Блокування аккаунту Payoneer

Доброго дня спільнота! Потрапив у дуже неприємну ситуацію з платіжною системою Payoneer. Поділюсь своїм досвідом можливо це комусь допоможе не допустити моїх помилок при взаємодії з цією системою.

17.03.2025 мій акаунт та кошти на рахунку були заблоковані без пояснень. Під час спілкування зі службою підтримки мені повідомили, що мій акаунт проходить внутрішню перевірку, і порадили просто чекати. Тим часом я провів власне розслідування щодо можливих причин блокування та виявив потенційну причину:

13 листопада 2024 року я намагався додати банківський рахунок мого бізнес-партнера для виведення коштів. Payoneer запросив його особисті документи, але я не зміг їх надати (партнер відмовився і взагалі ми припинили з ним відносини). Я не знайшов способу видалити цей запит, тому він залишався в стані очікування підтвердження протягом кількох місяців. 15 березня 2025 року, увійшовши в особистий кабінет Payoneer, я побачив, що від мене вимагають завантажити документи для підтвердження особи. Через неуважність я помилково вирішив, що це стосується мене, а не мого партнера, і завантажив фото свого паспорта замість паспорта партнера. Через кілька днів мій акаунт був заблокований і потрапив на перевірку.

Я вважаю, що це пов’язано саме з моїми останніми діями. Я розумію що мій вчинок міг ввести команду верифікації в оману. Я повідомив про це службі підтримки та попросив розглянути мою заяву та видалити запит від 13 листопада 2024 року на додавання банківського рахунку мого партнера, оскільки я більше не планую виводити на нього кошти. Мені пообіцяли допомогти та передати мій запит відповідній команді. Однак через кілька годин я отримав повідомлення про повне блокування мого акаунту без пояснень причин.

Ця ситуація стала для мене величезним ударом. Я не міг повірити у те, шо через ненавмисну людську помилку можна втратити майже 5 років довіри, яку ми будували разом із Payoneer.

Подальше спілкування зі службою підтримки, у тому числі через чат та WhatsApp не призвело до нічого, крім стандартних відповідей, де мені просто пропонували змінити платіжну систему.

Можливо ця моя історія допоможе комусь у майбутньому не припускатись таких дитячих помилок. Жорстка бюрократична система, як виявилося, не пробачає таке...

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Привіт, на зв‘язку амбасадор Payoneer в Україні. Напишіть мені на пошту pavelob [собака] payoneerambassador.com

13 листопада 2024 року я намагався додати банківський рахунок мого бізнес-партнера для виведення коштів. Payoneer запросив його особисті документи, але я не зміг їх надати (партнер відмовився і взагалі ми припинили з ним відносини).

Це робиться не так, ти йому переводиш на його пайонір а він уже знімає)

Через неуважність я помилково вирішив, що це стосується мене, а не мого партнера, і завантажив фото свого паспорта замість паспорта партнера.

Це і стосується вас, такі перевірки є регулярні і та, це неприємний сюрприз, я чекав пару тижнів (не було ід, прийшлось перевіряти в мануал мій паперовий паспорт)

Подальше спілкування зі службою підтримки, у тому числі через чат та WhatsApp не призвело до нічого, крім стандартних відповідей, де мені просто пропонували змінити платіжну систему.

Судячи по всьому ви шиз, бо там підтримка на тверду 4, я уявляю наскільки це потрібно промісскомунікувати проблему що вам порадили змінити платіжку.

Можливо ця моя історія допоможе комусь у майбутньому не припускатись таких дитячих помилок. Жорстка бюрократична система, як виявилося, не пробачає таке...

Це ваш провтик

Як ви взагалі нею 5 років користувались?)

ПС
Там для виводу на карту потрібно тільки айбан, Мб шось помінялось

Це робиться не так, ти йому переводиш на його пайонір а він уже знімає)

У нього немає рахунку в пайонір

Це і стосується вас, такі перевірки є регулярні і та, це неприємний сюрприз, я чекав пару тижнів (не було ід, прийшлось перевіряти в мануал мій паперовий паспорт)

Ні, там був запит саме на документи які підтверджують особу партнера.

Судячи по всьому ви шиз, бо там підтримка на тверду 4, я уявляю наскільки це потрібно промісскомунікувати проблему що вам порадили змінити платіжку.

Змінити платіжку — це у них стандартна відповідь під копирку, вже після того як аккаунт закрили. По всім каналам підтримки, різні працівники надавали одну й ту саму відповідь CTRL-C/CTRL-V «We realize that this might cause an inconvenience however we must advise that you seek an alternative payment solutions company.»
До моменту закриття, поки аккаунт був на перевірці, норм з підтримокю спілкувались, і вони намагались допомогти.

Це ваш провтик Як ви взагалі нею 5 років користувались?)

Я цього і не заперечую, що це моя помилка. Пройшло багато часу, багато подій трапилось, забув. Люди помиляються. Але за одну таку помилку, карати закриттям аккаунту... Можна було б просто відмовити в затердженні нових реквізитів для виводу, тому що не пройшли верифікацію. Але то вже суб’юнктив...

Ні, там був запит саме на документи які підтверджують особу партнера.

це досить дивний запит і такого не повинно бути в принципі,
адже у вас не повинно бути сканів документів третіх осіб.
хто зна, раптом СБ Пайоніра таким чином вас перевіряла, що ви не дроповод.
і ви перевірку не пройшли, завантаживши документи.

вам вище правильно пояснили — або ви маєте переводити на свій банк,
або на пайонір вашого партнера, де він вже сам пройде всі потрібні перевірки і далі відправить куди треба.

Ось тут у коменті аналогічна ситуація з документами.

dou.ua/forums/topic/14935
res.cloudinary.com/...​/f4rfs7yspx0yndrxchtz.png

Мабуть почали вимагати. Окрім свого банківського рахунку для виводу коштів додавав тільки банк. рахунок дружини. Давно це було. Перевірку її рахунок пройшов швидко, ніяких документів не вимагали.

я не бачу протиріч.
СБ може використовувати такий прийом неодноразово.

«Рахунок для виводу коштів» — він в принципі передбачає, що це ваш рахунок, а не дружини, чи контрагента.
Контрагенту ви повинні робити банківський переказ. І якщо Пайонір таку можливість не надає — значить її немає і спроби обійти завершаться саме так як завершились.

«Рахунок для виводу коштів» — він в принципі передбачає, що це ваш рахунок, а не дружини, чи контрагента.

Якраз там є два види рахунків для виводу — особистий та рахунок одержувача. Одержувач- це інша особа (партнер, працівник і т.д.)

res.cloudinary.com/...​/uopd7pc7cm3yhxbmk8d8.png

спроби обійти завершаться саме так як завершились.

В тому то і справа, шо я нічого не намагався обійти, а спробував додати банк. рахунок свого постачальника, шоб платити йому напряму. Для чого тоді Payoneer надає таку можливість... Те що я через декілька місяців зробив помилку через людський фактор я не заперечую. Чесно кажучи, не дуже зручно у них там все влаштовано в центрі верифікації і неясно зрозуміло, що куди і для чого... Але повністю назавжди блокувати аккаунт за такі помилки... ну не знаю... трапилось як трапилось...

Якраз там є два види рахунків для виводу — особистий та рахунок одержувача. Одержувач- це інша особа (партнер, працівник і т.д.)

дійсно.
я цією частиною не користувався ніколи.

те, що Пайонір працює зі скрипом, я помітив, коли через гагато місців зайшов у акаунт і помітив, що в мене прибрали доларовий баланс начисто і немає варіантів його відновити чи створити.

Майже всі історії про блокування на пайонір виглядають приблизно однаково як ваша. Вам вдалося ще хоча б зрозуміти за що саме. У мого колеги заблокували взагалі з незрозумілих причин. Об’єднує всі ці історії абсолютна неможливість пояснити щось службі підтримки письмово як тільки вас «турнули», вони відповідають стандартними заготовками. На різних ресурсах радять саме дзвонити у тех підтримку і вимагати переключити українського оператора.

А що з грошима на рахунку відбувається?

Вони все, згоріли чи виводять на банківській рахунок, тільки revolut account блокують?

Наскільки я розумію, якщо заблокували саме аккаунт (а не операцію по переводу грошей), на балансі якого були гроші, то залишають можливість кудись вивести гроші. Але можу бути неправим.

Перегорнув купу інформації. Я так розумію, гроші дозволяють вивести вже після того, як рішення було прийняте, а не під час перевірки аккаунта. Також зустрічав в інтернеті історії, коли гроші не повертали. Але це, як я розумію, у дуже запущених випадках і за значних порушень, що межують із злочинами.

Гроші вивести дозволили. Саме тоді коли прийшло повідомлення про блокування, розблокували доларову картку, на якій були гроші. З дозволених операцій був тільки вивід на свій рахунок.
res.cloudinary.com/...​/r0ph6b9eztaynljchyb7.png

Підписатись на коментарі