Skype закривають — що далі

Нещодавно Microsoft повідомили, що Skype «піде на пенсію» у травні 2025. Це рішення пояснюють прагненням зосередитися на розвитку Microsoft Teams як основного комунікаційного інструменту.

Для користувачів, які досі активно використовують Skype, Microsoft обіцяє можливість перенесення всіх даних у Microsoft Teams, щоб забезпечити безперервність комунікації.

На DOU ми вже говорили про Skype, до прикладу Про зліт і «падіння» Skype. Історія компанії.

А ви були активним користувачем Skype, чи надаєте перевагу іншим інструментам для комунікації?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для моїх батьків Скайп це досі головний засіб конференц-зв’язку зі мною і сестрою, 16+ років, ще з часів, коли вони ходили в мою кімнату до мого десктопу, коли я бував у відрядженнях, і до сьогодні, коли в мене айфон на штативі, а в них ноутбук чи планшет... Така собі технологія, що пройшла крізь епохи...

Цікавий факт — старий собака в колонках упізнавав мій голос, а от нинішній динамік ноутбука взагалі не сприймає...

Молодці хлопці, які спритно змогли продати свіже, але вже тоді вкрай сумнівне г... Microsoft. Вражає, скільки ресурсів Microsoft спустив на Skype — усе пішло прахом.

Teams такий самий глючний і тормозний, теж пора вже закривати

А можете пояснити цей хейт на Teams? Я 4 роки користуюсь на Win/Mac/Android і не можу згадати щоб були якісь проблеми. Дійсно цікаво.

Дуже сильно їсть CPU, раніше погано працював на деяких відеокартах, пошук жахливий

ну та він просто повільний як скайп, дуже довго вантажиться і не може запамʼятати мене, постійно вилогінює, а sign in page у MS сам по собі дуже повільний, якось інші аналогічні апки вміють швидше працювати

когда-то главной ценностью Skype были технологии типа аудио кодеков, эхоподавления, восстановление потерянных пакетов
а потом пришел Google и сделал WebRTC открытой технологией

Головною цінністю скайпу (того, що оригінальний) був старт за пів-секунди і показування зеленої інонки коли з’являвся Інтернет. Кіллер-фіча була в часи діал-апу, ADSL і домашніх мереж зі скрученої на коліні витої пари. А потім скайп перейшов на Електрон і став показувати зелену іконку тупо завжди. От в цей момент я зрозумів, що час його закопувати.

на фоне старых версий ICQ или Miranda, Skype всегда ощущался крайне небыстрой и жрущей ресурсы программой

голосові міжнародні дзвінки по діал ап! побойтеся бога, такого не вмів і не вмітиме вже ніколи і ніхто.

Zello ще норм вигрібала на напівживому edge/gprs

Активно використовується для обміну файлами та спілкування в компанії.

Доречі!! Я пам’ятаю часи коли Skype робив без центрального сервера як p2p клієент. Може MS викладе сирки Skype на свій GitHub (доречі коли його вони закриють?) і Skype знову буде як тоді колись?

не викладуть, бо Skype for business хоч і депрекейтед, але досі використовується клієнтами майкрософта, а вони точно не хочуть, щоб їх зв’язок почали ламать мамкині хакєри, яким сорці виклали.

діло звички з парою людей з США і ЄС

бачу що треба буде поставити вацап якись для звязку з ними

в день похорон потрібно буде підняли келих за всі ти тисячі годин ВоВ, Доти, КС і решти трешу яка відбувалась у Скайпі)

мобільний скайп це найглючніша програма, яку я небуть використовував: чати завантажуються по 5 секунд, сповіщення взагалі можуть прийти через 30 хв як прийшло повідомлення

Спочатку його продали ебей здається чи іще комусь, там йоговсрали вперше, потім продали другим корпораціям, а потім продали майкрсофту і він його добивав далі. На початку скайп був просто офігезний і чудово працював. Корпорації лише паскудять все що купляють щоб користувалиись їх недороблемним гівном.

Історія Skype від DOU (вже після того, як написав коментар, побачив, що в описі теми є)

А який є приклад якогось ізначально офігенного софта, який потім купили американська корпорація із бігтеха і зробили його краще, а не просрала все чи просто прикрила конкурента? Хіба що гітхаб на моій пам’яті не спаскудився.

