Що буде після закінчення війни?

Я ось подумав: оскільки вже пахне договорняком, що буде далі? Скоріше за все, відбудеться заморожування війни, тобто гаряча фаза завершиться, але не думаю, що війська будуть відведені. Звичайно, більшість мобілізованих звільнять, якщо вони не захочуть підписувати контракт. Але що буде далі?

Я, наприклад, не вірю в мир із ЙР, адже історія показує, що їм довіряти не можна.

Вважаю, що війна з фізичної площини перейде в кіберпростір. На перший план вийдуть спеціалісти з кібербезпеки, які захищатимуть нашу інфраструктуру, а інші атакуватимуть ЙР. Хоча, можливо, США не дозволять нам цього робити, бо це ескалація тощо. Але, знаючи ЙР, їх це не зупинить, адже вільна Україна їм не потрібна ми для них як кістка в горлі.

Тому війна триватиме, тільки не у відкритому вигляді. Будуть спроби розхитати країну зсередини, постійні вкиди фейкової інформації, але з цим допоможуть впоратися OSINT-спеціалісти. Також намагатимуться привести до влади проросійські партії та президента. Коротше кажучи, «веселощі» продовжаться.

Попри це, нам усе одно потрібно підтримувати ЗСУ, як і зараз, контролювати владу і вчитися мислити головою, а не шлунком, щоб одного дня не прокинутися в «союзном государствє».

А ви як думаєте?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Жабогадюкінг політичної верхівки, активістів, мовників, військових, що призведе до вибуху криміналу. Суцільна невизначеність по всім соціально-економічним питанням, апатія, занепад східних регіонів

оскільки вже пахне договорняком

Вам здалося.

Договорняком не пахне, не сподівайся. Бо залишилася сама складна (і по суті єдина) умова — це заставити спідорашку припинити бойові дії. Заставити Україну нескладно — вона захищається, і майже повністю залежить від зовнішньої допомоги. Побачимо, як відреагує Трамп, коли йому поводять російським пісюном по обличчю.

В Україні, мені здається, буде наступне
— повернуться багато людей, які сиділи на велфері на тимчасовому притулку, бо їм Європа дасть під сраку
— на кордоні багатьох бусіфіцирують. Бусифікація буде ще інтенсивнішою, бо треба провести ротацію і повернути додому тих, хто воював
— але ніхуя нікого не повернуть, як мінімум ще півроку усі будуть служити
— кордони залишаться відкритими на вʼїзд закритими
— Гетманцев під шумок закінчення війни таки додушить ФОПи

отток населения, больше корупции, большая напряженность внутри страны, передел активов

По-моему все только начинается.
Не устану повторять — в 1940-м в Хельсинки было грустно. В 1945-м, не то чтобы в Хельсики стало сильно веселей, но на фоне Дрездена и Хиросимы вполне терпимо.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спайсі мікс Північної Кореї в політичній системі та бандитизму і злиднів 90х на вулицях.

Бонусом:
— найбільш патріотичні і сміливі, ті хто раніше влаштовував майдани значною частиною пішли добровольцями в перші дні і загинули
— ті хто рухали економіку і створювали більш-менш прийнятне середовище і надію на світле майбутнє значною частиною вже поїхали назавжди чи поїдуть у майбутньому назавжди.

Судячи з новин, в кращому випадку правий берег від дніпра

Якби не реалізувався сценарій пісні «Іран збагачує уран». рф очікувано тягне резину з цього приводу, традиційно виставляючи умови, які неможливо виконати в принципі. Навіть не впевнений чи це у цьому році закінчиться.
Але дуже навіть цікаво що зробить Трамп, для виходу з тої ситуації в яку сам себе загнав.

Тут интересная вещь нарисовыааются — Трамп просто течет от Рашки и одновременно жёстко наезжает на Иран.
Между тем, в отличие от Рашки, Иран ни на кого нападать не собирается, у него просто ссора со Штатами.
Соответственно, в случае расклада «Путин и Трамп делят мир не привлекая внимания санитаров», Иран окажется на стороне нас и Европы.

Иран ни на кого нападать не собирается

Они собираются всего-лишь уничтожить Израиль, о чем говорят постоянно, и разбомбить нефтедобычю саудитов, что уже делали через своих прокси.

Они собираются всего-лишь уничтожить Израиль, о чем говорят постоянно, и разбомбить нефтедобычю саудитов

Это их персональные терки, которые в принципе могут быть решены — как отношения того же Израиля с большинством арабских стран.
А Раша это перманентный головняк — от Курил до Карелии, акула не может не кушать.

Кстати, если сравнивать Иран и Саудов, то я безусловно выберу первых, потому как, при всех их заскоках это цивилизованная страна и какая-никакая демократия, в отличие от дикарей на Лексусах.

Наше виживання Шредингера залежить від одного — чи втратили ми три роки, чи ні.

Проєбалі вже 6 років

Ебейший нахрюк политический кризис, выборы, срач.

Я думав, ви напишете, що повернетесь піднімати та відновлювати улюблену Україну, але я знову помилився

нахрюк

Это что-то из словаря z-каналов, все маски сброшены?

вполне себе нет. даже наша власть его использовала www.slangzone.net/word/нахрюк

Изчально да, появилось на фоне готовящегося контрнаступа™, но в итоге стало общеупотребимым обеими сторонами.

Я не знаю, что будет дальше.
Но я очень надеюсь, что война кончится, границы откроют, и мы, наконец, воссоединимся с моими родственниками.
А еще я надеюсь, что Украину примут в ЕС, склепают для нее что-то типа плана Маршала, жизнь наладится, страна расцветет, цены на недвижимость вернутся к довоенному уровню, а я смогу продать свою немногую украинскую недвижимость, купить семье жилье подальше от Украины и никогда больше в нее не возвращаться...

А ми, жінки, надіємось, що вас не випустять з України після війни (і ви не зможете повивозити все бабло ;)). Тому вам доведеться будувати європейські стандарти, дороги і т.д тут для нас, розумних та красивих. Ну, а коли це все буде побудоване, ми вас відпустимо )

Це нова тролиха-бот в стилі Андрія Палянички. Редакція ДОУ періодично створює нові бот аккаунти і вводить їх в ротацію, щоб підтримувати engagement і rage bait на сталому рівні :)

так ви ж можете прямо зараз (і більшість так робить) поїхати до цих стандартів, доріг.

основний посил навіть коментувати не хочу)

Ну не розумним та красивим феміністкам же йти та будувати їй богу

Тому вам доведеться будувати європейські стандарти, дороги і т.д тут для нас, розумних та красивих

А самі чого не будуєте? Ви ж наче за рівність топите, але стандарти і дороги чомусь мають будувати чоловіки. Якийсь рабовласницький лад. Якщо такі розумні, як кажете — то й самі розберетесь, з дорогами та стандартами.

купить семье жилье подальше от Украины и никогда больше в нее не возвращаться...

А потом Трамп решит таки присоединить Канаду или в тихой вегетарианской Европе придут к власти праволевые радикалы :)

Да
Но килобаксы всё равно кладу в US bonds, так что думай те...

Навіть не мрійте про Європу.
Якщо ви якимось дивом туди потрапите, вас одразу депортують до рф, де ви відновлюватимете дороги десь у межах Чукотського краю.

Гурвіник: В мене кум, він в Ісайках директор бані, так його небіж раз приходить додому, а жінки нема. Він до сусідки. Сусідки тоже нема. Він сховався за піч, думає: як прийде, налякаю. Коли та б***ь приходить, скида одеж, волоси так розпуска, якоюсь хуйньою намазалась і, раз, у трубу. Кумів небіж тоже все поскидав і давай мазатися. Намазався і, тоже, у трубу. Прилітає на якусь гору, ну там, де ото вони гуляють, стоїть таке крісло, в йому сидить їхній цар і всьо такоє.
А та б***ь каже: а ти шо тут робиш? А ну п***уй отсюда, дає йому поліно і каже: це твій кінь, і давай, п***уй, щоб тебе не виділи, тільки не пизди нікому, бо помреш. Він прилетів і зразу ж куму нап***ів, а той мені.
Буратіно: І шо, помер?
Гурвіник: Тут же!

p.s. ну дeсь за змiстом комeнти схожi )

Сергію, а підкажіть будь-ласка. Чи будуть депортовувати тих, хто пропонував самовипилится військовослужбовцю ЗСУ?
dou.ua/...​rums/topic/52896/#2946820
це ж ваші слова?

Я уже в Европе, третий год как.
Полет нормальный.

Звичайно, більшість мобілізованих звільнять, якщо вони не захочуть підписувати контракт

Для цього потрібно багато грошей. Тому, як була обов’язкова мобілізація, так і буде.

