Хочу купити новий ноутбук

Привіт усім!

Розглядаю покупку ноутбука від Dream Machines, адже чув багато хорошого про їхню продуктивність і якість збірки. Думаю взяти модель з процесором i7-14700НХ та відеокартою 4070, оскільки ноутбук потрібен для роботи та ігор.

Хотілося б почути думки тих, хто вже користується ноутбуками цієї фірми. Як вони по якості, охолодженню, збірці? Наскільки зручний сервіс і чи є якісь нюанси, про які варто знати перед покупкою?

Буду вдячний за будь-які відгуки та поради! 😊

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Макбук про береш і не паришся.

А для потужних ігор юзаєш geforce now чи аналоги

Про гладкий сріблястий блискучий макбук вже писали?

Так писали, але поки що не розглядаю такий варіант)

как думаете, будет ли в ближайшее время выпущен квантовый чип?

Крч спочатку пишу про досвід кента з машиною, потім про свій з легіоном.
У кентіка Дрім машина з i9 13900hx та ртх 4060. Взяв він його дешевше на 10к ніж я через якийсь час свій легіон з характеристиками, які описали Ви (відяха 140 Ватт). Він дивився не на відгуки а на те, що ціна дуже дешевша ніж у конкурентів, хоча я йому вказував на свої підозри про це, тим паче, чув що підтримка гарантійна в них не дуже якісна. В загалому, через якийсь час у друга просто почала вилітати відюха, тобто коли ноут працює від 4060, він просто в якийсь рандомний момент (навіть під час звичайної роботи, сьорфінгу і тд) може просто заглючити і допомагає тільки перезавантаження. Він вже і дрова всі перебивав з попереднім перевстановленням вінди, крч танці з бубном. Нічого не допомагає.
У мене самого Легіон про 5. Окрім заліза яке вказали Ви + ще 32 ддр5 пам’яті. Користуюсь з травня 24го. І скажу я Вам, що краще переплатіть та візміть продукт якісніше по збірці, збережете собі нерви. Це мій другий ноут від Леново, перший служить вже 12 років.
Те що 14700 гріється тут без сумнівів, люди ще не придумали корпусу ноутбука, в якому б нормально охолоджувався б камінь такого рівня. Але, є дуже топова підставка Llano v 13 (брав її на Амазоні, бо вона тільки для амерського ринку), у неї макс оберти 2800рпм, в моєму випадку на комфортному рівні обертів для моїх вух скидує у середньому 8-10 градусів. Вона звісно вильється Вам у тис 5.5/6 якщо брати з доставкою з Америки, але повірте воно того варте. Тим паче, що на нашому дирявому ринку просто немає підставки, яка буде охолоджувати залізо такого рівня. Я брав від дефендера, 0 результату.

А шо там по ноутах з окремою водянкою по типу xmg neo 16/17 ?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ну дивись, у мене 14700 ай7, але він в важких задачах доходив в мене до 97 градусів. Ще й в додачу, у нього якісь нестабільні температури, навіть після того, як я взяв підставку нормальну.
Я моніторив через афтербьорнер температури, відяха тримає стабільно майже, скаче в діапазоні 2-3 градусів ±
А от проц, якось він дивно тримає температури, я намагався усереднити температуру коли заміряв, але це було дуже складно, скаче з 60 до 80+ в задачах, немає якогось стабільного показника. Може це камінь з тої проклятої забрудненої лінії, хоча ноут свіжий, 24 р. Тай наче там тільки з декстопними процами проблема була, наскільки я знаю.

Якщо ви до цього не працювали за ігровим ноутом, то раджу добре подумати, чи воно вам треба. Бо воно гріється, гудить, і має ніяку автономність. Більш-менш це пофікшено хіба що в верхньому сегменті гібридних ноутів, типу Zephyrus.

У мене Рейзер блейд з 4080 + якась вбудована інтел. Для ігор — зашибись, але він гріється і врубає охолодження одразу після ввімкнення, хоча стоїть профіль з мінімальною потужністю на все.

По враженням знайомого 5 років назад, якість збірки і охолодження-то норм, але по-перше, габарити вже зовсім не портативні, Thinkpad серії P можна підібрати з подібним залізом компактнішим, по-друге, навіть під віндою не все добре з драйверами, зокрема, те охолодження може працювати на всі оберти не при повному навантаженні. Але це були враження від моделі в 17″ і з десктопним процесором, можливо більш ноутбучні ведуть себе краще.

Дуже дякую за розгорнуту відповідь!

на ігрових ноутах для роботи вже 10 років, зараз ноут з 4070. не раджу з 4070, бо 8 гіг пам’яті мало вже зараз. заощадь грошей під 4080, 4090 або чекайте на 5070ti хоча б.
проц 14 покоління інтел не треба, він пічка й сильно тротлить.
якщо потрібна гарна продуктивність, то або дивитись останні Intel Series 2 з модифікатором H/HX або вже є вибір між Ryzen AI (HX 370 просто звір, і вже потрохи з’являються Max версії, там бомба ракєта)
виробник DM норм, хоча й не вміє компакти робити.
ще класна лінійка Lenovo Legion та Asus G (але ті дорогі), Strix непогані але мені дизайн не подобається.

Дякую за відповідь, тоді додам трохи і подивлюся модель з 4080, вони у них є, на рахунок процесора все ж таки зупинюся на 14700НХ гарного дня!

Я це розумію, що це не одне і теж і вона менш продуктивна, ніж пк версія, але для мене в цілому варіант з 4070 був підходящим, у тому плані що 8гб пам’яті мені достатньо, а в ігри я особливо вимогливі не граю.

Сорі шось не весь комент зааплаївся. Я ше писав шо 4070 навіть на пк це 50/50 про продуктивність, а на ноуті це ше гірше. Глянь ще варік зібрати норм собі пекарню а на решту купити суто для роботи ноут без дискретної gpu якшо тобі код писати

Ше як варіант ноут + egpu, але там є втрати по gpu

Для роботи дивіться самі, але для ігор ноутбучна 4060 виглядає кращим співвідношенням ціна/якість. Справжнє 2к на ультрах з промінями ні те ні те не вивезе (бо перегріється), а для просто fullHD з головою і 4060

Ну з того що я дивився по тестах, 4060 наче замало буде для мене, тому й дивився в бік 4070, але зараз вирішив додати трохи грошей і взяти 4080

Там і 12Гб вже, ото дійсно стрибок

Рекомендую розглянути Lenovo Legion 5 Pro,

Dream Machines ? Не варто. Краще вже брендовий б.в.

DM це і є відомий бренд, просто не у нас. Класний виробник

У мене були і легіони і рог і омен, ніхто не жив більше ніж 1.5-2 роки з гарним доглядом, завжди були якісь проблеми з корпусом чи продуктивністю. Зараз хочу спробувати ДМ, тому що вони пропонують такі ж комплектуючі, але з більшими рам та ссд, ніж інші виробники. І загалом за відгуками він хороший.

Умовний lenovo thinkpad або dell xps можна продати і через 5..7 років за адекватні гроші...щодо DM як на мене компроміс на пару років

ви пост читали? жоден з цих ноутів не має зв’язки потужного проца із відеокартою, плюс коштують х2-х3. і щодо продажу спірно. кому за 5 років треба процесор 5-ти річної давнини? купиш ноут за 3к, продаси за 500 баксів. та й з такими новинами на 5 років замахуватись — це ви оптиміст ))

Насправді, дуже крутий виробник, і якщо дивитися по ринку, то, як правило, у них найкращі ноутбуки за начинкою. Не урізані відеокарти, металевий корпус, чудова матриця, а також відмінне охолодження. Вважаю, що бренд недооцінюють.

Насправді, дуже крутий виробник, і якщо дивитися по ринку, то, як правило, у них найкращі ноутбуки за начинкою. Не урізані відеокарти, металевий корпус, чудова матриця, а також відмінне охолодження. Вважаю, що бренд недооцінюють.

ні в якому разі не розглядайте бренд ASUS/ACER ,це суцільний брак, він навіть гарантійного терміну не відслужить

У мене Asus міні-pc робить значно довше ніж гар.терм. Що б я не брав — то це ноунейм.

автор топіка мав на увазіТІЛЬКИ ігрові серії strix ,rog, tuf

Так карти для пк у них теж хороші, як і материнки або міні пк, з ноутом у мене був сумний досвід, через рік практично здохла батарея і зламалися петлі)

лиш раз мав проблему з asus; не вдале оновлення біос було(живлення пропало). Офіційна гарантія в Україні. Кур’єр за рахунок компанії забрав з дому за 5днів привіз назад робочий

Один ноут досі працює у мене 6рік

Щодо acer; то вони і справді викор. дешеві матеріали. І бувають трабли .

Lenovo legion ще хороші. Та оф. гарантія 2роки.

Підтримую Два рази у житті покупав Asus. Обидва рази дохли (у першого накрився міст, у другого щось по живленню — вже не розбирався)
Не скажу що не доживали гарантійний термін, але інші ноути які юзав я міняв по причині що вже не вигрібали а не що ломались (да да — інші були від тієї самої компанії яку прийнято або безмежно любити або хейтити і ніхто не може пояснити що там погано або добре)

У різних людей різні випадки і різні враження є.
Взагалі то вже буде філософське питання що краще
(а) купити дорогий ноут і поміняти його як почне не вигрібати (навіть якщо ще робить, і навіть якщо гарантія є)
(б) взяти один з самих дешевих ноунейм і поміняти зразу залізку як тільки щось навернулося
(ц) знайти якусь збалансовану опцію по ціні і довготривалості без поломок, і з часом заапдейтитись на нову залізку

маю асус якому вже 12 років, граю на ньому в старі ігри. Звісно, батарея вже вгашена в 0, пластикові решітки охолодження збоку корпусу побилися, але він не вмер, він ще живий, дух що тіло рве до бою...

Система охолодження не дуже. Раджу asus tuf gaming(90wat акум)та глянути та амд процессори(краща сумісність з лінукс)

так, зараз amd напевно кращий трохи вибір ніж intel (після декількох не дуже вдалих рішень від останньої), а на arm ще напевно занадто зарано орієнтуватися в цьому сегменті

В 2018 році був анонс віндовс ноутбука під arm64. Скільки ще чекати?

не підкажу (хтось більш знайомий з віндоус залізом може напише), — віндовс перестав юзати набагато раніш ніж 2018, маки давно на армах, а лінуксів напевно вже трохи є але небагато (по своїм package download gui-шного софта дивлюсь що на арми припадає десь всього процентів 5, але це вибірково і тому дуже неточно)

Тільки не підсеряї А у Tuf, вона лайно

А чому так важаєте що система охолодження так собі? у вас був ноут у використанні?

AMD проци кращі уже з цього року ,тому тут погоджуюсь . Але проц від інтела 12gen/13gen — норм ще

Підписатись на коментарі