Еліта нації

Все більше бачу пости про повернення до рос. мови і про скоріше закінчення війни на будь-який умовах. І від цього стає аж смішно.🤷‍♂️

Знаєте, я знову нагадую про необхідність об’єднання нашого суспільства, адже поки ми єдині — нас не перемогти. Але, схоже, це очевидно не всім. А скільки ще буде зрадоньки далі — ух!

Взагалі, смішно читати висновки людей в ІТ-спільноті, які вважають себе «елітою»: всякі там CEO, Senior’и та інші спеціалісти різного рівня. Мої нешановні, ви — ніяка не еліта. Подивіться хоча б на історію XX століття і на тих, хто дійсно належав до еліти. Українські еліти не лише воювали, а й часто очолювали збройну боротьбу. У XX столітті саме вони ставали лідерами визвольних рухів — від армій УНР до підпілля УПА та дисидентського руху. А ви — просто пристосуванці, яким байдуже до своєї країни, які від страху перед війною готові її продати. Готові підставляти жопу любому, хто принесе вам примарну надію на «договорняк»

Еліта нації зараз гартується на війні, а не сидить у тилу, строчачи постики про те, що «все пропало». Еліта нації зараз всіма силами допомагає фронту не зважаючи на політику. Тож краще не ганьбіться і не лізьте туди, де нічого не розумієте.

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

я знову нагадую про необхідність об’єднання нашого суспільства
Мої нешановні, ви — ніяка не еліта... ви — просто пристосуванці
не лізьте туди, де нічого не розумієте

Об’єднав так об’єднав :)

Цей текст містить кілька маніпулятивних прийомів та емоційних тригерів, які варто проаналізувати:

1. Знецінення опонентів

Фрази на кшталт «Мої нешановні, ви — ніяка не еліта», «просто пристосуванці», «готові підставляти жопу» — це персональні нападки, спрямовані на дискредитацію людей, які мають іншу думку.

Така риторика підміняє аргументи емоційними випадами, що не сприяє конструктивному діалогу.

2. Фальшива дихотомія («чорне і біле» мислення)

Автор чітко розділяє суспільство на «правильних» патріотів (тих, хто воює або допомагає фронту) і «неправильних» (тих, хто висловлює інакшу думку про війну).

Таке спрощене подання ситуації ігнорує складність поглядів та реальність, де люди можуть мати різні мотиви та обставини.

3. Емоційні тригери та узагальнення

«Скільки ще буде зрадоньки далі — ух!» — використовується емоційно забарвлений термін «зрадонька», що створює враження масової зради без конкретних доказів.

«Взагалі, смішно читати висновки людей в ІТ-спільноті» — узагальнення, яке ставить під сумнів компетентність всієї ІТ-спільноти.

4. Посилання на історію як абсолютний аргумент

«Подивіться хоча б на історію XX століття і на тих, хто дійсно належав до еліти» — маніпулятивне використання історичних паралелей без врахування контексту сучасності.

Замість аналізу сучасних реалій, автор апелює до ідеалізованого образу минулого.

5. Заклик до мовчання і виключення дискусії

«Тож краще не ганьбіться і не лізьте туди, де нічого не розумієте» — цей аргумент спрямований на те, щоб змусити опонентів замовкнути, а не вести аргументовану дискусію.

Висновок

Текст побудований на емоціях, узагальненнях і риторичних прийомах, спрямованих на дискредитацію інакодумців. Він не містить фактів або логічних аргументів, які б сприяли конструктивному обговоренню. Це типовий приклад поляризаційної риторики, яка сприяє розколу суспільства, а не його об’єднанню.

Такі і це чат жпт , з котрим згоден на всі 101%

Довольно дешёвенькая манипуляция, от человека, с промытыми мозгами, не способного думать, но распространяющего совковые клише. Твоя жизнь не принадлежит тебе. И это грустно.

Честно говоря, креатив этого автора уже начинает надоедать.

Слишком толсто. Пора бы уже научиться нормально набрасывать, ну или чатгпт попросить если сам не бум-бум

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я вам еліту знайшов, кому треба — пишіть їм туди, а не на DOU.
summitflg.org

Данілов ти живий? Коли до кобзона?

Поклявся собі не заходити на DOU але підгоріло після того як побачив ниття автору у своїй стрічці Linkedin Так як то ванільна соцмережа тому напишу все що думаю у засраному DOU

1. Автор там щось писав про те, що не може писати технічні статі бо вони нікому не цікаві.
Чел — технічні статті цікаві, просто їх не розносить срачем. А це навіть не стаття, а просто закид на срач. Якщо хочеш написати не технічну статтю то порви собі сраку але напиши нормальну обґрунтовану думку. А тут «Я проти усього поганого і за все хороше».
Якраз топчик для срачу

2. Чесно, не зустрічав жодного професійного айтівця, який давав би хоч натяк на те, що він вважає себе елітою нації. Ми звичайні роботяги, яким пощастило отримувати більше середьного. І то не всім — на Укрпошті/Укрзалізниці ті люди що кодять прикинь теж айтівці і поважні люди з нашого комьюніті.
Та взагалі «еліта нації» звучить якось мемно на DOU. Автор цього не міг не знати +1 до срачу

3. Посил типу — «Ти гімно і нічого не розумієш тому сиди и не гавкай» Принайні я так зрозумів цей посил.
Що ти хотів сказати? Ні, якщо я не так зрозумів автора то це проблема не моя, а автора. А розуміється це саме так.
Ні — ніхто не змінить свою думку якщо сказати «ай ай ай це погано».

Тому підбиваючи підсумок — Якщо хочеш щось сказати то нормально донеси свою думку, обгрунтовано, без образ. Дай поле для розудумів та дискусій а не для срачу.
А якщо цього не можеш:

Тож краще не ганьбіться і не лізьте туди, де нічого не розумієте.
Чесно, не зустрічав жодного професійного айтівця, який давав би хоч натяк на те, що він вважає себе елітою нації. Ми звичайні роботяги, яким пощастило отримувати більше середьного.

Я про «іт то еліта» чув тільки від свічерів які прийшли з всяких барист, таксистів, діджеїв, фотографів)
І кожного разу криза таких викидає з ринку

Що цікаво кожен перший айтівець (не свічер на хайпі, а дядька який прийшов після універу ще у часи де ходив мем зі світерами, не знаючи навіть слів таких як свічер чи хайп) мріє стати ді-джеєм/фотографом/баристою

Не знаю, лично у меня ностальгия по реальной экономике. Делать что-то полезное, а не очередную свистоперделку.

пости про повернення до рос. мови

Дії завжди є рівна і протилежна протидія. Людей шпиняли всі три роки й звинувачували у всіх гріхах. Навіть зараз є люди хто вважає що якщо в Україні не буде чутно російської, Путіну перестане бути цікавою Україна... (До речі, чому б тобі не випускати російськомовних? Як результат отримаємо цілком україномовне середовище, яке нецікаве Путіну — перемога)

скоріше закінчення війни на будь-який умовах

Ну як то «критикуєш пропонуй». А які альтернативи? Чекаємо всією країною на чорного лебедя на зразок смерті Путіна? Он прийшов вже чорний лебідь — Трамп. Зараз є всі шанси отримати тимчасовий мир навіть на гірших умовах ніж пів року тому. Ще почекаємо?

поки ми єдині — нас не перемогти

В ідеальному світі певно так. В реальному ж факторів трохи більше ніж один. Крім того, звернення автора явно націлено не на тих людей хто приймає ключові рішення та має вплив на ситуацію. Поки будуть саботувати на найвищому рівні процеси, доти всі ці ініціативи на низах будуть лише відкладати кінець. Адже який би ти класний підрозділ не зібрав, достатньо декількох безглуздих команд вище для того щоб цей підрозділ або вбити на штурмі або зробити злодіями через невиконання наказів. І це лише маленька демонстрація.

Мої нешановні, ви — ніяка не еліта

А нащо звертатися до тих кого не поважаєш? Якщо є вибір, краще не взаємодіяти з тими кого вважаєш «не шановними».
Ну а те що айтівці не еліта — то вже хіба лінивий не сказав.
Жили трохи краще ніж пересічний заробітчанин що катався на полуницю в Польщу та й того.

ви — просто пристосуванці, яким байдуже до своєї країни, які від страху перед війною готові її продати

Якась вибіркова пам’ять... Спершу історичні паралелі, начебто хронологія повинна бути відома добре. А потім про «байдуже до країни», коли перший рік тцк не могли всіх добровольців опрацювати.
Людина з гарною пильністю повинна була помітити деякі зміни які відбулися протягом цих трьох років. І що цікаво, в цих змінах не русня винна. А такі люди як автор чи то навмисно то ігнорують чи просто на емоціях не вивозять чи ще щось...
Ну і останнє.

Еліта нації зараз всіма силами допомагає фронту не зважаючи на політику

Чим більший проект, тим важливіші процеси та тим болючіше вони б’ють по всім інтегрованим в проект співробітникам.
Війна — проект на рівні країни. За три роки процеси лише погіршилися і вектор за цей час не змінився взагалі.
Друзі/знайомі патріоти, хто був у війську, через 2-2.5 роки всі перестали бути патріотами на практиці.
Більшість бажає сказати «прощавай» країні.
Все результати цих процесів.
За автора сумно.

І від цього стає аж смішно.🤷‍♂️

Вже не так смішно насправді. Для початку війна не скінчилась, потім зовнішня ситуація зовсім не на нашу користь. Західний світ в цілому штормить, результати другий термін Дональда Трампа та різкий поворот в усій політиці США. Взагалі йде до ще до двох збройних конфліктів в Ірані та Тайвані. Перший вгвинтить світові ціна на нафту і газ. Другий буде бізнес катастрофою для ІТ, бо 70% чипів в світі зараз виготовляється саме TSMC, а фактично другі виробничі потужності саме Китай і десь вже в хвості Північна Корея.
Флот вторгнення вже зібрано, можливо залишились лічені дні як до війни за Тайвань, так і до війни з Іраном, там одразу дві авіаносні групи ВМВ США які поки що залякують Іран розбомбивши їх проксі в Ємені. ЄС хоч і знає — що відбувається, є дуже довгий і дуже жахливий досвід Першої та Другої Світових війн, та Першої Холодної війни, усе проводить якісь збори та наради, і багато заяв та мало дій і замість збройних заводів фінансується численні наради та бюрократія. ООН із колись зубастої організації, навмисно створеної щоби не сталось те що стається, повторює Лігу Націй — виражає глибоку стурбованість. Фактично на рішучий протест, виявилась здатна лише федерація і то по мотивам методам дипломатії СРСР.

Я вважаю що подібні потужні накиди (ще й б***ь з всратою ШІ картинкою як вишенка на торті) це якесь хитровиїбане русняве іпсо для того щоб українці між собою сралися і шукали один в одному ворогів. Аккаунт автора зареєстрований 2017 року, але постинг почався в 2023-му.
Або якщо не іпсо, то людина просто тупа і працює на русню, сама того не розуміючи.
Адміністрація таку хyйню звісно пропускає, бо треба щоб «актівчік аудіторіі» бо ніхто рекламу не купить.

Все більше бачу пости про повернення до рос. мови

І шо, нічого там у пустій голові не клікає, що твої висери — одна з причин, чому українці їдуть проти вашого дешевого ура-патріотизму?

От просто цікаво: чим такі, як автор, принципово відрізняються від умовних «путінських бабок»?

Висєр це твій коментар

Одна з причин чому українці їдуть проти твоєї дешевої відсутності патріотизму

Патріотизм — це дорого, писати абишо аби пукнуть — дешево

Просто цікаво чим такі коментатори відрізняються від умовних «путінських бабок»

Виявляється, українці їдуть не через війну, не через корумповану, некомпетентну, злочинну владу, не через відсутність тут перспектив для себе і дітей, а через непатріотичність інших українців. Я колись пробував кокс, то він і близько не такий забористий був, як цей перемогіум

А я колись пив сливовий первак і навіть в тому стані розумів що таке reductio ad absurdum

Але той хто пробував кокс звісно всюди автоматично правий, можна пробачити

перемогіум

Чому хтось має не хотіти перемоги й не писати про це? це щось погане? А насміхатися — це щось хороше?

Гарно придумано: висираєш хуйню і потім прикриваєшся доведенням до абсурду. Сорі, але ні, це ти просто хуйню висрав

Та нє, це ти

Шо ти тут робиш взагалі з такими комунікативними навичками. Кидається на всіх, перемогіум не сподобався йому ти диви, ще ***ми обклада, профнепридатний. Потім ще цими губами дітей цілуватиме...

От покладеш руку на серце і зразу зрозумієш, що проблема в тобі, ти ж зовсім нічим не відрізняєшся від «путінських бабок»

А ти балакучий, ти часом не менеджер?

Довольно дешёвенькая манипуляция, от человека, с промытыми мозгами, не способного думать, но распространяющего совковые клише. Твоя жизнь не принадлежит тебе. И это грустно.

Совкові кліше це те що лише селюки розмовляють українською, а справжні городські — тільки москальською, тому в нас стільки зросійщених людей, в тому числі і ти, тому вітаю, ти з промитими мізками і використав совкове кліше. І якщо ти не здатний не те що говорити, а навіть писати українською, то ти також не здатний думати і твоє життя не належить тобі. І це сумно.

З верогідністю в 95% російська мова досталася йому в спадок від батьків і всіх цих факторів, про які ти пишеш, по відношенню до нього не було.

Так воно і є зазвичай, окрім випадків коли це малорос з укр паспортом, це зрозуміло.
Але ж кожна людина це окрема особистість, яка має здатність вмикати голову і робити вибір. Коли людина досягає певного віку то є можливість скористатись цим. Тому все те що зробили по відношенню до його батьків він не тільки прийняв, а і продовжив свідомо використовувати і сам і буде розповсюджувати це далі, чим показав про себе все те що сам і написав

с промытыми мозгами, не способного думать, но распространяющего совковые клише.

Саме тому людина увімкнула голову і зробила вибір говорити тою мовою, якою зручно. Те, що вам цей вибір не подобається — не означає, що він неправильний. При чому нічого поганого в коментарі про українську мову написано не було (інші коментарі автора не дивився), це ви самі приплели про російськомовних міських. Не пробували відʼєбатись від людей і не вказувати, що кому робити?

Нє це я наприклад зробив вибір

Я говорив російською і перейшов на українську. Зробив вибір, знати російську знаєш не обтяжує, не забув.

Чел говорив російською й «зробив вибір» далі говорити російською й користуватись літерою йо і зробив вибір не говорити українською

Схулі я маю розуміти терзання такої тендітноі квітки, коли його фюрер прямим текстом заявляє що ми один нарот бо я тіпа російську знаю. Нє одін нарот. Він з іншого нарота

От він прийшов і висрався в коментарях, а ти його виправдовуєш

Тебе ніхто, а особливо цей чел, не заставляв розуміти його терзання. Взагалі з ним спілкуватись не заставляв

Я сам собі вирішу за себе

Те, що вам цей вибір не подобається — не означає, що він неправильний.

Означає

Вирішуй на здоровʼя, тільки коли зі своїми «правильними» виборами лізеш до інших — будь готовий, що тобі вкажуть напрямок слідування

Ну звісно не забуваю, ще від учора

Не забувай лиш що не тільки ти ***ми обкладати вмієш, і дороговказ не тільки в тебе довгий

Але тобі не буду допомагати, просто залишайся там де ти є

Вирішуй на здоровʼя

Дякую за дозвіл :)

Я говорив російською і перейшов на українську. Зробив вибір, знати російську знаєш не обтяжує, не забув.

Я теж перейшов, але за 15 років спілкування мій рівень української не наблизився до російської.

От він прийшов і висрався в коментарях, а ти його виправдовуєш

Це вже оцінка змісту, я його підтримую.

Я теж перейшов,

добре, а він ні

Це вже оцінка змісту, я його підтримую.

А я ні, в тому що ти підтримуєш 6 тверджень
Які саме ти підтримуєш? Просто цікаво :)

добре, а він ні

То його особиста справа, чи ні?

Які саме ти підтримуєш?

Майже усе має сенс, але я не виключаю інших варіантів на кшталт того, що пропагандистка робота. І як я бачу, багато хто підтримав.

То його особиста справа, чи ні?

Ні, він в публічному просторі відповідає російською на українську статтю під час війни і пукає 6 тверджень. Це не його особиста справа.

Майже усе має сенс

Ну що конкретно?
1)Промиті мізки автора?
2)Автор не може думати?
3)Дешева маніпуляція?
4)Совкові кліше?
5) жизнь комусь нє прінадлєжит
6) Грусно? Це взагалі шо має значити

Що з цього булшіт бінго для тебе має сенс?

> як я бачу, багато хто підтримав.
Багато хто курить, це причина що курити добре?

Не побачив у статті нічого надприродного, з багато чим згоден — забагато айтішніків вважають себе особливим пупом землі. Поки хтось ризикує життям, хтось вважає що це ок захищати російську мову гнилими аргументами, не треба писати про це статті? Це дешева маніпуляція? Ні це не маніпуляція. Це щоденний доу.

1)Промиті мізки автора?

Ще раз, я не виключаю варіант, що автор просто пропагандує за кошти. Але якщо це його власні думки, то з урахуванням того, що там більше декларацій, за якими ще треба вгадувати, як автор помиляється, наприклад, що він вважає під словом еліта, ... Багато елементів віри, які зазвичай нав’язуються зовні.

2)Автор не може думати?

Скоріше аналізувати, бо я не бачу жодного аналізу і взагалі конструктиву, гола пропаганда. Що також було проаналізовано.

3)Дешева маніпуляція?

Не думаю що в IT спільноті це когось переконає, про що свідчить характер більшості коментарів. Так, головне відчуття що намагаються взяти на «слабо»

4)Совкові кліше?

Так, багато спільного, теж просувалася думка, що життя не належить індивіду, він має покласти його заради держави, рахуй влади та чиновників. Теж просувалися тези «багатсва належить народу», «державою керують прості робочі», ...

5) жизнь комусь нє прінадлєжит

Це скоріше підсумок з попередніх пунктів. Можна припустити, що життя автора повністю залежить від обставин. Чи він у безвихідній ситуації, тоді в принципі це якось може пояснити емоції без логічного аналізу.

6) Грусно? Це взагалі шо має значити

Ну от, якщо брати попередні пункти, то шкода. Якщо більшість в Україні розділяє цю думку, то на успіх можна розраховувати лише в наступних поколіннях.

Що з цього булшіт бінго для тебе має сенс?

Ну... як на мене, це означає, або людина хизується, або не володіє мовою, якщо не може цього зрозуміти.

Ну добре, раз це має сенс, тоді має сенс тож нє прінадлєжать сєбє, це блін в такому разі звучить як ледь не комплімент

повторю те що написане в статті

більшість планктона що тут пасеться гнилими аргументами про поскоріше закінчення війни, про руську мову та ще часто й російською мовою — ніяка не еліта

Еліта нації зараз гартується на війні, а не сидить у тилу, строчачи постики про те, що «все пропало». Еліта нації зараз всіма силами допомагає фронту не зважаючи на політику.

Еліта нації зараз гартується на війні

Коли я таке читаю, у мене лише одна думка: чи людина настільки не володіє мовою, чи навмисно?

Це просто приклад того, що навіть якщо слова впорядковані по відмінкам, фраза може бути нісенітною.

Виглядає як незграбний лозунг, на кшталт «Слава КПРС!», який зовсім не має ніякого змісту. Будь який сенс, який можна підставити під слово «еліта», окрім саркастичного, робить фразу нісенітною.

Що таке «еліта»? Це люди, які впливають на вектор розвитку суспільства? Ні, ми їх зовсім не чуємо, більшість з них скоріше раби. Може вони будуть впливати після війни? То хто їм дасть? Може еліта означає топ-заробітки? Тоді айтішники це більше еліта. Взагалі, черг до ТЦК ми не бачимо, що означає, що люди на цю туфту не ведуться. І як фразу не крути, вона пуста. Так, воду можна зрозуміти, якщо ціль написати статтю або дісер. А якщо у житті людина спілкується такою водою, то для мене це означає її мова неефективна, тобто вона нею погано володіє.

Ну... а коли ця фраза матиме сенс? Напевно у якомусь памфлеті на кшталт:

Еліта нації гартується у вогні війни. Не шкодуючи сил, вона гребе все, що не прибите цвяхами, і навіть те, що прибите, — вириває з корінням. Закони, що множать можливості для грабунку, штампуються зі швидкістю куль, а хабарництво розквітає, мов бур’ян після дощу. Це наша теперішня еліта, і це наша майбутня еліта, бо владу вона випустить лише з холодних, мертво зчеплених пальців.

Виглядає як незграбний лозунг,

як би воно не виглядало — до фрази

чи людина настільки не володіє мовою

воно не має жодного відношення.
лозунги — це про смисли.
а мова — це апарат.
тому я можу сказати «цікаво, це людина настільки не вміє в логіку, чи це навмисно?»

Для мене володіння мовою означає вміння донести свою думку. Коли ти читаєш фразу та гадаєш як це в біса розуміти, то це поганий рівень володіння мовою. Або людина навмисне хизується. Або пропаганда на кшталт Ленінської промови на броньовику, коли зрозуміти сенс неможливо, але це неважливо.

коли ти читаєш і не розумієш — то це не тільки «автор не зміг», це цілком може бути і «читач не зміг».

А сабжева фраза хоч і є лозунгом, проте ні порушення логіки (формальної логіки) ні неправильного використання мови в ній немає.

В контексті мови (а, нагадаю, саме до «володіння мовою» була претензія) нічим не відрізняється від
Команда фронтендщиків зайняла переговорку

коли ти читаєш і не розумієш — то це не тільки «автор не зміг», це цілком може бути і «читач не зміг».

То зробити так, щоб якмога більше людей зрозуміли — це гарний рівень володіння мовою.

В контексті мови (а, нагадаю, саме до «володіння мовою» була претензія) нічим не відрізняється від
Команда фронтендщиків зайняла переговорку

Дуже відрізняється. З цієї фрази можна зрозуміти, що Марина, Василь та Петро (конкретні люди, які формують команду фрондедщиків) зайшли у переговорну кімнату (знову приблизно можна зрозуміти де). А якщо взяти процес інтеграції вектора стратегічного розвитку передбачає мультифакторний підхід до оптимізації ключових параметрів, то ... так, слова узгоджені за відмінками, але гадки не маю.

але ж сабжева фраза, блін, елементарна. не «лорем іпсум» і не «с точкі зрєнія банальной ерудіциї».
Автор не може примусити вас знати, що таке «еліта» на бодай якомусь загальному рівні. Він може сподіватися, що якесь приблизне розуміння є (ви ж зайшли у тему, в назві якої є це слово).
Від того, що особисто ви чи я можемо якісь мовленєві конструкції чи смислові смисли трактувати по своєму, фраза не стала незграбнішою. Не провина автора, що ви бачите слово «еліта» і поринаєте в кухонну філософію.

Кожній рибі лопату. Теж всі слова відомі.

Як на мене, ти розумієш фразу, коли ти можеш сказати те саме, але іншими словами. Проблема не в окремих словах, а у загальному сенсі. Тут питання більше у тому, чи знає автор сенс слів, які використовує?

а при чому тут «знання мови»?

Як на мене, ти розумієш фразу, коли ти можеш сказати те саме, але іншими словами.

Зауважте, тут «ти розумієш». При чому тут «він не володіє мовою»? Це просто ти з якихось причин видаєш, що не зрозумів фрази.
знання мови — максимум шостий рівень OSI. Граматично правильно, послідовно, зрозуміло — всьо, інформація отримана. Рівень «мови» скінчився.

Я писав про «володіння мовою» Це вміння донести свої думки до інших.

Це просто ти з якихось причин видаєш, що не зрозумів фрази.

Я розумію її приблизно так:

Шановні лохи! Ми назвемо вас «елітою», так? Це вам має бути приємно,а що це слово означає ви не розумієте. А нейромережа красиво вас намалює. Йдіть на війну! Там вас примусять відігравати пасивну роль у статевих стосунках, але ми назвемо це більш зручним словом «загартовуватися». Треба потерпіти.

Судячи з коментів, велика частка зрозуміли це саме так. І тут або автор дійсно займається пропагандою, тоді питань немає. Або він мав на увазі щось інше, тоді це недосконале висловлювання своєї думки. Але ніхто цю фразу так і не пояснив, обмежившися танкуванням «що там може бути незрозумілого?» Тому й пост розглядається як дешева маніпуляція.

Я розумію її приблизно так:

яки ви все оте про «лохів», «вам має бути приємно», «йдіть на війну» дістали з

?

тут один-в-один ситуація «сама придумала, сама образилась. Звинуватила інших»

Не треба свої рефлексії називати «автор не володіє мовою»

Якби я був один, але давайте подивимося на топ-коментарів, які отримали найбільшу кількість лайкіів:

Цей текст містить кілька маніпулятивних прийомів та емоційних тригерів, які варто проаналізувати: ...
Довольно дешёвенькая манипуляция, от человека, с промытыми мозгами, не способного думать, но распространяющего совковые клише.
Слишком толсто.

Тобто це не особисте, це загальне розуміння.

Не треба свої рефлексії називати «автор не володіє мовою»

Ще раз, або (1) автор не хоче маніпулювати, але більшість це сприймає саме так. Тобто автор не досяг своєї мети, тобто він «не володіє мовою». Або (2) більшість має рацію.

мм. так стопе́ стопе́.

в коментарі йшлося про слова з попереднього комента.

І це про автора попереднього комента було сказано «не володіє мовою»

Тож до чого тут слова про статтю?

Було процитовано початок конкретної фрази.

також на доу (та й всюди) я б не дуже звертав увагу на топ коментарі. Будь що з посилом «відкрийте кордони, тцк, конституція, кібербезпека пеербільшена» збере десятки лайків ховрашків, яким пофіг на контекст, логіку, смисл — аби тільки було про кордони.

І це про автора попереднього комента було сказано «не володіє мовою»

там було додано «або манипулює». Чим це відрізнається від

Ще раз, або (1) автор не хоче маніпулювати, але більшість це сприймає саме так. Тобто автор не досяг своєї мети, тобто він «не володіє мовою». Або (2) більшість має рацію.
також на доу (та й всюди) я б не дуже звертав увагу на топ коментарі.

Ще раз, коли ми розмовляємо про мову та лінгвістику, то сенс фрази як її зрохуміє більшість. Знову таки, більшість лайків не анонімні, це люди з історією та постами у технічних темах.

та постами у технічних темах.

хахах.
у технічних темах спеціаліст може професійно обговорювати монади чи переваги раста.
А в політичній — фігачить «а от ще люди про статтю казали» у відповідь на дорікання, що його претензія до конкретної фрази з конкретногоо комента (не статті) не дуже логічна.

Ну це ж класична маніпуляція (чи несвідома когнітивна помилка) — використання досягнень автора для підтвердження його авторитетності в інших — нерелевантних до досягнень — галузях.

Ну це ж класична маніпуляція (чи несвідома когнітивна помилка) — використання досягнень автора для підтвердження його авторитетності в інших — нерелевантних до досягнень — галузях.

Ми ж не про конкретного автора, а про кореляцію. Кількість лайків це про думку більшості спільности на dou.

Знову таки, більшість лайків не анонімні, це люди з історією та постами у технічних темах.