гаряча фаза завершиться, але не думаю, що війська будуть відведені

Зараз фронтами не воюють. Це війна арти і дронів. Як падало так і буде падати.

війна триватиме,

Так. Війна буде дуже довготривалою.

Війна буде дуже довготривалою.

Не думаю. Вже усі втомилися. І США першими — Трамп у будь-якому випадку не захоче більше витрачати гроші на Україну. Європа також не зацікавлена довго давати — їм зараз своє НАТО треба терміново пере-озброювати. До того ж уся західна економіка зараз не у кращому стані — тому зайвих грошей на війну нема. Навпаки — вони зараз мріють про повернення дешевих ресурсів від Парашки.
Як втомилися ті, хто вже 3 роки воюють можна тільки уявляти. Усе більше будуть шукати можливості звільнитись або втекти у СЧЗ:
www.pravda.com.ua/...​ticles/2025/03/9/7501928
Вже зараз працівники ТЦК зустрічають опір. А чим далі — тим буде більше. Усі розуміють що життя одного мобілізованого — це тільки затримати ворога на 2-3 дні. Орки також гинуть — але це вже схоже нікого не хвилює. Це ніби відбиватися від комах: скільки не вбивай вони не закінчаться і усе одно лізуть.
Проблеми з економікою тільки починаються. Бронювання — це зараз пастка. Сьогодні заброньований — а завтра раптом вже ні. Або просто «реєстри недоступні» і бронювання нема. Приватний бізнес владу схоже взагалі не цікавить — хай помирає, поки гроші дають. А коли припинять давати — податки вже нікому буде піднімати.
Гірше за усе що найбільші паскуди вже пристосувалися заробляти на війні. Оскільки перемоги усе одно не буде — вони працюють на свою кишеню. І таких згодом буде ставати усе більше: і серед командирів, і серед влади, і серед постачальників. І це ще невідомо скільки таких зрадників вже почали брати гроші від москалів!
Аби воювати далі — потрібна хоч якась надія. А зараз це виглядає тільки «будемо триматися до останнього українця», заберемо з собою скільки зможемо орків ... а далі усе одно кінець. Тобто можна сказати що план Хуйла по винищенню українців працює, а ТЦК тільки підвозить йому нові жертви.

Вже усі втомилися

А це так працює? Гайз, гоу на відпочинок, припиняємо війну, розходимося?

Трамп у будь-якому випадку не захоче більше витрачати гроші

Інфа 100%?

Навпаки — вони зараз мріють про повернення дешевих ресурсів

В українських ЗМІ багато мусолиться, що ресурси йдуть сірими схемами з великим демпінгом, бо санкції.

Вже зараз працівники ТЦК зустрічають опір

Та не вже?

Багато політиків ще на початку війни казало, що такі війни не починають, щоб закінчити через 3-4 тижні роки.

А це так працює? Гайз, гоу на відпочинок, припиняємо війну, розходимося?

Це працює так: якщо всі втомились, не бачать сенсу воювати і розходяться у СЗЧ, то війна завершується. У всього є ліміт потужності (ой, тобто міцності). Це як сопромат, тільки про людей. Якщо ви придумаєте, як воювати без людей — то можете не припиняти.

Тобто якщо тебе піздить гопнік, ти просто перестаєш пручатись і він тебе відпускає нічого не відібравши?

в целом да. отдаешь в итоге ему часы и бумажник, чтобы он не отбил почки полностью

З гопніком аналогія мабуть не дуже правильна вийшла. Це швидше рекетир який буде у тебе забирати більшість доходу, залишаючи копійки щоб не здохнути з голоду.

с рекетирами моя семья столкнулась в самый расцвет напрямую. Там еще хуже: вечером звонок и вежливо говорят «у вас там внуки бегают...». И никуда ты не денешься. Если нет другой крыши.

На самом деле, оба примера подходят. Крыша в виде США нас по-большому счету бросает и выбора нет. либо пытаться сохранить что есть, либо остаться без почек или пристрелят вообще.
Сейчас действует как раз то самое право сильного. Нравится это нам или нет.

Європа якраз і зацікавлена щоб це ще тривало, раша загрузла і буксує в Україні і потихеньку слабшає, витрачаючи більше ніж може собі дозволити. Тим часом, українські біженці піднімають єкономіку в європейських країнах, потихеньку інтегруються і чим довше це триває тим менше шансів на повернення.

Жабогадюкінг політичної верхівки, активістів, мовників, військових, що призведе до вибуху криміналу. Суцільна невизначеність по всім соціально-економічним питанням, апатія, занепад східних регіонів

один з тих постів, які відкопають за півтора роки і посміються з автора

отток населения, больше корупции, большая напряженность внутри страны, передел активов

Процитирую бессмертного Кожаева

...
Это касается в основном вопросов а-ля где вы видите себя через пять лет.
Я через пять лет надеюсь увидеть себя живым. Жизнь так быстротечно меняется. что ответить на этот вопрос невозможно. Вот к примеру, восстанет Китай против Америки и начнётся третья мировая война. Из программистов я стану спекулянтом тушенкой водкой и анашой, самого же рекрутера поймают наши кавказские друзья-мусульмане и продадут в какой-нибудь египетский бордель.
Скажете этого не может быть? Да ну! Весь мировой опыт говорит о том, что всё быть может.
Ну и в какой заднице останутся после этого рассказы о интересных проектах, корпоративных стандартах(кстати, что это?) и так далее?!
...

dou.ua/...​forums/topic/8447/#375696

Для ефекту слід додати timestamp цієї нетлєнки: 21 October 2013 11:55

за 6 годин до початку майдану?

пардон, переплутав місяці за давністю. Вова Кожаєв рілі голос покоління

Перманенто забанен Доу ц̶е̶н̶з̶о̶р̶а̶м̶и̶ модераторами )

Це якесь кащунство. Вовка ж символом цього чату був, без нього щось не то.

Це було кацапське сміття форуму, давно треба було таких банити.

Ще пропоную банити усіх, хто не в Україні! Яке ж це українське ІТ якщо половина девелоперів повтікали у Польщу? І не треба прикриватися українськім ФОП.
Була десь інформація що заброньовано не більше 10% девелоперів. Ще 10% героїв пішли захищати. Отже що? Більшість вже не в Україні чи ховаються у Карпатах?

Не треба плутати тепле з м"яким. До чого тут одне до іншого взагалі? Хіба Україна не прагне відділити себе від усього москальского?
Одне діло ти українець і підтримуєш своїх, а інше ти йдосі чомусь маєш український паспорт, замість москальського і при цьому підтримуєш русню — це просто п**ц. Сподіваюсь різницю ти бачиш, а ті хто підтримує малороса також є одним з них.

Кожаєв уособлював раціональність. я розумію що вам хочеться слухати тільки ура-політруків, але не всі ж такі обмежені))

Виправдовуєш малороса — значить сам такий же. При окупації то був би перший хто співпрацював би з рашкою. Я трошки вахуї як можна толерувати любителя узького міра і ще казати щось про раціональність, це ти не просто обмежений, а взагалі гірше москаля.

ображаєш людину, бо «краще знаєш як треба» — перший, хто писатиме доноси на сусідів, бо у них кіт голосно гупає.

Людей не ображаю, тільки любителів узького міра. Сумно що Україна воює за незалежність, а всередині країни є такі виблядки які радо зустріли б кацапню. А я ще дивувався як у нас проросійські гниди при владі, а тут вони не те що десь там, вони тут між нас, навіть серед ІТ, де здавалось би мала би бути логіка в людей

ображаєш людину, бо «краще знаєш як треба» — перший, хто писатиме доноси на сусідів, бо у них кіт голосно гупає.

але судячи по написаному логіки і тут немає, хз як таких беруть на роботу, кумовство чи випадковість.

Забанили на доу, у него был инсульт, перебивается фрилансом, внешне сильно постарел. Квартиры и сбережений нету. В общем, очень его жалко.

Он хоть выехал чи так и сидит?

По моему так и сидит, я очень давно не общался, хотя у него возможности уехать были, но он непризывной и так был, так что ему не страшно.

Норм, займався боксом, учив тут всіх рукопашному бою і боям на ножах, всі конфлікти розрулював рукоприкладством (хвастався тут як дав в бубен то тут, то там в мінорних конфліктах), но... не призовний, мабуть недостатньо здоров’я щоб дати в бубен рашистам

Ну так, с инсультом это инвалидность. Жизнь такая штука, может и неожиданные сюрпризы подарить.

Ну я так зрозумів інсульт він зараз десь получив, а відстрочку давно вже має

Блін, шкода, все ж він був видною частиною спільноти.
Без сарказму, може йому якийсь подарунок зберемо від бажаючих?
А він так хотів у Грузію виїхати...

P.S. Якось ми тут скидались на мобілку для Кузьміна, можемо і Кожаєва спробувати порадувати.

Ох, я думала, це тимчасовий бан. Можливо, Макс якось зможе регулювати такі моменти.

Як так? А як же ж самоскиди зекономлених на ухиленні від податків грошей? 🤦🏻‍♂️

Блин, как-то пришлось поручкаться, заходил на пьянку к бывшим коллегам, он там работал, кажется не понял, что мы заочно знакомы. Довольно приятный чувак в личном общении.

Імхо, таваріщ Кожаєв — це типовий замаскований антиукраїнець, лицемір, українофоб. Десь такий же самий як Єгорушка Чумаков (в реальності підлий, злий та хитрий антиукраїнець).

Загалом, 90% елітних (досвідчених, освічених) антиукраїнців та українофобів в публічному, українському просторі поводяться як виховані та делікатні інтелігенти.

Будь-якому мерзотнику потрібне соціальне маскування (імідж), щоб отримувати вигоди та мати суспільне комфортне середовище.

Ви десь колись бачили злого, жадібного, егоїстичного або підлого персонажа, який би прямолінійно та відверто показував свою істинну сутність на публіці?

Імхо, всі досвідчені та освічені мерзотники одягають потрібну соціальну маску та кон’юнктурний (вигідний, актуальний) публічний імідж для актуального публічного середовища, в якому вони живуть, працюють, існують, взаємодіють.

Імхо, після 2022 року сприймати Кожаєва (та йому подібних) як нормального українця може лише або наївний дурень (з відсутністю історичної пам’яті, самоповаги на громадянському рівні), або ж такий ж плюс-мінус персонаж як і сам Кожаєв.

Зареєстрований 13 лютого — мне вот интересно когда Кожаев писал свой пост в 2013 году пан «правильный украинец» с мамкой за ручку в школу ходил скорее всего.

Для поколения Z наверное это будет открытием но Доу в те времена был на 99% русскоязычным и сам(!) Макс Ищенко (закончил кстати донецкий ВУЗ) писал исключительно на русском языке.

Так что предлагаю завалить свою пасть по поводу «лицемір, українофоб», общество со временем вынесет свой приговор таким персонажам как ты.

Це руснявий бот, почитай його коменти і все стане зрозуміло.

писал исключительно на русском языке

Хтось еволюціонує, а хтось ні, буває. Навряд чи це причина для гордості ;)

писал исключительно на русском языке.

ба більше — статтю за яку Кожаєва забанили, завтердили в контент плані, потім її вичтав главред доу, потім коректор, її опублікували і тільки коли почався «експрес», то її видалили.
Але якось всі забули, що стаття як раз пройшла апрув і вищезгаданим особам вона була ок.

Це цілком звичайна справа на ДОУ. Комент не появляється поки його не заапаровлять. Потім апровлять — люди пишуть відповіді — а через день приходить пан капітан і комент видаляють.
Цензура вона така — завжди дуже особиста. Хтось пропустить — а хтось побачить крамолу.

Загалом, 90% елітних (досвідчених, освічених) антиукраїнців та українофобів в публічному, українському просторі поводяться як виховані та делікатні інтелігенти.

Згоден. На 3 році війни, коли кожен день ворог захоплює усе більше української землі, усякого, хто ще не в армії можна називати анти-українцем! Якщо пишеш на ДОУ не з окопа — точно інтелігент — зрадник.

Ви десь колись бачили злого, жадібного, егоїстичного або підлого персонажа, який би прямолінійно та відверто показував свою істинну сутність на публіці?

Хіба Трамп не прямолінійно каже про своє відношення до України і Зеленського, так само як бажання захопити чужі країни?

только сейчас становится понятным насколько все-таки 90-00-10-е были разгулом свободы
и в какой дремучий совок мы сейчас погружаемся
вот и ответ что будет после войны — «сегодня он играет джаз, а завтра родину продаст»

пригадалося

«хага, пророк Самуїл? о то пророкі, що з нами буде...»

Імхо, після 2022 року

Три роки вже минуло, можна було б вже і протверезвішати трохи.

Шкода тільки що такі малороси взагалі потрапляють в ІТ. А таких як він не шкода взагалі.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вовка последний панк айтишечки, такой себе Костоступ, IT edition
по-своему талантлив, живет быстро, имеет шанс умереть молодым, поступает перпендикулярно обществу
привет ему

у него был инсульт

Он же где то 45 летний Рембо, который всех мог раскидать голыми руками, какой может быть инсульт? Многих в случае чего звал приходить на тренировку и зачастую получить в бубен...

Та навіть на старому відео де йому 38, у нього живіт і вигляд як у скуфа, що означає що дієта була не сильно здоровою, холестерин скоріше всього був вище норми, можливо навіть почався атеросклероз, що в купі з боксом і постійним получанням в бубен лише пришвидшило те, що при його стилі життя мало б статися в 60+

www.youtube.com/watch?v=P18TyU0Qm74

він писав — у нього специфічна кондиція обумовленна неправильним функціонуванням т.зв. ренін-ангіотензінової осі, це поводує тиск який мабуть на два-три порядки підвищує шанси на інсульт, тому у таких людей інсульти часто «пересуваються» у середній вік
зробити з цим щось неймовірно важко і (імхо) вимагає роки інвестицій в свої знання свого контексту, роботу з серйозними спеціалістами, але в першу чергу самому
і звісно мяка фізкультура, а не контактний спорт та ще й з самовиснаженням

власне сильна самомотивація і цілеспрямованість (яку Кожаєв демонстрував зі спортом) іноді має зворотню сторону — підсилює хибну самовпевненість, що вже розумієш «як правильно», Стів Джобс теж потрапив у таку саму пастку — не сумнівався, що знає як треба

Ну з Джобсом інша історія — в 2004 році виявилося, що його рак малоагресивний і це дало йому ще цілих сім років, які змінили світ, хоча шанс на таке був 1 на 100, а 99 — померти вже в 2005.

виявилося, що його рак малоагресивний

той рак — один з найгірших по прогнозах, він мабуть близько 100% смертність генерує, з 150+ «раків» в топ 5 буде думаю

«зручний» з різних причин показник пятирічної прогнозованої смертності майже сягає 90% pancreatic.org/...​/pancreatic-cancer-facts

насправді такий діагноз це вирок і якщо людині неймовірно пощастило викрити це на самому початку, то саме вони і дадуть от той незначний відсоток, який покращує показник 5річний, але далі буде майже герантоване повернення і сумний прогноз

маючи можливості Джобса припускаю він міг би спробувати «дотягнути» до специфічних експериментальних видів терапії, ввалити дуже багато коштів в дослідження (подібні жартом називали shotgun sequencing — коли відбувся якісний стрибок в дослідженні днк за разунок кількісної методики) — там є напрямки куди можна було б, і хто знає, може проти цього типу було б якесь «комбо» типу моноклональні антитіла, допасовані до саме індивідуального раку чи щось таке, хз
але точно б не був прикладом вочевидь хибного вибору

То була його пряма мова — що йому вже розписали смертний вирок, аж один з лікарів кудись подивився, щось закричав і потім вони йому пояснили, що в нього з’явилося ще трохи часу.

Квартиры и сбережений нету

Це, взагалі, як? Як доросла людина працюючи в ІТ може мати ніхуа?

Просадити можна будь-які гроші. І не просадити можна значно більше, ніж здається з першого погляду.
Навіть глянути на наших ветеранів-футболістів. Мілевський все просадив, приміром...

Можна. В основному, якщо бути ідіотом як Мілевський. Можна ще, звісно, потрапити в якийсь унікальний форс мажор, але це рідкість.

Мабуть. Інакше складно пояснити, як залишився без квартири і заощаджень.

Квартиру він вроді як не купував, щоб не був чумудан без ручки, а витратити заощадження при серйозних хворобах раз плюнути

витратити заощадження при серйозних хворобах раз плюнути

Тобто, в ідеальному плані, жити в локації з низькими податками, виявився нюанс?

Ну я справді не в курсі, може на блудниць просадив)

договорняк буде, втратимо якісь теріторії, диванні нафронтники будуть лютувати, солдати радіти дембелю, або ще більше дезертируватимуть якщо затянуть з дембелем. Любий мир краще ніж війна

Любий мир краще ніж війна

Війна яка не почнеться знову через місяць

десь у львові сидиш і готовий віддати запоріжжя русні?

це солдатський голос з окопу біля Орехова?

питання на питання, гггг, очікувано

Ой какие мы голуби мира. Любой значит, при котором ты успеешь выехать через открытые границы? Только идиот может наедятся на мир, и самый последний идиот может наедятся на мир в 3-й раз. Уже был мир с «просто перестать стрелять», чем это кончилось? Ему в лоб говорят, что Украина не должна существовать после 2-х нападений, он бредит о мире в 3-й раз. Последнему идиоту понятно, что это повторится опять, если снова удастся прогнуть.

Ему в лоб говорят, что Украина не должна существовать после 2-х нападений, он бредит о мире в 3-й раз.

Тобто вже 2 рази Парашка нападала, окуповувала частини України, вбивала українців ... обов’язково буде 3 раз коли Парашка захопить ще території і вб’є ще українців.
Тому що: Парашка вважає що Україна не повинна існувати + у неї багато орків аби утілити цю ідею на практиці.
Ну і хто за такої ситуації ідіот: той хто буде тікати від Парашки якомога далі, чи той хто думає що якщо перші 2 рази його не вбили — то і третій пощастить?

Если бы все бежали, то парашка бы уже захватывала последний айсберг с бобром.

у неї багато орків

Ага. Было бы так, то не повышали бы одноразовые выплаты каждый месяц в рекламе, даже невзирая на остальное что доносится от туда. Исправно бы платили боевые, а не оглашали без вести пропавшими, дабы отморозиться, запуская сарафанное радио. Уверен что и спешка с Трампом, чтобы успеть до того момента, пока оголится проблема. Просто игра в покер.
Все это ты считаешь с мобилизацией. По твоему оно кому то надо там, чтобы идти в окоп? Все кто хотел уже за деньги там. Зачем так рисковать привлечением армии КНДР, и вызывать потенциальный ответ запада, если можно запросто мобилизовать своих? Представь, лаптеногие тоже хотят жить, сидеть на диване, а не бегать под пулями. Сейчас там у большинства единственна мотивация бабло, а бабло тоже не бесконечное, ресурс уменьшается, цены за тушку растут.
Не верю что рашка сможет продолжать это больше 2-х лет, если ничего в рашку извне не влить, и при этом Украину западу как то не принудить. Скорее всего оно само перетечет в вялый конфликт по линии фронта.
Если бы еще наша зелень ху*ней не занимались с цветами с плиткой особенно в прифронтовых городах и телемарафонами, а все, где только можно сэкономить и порезать, шло на ВПК.

бабло как раз «бесконечное» но почему-то инфляция от того все сильнее и сильнее)))

Все это ты считаешь с мобилизацией. По твоему оно кому то надо там, чтобы идти в окоп?

Цікаво виходить: на Парашу ніхто не нападав, втрати величезні — але усе одно знаходять охочих воювати!
Чому ж в Україні, яку треба захищати, доводиться полювати на людей на вулицях? Може замість цього треба було запропонувати більше грошей, ніж Парашка?

Не верю что рашка сможет продолжать это больше 2-х лет, если ничего в рашку извне не влить, и при этом Украину западу как то не принудить. Скорее всего оно само перетечет в вялый конфликт по линии фронта.

Ну і яка з цього користь для України?! За ці два роки загине ще багато українських героїв, Парашка захопить ще шматок території, розіб’є багато будинків. І через 2 роки усе закінчиться «в’ялим конфліктом по лінії фронту». То може для України набагато краще вже зараз домовитись на «Минськ»: «заморозку» фронту і той самий «в’ялий конфлікт»?

Цікаво виходить: на Парашу ніхто не нападав, втрати величезні — але усе одно знаходять охочих воювати!

Блин, и что тут интересного? Было бы интересно, если бы на парашке было тоже 35-37млн населения, у нее не был бюджет в 10 раз больше, и она не тащила наемников с подконтрольных трущоб Африки и СНГ и не пришлось армию КНДР подпрягать.

Чому ж в Україні, яку треба захищати, доводиться полювати на людей на вулицях? Може замість цього треба було запропонувати більше грошей, ніж Парашка?

Потому что бобров в процентном соотношении среди населения везде примерно одинаково. Только их условных 2% населения + анклавы, готовых идти за деньги под пули, это наших 10%, то есть 8% у нас придется набирать принудительно. Неужели самому не понятно? Такое впечатление, что на Пикабу в политике сижу, где свинорусы якобы негодуют чего в Украине мобилизация есть, в на болотах нет.

Може замість цього треба було запропонувати більше грошей, ніж Парашка?

Даже если так, у тебя они есть? Ты ж помнится раскатал губу на 10к$ в месяц, чтобы пойти воевать 😆. Мол я зарабатываю больше их 2к, потому не хочу строить плотины на фронте, пусть остальные там бегают. А это 60-90 лядов в год только на зарплаты.

То може для України набагато краще вже зараз домовитись на «Минськ»: «заморозку» фронту і той самий «в’ялий конфлікт»?

Опять на минск? Нет не лучше. Сейчас тебе выставляют гору условий для остановки, что фактически полная капитуляция, вместе со снятием санкций. А вялый конфликт, это снижение активности через утрату наступательного потенциала, а не капитуляция с демилитаризацией, и передышка на восстановление ВПК. Будут все те же санкции, и все те же точечные удары в тыл болот.

Было бы интересно, если бы на парашке было тоже 35-37млн населения, у нее не был бюджет в 10 раз больше, и она не тащила наемников с подконтрольных трущоб Африки и СНГ и не пришлось армию КНДР подпрягать.

Хвилинку — хіба за Україною не бюджет усієї Європи? А раніше був ще й США.
І хто Україні забороняє брати найманців? А ще ж ми воюємо передовою зброєю НАТО. Був ленд-ліз могли купувати скільки хочемо.
Бо без усього цього виходить що Трамп сказав правду «якого хріна взагалі маленька Україна думала що вона переможе величезну Парашку»? Може тому, що нам увесь західний світ обіцяв допомогу? А якщо обіцяв — то мають бути гроші платити бійцям набагато більше, ніж Парашка (яка «потерпає» від санкцій). Або може просто західні гроші цілком до ЗСУ не доходять? Хтось кладе їх в кишеню і наказує наловити мобіків замість найняти бійців?

Хвилинку — хіба за Україною не бюджет усієї Європи?

Когда это 0.2% ВВП ЕС за 3 года был «всем бюджетом»? Всех этих денег, вместе с гуманитарными, не хватило бы даже оплатить армию 700к бобров по 10к/мес, чтобы они голые в собственной шерсти и с поленом шли в атаку.

І хто Україні забороняє брати найманців?

Ну и где ты их возьмешь? Тебе украинцу зп в 10к подавай за мобилизацию (на самом деле ты и за них не пойдешь), а западный наемник значит за зп их технички пойдет? Ну пошли те, что не за деньги, а за идею. В пидорашки нищенскогое СНГ для рекрутинга, где большой слой населения имеют только козу, конечно им и 2к просто баснословные деньги.
Русскоговорящих где возьмешь (украиноязычных те более)? Конечно все ж знают инглишь, чтобы еще в стрессе его эффективно использовать .

і наказує наловити мобіків замість найняти бійців?

Опять 25. Где ты их наймешь? Сам за никакие деньги по факту в окоп не спешит, зато думает, что если кому накинуть пару К, то они сразу побегут. Повторяю опять- в ЛЮБОМ обществе одинаковое процентное соотношение воинов, экстрималов и авантюристов, для которых деньги могут являться мотивационным фактором. Кто то за прыжок с парашютом платит, а кто то не за какие вменяемые деньги не прыгнет. Увеличь зп хоть в 3 раза, но это не увеличит в 3 раза количество желающих. А тебе нужно не в 3, а хотя бы в 5 раз, чтобы сравняться с рашкой и при этом не прибегать к мобилизации.

Починаючи з 19 року все катиться від поганого до гіршого. Клоун-ковід-війна-??? — що там далі, інопланетяни, зомбі, астероїд, скайнет?
Через пару років, ховаючись в радіоактивних руїнах и смажачі крису-мутанта на вогнищі, будемо згадувати, як було гарно під час повітряних тривог....

зомбі норм тема. майже як зараз з руснею, але вони будуть максимум з палками.
плюс — чим більша та «многонаціональна» країна (особливо якщо зі зброею на руках валикі проблеми) тим сильніше її попердолить від зомбіапокаліпсісу.
едине що — з інщої сторони дуже шільно заселена европа яка якшо рухне то створить проблеми ісім в регіоні

Це мрії. Не буде закінчення, зараз якийсь інфошум, не більше.

Не буде закінчення

Закінчення у будь-якому випадку буде у 2025. У «незламності» також є межі. І герої також не невичерпні.
Залишається сподіватися що війна зупиниться до того, як фронт посиплеться. Бо інакше доведеться підписувати не несправедливе перемир’я а фактично капітуляцію.

От кого-кого, но не от Бобра я ожидал увидеть веру в справедливость.

