і̶д̶и̶

скоро треба буде для ріал мучачо наймати АІ щоб проходили співбесіди

Як тут нижче написали, рекрутер може лише пошерити кандидату фідбек від тех команди, або людини, що відповідальна за перевірку завдання в компанії.
Даже якщо гіпотетично рекрутер знов звернеться до тех.фахівця щодо вашого зауваження — на жаль, не факт, що той оперативно буде знов перевіряти ваше завдання.
Як варіант, для себе, ви можете на сторінці компанії, тут, на доу, прописати ситуацію — зазвичай, там буде відповідь від представників компанії.
Побажаю рухатися далі. І на майбутнє — тестове завдання на 5 днів — це дуже дивно. Удачі.

Ты конечно можешь попробовать доказать свою правоту, но если у тебя получится, то скорей всего ты будешь работать. теми самыми людьми, которые дали фидбек. На мнение которых положили болт по итогу. Сработаешься ты с ними при таких вводных? Не думаю.

Часто тестовые задания в компаниях проверяют не те люди, которые работают в команде с открытой вакансией. Если кандидат успешно справляется с заданием, следующим этапом становится собеседование с представителем команды, где он будет работать.

При этом проверка тестовых заданий часто бывает обезличена: проверяющий не видит резюме кандидата и не знает его имени.

Хотя вероятность того, что кандидат будет работать с тем, кто проверял его задание, невелика, в случае отсутствия опыта не стоит тратить время на споры о результатах проверки. Шансы на успех в такой ситуации минимальны.

я не знаю где такое работает. У меня опыт в 20+ лет работы в крупнейших компаниях, сотни собесов со стороны собеседующего... и тестовое смотрят именно те, кто открыл позицию.

Шансы на успех в такой ситуации минимальны.

С этим сложно не согласиться

Отримала від підприємства технічне завдання на 5 днів. Виконала його, але отримала автоматичну відмову. Написала рекрутинговій команді, попрохала дати мені фідбек. Отримала фідбек, який не відповідає дійсності. Наприклад, рекрутер запевняє, що в моєму коді немає деяких стейтментів, але вони є. Або, що я використала специфічну технологію, коли в завданні буквально написано, що технологію можна обрати будь-яку.

Ваша головна помилка — це братись робити тестове, особливо, якщо воно на 5 днів.

Ближче до питання в заголовку:
І чого ви досягнете тією відповіддю? Ви очікуєте, що контора визнає свою неправоту і запронує вам гарні умови праці?
Забийте на цю ситуацію, запам’ятайте контори як проблемну, і шукайте далі.

Ну і нижче правильно написали, що рекрутер не має експертизи щось перевіряти, «фідбек» скоріше за все писала інша людина (наскільки сумлінно хз, але вплинути ви на це не можете)

1. Рекрутер лише проміжна ланка між ревʼюером й кандидатом. Рекрутер лише передає інформацію, яку він отримав. У нього немає обовʼязків дивитись код, чи навіть розуміти код.
2. А тому — йдіть далі. Це не єдина компанія у всесвіті. Десь отримаєте свою першу працю. Щасти! 🤞🏽

Об’єктивно, рекрутери не взмозі оцінити ваші доводи що там чогось не вистачає в коді. І це не рекрутер (сподіваюсь) проводив оцінку вашої роботи, тому в даному випадку відповідати не доцільно.
Якщо ж рекрутер не правий з точки зору опису вакансії і подальшої розмови з приводу деталей роботи то звісно в такому випадку потрібно писати, що він неправий.
Але в цілому забийте і рухайтесь далі.

Якщо ж рекрутер не правий з точки зору опису вакансії і подальшої розмови з приводу деталей роботи то звісно в такому випадку потрібно писати, що він неправий.

Щоб що?
Який профіт отримає кандидат від цього? (Я не бачу жодного)
Які ризики отримає кандидат? (Ну наприклад, рекрутер образиться)

>

Ну наприклад, рекрутер образиться

На ображених воду ллють
>

Щоб що?
Який профіт отримає кандидат від цього? (Я не бачу жодного)

Якщо по опису Лев Толстой, а на ділі хрін моржовий то людям треба казати правду, якщо цей провтик в зоні їх відповідальності

На ображених воду ллють

Або у внутрішній системі відмітить вас як «неадеквата» і «воду лити» будуть вже на вас, а ви будете просто дивуватись, що вже Х місяців не запрошують на співбусіди.

Якщо по опису Лев Толстой, а на ділі хрін моржовий то людям треба казати правду, якщо цей провтик в зоні їх відповідальності

І як це відповідає на поставлене питання? :)

>

Або у внутрішній системі відмітить вас як «неадеквата» і «воду лити» будуть вже на вас, а ви будете просто дивуватись, що вже Х місяців не запрошують на співбусіди.

«Працювати у нашому банку велика честь»

Це смішно, коли ринок на стороні робітника. А коли на стороні роботодавця і не так вже легко знайти роботу, то краще не псувати стосунки на ліво і на право

Підписатись на коментарі