Які звички роблять ваше життя кращим?

Запрошую поділитися корисними звичками, які допомогли вам покращити якість життя — як фізичний стан, так і по кар’єрі, фінансах, в стосунках, отримувати більше задоволення.

Від себе:

Тримаю робочий стіл максимально чистим та порожнім, це допомогає із концентрацією та знижує стрес.

Вживаю каву тільки в першій половині дня, щоб не прийшла нічна муза.

Завжди снідаю зранку та вживати їжу тільки до 17:00, щоб знизити рівень глюкози, краще відпочивати, не набирати вагу при сидячому способі життя.

Контролювати рівень CO₂ в преміщенні — кожні 2-3 години провітрюю , вуглекислий газ пригнічує роботу мозку, кисень стимулює.

Підтримую оптимальну температуру, щоб була в межах 20-24°C.

Мінімум 7000 кроків щодня — не кажу, що достатньо, як жорсткий мінімум.

Частіше дякувати людям, ніж критикувати.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
  • Постійне навантаження мозку складними та цікавими задачами. Не тільки по роботі.
  • Активне хоббі для відволікання від розумової роботи.
  • Обмеження інформаційного потоку для зменшення впливу пропаганди та формування негативного фону.
Ці речі точно роблять мене кращими.

— Повністю відмовився від алкоголю (раніше хіба по вихідних міг випити). Життя стало радіснішим загалом.
— Зарядка та силові вправи зранку до сніданку. Надає енергії, допомагає прокинутись. Для мене працює — або зроблю зранку, або взагалі заб’ю. Потім контрастний душ.
— Ситний сніданок. Але важливо не переїсти, бо тоді енергії буде мало.
— Навчання ~ 1 годину до роботи.
— По можливості усі мітинги — на другу половину дня. Щоб на свіжу голову зробити важливі робочі справи.
— Прогулянка перед сном мінімум 30 хвилин. Після неї краще спиться.
— Вітамін D регулярно.
— Регулярно виділяти час для своїх хобі. Інколи лінь щось робити, але починаєш — і затягує, стає цікаво.

Із того що робить кращим:
— ходжу в зал 3-4 рази на тиждень перед роботою
— регулярний режим дня, встаю о 6-7, лягаю о 9-10.
— намагаюсь хоч 1 годину в день витрачати на особисті проекти і саморозвиток. Але зараз це на паузі бо засів в ігри
— готую здорову корисну їжу сам собі на тиждень
— читаю по дорозі на роботу

Із того що робить гіршим:
— думскролінг і періодичні срачі з ідіотами в інтернеті
— незважаючи на те що харчуюсь в основному здоровою їжею і займаюсь в залі, ніколи не відмовляю собі в фастфуді, через це маю пару зайвих кг
— особисті проекти не приносять доходу і не просувають у кар’єрі, це скоріш як хобі

здорову корисну їжу
на тиждень

не могли б ви розкрити тему ширше?

Нічого розкривати, просто готую і розкладаю по судочкам раз на 3-4 дні.

та напевно цікавить, приблизне меню

Греча/рис/паста/кіноа/кускус/картопля + курячі філе/шніцелі/якась риба/креветки + приправи + салат/смажені/запечені овочі. На роботі їм безкоштовні фрукти, в основному банани. Кожен тиждень міняю комбінацію щоб не набридало. Час готовки максимум 1 година включаючи миття посуду опісля. На 3-4 дні норм, більше вже починає псуватися або втрачати смак.
Мені підходить як не надто вибагливій в плані їжі людині що не сильно любить витрачати час на готовку.

цікаво які страви можуть зберігатись тиждень. Один зайвий інградієнт і вся страва зіпсується за день. Коли розібратись то воно виглядає просто, але щоб дійти з нуля до робочого меню, потрібно багато спроб і помилок

В морозилці в принципі котлети чи печене м’ясо може. Кашу не пробувала, бо є маленька рисоварка, простіше зварити півсклянки на кілька днів.

вони не зберігаються тиждень. Я ж писав, раз на 3-4 дні.

— ранкова рутина (прокинувся -> туалет -> вмивання, чистка зубів -> кава). Раніше міг наприклад почистити зуби, а потім вже в туалет. Але реально коли почав один в один повторювати ланцюжок, то стало автоматично траплятися. Тепер я навіть не думаю про конкретні дії. Можу вже з ранку думати про проект, а мозок сам виконує всі дії.

— читати хоча 3 сторінки в день. Не заходить — відкладаю. Заходить — то читаю поки йде, скільки можу.

— нотатки в Evernote/google keep/calendar. На свою пам’ять не розраховую.

— ментальна гімнастика. Коли хтось псує настрій або щось погане трапляється, пояснюю собі, що мені в принципі повезло більше ніж 99% людей. Не те що я прямо забороняю собі нити і жалітися, ні. Просто бажання само відпадає.

Вживаю каву тільки в першій половині дня, щоб не прийшла
нічна муза.
Завжди снідаю зранку та вживати їжу тільки до 17:00, щоб знизити рівень глюкози, краще відпочивати, не набирати вагу при сидячому
способі життя.

Зависит от особенностей организма.

Контролювати рівень CO₂ в преміщенні — кожні 2-3 години провітрюю

Да, но в киевском смоге это мало помогает.

Підтримую оптимальну температуру, щоб була в межах 20-24°C.

Хорошо бы, но не с нашим отоплением и электричеством.

Согласен.

От себя.
Научится вставать рано, чтобы садится за работу не позже семи утра.
Утро — самое продуктивное время, за четыре часа можно успеть больше, чем за восемь в обычном графике.

Почему так происходит? голова не засрана, реагентов в мозге больше, отвлекающие факторы спят?

Да. Голова сразу после отдыха, никакого физического и информационного шума снаружи.
Да, еще один момент — никакого плотного завтрака, йогурт или легкая закусь под кофе. Завтрак в 10-11.

Утро — самое продуктивное время, за четыре часа можно успеть больше, чем за восемь в обычном графике.

Это у кого как. Я, например, до 12-ти утра вообще зомби, делать что-либо сложнее п****жа на дейли не способен. Зато часам к 7 вечера соображаю прекрасно.

Это просто нет привычки к утру. Я сам привык работать вечером, пока на одной работе мне не стали выносить мозги бессмысленым трепом до такой степени, что я просто не мог работать.
Тогда я начал стараться успеть максимум до митингов и за две недели сдвинулся от просыпания в 7:30 по будильнику до 5:30 самостоятельно.

Тогда я начал стараться успеть максимум до митингов и за две недели сдвинулся от просыпания в 7:30 по будильнику до 5:30 самостоятельно.

Я раньше 10:30 вообще не просыпаюсь. Какое 7:30 по будильнику??? ))))))))))))
Меня всратое совковое государство с их тупой идеей уроков в 8:30am не смогло приучить к идее рано вставать: все выходные, каникулы и т.д. я всё равно просыпался к 10-ти утра.
7:30 — это для меня глубокая ночь, а не утро. А чтоб встать в 5 утра — это мне проще не ложиться ))

Меня всратое совковое государство с их тупой идеей уроков в 8:30am не смогло приучить к идее рано вставать

ахах )) ну это как попытаться приучиться ходить вниз головой на руках. а че? циркачи ж ходят, значит если очень постараться, то можно приучиться и потом рассказывать как же это офигенно, полезная привычка, помогает.

ну это как попытаться приучиться ходить вниз головой на руках

Вот да, для меня рассказы, как это офигенно вставать в 5 утра, где-то так и выглядят ))

все таки не «вниз головою», а «перевчити лівшу на правшу».
Бо ваш приклад явно має «нормальний» і «ненормальний» варіанти.
Тоді як звичка прокидатися раніше чи пізніше не є ненормальною.

Тому що до двух ночі інстаграмчик листаєш, а перед тим цілий день кавою закидувався

Двойной комбопромах )))
Инсты и других соцсетей у меня нет, кроме LI, кофе не пью вообще — предпочитаю пуэр.

Але лягаєш спати таки в 2 ночі, пофіг чим ти там займаєшся )

Ну, да, где-то так )
До 2-х часов делаю примерно то же, что и другие люди: книжки читаю, фильмы смотрю, в игрушки играю, ужинаю, ещё какой-нить фигнёй страдаю ))
Советы типа «ляг спать в 9 — и проснёшься в 5» — на меня не работают.
Даже если я лягу в 9 (после джетлагов, к примеру или после критического недосыпа) — проснусь всё равно к 10-ти утра. А если критического недосыпа не было — то просто не засну: буду валяться и читать книжку. Ну это то же самое, как сказать кому-то лечь спать в 5 вечера ))

Да, но в киевском смоге это мало помогает.

До речі смог не означає багато СО2, це різні речі.

В мене тільки раз запрацював аларм на зовнішній СО.
Набагато страшніше там це PM2.5, в меншій мірі PM10, і в ще меншій NO2

Які звички роблять ваше життя кращим?

ті, які його скорочують

— Не дивитись tiktok/instagram/youtube рілси
— Не дивитись новини (труха і тд), тільки суха аналітика декілька разів на тиждень

Да щодо новин це чудова штука. Спробував от від сьогодні — не лізе усіляка фігня в мізки. Залишився простір для чогось іншого, поки не придумав чого
Точніше навіть пішов далі — взагалі не дивитись новини. Навіть те що здається адекватною аналітикою Нічого воно вже не дає.
Зараз взагалі дійшли до того моменту що мої дії взагалі ні на що не впливають
Тому чекаю тільки двох новин:
— Війна закінчилась
-Кородони відкриті

Чисто психологічно варто не будувати ніяких очікувань. Бо чому багатьох людей зараз криє? Тому що повелися на лапшу Трампа про «мирний план» і уже набудували рожевих замків про закінчення війни. Те ж саме про протилежну ситуацію — он як у топіку «про подальші кроки Трампа», де всі уже готуються акати «па-масковскі», щоб їх не чіпала русня).

Моя думка: якщо буде п*здець, то він прийде швидко і невідворотньо, те ж саме про якісь позитивні зрушення.

Тому порада банальна: фізична навантаження (на свіжому повітрі краще звичайно, але не обовʼязково) і якась мозкова активність — якщо на роботі немає, то є купа цікавих лекцій провідних універів на будь-який смак: від філософії до CS і математики. Це як ідея. Компульсивний перегляд новин/"аналітиків" чи сперечання з ботами в інтернеті — точно не те, чим варто займатися, якщо хочеться зберегти кукуху.

Тут не згоден.
Так прям у казки вірити не варто. Але треба якось планувати життя Я ХЗ що буде в майбутньому, але я чітко розумію що мені треба нарощувати ресурси і готуватись виїхати з країни як тільки буде така можливість.
Тому зараз я сиджу, ризикую, втрачаю гроші та можливості (я реально впевнений що якби я зміг поїхати у 2023му в NY, а у 2024му у Сінгапур то цілком би міг здобути дуже непогані статки). Але всеодно ставлю на рідкісну подію — можливість більш менш законного виїзду. Причому для мене важливо виїхати як емігранту а не біженцю бо це по перше мене мотивує ніколи не повертатись, по друге сприймати мене будуть по іншому
Тільки грузив себе не потрібною хуйнею замість вивчення потрібних книг. Можливо дійсно у майбутньому здобути ступінь по філософії. Зараз читаю багато і розумію що гуманітарні науки у нас дуже і дуже сильно недооцінені та вони насправді керують світом

я реально впевнений що якби я зміг поїхати у 2023му в NY, а у 2024му у Сінгапур то цілком би міг здобути дуже непогані статки

Щось навіть цікаво стало, що у тебе були за можливості, щоб здобути «непогані статки» за 2 роки в Нью-Йорку і за рік в Сінгапурі?

по друге сприймати мене будуть по іншому

По-перше, не сподівайся, не будуть, бо мислення у людей стереотипне — так простіше. По-друге, взагалі яка різниця як хтось тебе у цьому сенсі сприймає?

за 2 роки в Нью-Йорку і за рік в Сінгапурі?

Важливі онсайт сесії у акселераторах на які я не зміг виїхати, і на яких я був потрібен.

яка різниця як хтось тебе у цьому сенсі сприймає?

Мабуть більше само мотивація. Я не впевнений що не буду як сотні тисяч біженців із Лівану та Сирії жити сподіваючись що війна от от закінчиться і я повернусь. Оно то раціональна частина все розуміє, а підсвідомість каже нєт

А перед трампом був буданов, а перед будановим арестович, а потім знов хтось буде «полегшення вже скоро» обіцяти. Треба поменше тих п***унів слухати і вчити С++

Та і ті аналітики — повне лайно, ні один не говорить як має бути, бо все швидко міняється і вони пристосовуються під ситуацію, а, і так, задля лайків

Завжди снідаю зранку та вживати їжу тільки до 17:00, щоб знизити рівень глюкози, краще відпочивати, не набирати вагу при сидячому способі життя.

Вага набирається від зайвих калорій (надходження — витрати > 0), незалежно, з’їв ти їх до 17 чи після

Не все так просто. У людей є зумовлена часом доби гормональна активність, яка призводить до змін у метаболізмі.

Не має особливого значення, якщо ти не спортсмен чи бодібілдер. Для пересічного має значення лише й винятково баланс калорій.

Якщо має значення тільки баланс калорій, то чому тоді одні люди їдять все підряд і не товстіють, а інші тільки понюхають бургер з мака і уже +2 кг ваги?

Я не хочу зараз спамити посиланнями, але є багато наукових досліджень на цю тему. Це якщо думаєш, що те, про що я кажу навіяно лише «нутріціологами» з інстаграму.

Тому що всі брешуть ©

Базово має значення лише баланс. В окремих випадках може грати щось інше, але таких випадків відсотків 5 серед чоловіків, і 10-20 серед жінок.

Тому не має сенсу морочитися — визнач свій базовий метаболізм, і їж відповідно.

Якщо вживати багато калорій раз на день звечора — будеш жирний і виснажений, безсилий.
Швидко дістати енергію з жирових клітин неможливо, під оперативні потреби.
Зранку — буде той самий баланс, про який ви кажете.

Якщо має значення тільки баланс калорій, то чому тоді одні люди їдять все підряд і не товстіють, а інші тільки понюхають бургер з мака і уже +2 кг ваги?

Ну да, по перше, це генетика — ектоморфи можуть багато їсти і бути худими, ендоморфи легко набирають вагу. Але, все в кінці кінців все-одно залежить від стилю життя, взяти того же Кошевого, який був дрищом ектоморфом а став жиробасом.

Мені це часто закидають, що багато їм а жиру нема (при тому що я мезоморф), а він(вона) салатіки їсть і зайва вага. Ну так я:
1. У мене розігнаний метаболізм завдяки спорту і активності, у мне BMR 2000 калорій, і гарне співвідношення м’язової тканини до жирової
2. Я додатково завдяки активностям спалюю 1000-1500 калорій в день, що дозволяє мені їсти три рази в день по 1000 калорій і при цьому залишатися в дефіциті калорій.
3. При цьому, я хоч багато їм, але не все підряд

якщо калорії з’їсти зранку вони утилізуються за пів дня, а звечора — підуть на жирову тканину на зберігання, а дістати їх звідти вже задача.

Баланс має бути від’ємний тижнями, щоб це спрацювало, а це голодування.
Якщо баланс від’ємний протягом доби, то послідовність джерел витягування глікогену може не дійти до жирових клітин.

І да і ні. Важливо не нажиратися за 3-4 години до сну. А 17 годин чи 22, залежить від того в скільки ти лягаєш спати.

Там все вкрай не просто. Так якщо спрощувати то це база, але є дуже багато ньюансів, якими починаєш цікавитись коли ця формула тупо не працює (а наші організми різні із різним унікальним метаболізмом і не для всіх ця формула взагалі підходить)
Я наприклад схуд колись дуже сильно взагалі не економлячи калорії із нормальним харчуванням здорової людини та без фізичних вправ. І це ніяк не пов’язано із хворобами — захотів, ввів певні харчові звички і схуд.
Доречі якщо переборщити із цією формулою то організм буде жрати м’язову тканину а не жирову

Ця формула тупо працює.

1. Не треба ускладнювати
2. Брешуть всі

1. Працює — фізика.
2. Вірити не можна нікому — мені можна!

Я наприклад схуд колись дуже сильно взагалі не економлячи калорії із нормальним харчуванням здорової людини та без фізичних вправ. І це ніяк не пов’язано із хворобами — захотів, ввів певні харчові звички і схуд.

це як взагалі, яка саме їжа?

Поїв і відразу пішов проблювався. Чи поїв а потім відразу проносне.

Чи перестав картоплю смажити в стакані олії, думаючи що вивів із раціону шкідливу олію, а не калорії. А в одній столовій ложці олії майже 100 калорій.

Чудес не буває, втрата ваги це майже завжди дефіцит калорій.

Жир — це вуглець, водень та кисень. Де гарантія, що жир не з повітря генерується ))

Якщо кожного дня пити водку на 2000 ккал, або їсти м’яса на 2000 ккал, або їсти збалансовану їжу на 2000 ккал, чи буде набиратися однакова вага у всіх випадках? В якщо кору з дерева їсти на 5000 ккал, чи зможу я набрати вагу? (ні)

Якщо їсти снікєрс о 8:00, о 15:00 і о 22:00, чи буде набиратися така ж вага як і просто з’їсти 3 снікєрса о 22:00? (ні)

Ну і третє, ніхто не казав, що вага набирається від того, шо поїв після 17:00. Але з мого особистого досвіду я бачу таку кореляцію, що якщо людина не їсть після x:00 то зайвої ваги меньше. Може суто через те, що це полегшує контроль калорійності, а може через те, що це якось підвищує якість сну і там якось впливає.

Якщо кожного дня пити водку на 2000 ккал, або їсти м’яса на 2000 ккал, або їсти збалансовану їжу на 2000 ккал, чи буде набиратися однакова вага у всіх випадках? В якщо кору з дерева їсти на 5000 ккал, чи зможу я набрати вагу? (ні)

Ну, тіло тратить частину енергії на перетравлення їжі, але різниця така що можна нею нехтувати. Наприклад на м’ясо воно тратить більше енергії ніж на умовні огірки, але в м’ясі на порядок більше калорій. На огірки тіло взагалі тратить більше калорій, ніж калорій в самих огірках.

Тут діло в іншому, якщо з’їв броколі на 2000 калорій ти будеш ситим. Якщо з’їв м’яса, чи десертів якихось, то ні, будеш відчувати голод, і цілий день під’їдати то тут, то там, і рахувати це за калорії не будеш. А снеками легко можна добрати 500-1000 калорій за день.

Якщо їсти снікєрс о 8:00, о 15:00 і о 22:00, чи буде набиратися така ж вага як і просто з’їсти 3 снікєрса о 22:00? (ні)

Буде приблизно так само при інших рівних. Ну і там інші процеси включаються, якщо спати з повним шлунком, то порушуються процеси сну і метаболізму.

якщо з’їв броколі на 2000 калорій

— а у наших морських піхотинців раціон на 5000 калорій
— брешеш, НАТОвська морда, не може солдат з’їсти два мішки брукви!
(ц)

не може солдат з’їсти два мішки брукви!

солдат — то не корова, щоб жвакати цілий день

Якщо кожного дня пити водку на 2000 ккал,

будеш красавчіком і пофіг хто що каже

не довго, але без обмежень
2000ккал водки за 3 хвилини надають здібності супермена та роблять будь кого розумним як усі нобелевські лауреати разом

Тримати ± режим.
Мінімізувати, а бажано геть виключити алкоголь.
Завести календар де відмічати не тільки робочі зустрічі, але й персональні типу спорту ввечері чи забирання дитини зі школи.
Мати записник, де фіксувати плани на день( робочі та персональні ).
Мінімізувати читання новин та їх обговорень, якще тільки це не ваша професійна діяльність.
Комунікувати і вирішувати швидко, а не уникати і прокрастинувати, знову ж таки, як в роботі так і в житті.

Мінімізувати читання новин та їх обговорень, якще тільки це не ваша професійна діяльність.

та не тільки новин, а і обговорень звичок, які роблять життя кращим і подібного :)

Ну комунікація яка така і обговорення в інтернеті як її частина, це необхідність, так як ми соціальні істоти, але вчергове обмазуватись лайном в помиральній ямі, кричати «зрадники!» чи починати згадувати, що закриті кордони, це смішно, не продуктивно і витягує сили.

тут я згоден, але все-таки мені здається, що напевне назване для багатьох людей також є певним коупінг механізмом. Можливо воно їм навпаки надає сили і якусь внутрішню мотивацію, я хз. Бо справді є такі, яких хлібом не корми, а дай позрадо**бити в інтернеті. При чому це явно не боти, а живі люди, бо серед знайомих теж є такі персонажі.

Купив бігову доріжку, бігаю по 20 хв в темпі 9+ км/год майже кожен день — фізична активність розганяє кров по тілу, стає ясніша голова і знижується рівень стресу.

З останнього що я бачив (випадково, не подумайте :D) — це фотки його голого торса із приспущеними штанами.

Навіть не буду питати на якому сайті це можна випадково побачити :-)

саша грей пішла з професії в блогєрши. арестович — з блогєрства в професію. Дивні шляхи твої, господи.

а ще арестович аудіокнижки (як мінімум одну) начитав.

До всіх людей потрібно прислухатися у чому вони компетентні та мають успіх.
В чому пан Арестович має успіх?

Сплю вночi — чудова звичка

скажімо так... не все вдається... але стараюся:

— не істи шо попало... і так само не забивати голову інформаційним сміттям...
— рухатися... не люблю спорт... але завжди є якась фізична робота...
— читаю багато з дитинства... просто раніше були книжки та газети... зараз якось все інакше... ще не розібрався..

Контролювати рівень CO₂ в преміщенні — кожні 2-3 години провітрюю , вуглекислий газ пригнічує роботу мозку, кисень стимулює.

Маєте детектор СО2?

Поки не розібрався, який брати — треную власний нюх, із досвідом починаєш відчувати вуглекислий газ наче трохи кисле повітря. Але воно відчувається в порівнянні, швидко звикаєш і починаєш тупити.

Якісь тепличні умови в такі часи. Ви точно в Україні зараз?

Ну тут тільки

І то цілком можна робити вдома на біговій доріжці Або взагалі просто кола по кімнаті накручувати.
У мене тільки із харчуванням проблеми бо як нервую то жру, нервую постійно. Але це все в голові, а не фізичні перешкоди

Я мрію щоб зробили зручну зв’язку шолома VR з килимком, по якому ногами ходити на одному місці — щоб можна було пішки кілометри у Skyrim намотувати :-)

Поки що нагуглив якийсь KAT Walk C/C2, його навіть на розетці торгують (недешевий), але на реддіт писали що воно ще не дуже добре працює:
www.reddit.com/...​yrim_vr_and_kat_walk_cc2
“I got the C2+ on the Kickstarter and exclusively play Skyrim in VR. Honestly, I have regrets.
It’s clunky, more like drunkenly wading through quicksand to do something simple like walk across the road. The footstomps are loud as hell, which breaks immersion. And because it takes so much effort to move, I’m dripping sweat with a high heart rate after completing a simple dungeon (and I’m not out of shape). I also wear a haptic vest and it gets in the way of the harness.”

Підписатись на коментарі