Сертифікати для QA engineer: що цінують роботодавці?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Усім привіт!

Коротко і по темі:

Які сертифікати зараз цінуються у QA тусовці і серед роботодавців?
Питаю для себе, шоб розуміти куди цілитись далі.
На зараз здав 2 ISTQB сертифіката:
1) ISTQB® Certified Tester Foundation Level (CTFL) 4.0
2) ISTQB® Certified Tester Advanced Level Test Automation Engineer v2.0 (CTAL-TAE)

Розумію що зараз деякі у коментарях напишуть що у цілому сертифікати це безглуздя, не треба марно втрачати час і т.д. але тим не менш в мене трохи інша думка)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо є час та натхнення, то можна спробувати ISTQB «Certified Tester Usability Testing (CT-UT)», бо з ним можна буде сказати, що дууууже трохи, але в курсі за accessibility.

Після сертифікації уваги від рекрутерів більше, ніж «до». Це якщо коротко. Можу розповісти про нові знання, розставлення теорії по поличках і все таке інше, але то не так цікаво)

Сертифікація радше більше ніж особисте досягнення(нагорода на полиці). Мені не зустрічались роботодавці які акцентували якось на сертифікації

наприклад диплом магістра по спеціалізації комп’ютерні науки в одному з провідних технічних вишів

спочатку вибери спеціалізацію. потім зрозумієш які є сертифікації в тому напрямку. якщо автоматизація, то мови програмування/патерни/архітектура, по лінії менеджменту свої сертифікації, по секюріті свої, по девопс свої, і т.д.

на мою думку, у QA тусовці в більшості своїй вони навряд чи сильно цінуються (до першого реджекта клієнтом через їх відсутність :D)
серед роботодавців якщо це не прямі контракти, а Вас ’продають’ інші люди на пре-сейлах, то конкретно навряд чи скажуть

Але саме питання, як на мене, трохи дивно звучить — планувати розвиток від сертифіката, а не від поточної роботи. Якщо Ви автоматизуєте винятково Web UI/API і змін ніяких не передбачається, то як цілитись на (CT-PT) чи (CT-MAT)? Здати то можна — завчити теорію + потренуватись практику + трохи удачі — але сенс тоді в цьому, з певної сторони навіть гірше, якщо виявиться що за зданим сертифікатом лише ця підготовка і фактично 0 реального досвіду.

Які сертифікати зараз цінуються у QA тусовці і серед роботодавців?

зворотнє питання: які сертифікати роботодавця зараз цінуються у працівників? :)

Підписатись на коментарі