Оренда помешкання: діліться лайфхаками

Багато років знімаю квартири, вже десь 7 поміняв, можна сказати, що жодна з них не була ок. Здебільшого проблеми з сусідами, або арендарі не хочуть брати на себе витрати на ремонт приладів, парковка і тп

Знімав старий фонд у спальних районах, а потім, коли, з’явились гроші почав знімати старий фонд в центрі. І так вийшло, що від наркоманів, алкашів зі спальних районів — я переїхав до подобових квартир з вечіркам і неадекватних сусідів в центрі.

Як я бачу проблему, це те що я мало питаю, не створюю список що треба перевірити, можливо треба набратись «нахабності» і тупо походити по сусідах, спитати чи є проблеми в домі.

Також кожен раз потрапляю в ситуацію, коли треба повідомити, що через місяць виїжджаю, і щоб не сильно попадати на гроші треба швидко за днів 10 знайти нову квартиру, і кожен раз пошук не вдається, і треба швидко вибирати не з найкращих варіантів, а з того що є.

Зараз я вже думаю, забити на закладені гроші і повільно, прицільно шукати нову квартиру.

Розкажіть, будь ласка, ваші Лайфхаки, як ви шукаєте квартири, що питає, червоні прапорці квартир і тп.

Також цікаво в якому районі Києва, який тип будівель(старі, нові висотки і тп) ви би рекомендували для аренди і чому? як живеться у великих комплексах з парковками? які є проблеми?

дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Все життя з раннього дитинства живу в орендованих квартирах. Зазвичай виходить орендувати нижче ринку і потім багато років жити майже без підняття плати. Через кілька років живеш майже «безкоштовно».
Важливо для мене:
— не супер-закритий ЖК з активіздами. Краще — середньої старості фонд, початок 2000-х. Великі площі квартир, адекватні сусіди. Також жила у хрущі, теж подобалося.
— платна парковка біля дому. Легше так, аніж шукати місця і кожну ніч переживати за авто.
— дозвіл жити з котом.
— власники — бажано такі, яким максимально пофіг. Хай краще будемо самі ремонтувати сантехніку і таке інше, і при цьому платити нижче ринку і не жити під ковпаком

Можливо раніше реально було знайти таку квартиру, типу нижче ринку і самому ремонтува.

Але зараз квартири всі більш менш норм — оверпрайснуті, і коли ти знімаєш квартиру за 1к+
То вже немає ніякого бажання ремонтувати щось за свій рахунок.

Так, у мене при останньому переїзді був дуже вагомий фактор, і не дай боже він повториться: це був червень 2022, у Києві все ж таки було менше народу. Ціни вже почали відростати від березня-квітня 2022, але ще не на теперішньому рівні. До тварин у помешканні відносилися набагато краще, ніж до лютого 2022, і краще ніж зараз, бо свіжі в пам’яті були історії про закритих у квартирах котів і собак. Але, тут і до нас жили з собакою, і не планували займатися реновацією, так що банально пощастило. Пошук квартири — це як пошук роботи, треба моніторити усі ресурси. Bird дуже допомогає у цьому.

Не уявляю де можна класно знімати в Києві, але зі свого досвіду можу сказати що найкращий з найкращих варіантів — це малоквартирний будинок ( 5-9 поверхів максимум), десь біля парку чи лісу. Будинок нової забудови, не ссср.
Судячи з коментарів ви прив’язані до офісу, тож тут на жаль диктуєте не ви, а робота — чим ближче до офісу, тим краще. Тут вибір невеликий, вірніше, у вас його немає. Доведеться знімати не те що класне, а те, звідки не треба добиратися годину.
Рекомендації які можу дати:
— не старий житловий фонд
— знову ж таки, мінімум квартир і бажано закритий на шлагбаум двір — тоді буде вільна парковка біля дому і не буде шуму.
— власники які молоді і не виглядають скупими ( ложки не переписують при заселенні)
— власники які за кордоном і яким на вас пофіг — ідеальний варіант. Щоб не заобували і не ходили до вас щомісяця.
-власники які не розпитують сильно про життя при заселенні і не знімають відбитки пальців — ідеальні. Нормальним буде достатньо того що ви айтішник.
-оплата виключно на карту
— відсутність конс’єржа, охорони і всіляких «активістів», які будуть всіх заобувати і розводити на зайві кошти щомісяця. Бажано навіть щоб не було осбб, а був просто жек.
-відсутність необхідності вступати у всілякі чати, вайбери і так далі. Береже психіку.