Андроїд взагалі ніхто не чув, поки не трапився Гугл.

Інстаграм

Ні, вони зробили його популярнішим, але точно не кращім. Рекомендую погуглити їх історію

на Windows Phone скайп працював ідеально, а після смерті платформи, я його і не бачив.

ожидаемо, скайп висит «на всякий случай для старых контактов», который уже лет 10 не случается :)
Тимз использую по работе, полет нормальный.

Колись активно користувався. Це мій другий месседжер після аськи.
Зіграв свою роль і помер. Сильно не сумую.
Але що добре був одним із не багатьох менеджерів без прив’язки до номеру телефону. Зараз залишився тільки один такий із популярних- Discord

Нещодавно Microsoft повідомили, що Skype «піде на пенсію» у травні 2025.

Та впринципі давно пора, скайп так то помер коли його перенесли у веб і він став одним із купи мессенджерів. Коли він був розподілений то було ок, а то в якому вигляді він доживав свій вік, не треба, діскорд краще.

Skype має один суттевий недолік, за яким потрібно або миритись або використовувати сторонні тули — це пошук в історії. З самого Skype воно нормально не працює ну аж ніяк. Але благо там все в SQLite базі то ж є сторонні додатки які це роблять дуже добре.
Чому теперішні розробники Skype це не можуть зробити я ХЗ.

І ще Skype здається подарував світу кодек Silk (вже відкритий є на GitHub) який здатний змінювати бітрейт під час своєї роботи в залежності від швидкості каналу по якому йдуть данні.

Чим Teams краще за Skype я не знаю. Чув тільки що там є можливість ораганізацій каналів як в тому ж Slack.

Як на мене, потрібно MS було по тихому розвивати Skype тому що там багато хто ще сидить (бо штука дуже давня). І додавати нові фішкі від версії до версії. Та хоч навіть переписати все з 0-я але залишити це як Skype.

Тепер з виходом ціє новини, до того як MS переведе всіх на Teams, багато хто перейде на щось інше і до Teams вже не повернеться.

Ох ні, тільки б не тормозний *идло MSTeams ! (краще б він вже здох, як те п#уйло! Вирвані роки життя !)

Сильно записується в операційну систему, сильніше ніж інші аналогічні програми. Один раз потрібно було перевстановити його, щось пішло не так і потім він взагалі не захотів встановлюватися і запускатися. Вирішилося створенням нового користувача в ОС
Залежить від TPM (хоча в теорії може працювати і без нього). Якщо буде проблема з TPM то може не запуститися.
Може не відкривати документи або не відображати групи, але останнім часом це стається рідше

эм, я наверное другой тимз использую, который под мак. Все открывает и показывает, никаких проблем с преустангвкой или обновлениями :)

Занадто заплутаний для менш терплячих користувачів, Скайп простіше

Та можна подумати слак краще :-) Меседжери та VoP це взагалі якесь прокляття ІТ.

Бо VoIP (особливо в Міксрософті) реалізовували програмісти, що кричали «телекомщики — довбні і ми зараз зробимо все правильно». І тепер маємо те, що маємо.

они все шо слак шо тимс шагают по пути переусложнения, засирают кучей функционала который нужен пару калек, скайп нормально работал на десктопе, до того как его купила мс и спихнули пилить индусам, наконец-то этот жирный уродливый костыль на реакт нейтиве и электроне помрет

наконец-то этот жирный уродливый костыль на реакт нейтиве

котрий, скоріш за все, не має нічого спільного аніж назва, з оригінальним скайпом.

Останні кілька років більш-менш нормальний, а от десь років п’ять тому то був треееш.

Навіть маючи якусь кількість контактів там, закриття скайпу мабуть найменший консьорн з нинішніх.

Десь п’ять років тому, під час працевлаштування, рекрутерка наполягала на спілкуванні в Skype. Я відмовився встановлювати його й запропонував альтернативи: телефон, Google Meet, Telegram. Але для рекрутерки, мабуть, Skype був принциповим, бо після цього вона перестала писати.

Воно однаково виглядає — «вона наполягала..., я наполягав...»

p.s. рекрутерка могла подумати «о, потім буде вимагати щоб всі використовували що завгодно тільки не Skype (підставте будьяку іншу назву), та ну його»