Обговорюємо технічні запитання для Mobile
У цьому топіку ви можете обговорити своє технічне питання з іншими Mobile-фахівцями та отримати на нього відповідь.
Також може бути корисним:
У цьому топіку ви можете обговорити своє технічне питання з іншими Mobile-фахівцями та отримати на нього відповідь.
Також може бути корисним:
Чи є шанси розширення linux gui платформ на мобайл world також? Чи це ще зарано?
В зв’язку нп з gtk android backend чи навіть з подальшим розвитком gnome os.
Напевно, не зможу дати вичерпну відповідь з гарною аналітикою. Тож це радше думки з оглядкою на попередні експерименти різних компаній.
В свій час Windows mobile вийшла з ринку, бо не було достатньої кількості зручних застосунків. Тобто якщо не буде можливості сходу натурально й красиво запускати існуючі застосунки — без шансів, користувачам не буде потрібно.
Потім, я думаю, андроїд чи iOS вже відомі на ринку. Тож пересічному користувачу навіщо ризикувати грошима і брати щось інше? Відповідно, ризик для виробників пристроїв — ти вклав гроші в адаптацію цілком нової ос для свого заліза, додатковий час, а користувачі можуть не купити. Принаймні, з моєї точки зору маркетинг звучить складно, аби це добре продати.
Тож, на мою думку, малоймовірний сценарій. Принаймні не зараз
Достатня кількость зручних застосунків
в GnomeOS застосунки йдуть з flatpak store, чи достатньо там застосунків — залежить від того що вважати достатнім
Андроїд чи iOS вже відомі на ринку
Принаймні андроїд бекенд для чогось робили (плюс спрощення інтерфейсу аля мобайл стайл), якби зовсім ніякої зацікавленості не було — який сенс втрачати ресурсочас на той бекенд?
Відповідно, ризик для виробників пристроїв ... а користувачі можуть не купити
Можна сказати що лінукс на PC всеж якось існує, хоча і не впевнений чи така паралель коректна в цьому випадку буде
Малоймовірний сценарій, принаймні не зараз
Назараз і GnomeOS тільки розробка, хоча і можна покрутити вже на PC, що і викликало початкове питання.
А хто вів розробку андроід бекенду? Типу, це були контрибутори від виробників заліза? Чи комьюніті?
Софт з флетпака сильно не факт, що буде юзер френдлі для тач скрінів. Плюс у мобайла вже устояні UI/ux практики для застосунків, до котрих користувачі звикли. Користувачі вже бачили гарний і навіть крутий UI, тож не адаптованим софтом зараз людей не вразиш це точно. Поки не буде паритету в апках (кількість і якість) — юзеру це не сильно продаш. Потім питання далі: а в чому має бути виграш для виробників заліза? Скажімо, я би зрозумів, якби Гугл руки викручував і заважав дуже? Буде щось таке?
Юзер френдлі софт для тачскрінів
Паритет в апках
Має бути виграш для виробників заліза
я зрозумів аргументацію чому може бути ні, дякую
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів