Компаніям рф дозволяється розміщувати вакансії на українських сайтах роботи

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікаво буде побачити. Коли бубонька добʼє аутсорс і залишаються компанії Рога та Копита як всі з резюмешками будуть стояти в них під дверима та голосувати.

Копія видаленої теми та коментарів в архіві

Варто дозволяти створювати подібні теми лише користувачам, які мають прив’язані перевірені LinkedIn-профілі, щоб вони добре думали, перш ніж когось у чомусь звинувачувати

Проблема надумана, бо муха завжди знайде лайно. Звісно, знайдеться певний відсоток українських фахівців, які погодяться працювати з московськими компаніями — запропонують у LinkedIn, от і все.

Мені пропонують — відправляю відео у відповідь.

Чи є на DOU вакансії від компаній, які співпрацюють із московією? Так.
Чи докладає адміністрація DOU зусиль, щоб їх прибрати? Так, коли про ці компанії повідомляє спільнота або коли адміністрація сама їх знаходить.

Якщо ви знайшли, що якась конкретна компанія співпрацює з московією й продовжує наймати на DOU чи інших українських сайтах з пошуку роботи, створіть тему й розпишіть про це. Або ж залиште відгук, якщо у компанії є профіль на DOU.

Для кожної такої компанії краще створювати окрему тему з її назвою в заголовку.

Як мені залишати відгук і про що створювати тему — це вирішує модератор сайта, точно не Ви!!

Ви відповідаєте так, наче я вам наказав щось зробити. Для мене новина, що модератор сайту має такий великий вплив на ваші рішення.

Я створюю теми й пишу відгуки про такі компанії, щоб покращити ситуацію. А ви прийшли на форум із закликом «щось робити» — то й робіть. Робіть ефективно: досліджуйте кожну компанію окремо, бо самих закликів мало. Завтра ви про них забудете й подумаєте, що ви молодець. Але молодцем ви будете тоді, коли почнете робити більше, ніж просто заклики.

DOU коли заключає договір з компанією

Якщо компанія зареєстрована в Україні, то яка законна підстава відмовляти цій компанії в розміщенні вакансії?

Я за те, щоб на сайтах з пошуку роботи було 0 вакансій від компаній — як українських, так і закордонних — які пов’язані з московією. Якщо є закони, які цьому сприяють, то дайте посилання.

Ви знахабніли.

Ви прийшли на цей форум, щоб розповісти про свою проблему й хочете, щоб сайт дотримувався законодавства. Але тепер, коли я питаю вас про конкретні закони, ви ухиляєтеся від теми.

Ви знаєте скільки коштує аудит?

В мене відсутнє розуміння, куди саме ви намагаєтесь перевести цю тему і про аудит чого запитуєте як бухгалтер. Формулюйте свої запитання чіткіше та додавайте контекст.

Це проблема сайтів роботи, які не перевіряють компанії та розміщують вакансії рф компаній, я це просто обозначила та порекомендувала це перевіряти, бо є така процедура.

Я впевнений, що працівники DOU перевіряють компанії на зв’язки з московією настільки, наскільки це можливо. Інакше на DOU було б засилля московських вакансій для розробників. Якщо ж ви маєте на увазі якусь конкретну законну процедуру, то надайте посилання.

Це проблема сайтів роботи

Є московські компанії, які й далі наймають українських фахівців, бо є певна меншість українців, готових працювати з ними. Це проблема? Так.

Чи вирішить її ще жорсткіша цензура вакансій на DOU та інших українських сайтах з пошуку роботи? Ні, бо залишаються LinkedIn, рекрутингові агенції, бази кандидатів. А ще знайти українських фахівців, які потенційно готові працювати на московських проєктах, досить просто.

Більш ефективне рішення — показувати ризиковані компанії, щоб фахівці самі розуміли, що після таких скандальних компаній їм буде складніше знайти роботу. Ще одне ефективне рішення — пояснювати, як шукати роботу в закордонних компаніях.

Світлана, в крупних міжнародних компаніях, ТОР весь сидить у Лондоні, Нью-Йорку ітд. І для них часто це просто бізнес, росіянин ти чи українець, на жаль:(

Я розділяю думку Ярослава, що треба в відгуках писати на ДОУ — так ми всі будемо знати.
Я можу тут підтримати адміністрацію ДОУ, якщо в 2022 році вони могли забанили рашинські компанії, то за ці 3 роки компанії з рашки наплодили собі багато прокладок тут, що так і не визначити — чи то українська компанія, чи ні.

Світлана? «Резидент Дія Сіті». Свіжий профіль? Хто ти?

З хуйшком. Я не розумію хто це пише. Мій комент не читається чи для його розуміння протрібні особові здібності? Що таке «Резидент Дія Сіті»? Для цього поста потрібно було заводити профіль тут?

Взагалі. Я знаю. Але там могло бути також «Рога та Копита LLC».

Ну то може там з’явиться назва реальної компанії?

Мені? Може це тобі потрібно, бо до анонімів відповідне ставлення.

Правильно! І кожного коментатора теж перевіряти!

Не треба. Спробую наступного разу якось позначати сарказм

Уявляєте якби було навпаки? Якби українська компанія розміщувала б рекламу на російських сайтах? Тут же б почалося: «любителі руського міра», «агентура фсб», «закенсилити ці компанії в Україні!», «зрада!»

Але ніхто не скаже що ці російські компанії — агенти СБУ

П — Послідовність, точніше її відсутність

Добрий день! На DOU зареєстровано 16 тис. компаній. Сотні компаній було заблоковано через роботу в рф. Якщо у вас є інформація щодо компаній вище, надішліть їх, будь ласка, на [email protected]. Наша команда візьме в роботу. Дякую!

Лол кек чебурек — jobs.dou.ua/...​anies/wonderbase/offices

До речі — ще вчора пошук за словом «москва» на dou давав результати — сьогодні немає. Немає коментарів.

Підписатись на коментарі