Чи можливо стати ML Engineer в 35 років?
Всім привіт
Виникло питання щодо шляху до посади ML інженера.
Зараз мені 31 рік, працюю бекенд-розробником на ASP.NET, досвід роботи 4 роки. У мене гуманітарна вища освіта і математику я знаю на рівні 11класника-хорошиста.
Через хайп навколо ChatGPT і штучного інтелекту в цілому, став цікавитися напрямком розробки ШІ, побутом роботи програмістів цієї галузі тощо. Перечитав велику кількість статей і форумів, подивився тематичні відео на Ютубі.
Я зрозумів, що ця сфера може бути для мене дуже цікавою, але щоб почати більш предметно занурюватися в її особливості, мені потрібно з’ясувати декілька аспектів, на які я не можу знайти відповіді в інтернеті (принаймні, знайти релевантні відповіді).
Основне питання — чи можливо стати ML Engineer в 35 років?
Очевидно, що для цього потрібна математична або інша профільна вища освіта і, окрім безпосередньо програмування, треба мати впевнені знання в математиці рівня ВНЗ (лінійна алгебра, математичний аналіз тощо). Я вчився у школі з математичним ухилом і отримував щире задоволення від навчання, тому у мене немає страху того, що більш складні математичні області будуть для мене не цікаві. *На гуманітарну вищу освіту пішов через тиск батьків.
Зараз я серйозно розглядаю можливість вступу до технічного ВНЗ на заочну форму навчання і довготривалого вивчення математики й інших суміжних наук з репетиторами (дітей немає, тому вечори після роботи у мене як правило вільні і буде можливість для систематичного навчання). Тобто моя мета не просто «отримання корочки», а саме навчання. Іспити буду складати своїми знаннями, а не заносити фіксовану суму в деканат.
Важливо те, що навчання і отримання диплому займе декілька років. Таким чином претендувати на позицію розробника ШІ я зможу лише тоді, коли мені буде ~35. Чи будуть роботодавці розглядати
33 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів