Порадьте ноутбук для студента

Потрібно придбати ноутбук для студента, взагалі не розуміюся на характеристиках. Дайте пораду, що обрати оптимальне ціна-якість.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спочатку треба зрозуміти конкретно Ваші потреби — без цього підібрати неможливо.
Навчання в якому напрямку?
Які предмети? Яке ПЗ буде для них встановлюватись?
Якщо Word + Excel + zoom, то підійде майже що завгодно.
Якщо багато роботи з 3D графікою, чи моделюванням — варто приділити увагу відеокарті.
Потрібно підключати якусь периферію (USB, HDMI, Ethernet, etc) — переконайтесь, що потрібний роз’єм є.
Загалом — нехай студент ознайомиться з переліком необхідного для навчання програмного забезпечення, потім ознайомиться з його (ПЗ) вимогами до заліза. Тоді запитання буде сформульоване не загальне, яке апріорі не матиме відповіді, а конкретно по Вашому випадку, і можна буде щось радити.

У мене особисто HP 255 15.6 inch G9 зараз, не скаржуся. По ціні, якості, продуктивності в самий раз. Для навчання та роботи з головою вистачає

Подобаєтся MacOS — Macbook Air M1/2/3/4 з 16 GB / 512 GB SSD,
Трохи більше грошей — Macbook Pro 16GB/512GB

Якшо Windows/Linux — Thinkpad X13/T14S 16GB/512GB (чи аналогичний Dell Latitude)
Хочете міняти пам’ять чи краще видео NVIDIA — T14/T16/P14(s)/P16(s) (чи аналогичний Dell Latitude)

8Gb memory буде замало, беріть 16GB або більше,
SSD/M2 256Gb теж буде замало, беріть 512GB або більше

Я не бачу обмеження по ціні, тоді купіть базовий Macbook Air M4 (наприклад, MW0W3, якщо сріблястий або інший по кольору за смаком) і не партеся стосовно усілякого пластикового лайна.

Если только для учебы подойдёт почти любой, например такой
rozetka.com.ua/...​vo-82vg00rhra/p450318713
18000грн А то я знаю тут элитные сыроеды нарекомендуют за 2000$

В целом главное минимальный процессор райзен R3, если деньги не важны то R5 конечно получше будет, дольше актуальным останется
Intel для бюджета пойдет, но они уже не топ, и встроенная видеокарта у райзен намного лучше
Оперативной памяти минимум 16гб, меньше Ворд потянет конечно, но скидка того не стоит, поверьте
И никаких жёстких дисков hdd, сейчас только ssd, 500гб если бюджетно более менее хватит, есть деньги можно больше
По фирмам все плюс минус одинаковое, но из личных предубеждений субъективно не берите HP, они чуть дешевле но экономят на всем
Asus, Acer можно брать что бы не говорили
Мне лично lenovo больше нравится было много разных и у знакомых тоже, без проблем
Не берите китайские redmi или ноунецмы там приремонте потом если что проблемы с запчастями, да даже схемы найти и то проблемно

Підтримую цей ноут, це той самий що я кидав раніше.
Для навчання його вистачить.

років... тому я читав дуже цікаві книжки (Фейнмана і Голдратта) — на екрані телефону соні еріксон 1,8 дюйма... інших можливостей не було... інтернет був... тільки текст...

на мою думку, немає шкільних програм, які не влізуть у б\в ноут за 3000 грн.

купіть такий, або відремонтуйте той, що є... але НАВЧІТЬСЯ хоч трохи...

через кілька місяців заміните на кращий... ваш вибір буде точніший............

якраз до наступного навчального року )

а.... для студента... хочете сказати не буде грати? )))
хай заробить гроші, і купить — який хоче !!!
так правильно
хочете допомогти — дайте заробити...

Я можу порадити нові ноутбуки. Звичайно майте на увазі, що загалом чим дешевший ноут тим гірше якість сбірки та меньша потужність.

Самий дешевий та прийнятний варіант. Такого ноута вистачить на навчання з головою.
rozetka.com.ua/...​vo-82vg00rhra/p450318713
18000грн

Я взагалі фанат Asus, я чув від інших що Asus поганий. Але сам ніколи не стикався з проблемами.
В мене навіть телефон Asus був.

Тому мені подобається цей ноут, сама головна його фішка це плавний екран в 144гц. Тут навіть відяха є яка не яка.
rozetka.com.ua/...​nb11e1-m00zz0/p467780469
27700 грн

Якщо специфіка навчання буде вимагати роботи з графікою то там взагалі треба брати щось з хорошою відеокартою.

Якщо би я вибирав ноут будучі студентом, з направленням розробка то я би дивився такі варіанти:
Обмежений бюджет: подивитись БУ на олх щось по типу Dell Latitude з 16/32 RAM ( ОЗУ)
Середній бюджет: Знайти Б/у Mabook на процесоррі M pro серії ( M1 pro, M2 pro ) / HP Envy З 32RAM
Необмеженый Бюджет: новый Mac book ( pro / pro max ) / Lenovo ThinkPad X1 Carbon / Dell XPS 13 / XPS 15

Б/у ноут для людей які в них не розбираються? Ні це точно дуже погана порада

це не була порада
При покупці Б/у та нового флоу перевірки є однаковим, відповідно якщо людина не може зробити цього то краще в цілмоу самому не купувати ноут, або знайти знайомого який очно допоможе з перевіркою техніки. Зараз шанс зловити якийсь криивий ноут при купівлі новим значне вище ніж б/у ( З власного досвіду )

Зараз шанс зловити якийсь криивий ноут при купівлі новим значне вище ніж б/у

Як на мене ця інформація не відповідає дійсності

Це вже мабуть традиція , майже кожного місяця плодити схожі топіки ’порадьте ноутбук...’ Цікаво, Яку відповідь очікує цей новостворений акк з такою постановкою питання?

Думала тут люди,які знаються на техніці. Хотіла отримати пораду. Але бачу, що порадити важко, а насторожити цілий твір не важко. Очікувала на допомогу знавців. Чоловік служить, я залишилася сама з двома дітьми, сьогодні накрився ноут ґ,який був, в понеділок школа з дистанційним навчанням. Потрібно щось купити. Останній ноут куплений, то його краще було відразу викинути, тільки на училися з ним. Але ж вам важко. Ну хоч самоствердитися за рахунок жінки

У вас який бюджет?
Студент хоче в іграшки гратись трохи також ?

Загалом ціни починаються від 18к грн, за 27к можна вибрати щось більш менш нормальне

Ні,іграшки не потрібно, виключно для навчання

Тільки не MacBook 😀

З фіга це? У пості обмежень нема.

З фіга це?

щоб дитина геєм не стала

Підписатись на коментарі