Бобер приплывет с морей на подписание перемирия?
Есть разница межу капитуляцией сейчас и капитуляцией через 3 года?

Бо інакше доведеться підписувати не несправедливе перемир’я а фактично капітуляцію.

Опять разница в чем? В том что половину на потом?

Есть разница межу капитуляцией сейчас и капитуляцией через 3 года?

Одне з міркувань коли я виїжджав з Харкова було таке, що якщо справи і далі підуть не дуже — то Хуйло може ще й Харків собі забажати заради миру. А Харків навіть ближче до кордона Парашки ніж Донецьк чи Луганськ.
Можливо я не усе знаю — але у 2023 році, після того, як Залужний прямо сказав що війна зайшла у глухий кут і далі нічого звільнити не вдасться — продовження війни вочевидь було не на користь України. Наприклад Бахмут усе одно віддали — але спочатку поклали там багато героїв. Здавалося б: орків за Бахмут загинуло набагато більше. Але Залужний також прямо казав що така стратегія з Парашей не працює: для неї будь-які людські втрати не перешкода. Це як відбиватися від натовпу зомбі — вони просто лізуть та лізуть. Усіх не перестріляти.Єдина можливість — тікати там де зомбі не знайдуть.
Як кажуть у бізнесі «треба вчасно зафіксувати збитки і вийти», бо далі буде тільки гірше. Особисто я так і зробив: забрав що зміг і виїхав починати нове життя.

Закінчення у будь-якому випадку буде у 2025

Именно поэтому ты уехал, да? Ты же сам прекрасно понимаешь, что в ближайшие лет 5 нет никаких шансов на окончание этого ужаса.

Именно поэтому ты уехал, да?

Головна причина з якої я втік — через страх що до мене у квартиру можуть вломитися і мобілізувати до армії. Яка для «тюхтія» типу мене — це знущання гірше ніж я пережив у школі (десь на рівні фільму «Цільнометалева Оболонка»).
Цей страх навіть пересилив страх покинути власний дім, продати усе і поїхати самому у чужу країну. Без нього я б напевно і далі сидів у Харкові, працював на галері і донатив. Особливо якщо б міг хоч би без страху виходити з дому.
Постійно чекав «економічного бронювання» — але я бачу що його годі було і чекати. Мабуть тому що воно вже є — але тільки неофіційне.

Договорняком не пахне, не сподівайся. Бо залишилася сама складна (і по суті єдина) умова — це заставити спідорашку припинити бойові дії. Заставити Україну нескладно — вона захищається, і майже повністю залежить від зовнішньої допомоги. Побачимо, як відреагує Трамп, коли йому поводять російським пісюном по обличчю.

В Україні, мені здається, буде наступне
— повернуться багато людей, які сиділи на велфері на тимчасовому притулку, бо їм Європа дасть під сраку
— на кордоні багатьох бусіфіцирують. Бусифікація буде ще інтенсивнішою, бо треба провести ротацію і повернути додому тих, хто воював
— але ніхуя нікого не повернуть, як мінімум ще півроку усі будуть служити
— кордони залишаться відкритими на вʼїзд закритими
— Гетманцев під шумок закінчення війни таки додушить ФОПи

Одне можна спрогнозувати точно: чим більше буде примусу з боку держави — тим більше буде корупції.
Більшість людей не готові до «віковічної боротьби за незалежність України» — їм треба жити тут і зараз. Годувати родини, забезпечувати дітей.
Тому якщо держава буде впроваджувати обов’язкові військові збори, збирати військові податки, вимагати проходити ВЛК кожні пів-року, отримувати у ТЦК дозвіл на переїзд в інше місто чи виїзд за кордон — то усе це, за старою українською традицією, перетвориться просто на вимагання хабарів!
Людям доведеться відкупатися від держави аби вона залишила їх в спокої і просто дозволила нормально жити.
Вже зараз ТЦК перетворилися на «рекетирів», які кошмарять і бізнес і окремих людей. Хто заплатив — не має жодних проблем (до наступного разу).
І це — головна зброя ворога. Треба просто дати достатньо часу — і влада корупціонерів сама розвалить Україну зсередини.

Одне можна спрогнозувати точно: чим більше буде примусу з боку держави — тим більше буде корупції.

Ну так і є. Це ж і ж основний негативний фактор корупції — бо якщо існує корупційна схема, то усі процеси підлаштовуються під те, щоб людина пішла цим шляхом: ускладнюється або унеможливлюється законне проходження процедури, створюються додаткові умови, які не можна виконати, тощо.

Теоретично демократія має працювати так: коли держава змушує мене робити щось, що мені не подобається то я шукаю інших людей яким це також не подобається. Якщо таких досить багато — то обов’язково знайдеться партія, яка захоче боротися за наші інтереси. На наступних виборах партія обіцяє відмінити те, чим люди не задоволені — і отримує голоси. Після цього має можливість впливати на рішення влади.
Таким чином якщо якесь рішення влади не підтримує більшість — то на наступних виборах влада може змінитись на користь тих, хто краще дослухається до бажань народу.
В Україні, на жаль, партії та представництво взагалі не розвинені. Тому кожен розуміє що простіше відкупитися і обійти закон, ніж змінити його. Оскільки люди платять — то відповідно законів від яких треба відкупатися і чиновників, яким треба платити стає більше.

Тому кожен розуміє що простіше відкупитися і обійти закон, ніж змінити його.

Как изменить? Прописать в законе что Бобра не мобилизируем и ему вольный выезд на моря?

перетвориться просто на вимагання хабарів!
Вже зараз ТЦК перетворилися на «рекетирів», які кошмарять і бізнес і окремих людей. Хто заплатив — не має жодних проблем (до наступного разу).

Насправді, зараз все набагато «цікавіше». Виявляється (вау!) що держава таки може побороти корупцію, коли їй це дійсно треба. Якщо в 2022 «виїздом» хіба на олх не торгували, і коштувало воно 2-3к, то зараз і за 50 не виїдеш. Гайки закрутили так, що мама не горюй. Постійно переставляють кадри на місцях, шмонають перевірками, змінюють процеси, зменшують вікно «відстрочки», ітд.

Тобто, це зайвий раз доводить тезу: в країні є тільки та корупція, проти якої не проти «зверху».

І якщо захочуть ввести мілітарі-лайфстайл, то введуть, і х*й ти від нього відкупишся.

Більше того

на «рекетирів», які кошмарять і бізнес

знаю досить серйозних бізнесменів, які як і всі «никаються» і пересуваються по місту озираючись. Бо в ТЦК вже той рівень напруги, що їм глибоко по*уй на твій бізнес. Схема «я заплатив, мій бізнес більше не чіпають» більш не працює. Ну, хіба що власник бізнесу це мер, депутат ВР, чи щось типу того. Але точно не рядовий бізнес

може побороти корупцію, коли їй це дійсно треба.

хіба не за це українці голосували в 2019му?

Ну так то воно да, але дуже воно, сука, вибірково якось поборолось)))

це називається «будь обережний зі своїми бажаннями, іноді вони можуть збуватися». Є ще всім відомий анекдот на цю тему про Чебурашку і крокодила Гєну в новорічну ніч.

Это не побороть коррупцию, это просто дороже стало и тебе не по карману. Комарницкий и с подозрением от органов спокойно отчалил.

Впевнений, що Комарницький — це більше про звʼязки ніж про гроші

Ну і так, само собою що корупцію в тцк не перемогли на 100%. Але між «може купити кожен другий Микола» і «може купити лише топ-посадовець столиці» — вееееелика прірва

Ну, типу, камон

Он просто маркер и показательный пример.
Теперь ты выехать не можешь, но платишь тем же людям столько же за то, чтоб выйти из бусика, например. И если раньше это разово, то теперь многоразово. Вот тебе уже и не побороли, а наростили.

Виявляється (вау!) що держава таки може побороти корупцію, коли їй це дійсно треба.

Але, звичайно, є винятки:

Ну, хіба що власник бізнесу це мер, депутат ВР, чи щось типу того.

Очевидно що:

Тобто, це зайвий раз доводить тезу: в країні є тільки та корупція, проти якої не проти «зверху».

Зрозуміло що якщо дозволити худобі тікати на волю — то не залишиться кого доїти! Окрім того за «солодкі» місця також велика конкуренція: назбирав хабарів — на тебе заводять діло аби поділився, а на твоє місце ставлять свою людину.

І якщо захочуть ввести мілітарі-лайфстайл, то введуть, і х*й ти від нього відкупишся.

Як виявилося відкупитися можна навіть коли ти вже мобілізований і на передку. Домовляєшся з командиром — і він не помічає що ти в СЧЗ. Або ще краще: формально людина служить на передку і отримує бойові, а фактично його ніхто не бачив.
Іноді корупція іде навіть на користь — допомагає обійти дурні правила. Наприклад заробити гроші програмуванням і відкупитися в ВУЗі від якоїсь обов’язкової «культурології». Або замість морочитися з хронічно хворим «мобіком» — отримувати замість поганого бійця гроші. Які нормальний командир не покладе в кишеню — а купить дронів. Фактично — це злочин, а практично — замість баласту отримати корисні дрони.

Только 1 вопрос: как же выезжают чуваки, которых обвиняют в коррупции (обычно за день до предъявления обвинения)? Коррупции нет, выезд легальный для них отсутствует, а как-то выезжают... Странно... :)

Та я не кажу що її прям на 100% побороли

зараз і за 50 не виїдеш

Бред
Знаю сейчас как выехать за 6.5
Другой разговор что для вас я аноним из интернета цена слов которого ноль целых ноль десятых)
Всё упирается в связи и желание их искать

знаю досить серйозних бізнесменів, які як і всі «никаються» і пересуваються по місту озираючись

Знаю обычных айтишников, которые спокойно перемещаются по городу и никого не боятся. В Карпаты конечно не ездят, но по Харькову-Киеву-Днепру — запросто.

Може у них є кому подзвонити у разі чого. Може вміють домовлятися і знають що завжди відкупляться. А може вже купили собі потрібні довідки.
Ну або тренуються і можуть втекти від будь-яких мобілізаторів.

я теж так робив, поки не забусярили )

судячи з вашої активності на доу, то вам дуже пощастило потрапити на тилову посаду)

ППО, хоча не буду заперечувати, що в якомусь сенсі пощастило.

І які зараз тарифи на вихід з буса, пане військовий комісар?

і просто дозволила нормально жити.

Под русней будешь нормально жить, да.

І це — головна зброя ворога. Треба просто дати достатньо часу

Видно врагу было хуже, если бы не было армии? Или как? Тогда надо было 2014м надевать кокошник и быть хорошей женой.

повернуться багато людей, які сиділи на велфері на тимчасовому притулку, бо їм Європа дасть під сраку

З тих, хто тут на велфері — толку в армії мало буде. А ті, хто можуть хоча б окоп викопати — ті в Європі точно знайдуть роботу. Звісно, якщо Європа відмінить захищений статус і не запропонує альтернативи для зайнятих на роботах — то буде важче залишитися.

То не треба толк, треба щоб вони задовбалися.

це в мирний час, під час війни «свати» просто не будуть забирати такий баласт собі в штатку.

Нормальні командири і зараз не беруть «баласт». Тому з таких «мобіків» формують нові бригади з командирами — садистами.

вже ж наче не формують нових

Невже передумали після 155?

Створення 155-тої бригади «Анна Київська» є частиною масштабного проєкту
влади щодо формування 14 нових бригад, для яких Україна має знайти людей, а міжнародні партнери — озброєння.

www.pravda.com.ua/news/2025/01/2/7491759
Але ж бусіфікація не припиняється — знайомі харків’яни регулярно пишуть.

бусифікують в уже створені частини, був же мораторій на створення нових якраз після оцієї історії зі 155-ю.

в ті частини я так розумію є конкурс на одне місце.

Наскільки мені пояснювали військові, які пішли по рекрутингу, «небойових частин» — не існує. Навіть якщо влаштувався, наприклад, кухарем, чи «діловодом» — усе одно солдат має пройти військову підготовку, отримати зброю і у разі наказу іти в бій.
Тобто будь яку «небойову частину» завтра можуть поставити затикати діру на нулі. Те ж саме стосується навіть поліції! Ніхто не гарантує що поліція діє тільки у тилу. Буде наказ відправити 20% поліцаїв у штурмові загони Лють — і вперед.
Як тільки ти потрапляєш у «пазури» держави — усі твої права людини ідуть лісом.

Ще треба аби не дожили до 60 років — бо пенсії вже нема чим платити.

Та ТЦК похєр, вони і одноногих з епілептиками відправлять, про толк хай розбираються у бригаді

в якій бригаді, якщо його не беруть в неї?

Не втекли і понад 4000 набраних без відбору з ТЦК людей, які зайшли на поповнення бригади у вересні-листопаді, розповідає журналіст.
Штаб бригади прибув до України 30 листопада, але познайомитися зі своїми новими 4 тисячами підлеглих, які чекали у навчальному центрі, провести заплановані додаткові навчання з тими, хто не зміг отримати усіх необхідних знань, комбриг Рюмшин не встиг. За відсутності штабу бригади та комбатів, командування ОК «Захід» та КСВ почали перекидати ненавчених та не злагоджених людей у район Покровська.
При цьому Бутусов наголошує: більшість воїнів 155-ї механізованої бригади на фронті намагаються чесно виконувати свої обов’язки, але у результаті злочинного ставлення до життів воїнів, 155-та бригада з перших днів несе значні втрати.

www.pravda.com.ua/news/2025/01/2/7491759

я в курсі цієї історії. Але вона не має ніякого стосунку до ситуації, коли мобілізованих сумнівної якості не хочуть нікуди брати, бо з ними більше проблем, ніж толку.

Впевнен, що існуюють бригади, куди беруть будь-кого
Як там служити-воювати, можу лише уявити

мобілізованих сумнівної якості не хочуть нікуди брати

назад (до цивільного життя) то вже все рівно не повернуть (немає процедури),
там де великі втрати — можуть брати всіх підряд,
власне це — замкнене коло

повернуться багато людей, які сиділи на велфері на тимчасовому притулку, бо їм Європа дасть під сраку

— крім України їм шо, нікуди більше їхать? За копійки працювать можна всюди на цій планеті. А тут їм іще требують повоювать за цю «привілегію»

ти хочеш, щоб люди, які сиділи на велфері маючи змогу працювати за чотиризначну суму мінімалки на руки поїхали кудись працювати за копійки? От ця категорія майже напевно повернеться, але яка від них користь Україні?

Не думаю шо таких людей багато — ви дуже поганої думки про українців! А якшо і встане вибір — «мити унітази» чи в окоп під КАБи, тут вибір очевидний)

я ніде не писав, що таких людей багато чи мало. Я писав, що зараз українці мають змогу цілком легально заробляти в Європі, заробляти гроші в кілька разів більші за допомогу, і, якщо, вони при цьому сидять на велфері — то це щось говорить про їх придатність до роботи, оборони, навчання і т.д.

українці мають змогу цілком легально заробляти в Європі, заробляти гроші в кілька разів більші за допомогу

Ні, в більшості своїй не можуть. Абсолютна більшість може розраховувати тільки на низькокваліфіковану низькооплачувану роботу, й в залежності від країни можна вилетіти в нефіговий мінус порівняно з велфером... Бо велфер це не тільки про кеш на рахунок, це ще житло, медичне страхування і тд. Навіть дві мінімалки порівняно з велфером може бути плюс-мінус те саме, а якщо працювати може тільки одна людина (наприклад мама з дітьми виїхала) то злізти з велфера дуже й дуже складно, бо з мінімалкою буде адовий даунгрейд на межі виживання... Навіть висококласним спецам з вільним володінням мовами непросто, бо часто спеціальність вимагає певного підтвердження (такої шари як у кодерків де високі зарплати поєднуються з високою толерантністю до відсутності визнаної профільної освіти за межами айті майже не існує)

Я готовий посперечатися маючи конкретні цифри виплат і гарантованої мінімалки на прикладі Нідерландів, але не буду, бо те що ти написав не заперечує того, що написав я — люди, які з якихось причин не можуть чи не хочуть працювати легально в Європі за непогані гроші — вони так само не зможуть, чи не хочуть працювати за копійки з незрозумілим статусом десь за межами ЄС, як я написав уже:

ти хочеш, щоб люди, які сиділи на велфері маючи змогу працювати за чотиризначну суму мінімалки на руки поїхали кудись працювати за копійки?

Ти просто розширив моє «не хочуть» ввівши «не можуть».

Вернуться в Україну = добровільно стать кріпаком. Місцевий князьок, аля головка ТЦК, буде рішать жить тобі чи вмерти, залежно від того скіки на лапу можеш дать.

Ну... Можна забрати в них громадянство. Не знаю, що таке користь Україні, але останні роки я бачу що населення України сприймається за лохів, а більшість законів та наказів щоб було краще тим хто при владі.

Можна забрати в них громадянство

Зеленський не підписує укази на позбавлення громадянства навіть тих жінок, які ще до вторгнення добровільно подавалися.

То поки що ніхто не вертається?

Ну... Можна забрати в них громадянство

Низзя. Есть международные конвенции, запрещающие плодить людей без гражданства.
Можно забрать гражданство только у того, у кого их несколько или кто сам подал заявление на выход из гражданства X с целью получения гражданства Y.

Тех, кто примет решение вернуться — да. По тем же международным конвенциям, страна не имеет права не принять своих граждан.
Правда, с Марокко это почему-то не работает, но то — уже совсем другая история :)

Международные конвенции отменены в прекрасном новом мире.

Не слышал об этом. Но если предположить, что Украина каким-то чудесным образом сможет лишить гражданства в принудительном порядке (ну допустим этот странный поворот событий) — то многие скажут спасибо и в ту же секунду подадут на беженство вместо временной защиты — поскольку беженство не зависит от воли Европарламента и его срок не ограничен. А лишение гражданства — 100% кейс доказательства преследования со стороны родины.

Якби вони хотіли працювати, вони б не сиділи на велфері.

Не совсем так. Европарламент продлил действия 24-го параграфа до 04.03.2026, следовательно, до этой даты никому пинок не выдадут. Могут перестать давать пособие — да, может быть, это даже заставит подумать насчёт возвращения тех, кто не планировал работать. Или наоборот, заставит их подумать насчёт найти работу :) Но не более того.
Обсуждали в соседней темке этот нюанс, моё видение пока следующее:
1. Европа не сильно заинтересована в тех, кто сидит на пособии и будет стараться их спихнуть (простейший способ: отключить пособие).
2. Однако Европа прям оч заинтересована в тех, кто работает и платит налоги. И вот для этой категории скорее наоборот — будут упрощены варианты выдачи ВНЖ по факту официальной работы (легко отслеживается по выплатам в соцфонд и налогам).
3. В любом случае, всё будет понятно примерно через год.

В любом случае, всё будет понятно примерно через год.

продовжують же не в останній день, значно раніше знатимемо. Але в кого є можливість перейти з ТЗ на якийсь інший тип візи (навіть із втратою виплат, чи інших ніштяків) — краще задуматися про це вже зараз, якщо, звісно, не плануєте повертатися.

В Испании пока непонятно, куда будем переходить. На рабочую визу не хочется, а какой тип ВНЖ нам предложат — пока неясно. Ждём шагов от правительства Испании, мяч пока на их стороне :)

Ну так, можливо не варто поспішати, бо можуть оголосити якісь спеціально під українців розроблені механізми легального проживання. Тут не вгадаєш, коли треба починати злізати з ТЗ. Беру свої слова назад.

Ага, вот мы все ждём и мониторим, что они скажут :)
Я думаю, скажут не раньше лета, а то и осени: 2 недели назад они приняли закон о пролонгации тех TIE, что у нас есть сейчас, летом / осенью будет очередное голосование европарламента насчёт необходимости продления 24-го параграфа ещё на 1 год и вот после этого они будут что-то делать, я думаю. Испанцы — не немцы, у которых все пути на 3 года вперёд расписаны, эти всё делают в последний момент, увы )

Європі буде не вигідно екстрадувати людей до росії щоб ті потім через рік приїхали до них вже не як біженці, а як хвиля м’ясного штурму або працювали на російську а не на європейську оборонку. Простіше їх буде мобілізувати до майбутньої армії ЄС.

Так, повернуть тих, хто без роботи. Ось Польща, наприклад, постійно приводить цифри по українцях, хто через війну заїхав з лютого 2022 року. Вже 100500 разів за урахування сплати податків перекрили всю допомогу від Польщі біженцям. Таких українців Польща залишить собі, а інших — в Україну, або не проти їх подальшого переїзду.
Я можу помилятися, але зняти того ж Єрмака, який акумулював в себе і дипломатичні відносини, і інші блоки- непроста задача. Бачу, що Лачен трохи розшатує, але хз, чи хтось ще його підтримає, чи ні.

контролювати владу

Якщо припиняться активні дії, то будуть вибори, і тоді все з’ясується.

От з можливих варіантів:

Та не пройшли й двадцяти ярдів, коли раптово спинились. З панського будинку нісся жахливий гармидер. Вони метнулись назад і знов заглянули у вікно. Так, там відбувалась горяча суперечка. Гукали, били п’ястуками в стіл, кидали гострі підозрілі погляди, заперечували з піною у роті. Джерело заколоту було мабуть в тому, що Наполеон і п. Пількінгтон обидва вийшли водночас з винового туза.

Дванадцать голосів кричало з пересердя і всі були один до одного подібні. Тепер було без жодного сумніву ясно, що трапилося з обличчями свиней. Створіння, що стояли назовні переносили погляд з свині на людину і з людини знов на свиню, та вже не було змоги сказати, хто були одні, а хто другі.

© Оруел, Колгосп Тварин

ми всі помремо... це точно

Якщо буде договорняк на ± нинішній лінії фронту, то війна не закінчиться. Україна та більшість західного світу не визнає окуповані території російськими, русня не визнає Херсон, Запоріжжя, Слов’янськ, Краматорськ українськими. В залежності на скільки сильно кинуть Україну з гарантіями безпеки, новий свинособачий зерг раш буде лише питанням часу.

Що таке ці «гарантії безпеки» про які всі говорять? Чому хтось має щось гарантувати? В світі де навіть ядерна зброя не є гарантією що може бути гарантією окрім сильної своєї армії і економіки?

Decomposition of requirements “гарантії безпеки” were made?
No.

В світі де навіть ядерна зброя не є гарантією

Ну хз, давно на ядерні країни нападали в повномасштабному форматі?

А давно існують ядерні країни з армією слабшу за сусідську?

Наявність ядерної зброї нівелюється відсутністю рішучості військово-політичного керівництва в її застосуванні

Ну какой нафиг зерг-раш, если они Авдеевку злосчастную два года брали? И да — вопросом «учения или нет» уже никто задаваться не будет.

Ну... не думаю, що РФ буде відводити війська навіть після припинення вогню. Точно набудує дронів, буде готова. А от чи буде команда?

Авдіївка була укріпленим районом ще з 2014-го. А під Києвом безчинства чинили вже на третій день вторгнення. Навряд чи у України є можливість всю лінію зіткнення перетворити на Авдіївку. Це взагалі технічно не можливо. А ще є кордон з Білоруссю, там теж є російські війська. Тому аргумент про «два роки Авдіївку брали» — не аргумент зовсім.

А під Києвом безчинства чинили вже на третій день вторгнення

И под Харьковом, и под Черниговом. Покошмарили месяц пригороды и убрались восвояси, кто цел.

А ще є кордон з Білоруссю,

Ты хоть раз был севернее Иванова? Я бывал. Много.
Так выпьем за то, чтобы на нас всегда наступали только через белорусскую границу.

контролювати владу

Что же делать? они же проникнут в мой мозг, узнают, как править миром!! © классный мультик Angry Beavers

Після війни стане ясно чи перейшов світ на новий (1й) рівень цивілізації:
1.надсучасні технології відтворення природних ресурсів та використання нових екологічних видів енергії (турбота про довкілля та тваринний світ, новий адекватний рівень безпеки та демократії у країнах, що увійдуть та модернізують законодавство ЄС та НАТО). Можливо ШІ стане помічником у вирішенні міжнародних конфліктів (та «незаангажованим посередником» у міжнародних переговорах.
2. новий тип економіки (інтеграція роботів у більшість сфер життя, зменшення робочого дня з 8-и до 4-х годин).
3. Політикам типу трамп, путін, т.д буде категорично заборонено займати будь-які державні посади. Також введена політична відповідальність за всі «неадекватні дії» (здачу інтересів світової демократії і т.п).
4. Перехід на блокчейн для регулювання потоків державних коштів на озброєння ЄС(чи нового демсоюзу), освіту, медицину, культуру, екологію.

Почитайте трошки історію стосовно того про що передові інтелектуали всього світу мріяли за 2-3 роки до першої світової. з поправкою на час і технологічний розвиток — приблизно про те саме. що було далі думаю всі знають. думаю десь так буде і цього разу бо все до того йде.

Інтелектуали мріяли, але не діяли. Наразі людство має майже всі інструменти (потужності), активний розвиток ШІ, щоб почати переходити на новий рівень.
Все впирається лише в політичну волю та розвиток демократичних систем у світі.
Поки політики старих патріархальних систем будуть при владі, доти будуть тривати війни, що знищують екологію та й людство вцілому (одні війни будуть згасати, потім активуватись через 10-20 років знову з використанням ядерки). Ну і наступить момент, що вичерпаються ресурси землі настільки, що людям буде не до війн

наступить момент, що вичерпаються ресурси землі настільки, що людям буде не до війн

І «Скажений Макс» такий: так, так, ніяких війн, пішов я нафік ;-)
www.imdb.com/title/tt0079501

Це в скарбничку ілюзій, як, наприклад, Альфред Нобель (винахідник динаміту) вважав, що якщо у противників буде однакова смертоносна зброя, то всі конфлікти припиняться самі собою..

Виглядає так, що демокртія себе віджила. Поки штати, які її розповсюдили на весь західний світ (і пробували розповсюдити взагалі на весь світ) перші намагаються якщо не демонтувати, то змінити поняття демократії. Чи в них вийде, і чи буде результат краще за те, що зараз є — буде видно. Але сильна автократія поки перемагає демократії, через те, що другими дуже легко маніпулювати. Штатам це було вигідно до того часу, поки росія і Китай також не навчились..
У демократій якраз проблема з політичною волею довше ніж 3-5 років (одна каденція -+ час підготовки до, і самих виборів). Практика показує, що це дуже велика проблема, якщо мова йде про суперництво з країнами, влада в яких тримається 20-30+ років.

Може, тоді в ДП Документ почнуть видавати паспорти
Але це не точно...

По-моему все только начинается.
Не устану повторять — в 1940-м в Хельсинки было грустно. В 1945-м, не то чтобы в Хельсики стало сильно веселей, но на фоне Дрездена и Хиросимы вполне терпимо.

А чому Хельсінкі, а не Варшава?

Потому что Финская война не часть Второй Мировой.

Швидше таки частина другої світової, вона не є частиною вітчизняної війни. Друга світова почалась з розподілу Європи (пакт Молотов-Рібентроп), з одного боку Німеччина забирає частину Польші, а з другого СРСР який забирає, другу частину Польші, Прибалтику, Бесарабію, Північну Буковину , і Фінляндію

Ну, лично я считаю, что Вторая Мировая началась с оккупации Манчжурии и Итало-Эфиопской войны, но профессиональные историки считают по другому.

працював зі значно старшим фіном. Він любив нагадувати, що Хельсінкі (чи Гельсінкі) — єдина столиця союзної Гітлеру держави, яка не була окупована.

наче в них тоді взагалі був якийсь реальний вибір, між Гітлером і Сталіном

ЧСХ, остальные союзники Гитлера стали потом Соцлагерем.
В том числе нежно любимые нами Венгрия и Словакия.

на фоне Дрездена

Дізнався недавно непопулярне — згадуючи Дрезден, ми цитуємо доктора Геббельса безпосередньо. Навіть завищені значення кількості жертв то його робота. Отаке....

Так и запишем: — «Курт Воннегут — розповсюджувач нацисько-більшовистських нарративів».

Так і виходить. Чи ви применшуєте таланти і досягнення доктора Геббельса? Чувані вже 80 років нема, а вплив досі відчувається.
(Я тут до нього не з пієтетом, просто саме в Німеччині після захисту PhD ступінь людини стає частиною паспортного імені)

Поки кремль стоїть цій війні немає кінця

Колись настане день, закінчиться війна ...
www.youtube.com/watch?v=AviWaEnkXTc

контролювати владу

Привіт всесвіту рожевих поні

це з практичного досвіду, ті хто цього не розуміють живуть в якомусь іншому світі)

Як на практичному досвіді ви контролювали/контролюєте владу?

створив го, медійно підсвітлював їх пройоби, запитами задовбував, щоб відчитувались і тд

Мені здається що усе піде по сценарію «АТО та Минськ». Формально буде якесь перемир’я, відведення техніки, але стріляти та обмінюватись «подарунками» будуть регулярно (як було в АТО). І регулярно звинувачувати один одного у порушенні «Минська».
Насправді саме АТО показало що така «в’яла війна» корисна для обох влад. Війна не закінчена — отже можна продовжувати військовий стан, мобілізацію «непотрібних» людей, зберігати у таємниці державні витрати і т.і. «Війна усе спише» — саме тому для будь-якої влади війна це подарунок, який ставить Конституцію на паузу і «слуг народа» перетворює на «головнокомандувачів», а сам народ — на безправний ресурс.
Думаю в Україні військовий стан не відмінять, демобілізація якщо і буде — то знову вибіркова (хто зможе заплатити командиру), закони так само не діятимуть, навпаки — наприймають законів про обмеження інтернету, «іноагентів» і усе по прикладу Парашки та Грузії.
Керувати і далі будуть «у ручному режимі» — тобто питання бронювання, виїзду, мобілізації, ВЛК будуть вирішуватись в особистому порядку за гроші. Податки і тарифи будуть піднімати бо «треба готуватись до наступного нападу».
Зрозуміло що за постійній загрози нападу ніякої справжньої відбудови не буде. Будуть ремонтувати що залишилось аби тільки люди могли якось жити.
Без впевненості що Парашка не нападе знову — ризики не зміняться у порівнянні з тим, що зараз. Тобто а ні клієнтів не побільшає, а ні інвестицій. Люди також не будуть поспішати повертатися.
Особливо сумно мені за Харків: за такої ситуації він буде постійно у найбільший небезпеці. Отже замість відновлюватись буде поступово ще більше порожніти. Студенти не повернуться, Барабашова нікому не треба, промисловість у досяжності КАБів не має сенсу, на аеродром так близько до Параші також ніхто не полетить. Харків залишиться у першу чергу як військова база. Думаю більшість квартир викуплять і роздадуть військовим.
Єдине що зараз залишається — це чекати на смерть Хуйла. А може також і Трампа. Можливо після них до влади прийде молодше покоління політиків — для яких економіка важливіша за «велич». Тоді війна дуже швидко відійде на другий план — як було після розпаду СРСР. Бо насправді війна зараз економічно не вигідна, як і витрати на армію. Якби в Параші був не Хуйло я якийсь ставленик олігархів то усе б було по-іншому.
За часів Єльцина НАТО постійно скорочувало витрати на військових, Україна, Парашка і інші радянські республіки мали проблеми як нагодувати народ, а на армію усі забивали. Без Хуйла армія Парашки була б зараз у такому стані, як армія України у 2014. Вона існувала б тільки формально для попілу бабла. Отже ніхто б не на кого і не думав нападати. З часом може навіть ядерні ракети списали — залишили б по 10 штук на крайній випадок.
Не розумію як зараз сталося що не тільки в тоталітарній Параші, а й в США при владі «діди», які живуть минулим. А де ж сучасні амбіційні, молоді політики? Хай навіть як Зеленський — але ж усе краще ніж жити минулим і мріяти про «повторити 2 світову». Щось зламалося у світі.

Після Трампа приходить більш радикальний ДД Венс — 25-а поправка

Бо насправді війна зараз економічно не вигідна, як і витрати на армію

Невыгодна кому?
Те, кто у власти с обеих сторон — шикарно наживаются на войне, им лично она оч даже экономически выгодна. То, что она невыгодна тебе, патамуша наживаются они за твой счёт — ну, проблемы индейцев шерифа не волнуют :)

Всё равно лучше чем «кровавый диктатор Я....ч»

— Воюют всегда и везде. Перемирия никогда нигде нет и не будет. Война идет постоянно. Открытая война иногда прерывается. — В. Суворов, Аквариум, 1985.

Маємо рівно два* Фінскі варіанти миру
1. 1940..1941 — СССР постійно засилає агентів, диверсії і т.п — в рамках підготовки до повторного Освободітєльного Похода РККА
2. 1944..1991 — Фінляндія — «нейтральная страна, признающая особые стратегические интересы СССР»

(якщо Казань візьмемо — тоді роль Фінляндії за ними)

* 1920..1939 я не розглядаю — бо керманичи вже побили горщики

«нейтральная страна, признающая особые стратегические интересы СССР»

Так разве не этого требовали в Стамбуле в 2022?

Прямая речь Арахамии: «Они действительно почти до последнего надеялись, что они нас дожмут до подписания такого соглашения, чтобы мы взяли нейтралитет. Это было самое большое для них дело. Они готовы были закончить войну, если мы возьмем — как Финляндия когда-то — нейтралитет и дадим обязательства, что мы не будем вступать в НАТО.

Фактически ключевой пункт был этот. Все остальное — косметические и политические „приправки“ о денацификации, русскоязычном населении и бла-бла-бла».

Верить Арахамии это отдельный вид интеллектуальных упражнений.

Так общество верит, я то тут причем? Оно ещё верит в «справедливый мир», Европу и НАТО.

Будуть спроби розхитати країну зсередини, постійні вкиди фейкової інформації, але з цим допоможуть впоратися OSINT-спеціалісти. Також намагатимуться привести до влади проросійські партії та президента. Коротше кажучи, «веселощі» продовжаться.

Ахахаххаах, бля

Крч совочок, не хватає тільки пункту що вони хочуть загарбати наші землі які багаті на ресурси

оскільки вже пахне договорняком

Вам здалося.

Ну пахне точно, але це ще не означає ясної перспективи.

Підписатись на коментарі