Десь так і шукаю.

Але чати та осбб — завжди думав, що це плюс, а не мінус. Чому у вас така думка?

Але чати та осбб — завжди думав, що це плюс, а не мінус. Чому у вас така думка?

ніколи не вступав ні в які части, який з них толк? Як на мене — тільки трата часу, на одне корисне повідомлення 1000 повідомлень реклами, срачів і розборок.

Загалом дуже багато неадекватних людей, і всі ці люди будуть жити в вашому телефоні ( а так ви б жили роками і навіть не знали їхніх імен) Перебувати в тих чатах є сенс лише для власника квартири, і то не завжди. Вам як орендарю це ні до чого.
Осбб це часто зайві витрати від орендаря ( вони організують якийсь двіж з охороною чи ще чимось — оплачувати будете ви зі своєї кишені, власник це повісить на орендаря) При тому що воно вам може і не потрібне. Плюс велике питання по осблуговуванню будинку у випадку серйозних проблем з комунікаціями.

Це все ж таки спірне питання, наприклад зараз перший раз знімаю квартиру з чатом — замість того щоб, ходити по квартирах, знайшов потрібну людину в чаті, домовився зідзвонитись — і все легко вирішили
А не як, проблеми наприклад були коли поряд жили іноземці, і боялись відкртивати мені двері. І приходилось їм залишати записки на англ мові.

І так само, зараз в домі де знімаю проблема з внутрішнім двором, там стара система воріт, просто електронний ключ, і я так розумію це ключ пішов по руках і в будні дні тут дуже багато машин. Немає ОСББ і ніхто не хоче брати на себе установку нової системи.

Здам квартиру в новобудові дврз, останній поверх, парк))

жив 4 роки у (дуже) старому житловому фонді (але власник зробив капітальний ремонт) з осбб: найкраще місце з усіх орендованих квартир в моєму житті. ОСББ часто вирішували різні проблеми: погано почали вивозити сміття — поміняли провайдера, десь дах протік чи підвал підтопило — через день-два вже приїхала бригада і ремонтує. «Активісти» за свій рахунок поставили шлагбаум у двір. Взагалі не розумію, як жек може бути краще, в них ж багато будинків/районів в підпорядкуванні, будь-який аппрув чи вирішення проблеми теоретично може зайняти місяці. Ну і додатково конспірологія, що малим інтернет провайдерам важко зайти на район з жеком, бо там вже давно розроділено укрсракакомом,волею чи ще кимось.

Поміняти провайдера вивозу сміття — це не є серйозні проблеми. А от цікаво, що будуть робити власники квартир, якщо наприклад доведеться поміняти ліфт. Який коштує сотні тисяч гривень. Або потрібно буде системно міняти великі об’єми комунікацій. Тоді буде набагато цікавіше)
В жеках ( принаймні, у великих містах) вже давно заявки створюються на міських порталах і обробляються дуже швидко, з контролем і зідзвонами. Це міф, що якісь заявки потребують довгих апрувів чи місяців виконання.
Поставити шлагбаум це чисто інаціатива «знизу», це не потребує створення осбб.

Старий фонд — це майже гарантована шляпа, адже з високою ймовірністю ці квартири були або совково розподілені, або успадковані, і контингент там відповідний.
З того, що помітив, це те, що притомні варіанти забирають в той же день, а висіти далі залишаються тільки якісь однушки на Позняках за 30к, тому краще мати можливість приїхати подивитися зразу (ще один мінус їзди автора в офіс).
Свою поточну квартиру знайшла дружина, яка сиділа 24/7 в агрегаторах і одразу зривалася на перегляд. Шукала 2 тижні (але то до війни було).
Зважаючи на побажання автора, то маючи бажання і везіння можна пробувати шукати діамант в лайні, але налаштовуйтесь, що це буде не просто довго, а дуже довго.
П.С. раджу все-таки спробувати трохи пожити в новому будинку і скласти власне враження, імхо в багатьох мурашниках набагато приємніше жити, ніж в багатьох «приємних тихих двориках»

З того, що помітив, це те, що притомні варіанти забирають в той же день, а висіти далі залишаються тільки якісь однушки на Позняках за 30к, тому краще мати можливість приїхати подивитися зразу (ще один мінус їзди автора в офіс).
Свою поточну квартиру знайшла дружина, яка сиділа 24/7 в агрегаторах і одразу зривалася на перегляд. Шукала 2 тижні (але то до війни було).

Все так на 100% і зараз. Через війну купа ВПО, тому попит величезний.

1) декілька разів був деякий час у мурашниках, кожен раз там не то що вечірки, а чутно було як сусіди ходять в туалет, душ. У когось з сусідів висів ТВ на стіні, і стіна від звуків фільмів вібрувала. тобто ще гірше ніж у хрущах.

Тому власна думка — ніколи. Але все ж таки, намагаюсь дивитись, може знайду ок варіант.

Але те що давали тут типу файна тауна, ок нові квартири з новою технікою, але 1к+ за маленьку двушку, і коли виходиш із красиво жк і опиняєшься на Нивках. :feelsbadman:

2) Ну квартири є, мало і дорогі. Ходили на цьому тижні дивитись 2 квартири, біля 2000 року будинки на Подолі.
ціна 35-40к.
— в першій переповнена парковка, всратий під’їзд, і квартира не першої свіжості виявилась, хоча досить затишна і адекватна власниця. — її здали вже на наступний день.
— в другій дуже ок квартира і цінник ок, рієлтор без доків, доки будуть показувати на камеру господарі з іншої країни, техніку ремонтувати не будуть і тп.

Це не квартири дорогі, а ви маєте амбіцій більше ніж грошей :)

Лол, спочатку мені треба міняти роботу і не ходити в офіс, щоб жити у мурашнику на краю міста, тепер у мене не вистачає грошей.

що далі? які ще поради?

Вам поради не допоможуть, далі вже чистий рофл

знімаю в ЖК — охорона, консьєрж, паркінг, шлагбауми, система контролю доступу, генератор.
норм по відношенню ціна/якість.
із мінусів — на отшибі, але я працюю віддалено i в центрі раз в місяць буваю...

Як взагалі в таких ЖК зі звукоізоляцією?

Якщо це не новобудова, то дуже цінне джерело інформації — бабульки під підʼїздом.

Якщо у вас наявний скіл комунікабельності та привітності, то вони розкажуть все: чи шумно, чи тепло, чи є таргани, чи є алкаші. Іноді, якщо пощастить, навіть розкажуть все про власників квартири, по типу «ааа, на другому поверсі двушка, так це Лєнка, вона до дочки поїде, а квартиру оце здає»

ото з наколками наркоман, а та з татушками прастітутка

Знімав старий фонд у спальних районах, а потім, коли, з’явились гроші почав знімати старий фонд в центрі. І так вийшло, що від наркоманів, алкашів зі спальних районів — я переїхав до подобових квартир з вечіркам і неадекватних сусідів в центрі.

Ну в цьому і проблема=)
В нових жк зазвичай по-менше маргіналів.

В нових жк зазвичай по-менше маргіналів.

Я теж так думав. Ох як же я помилявся :(

Мабуть, вам просто дуже не пощастило. Як було у мене:
маргінали зі старого фонду — алкашиха хотіла побити мою дружину
Маргінали з нового фонду — поїхав в протилежний бік на одностронній і кричить, щоб його пропустили
Імхо, різниця в маргіналах досить суттєва

так, якщо дати в пику маргіналу з хруща, то він буде вас поважити, а якщо з «елітного» ЖК, то ви поїдете в сізо, бо це синок якогось прокурора )))

А навіщо вам старий фонд? Зрозуміло що в мурашниках жити мало хто хоче, але в Києві немає золотої середини? Типу
res.cloudinary.com/...​/ok3ihxidv16icpwmnxyh.jpg

res.cloudinary.com/...​/tnrmsjc3itwjczs0pqus.jpg

Де ви таке бачили в Києві?

А навіщо вам старий фонд?

Я живу там, бо на бачу альтернатив.

файна таун, республіка, наприклад

ці всі ЖК, ок якщо ти працюєш біля них, або віддалено

А так, витрачати 2-3 години на дорогу кожен день — не ок.

Де має бути офіс щоб з нивок витрачати більше 30-40хв щоб доїхати?

в центрі, я хз, тільки що пробив відгуки — там пишуть що на вулиці, вже біля комфорт тауна проблеми з трафіком, а після цього треба проїхати всю Перемогу.

Я честно хз, ща там всередині, може все й добре, але життя взагалі поза ЖК, як людина родом з тих країв, я туди повертатись не хочу ніколи.

Ну це ваш вибір, якщо на царську після ремонту, тетріс та чікаго не вистачає, то залишаються клоповники у центрі. Зміна життя щоб не треба було у офіс кожного дня це теж приємний буст, може на цьому краще сконцентруватися

Ну це ваш вибір, якщо на царську після ремонту, тетріс та чікаго не вистачає, то залишаються клоповники у центрі.

я поки дивлюсь що є біля парку Шевченка, або на Подолі будівлі 2000+року.

Зміна життя щоб не треба було у офіс кожного дня це теж приємний буст, може на цьому краще сконцентруватися

кек

хз з чого ви взяли, що існує тільки: або Тетріс або Файна)

існує багато компромісних ЖК з яких легко добиратись в центр, як на авто так і на транспорті.
всякі — Олександрії/Островського/Малахіт
район Лук’нівської ЖК Старт та інші менші ЖК
Також є багато новобудов в районі Либідська-Голосіївська (там якщо правильно обрати доїзд в центр доволі швидкий)

не скажу, що вони топ за свої гроші, але там топ за свої гроші в плані близькості до центру/добирання.
Вплоть до того, що деякі з них пішохідні в плані добирання в офіси

ви, я бачу, читаєте дупою, сподіваюся хоч не брудною. де у тому дописі на який ви відповіли є згадка про файну ?
згадка про файну була у допису де визначалися які жк не побудовані з будинків у 20+ поверхів як ті, про яки ви згадуєте, як малахіт — який взагалі купа багатоповерхівок з паркінгом на 50 автівок і пішохідною зоною у три сотки, перша черга якого нагадує Позняки, чи жк старт який має ще більші будинки і ще менше паркінгу та території і звідти кудись тільки на метро, бо виїзд впирається в трафік відразу.

так це ви передьоргуєте в сторону елітки з сторони бюджетніших, але віддаленіших ЖК. тред про Файну, де ви згадуєте Тетріс, тому так і написав)
якщо ви не розумієте, повчіться.

якщо б ви там жили — знали б, що виїзд не впирається в трафік, а по суті серед всіх можливих ці ЖК ще максимально виїзні, і більш ніж комфортні для добирання в центр публічним транспортом. Кажу як людина, яка майже два роки в ЖК тайм прожила.
Сперечатись, що вони маленькі чи комфортні, чи там великі двори — не буду)
але в того ж Малахіта присутня низьковисотна черга, а як для такого району — це ще бути щасливим, що присутній якийсь двір і вікна не в проспект.

