Чи можна мене вважати світчером?)
Вітаю, шановне панство!
Хотів би отримати відповідь на таке питання: «Чи можу я вважатися світчером?»
Чому виникає таке питання
У минулому я був професійним військовим. Дев’ять років присвятив службі та планував і далі розвиватися в цій сфері. Однак після отриманих поранень змушений був завершити військову кар’єру.
Ще під час служби цікавився програмуванням, самостійно навчався за YouTube-уроками та книжками. Пробував JS/HTML/CSS, Python — не сподобалося. Потім зупинився на C++, але після глибшого вивчення зрозумів, що для роботи з ним доведеться освоювати UE4/5, що мені також не зайшло. У підсумку я остаточно вирішив розвиватися в Java та бекенд-розробці.
Закінчив курс з Java, пройшов додаткові курси на Udemy. Наразі мій стек знань включає:
- Java
- Spring Boot (базово)
- Git
- Maven
- Розуміння Docker
Проблема, з якою я зіткнувся
Подаючись на trainee-вакансії, я помітив, що за вимогами підходжу. Однак, коли рекрутери дізнаються, що я прийшов у IT з військової сфери, їхня зацікавленість різко зникає.
Один випадок не був би показовим, але це повторюється постійно. Спілкування йде нормально, поки не доходить до питання про попередній досвід. Коли я чесно кажу, що все життя був військовим, рекрутер перестає проявляти інтерес.
Я розумію, що IT має свої неписані правила та усталені підходи, тому хочу розібратися:
Чи можна мене вважати світчером?
Адже я змінив професію кардинально — з військової сфери на програмування. Чи це поняття стосується лише тих, хто переходить із цивільної спеціальності?
Чому така реакція на військовий бекграунд?
Я знаю, що чимало людей змінюють професію в IT з різних сфер, і для них це нормально. Чому ж військовий досвід сприймається інакше?
Зазначу, що я і надалі буду розвиватися в Java, незалежно від того, скільки часу знадобиться на отримання оферу. Я маю можливість навчатися і не збираюся зупинятися. Просто хотілося б зрозуміти, що викликає таку настороженість у рекрутерів.
P.S: Рекрутери, не бійтеся військових, які повернулися з війни. Якщо людина свідомо обирає шлях програмування та вкладає сили в навчання — значить, вона серйозно налаштована та вміє працювати на результат.
56 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів