Інвестування та податки в Україні

Всім привіт. Невеличка історія. Я почав інвестувати у 2024 році та за цей рік зміг заробити близько 1500 доларів. Нещодавно чисто випадково почув що платити податок треба не по факту надходження грошей на картку, а по факту отримання прибутку на платформі. Почав гуглити, дивитись відео і там люди так серйозно обговорюють чи треба платити податок зі 100 доларів що я сам запереживав з приводу мого прибутку.

Коротше якщо коротко, то моє питання таке — чи слід мені платити ці податки ? Тут питання навіть не в жадібності, а в тому чи не буде ще більше проблем від цього ? Ну тобто якщо я якось не так заповню форму чи ще щось ? Ну і плюс я планую закидувати ще більший баланс в майбутньому та в теорії отримувати більші прибутки (ну я сподіваюся). Тому можуть бути проблеми з виводом грошей. Можливо в когось вже був досвід в цих справах.

p.s буду радий познайомитись з людьми які цікавляться цією сферою
p.s інвестую через freedom24, можливо хтось знає чи працюють вони з нашою податковою)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо ви саме заробили, тобто отримали дівіденди, або вивели собі 1500 доларів — звісно треба платити 18+5% податків. Якщо ваш портфель здорожчав на таку суму — не потрібно. Пошукайте Тарас Гук на ютубі — він дуже докладно розбирав оподаткування інвестора

Ну наскільки я зрозумів якщо я купив акцію за 100$ та продав за 120$, то я отримав 20$ прибутку, за що по закону маю заплатити побори. Дякую за пораду, подивлюсь відео цього автора

Спитай у онліфанщиць :) Якщо не крипта, краще платити податки з інвестицій.

А що там в онліфанщиць ?) Є подруга в цій сфері, вона ніби не платить

пхпх, цікаво. Займатись цим незаконно, але податки платити треба. Ну ще одна причина для мене все таки заплатити, якщо вони вже до онліфансу добрались.

Займатись цим незаконно, але податки платити треба

велкам ту юкрейн бро)

Краще на b2bconsult запитайте, там хоч з якимсь відсилками до законів дадуть відповідь.

Підписатись на коментарі