Як вам серіал «Сто років самотності»? (Обережно, спойлери!)
Я вирішив трохи розрядити нескінченний потік тем про Трампа. Пропоную поспілкуватися про щось інтелектуальне. Знаю, що на форумі DOU зібралися освічені люди, які не лише вміють програмувати, але й цікавляться літературою, мистецтвом, наукою, а дехто навіть шахами.
Нещодавно на Netflix вийшов серіал за культовим романом Габріеля Гарсіа Маркеса «Сто років самотності», за який письменник отримав Нобелівську премію. Це перша екранізація цього роману в історії, і спадкоємці автора дали на неї згоду лише за умови, що зйомки проходитимуть на його Батьківщині в Колумбії.
Хто дивився серіал? Чи виправдав він ваші очікування? Особисто мені сподобалась дуже акуратна робота творців з деталями. Тут і там відображені численні дрібні факти, які міг помітити уважний читач. Наприклад, чим вимазувала стіни Ремедіос Прекрасна.
Помітно, що до підготовки сценарію залучали літературознавців. Наприклад, смерть Хосе Аркадіо, старшого брата полковника Ауреліано Буендії, є предметом дискусій. Я думаю, що було би надто просто, якби вбивцею виявилась Ребека. У серіалі ми бачимо більш вишукану гіпотезу: можливо, вбивство скоїли мешканці Макондо, чию землю привласнив Хосе Аркадіо.
А ще в серіалі проглядається чіткий посил: кожен відповідатиме за зло, яке він вчинив. У якийсь момент мені навіть здалося, що справжнім головним героєм є Пруденсіо Агіляр, чий привид переслідує сім’ю Буендія від першої серії аж до фіналу, коли Урсула усвідомлює, що її покарано жорстокіше, ніж народженням чудовиська зі свинячим хвостом.
Перший сезон серіалу охоплює лише половину книги. Чекатимете на продовження?
А що, якби вам запропонували створити комп’ютерну гру за будь-яким нобелівським романом? Який роман обрали би, і якою була б ця гра?
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів