«Через 2-3 роки ми отримаємо моделі з інтелектом лауреатів Нобелівської премії» — CEO Anthropic
Нещодавно Даріо Амодей, СЕО Anthropic, поділився своїми думками щодо майбутнього лідерства США в галузі ШІ, ролі інновацій в епоху стратегічної конкуренції та перспектив розвитку передових моделей. Ми зібрали для вас деякі цікаві тези з цієї дискусії:
— Це фундаментальна проблема моделей. Ви насправді не знаєте, на що вони здатні, доки їх не розгорнуть для мільйона людей. Ви можете тестувати їх заздалегідь. Ви можете проводити дослідження, випробовуючи їх. Але сувора правда в тому, що немає способу бути впевненим. Вони не схожі на код, де можна виконати формальну верифікацію. Те, що вони можуть робити, непередбачувано.
— Ті самі експоненційні тенденції, ті самі аргументи передбачають, що якщо ми просунемося вперед ще на
— Якщо я дивлюся на програмування, тобто область, у якій штучний інтелект досягає найбільших успіхів, ми бачимо, що ми вже недалекі від світу, — я думаю, що це станеться через
— Тож я думаю, що ми можемо побудувати світ, у якому людське життя буде наповнене сенсом, а люди, можливо, за допомогою ШІ, можливо, співпрацюючи з ним, створюватимуть справді великі речі. Тому я не такий вже й песимістичний. Але якщо ми зробимо неправильні кроки, то, можливо, у нас не буде багато місця для помилок.
— Це перший раз, коли компанія в Китаї змогла зрівнятися і створити ті самі інженерні інновації, що й такі компанії, як Anthropic, OpenAI чи Google. І це справді значуща подія. І це насправді мене турбує (про DeepSeek).
— Я справді думаю, що ситуація рухається до того, що штучний інтелект стане кращим за майже всіх людей у майже всіх сферах. І нам потрібно якомога швидше усвідомити цю реальність. Наразі найкраще, що ми можемо зробити, — це усвідомити, що відбувається.
Чи погоджуєтесь ви з його висловлюваннями? Як думаєте, що варто очікувати від ШІ в найближчому майбутньому?
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів