А ти своя людина?
Знаєте, що я зрозумів? Неважливо, який ти технічний спеціаліст, головне — що ти своя людина.
Так було і на службі, і в цивільному житті. По хрін, що ти кращий спеціаліст — у пріоритеті завжди будуть кєнти, подружані чи лояльні люди. Особливо, якщо ще й язик «шершавий». 🤷♂️
Я завжди дивувався такому вибору людей, адже це неправильно. Чи, точніше, несправедливо. Хоча яка, власне, справедливість у нашому світі? Наприклад, на службі ті, хто постійно піддакували командирам, навіть якщо в них були серйозні фейли, все одно отримували підвищення. Бо вони свої люди.
Так само і в цивільних компаніях. Наприклад, знаю випадки в одній великій українській компанії, де у відділ КБ відбирають людей після випробувального терміну не за їхніми технічними скілами, а лише за тим, чи сподобався ти керівнику. 🥲
Тому мені важко в такому світі, адже я завжди спілкуюся тільки з тими людьми, які мені симпатизують. Ніколи не підлизувався до когось, хоча, можливо, треба змінити підхід. Але це вже важко зробити, та й це суперечить моїм моральним принципам. Ох ці принципи... постійно від них страждаю. 🤕
А ви помічали такий підхід у вашій компанії? 🤔
Всім спокійного та продуктивного дня!
Найкращі коментарі пропустити