не жив звісно і не планую, взагалі не розглядаю життя у Києві у квартирі, тільки інвестиції

логічно і правильно)
але якщо ви категоричний до життя в Києві, для чого роздавати поради де жити, а де не жити?

адже по суті, якщо ваша позиція — жити в Києві не варто, ви до будь-якого ЖК/буднку знайдете мінуси)

та він простий форумний енергетичний вампір, не звертайте увагу. Вам гірше буде

Як інвестор багато аналізував ринок, і ділюся своїми думками. Жити у квартирі це не моє, але рахувати roi та оцінити якість житла я можу

Ви хочете сказати що в Києві в принципі немає сучасних забудов? Або бабушатнік, або мурашник на 30 поверхів вверх і з парковкою у дворі?

Ну може щось і є, але цінник там біля 1.5-2к за 2 кімнатну квартиру буде. Наприклад rieltor.ua/...​ampaign=external_rank_149

Це риторичне питання?)

я хз,

ось зверху пропонують комфорт таун, республіка — це дуже далекі місця, які мають багато транспортних проблем. ну і з виду, вони явно не те що ви скидали.

такі що ви скидали, може бути десь в за межами Києва, або якісь «клубні» будівлі. я чесно хз

Просто я думав що в столиці багато такої забудови, бо у Варшаві яку вважають схожою на Київ це стандарт сучасної забудови

Наприклад rieltor.ua/...​ampaign=external_rank_149

серйозно? просто в промзоні поряд з недобудовою, та дорогою на 6 смуг?

Клубні будинки та таунхауси в Києві в основному в диких єбенях, де прийдеться йти до цивилізації через якісь гаражні кооперативи чи міні-парки з пацанчиками на лавках.

ваші Лайфхаки

— Фільтрую по харизмі та iq власника. Якщо тупий, неприємний, не може два слова зв’язати — в перспективі будуть проблеми (хай навіть дуже заманлива пропозиція).
— обов’язково спілкування з власником віч на віч. якщо за кордоном, а квартирою займається син\бабуся\друг — допобачення.
— на «інтерв’ю» задаю неприємні питання та різні юзкейси. Типу «чи ви розумієте шо таке ізнос?», «наведіть приклади — за що я буду платити, а за шо ви?», «чи є у вас досвід довготривалої здачі квартири?», «чим займаєтесь? як заробляєте?», і тд. Зазвичай по реакції видно — хто перед тобою — чи скнара, чи «бізнесмен» — який має досвід, і знає як і шо вирішується.

Короче умовно — треба шукати насамперед людину, а не квартиру. Це як обирати бізнес-партнера. Але вищеперелічене працює, якщо ти сам приємний і вмієш спілкуватися.

Зараз більша половина власників за кордоном. Чому саме відсікати такі варіанти?

Зараз я сам почав питати про заробіток власників, кожен раз проходжу крінж нерозуміння та агр. Винайшов майже норм спосіб питати щоб не викликати агр «чи є у вас інший дохід окрім цієї квартири»

Зараз більша половина власників за кордоном. Чому саме відсікати такі варіанти?

Одного разу приходив на просмотр, де власник був за кордоном. Був присутній його представник-родич, і от ми всі спілкувалися — власник по відео. Це була повна шляпа. В елементарних речах вони суперечили один одному.

Просто особисто для мене важливо подивитися в очі, та поспілкуватися віч на віч з людиною — з якою в мене будуть довготривалі відносини, і від якої буде залежити мій комфорт та впевненість, що не виженуть раптово. Фактичні майже всі, у кого я знімав — стали моїми хорошими знайомими. А у одного навіть потім викупив квартиру, в якій жив, по дуже добрій х\2 ціні.

лол, здаю тільки через агента, щоб щось там розмовляти з орендарем — який сенс, у Києві житло уходить швидко. от від орендаря треба папірці подивитися, зробити бекграунд чек, десь 30% на цьому етапі не проходять. сегмент 17-25к

— Фільтрую по харизмі та iq власника. Якщо тупий, неприємний, не може два слова зв’язати — в перспективі будуть проблеми (хай навіть дуже заманлива пропозиція).

В мене вибірка лише 4 квартири, але цей метод 100% себе підтвердив. В одній квартирі власниця була хамовита жіночка 50+, в іншій тупенький молодий «тємщик». Обидва рази це був треш

А в двох інших квартирах власники були прикольні мужики, що з першим що з другим ми навіть випивали декілька разів під час оренди.

Тому погоджуюсь, адекватний (хоча б на перший погляд) арендодавець це важливо

відразу видно що ви не в темі. Все що ви написали відноситься саме до вас. Поясню. Жоден адекватний орендодавець не буде сам займатися здачею в оренду житла. Навіщо йому витрачати свій час, щоб вислуховувати «розумників» та інших. Для цього є ріелтори. Ось як раз задача ріелтора задати всі ваші питання та багато інших потенційному орендару.
Решта нюансів, накшталт ізносу, порядку оплати, комунальних і подібного прописується в договорі оренди. Все що на словах, то можете відразу забути.

Жоден адекватний орендодавець не буде сам займатися здачею в оренду житла.

Людей набагато більше, ніж ми думаємо.
Минулого вересня переїзжав. Зняв без ріелтора. Супер адекватний і приємний чоловік.

Навіщо йому витрачати свій час, щоб вислуховувати «розумників» та інших.

Щоб розуміти з ким будеш мати справу в довготривалій перспективі. І це спосіб не тільки «вислуховувати», а також задати свої питання і подивитися хто перед тобою.

Ріелтор — це проксі — який може викривити загальну картину для обох сторін, аби пошвидше закрити об’єкт.

Сам здаю квартиру — завжди особисто спілкуюсь, і сам шукаю орендарів. Це не складно.

прописується в договорі оренди. Все що на словах, то можете відразу забути.

Так, ваш спосіб — юридичне вирішення питань. Як на мене, під великим питанням — як воно працює на практиці.

Мій спосіб — людське вирішення питань, ака «на словах». Поки працює непогано, ніколи той папірець не доводилось шукати і шось доказувати.

Для подобової здачі якимсь веб-камщицам — звісно шо делегувати легше ріелтору.

Навіщо йому витрачати свій час, щоб вислуховувати «розумників» та інших. Для цього є ріелтори.

100% згоден.
Ріелтора при наймі оплачує орендар, тому власнику немає жодної користі робити це самому.
Ще й норм відсів неплатоспроможних

«чим займаєтесь? як заробляєте?»,

Я б послав такого орендаря)
Або цінник для нього х2

Це простіше зробити на етапі перевірки по іпн, якщо нема доходу краще відмовити

і щоб не сильно попадати на гроші треба швидко за днів 10 знайти нову квартиру

Ось це, напевно, головна проблема, тому що ти вимушений розглядати варіанти, які при достатньому запасу часу не розглядав би. Для себе я в останній раз вирішив проблему просто: спочатку орендував гарну нову квартиру, потім відмовився від старої. Так, вийшло дорожче, але повністю задоволений тим, що був час спокійно обрати іншу квартиру.

Ось саме так я зараз і роблю

Знайомий з цією проблемою. Раджу звернути увагу на нові ЖК, звичайно ж, не в центрі. Бажано, щоб були з ОСББ та охороною, так є до кого звернутись і поскаржитись. Вони, як правило, дуже дієві і завжди на боці нормальних мешканців.
Якщо можеш, шукай житло сам, без так званих рієлторів, більшість з яких такими не є. Їхнє бажання здати квартиру тут і зараз, заробити комісію, затьмарює будь-які потуги совісті.
Тож по можливості, шукай напряму від хазяїна. Чи він адекватний, покаже час, але є деякі маркери:
1. Довгий контракт оренди з детально прописаними умовами на користь орендодавця і з безправ’ям орендаря.
2. Перевірка документів на квартиру.
3. Чи приймає безготівкову оплату.
4. Чи хоче часто навідуватись і контролювати.
5. Чи готовий ремонтувати техніку чи своїм коштом чи хоче все звалити на орендаря.
Коли купуватимеш квартиру, описані тобою проблеми не зникнуть, а лише підсиляться. Ти не зможеш купувати нову квартиру щоразу, коли в сусідню заїде якийсь фрік, що голосно слухає музику чи тримає собаку, що увесь час гавкає.
Тому важливо навчитися з ними боротись і, найголовніше, не винаймати житло у старих клоаках, а просто переїхати в новий ЖК.

Коли купуватимеш квартиру, описані тобою проблеми не зникнуть, а лише підсиляться. Ти не зможеш купувати нову квартиру щоразу, коли в сусідню заїде якийсь фрік, що голосно слухає музику чи тримає собаку, що увесь час гавкає.
Тому важливо навчитися з ними боротись і, найголовніше, не винаймати житло у старих клоаках, а просто переїхати в новий ЖК.

Я вже навчився з ними боротись, але я не хочу цього взагалі робити, якщо чесно))
І якщо я буду купляти, то тільки дім, із ретельним обходом всіх сусідів і тп

Наприклад в квартирі що зараз орендую — виявились аварійні батареї, напів працююча підлога з підігрівом, яка майже не гріє і рахунки за електрику під 10к грн, і вся інша техніка помирає.
І орендодавиця, яка виявилось живе з грошей за оренду.

Тому я так розумію, що треба забивати на ці заставні гроші, сторювати норм чек ліст та пріскіпливо починати шукати.

Довгий контракт оренди з детально прописаними умовами на користь орендодавця і з безправ’ям орендаря.

буває якось по іншому?

5. Чи готовий ремонтувати техніку чи своїм коштом чи хоче все звалити на орендаря.

ось я зараз в ситуації коли — так, а потім ні. Тому тут треба питати ким працюють, чи живуть за цю оренду. Ось не спитав, бо не було взагалі норм варіантів, на час вже зїзду з попередньої і попав.

буває якось по іншому?

Звісно. Буває, що оплата або кешем або на картку родича, щоб якщо що, сказати, що ви там і не жили, бо немає ніяких доказів.

Буває, 3 сторінки без полоскання мізків, а не 20 з такими умовами, що навіть банк не висуває за мільйонний кредит. Але, по суті, договір оренди, навіть завірений нотаріально, це просто папірець. Він не має юридичної сили. Оскаржити в суді можна, та це не вигідно й дуже довго. Тому — це просто формальність. Орендар — безправний, орендодавець може вигнати його будь-якої миті або підняти оренду. Тому, дійсно, фігура орендодавця, його притомність як людини, є вирішальними.

Скільки ж ти платиш за оренду? Чи воно того варте?

плачу багато, не варте, тому і шукати буду.

я же не знав, що квартира за багато грошей, виявиться з аварійними батареями і не працюючою підлогою, і на додачу власниця виявляється живе за рахунок кварт плати моєї.

зараз вже почав запутивати про «чи єдиний це дохід у власника», але від рієлторів, мало нормальних відповідей

Чого тебе тригерить так, що лендлорд живе за рахунок доходу від свого бізнесу? Хазяйка має працювати на заводі, а ці гроші відкладати на щось?

Ну як ти міг побачити, тут багато про це пише.

По-перше не зрозуміло чи віддасть і як віддасть закладені гроші. Колись були з таким проблеми.

По друге ремонт приладів, де що взагалі не хоче ремонтувати, все інше проходить через годинні розмови.

На противагу цьому, жив у квартирі де була заможна власниця. Все допомогла з ремонтом, і коли таке відношення, я починав багато там за свій рахунок ремонтувати та дороблювати.

Всю жизнь живу на аренде в разных городах и странах, это как лотерея. Посоветовал бы учесть:
1) Этажность и тип будинку. Звичайно лучше новострой если есть возможность.
Если 9+ этажка -> то идеальными этажами будут 4-5.
Если 12+ этажей -> лучшие этажи 5-6.
Так менее шумно будет от дороги и почище воздух, + меньшая вероятность прусаков и мышей которые кишат на первых этажах. Немного безопаснее в плане траектории прилётов, и учитывать что без лифта придётся часто подыматься.
2) Подальше от центра. В Киеве никогда не жил, но часто бывал, Если бы там снимал то на юге в районе Вишневе, или Святошиньский.
3) Насчёт соседей, ходить по квартирам не вариант. Но если есть время после осмотра квартиры и время подумать, можно приехать около 5-6 вечера понаблюдать на лестничной площадке насколько шумно, собираются ли алкаши шмалить на лестничной площадке с закрытыми окнами (такие соседи попдались). А вот случайного жителя дома спросить можно, а лучше ОСББ.
4) Ну и главное владелец квартиры как человек чтобы не напрягал и порядочный был. Тут главное психологический фактор.
5) Насчёт старых диванов. Когда то чесоткой заразился от такого старого дивана на аренде. Так что стоит учитывать чтобы сэкономить время и нервы.

2) Подальше от центра. В Киеве никогда не жил, но часто бывал, Если бы там снимал то на юге в районе Вишневе, или Святошиньский.

Внезапно, я вырос в Святошинском — и там ничего хорошего нет.
И почему подальше от центра?

Академ парк, Гармонія, Розумовського 17, 19, Палладіна 18-30, 20, 22. З іншого боку проспекту — Верховина та інші. Це краще, ніж жити на Шовковичній чи Саксаганського в будинку із засцяними під’їздами, в яких поселяються бомжі, а основна частина мешканців — орендарі, яким на все начхати.
В нових ЖК люди вітаються одне з одним і відчувають потребу берегти будинок і територію. Знову ж, ОСББ працює на користь людей.

Шовковична і Саксаганського — це все-таки дуже різне, особливо тому що зараз Шовковична закрита майже вся. Плюс є світло. Про бомжів в центрі — перший раз чую

Але проблем теж багато в центрі теж багато, особливо з

а основна частина мешканців — орендарі яким на все начхати.

та подобові квартири з вечірками, парковки закриті, але на будні все в офісниках і неможливо запаркуватись і тп.

Нові ЖК так, але поперше треба знайти їх, щоб там не було стін картонних, не стояти в заторах на роботу по 2 години і тп.

Академ парк, Гармонія, Розумовського 17, 19, Палладіна 18-30, 20, 22. З іншого боку проспекту — Верховина та інші.

подивлюсь, дякую.

flatfy.ua/...​29670&sub_geo_id=10274254
Подивись в Кампусі і на Гарматній, як на мене, пристойні ЖК.

Туди шахід прилітав.

І жив там, в старому фонді, район там не дуже. Алкаші та інші тварини.

Я жив на Шовковичній, Саксаганського, Великій Васильківській, не варте того. Старий житловий фонд, проблемні сусіди. Окрім названого, є ще Герцен парк, L квартал, ЖК Козацький. Це все достойні комплекси, якщо хочеш жити якісно, а не виживати.

Кто то посоветовал Академ парк, это же Святошинський район как я понимаю. Вспомнил что мне рекомендовали кто жил возле Академ парка.
В центре много прилётов было ближе к ЖД вокзалу к северу, насколько мне известно. Так что лучше подальше от вокзалов, станций метро, и пром-зоны. Ближе к Мариинскому парку там ещё спокойно выглядит и дома приличные и почище воздух.
За пол года до войны присматривался к аренде в Вишневе, и к Белой Церкви, в итоге по глупому переехал в Запорожье.

Я хз. В бц военная часть, над Вишневым все сбивают. Ну а Запорожье — экстрим.

Підписатись на коментарі