тобто це не апеляція до «якісного технічного бекграунду»? Значить я невірно зрозумів ваші слова, перепрошую. (ви шо, не вмієте користуватися мовою, що вас не розуміють??</joke>)
але все одно — доцільність претензії до «володіння мовою» до конкретного комента конкретного автора не може пояснюватися огріхами статті (написаної іншим) чи думкою більшості про якісь інші коменти.

То Голодомор це або маніпуляція бо ми одіннарот, або це не геноцид бо більшість людей так не вважає?

Зрозумів :)

Є ще варіант що автор не маніпулює і що твоя «більшість» яка зовсім не більшість, — не має рації. Більшість не вирішує правду. Ми не в парламенті і не голосуєм яка справжня маса має бути в кілограма

Ну тобі не сподобалось, ти раціоналізуєш чому ти не один. Говновопрос — просто назву це совковим лозунгом і дешевою маніпуляцією, а автор просто не знає мови. Бінго — ти автоматично прав

То Голодомор це або маніпуляція бо ми одіннарот, або це не геноцид бо більшість людей так не вважає?

А це тут до чого? Ці теми не обговорювалися ніяк, своєї позиції тут ніхто не висловлював.

Є ще варіант що автор не маніпулює і що твоя «більшість» яка зовсім не більшість, — не має рації.

Оскільки всі хочуть стати елітою, то чекаємо на черги у воєнкоматах.

Це до того що аргументація така сама

Оскільки всі хочуть стати елітою, то чекаємо на черги у воєнкоматах.

Тобто добровольців нема?
Всі ухилянти шолє?

6 абсолютно бездоказових тверджень що не мають жодного стосунку до статті

Тут нема нічого від кпрс, після ww2 в конгресі США більшість становили ветерани

А ти намагаєшся це перевернути — в першому ти бачиш сенс, а в другому лозунг кпрс і неправильну мову

Тут розумієш, такий от він доу. Про це і стаття. Кожен вважає себе розумним, бо тіпа програміст, а базові критичне мислення і конструктивні аргументи по суті справи, логічні звʼязки чомусь більшості недоступні :) колупаються в носі один одного, многозначітєльно називають все шо попало совком.

Совок розвалився 35 років тому. Кому менше 50 той взагалі дупля не шарить що таке совок, а кому менше 60 памʼятає хіба що своє безтурботне дитинство в часи перестройки повне сахарний вати і пломбіра

тому це і називається сирна иліта, бо безмозгла

Тобто добровольців нема?
Всі ухилянти шолє?

То є проблема з мобілізацією чи немає?

6 абсолютно бездоказових тверджень що не мають жодного стосунку до статті

Це топ-комент по лайкам, що означає, що значна частка бачить як звʼязок зі статею, та обґрунтованість.

Тут нема нічого від кпрс, після ww2 в конгресі США більшість становили ветерани

Що акцентувати на цьому увагу, треба казати приблизно так: майбутнєю елітою стануть ті, хто загартовується на фронті. Тут маніпулятивного елементу трохи менше. Але скільки було ветеранів загалом? Як склалася доля медіанного ветерану? Та як вона складеться в Україні?

Тут розумієш, такий от він доу. Про це і стаття. Кожен вважає себе розумним, бо тіпа програміст, а базові критичне мислення

З того, що один нобелевський лауреат вірить в аскорбінки, не треба робити висновок, що усі нобелевські лауреати дурні. Статистично є кореляція між когнитивніми здібностями та зарплатнею.

Що акцентувати на цьому увагу, треба казати приблизно так: майбутнєю елітою стануть ті, хто загартовується на фронті.

vs

Питань більше нема, справді, я втомився 🥱

Статистично є кореляція між когнитивніми здібностями та зарплатнею.

Цікаве твердження. Але мені здається що воно вірне лише в деяких умовах.

В залежності від того як формувати вибірку для статистичного аналізу (в одній локації чи в середньому по світу) можна отримати настільки зашумлені вхідні дані від нерівності в різних регіонах, що неможливо буде знайти хоч якусь кореляцію в даних по критерію зарплати, окрім власне локації.

Навіть якщо брати дані лише в одному єдиному регіоні з нормально працюючими соціальними ліфтами (щоб уникнути ситуації коли людина багата переважно тому що її батьки багаті, або бідна бо її батьки бідні), то кореляція часто існує лише в децентилях з 2 по 9, оскільки в найбіднішому і найбагатшому децентилях критерій «удача» чи «невдача» буде мати значно більший вплив ніж усі інші, чим сильно зашумлюють вхідні дані.

Тому правильніше сказати, що в суспільствах і локаціях (в межах локації) в яких присутній значний елемент меритократії і якщо відкинути перший і останній десентилі (в яких присутній значний вплив реалізованого ризику — як позитивного, наприклад успішний бізнес або виграш в лотерею так і негативного, наприклад нещасні випадки чи проблеми зі здоровʼям) то дійсно є статистично значима (але помірна, на рівні 0.2-0.4) позитивна кореляція між когнітивними здібностями і доходами. Але також важливо що кореляція != причино-наслідковий звʼязок. Воно може працювати і в іншу сторону «чим більше грошей, тим більше можливостей отримати кращу освіту для покращення когнітивних здібностей»

Ну... по-перше, як на мене кореляція буде в любому випадку, але дійсно соціальна нерівності має її зменшувати. По-друге, саме я пишу про колеряцію, а не про причинний звʼязок. Тому якщо аналіз соціального стану в країні дасть рандомний айтішнік, чи рандомний працівник на касі, то у більшості випадків перший дасть більш якісний аналіз. Хоча це не означає того, що можна знати працівника на касі, який проаналізує краще за деякого айтішніка, це статистична закономірність.

як на мене кореляція буде в любому випадку

Якась кореляція буде в будь-якому випадку. Але в топ 10%, наприклад, вона сильно зашумлена через наявність в топ 1% людей яким просто пощастило а не тому що їх здібності вплинули на їх дохід. Середні когнітивні здібності топ 1% менші ніж середні в топ 2% і середні в топ 2% менше ніж середні в топ 3% і цей факт сильно впливає на кореляцію зменшуючи її до статистично не значимої (non-statsig) в першому децентилі. www.technologyreview.com/...​urns-out-its-just-chance.

По-друге, саме я пишу про колеряцію, а не про причинний звʼязок.

Звичайно, я згоден, але саме через феномен останніх % розподілу, аналітика, висновки і розсуди людей із топ 1% бувають...дуже посередні, хоча по очікуванням вони мали б бути найкращими.

Тобто я правильно зрозумів пасаж

Для тебе цілком має сенс і це не пропаганда

А це

Не має сенсу бо лозунг кпрс

Вибач, але називаючи щось совком ти не виграєш автоматично будь-який спір і не стаєш автоматично прав :)

На доу було а зараз ще більше малоросів чи ботів, це вони і лайкають висери одне одного. Сумно що підтримка українського не така велика.

Та велика, просто це само собою, що не варте зайвий раз щоб підкреслювати

Це як любов до батьків чи дітей — ти ж не кажеш їм це кожен день. Це само собою мається на увазі. Хто підтримує просто не среться в коментарях

мені робить нема чого просто, то розважаюся

Та да, коли росіяни надрачують на на іскнно-руські скрепи, то це ватани, зомбі з промитими мозгами. Коли українець надрачує на українські скрепи, то це патріот, еліта, взірець. По факту, що ті, що інші лише інструмент, воїни в руках еліти, щоб еліта могла жити.

Нєнєнє шоб бути ватаном з промитими мізками треба всього лише задрачуать на пушкіна й булгакова, на вєлічіє, ядерний пєпєл, досить дивитись шлак типу брат2

Щоб бути патріотом українським треба розколупувати всякі ньюанси історичні

Це як порівнювати любителя пельменєй, макаронів, сосісок, чипсів і кокаколи з любителем хорошого борщу з пампушками, вареників з вишнями

You’re brainwashed to eat пельмені, I’m brainwashed to eat борщ

Weʼre not the same

Не треба от урівнювати пʼяту колону що допомагає агресору в атакованій країні і людину що захищає свою краіну, тіпа вони одного разліва.

А то в тебе виходить що чмо шо прийшло насіловать украінскіх баб, це те саме що людина що пішла служити в ЗСУ, обидва ж виходить з промитими мізками. Це якось кучеряво

Те саме стосується всяких захисників російської мови з їх гнилими аргументами про свободу вибора. Кожному треба квиток за державний кошт до воркути де вони можуть свободно стати частиною свого цілого

Понижуватися в правах, забороняти займати державні посади й отримувати офіцерські звання. Ось що треба. І хай собі читають свого пушкіна й фапають на бюст єкатєріни до всирачки

Знаєте, я знову нагадую про необхідність об’єднання нашого суспільства, адже поки ми єдині — нас не перемогти.

Тараси! Шевченки! об’єднуйтесь з паном Енгельгардтом та його гайдуками, організовано та добровільно сідайте у бусіки.

Мої нешановні, ви — ніяка не еліта.

Згоден. It-шники такі ж кріпаки як і всі; попадуться людоловам — підуть у солдатчину.

Домовились! У фронтових справах нічого не розуміємо, до нафронтників не ліземо.
’Кажете, має бути національна ідея? Відїiбіться від нас’©Лесь Подерв’янський

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ви навіть не знаєте визначення слову еліта:

Елі́та (від лат. eligo — вибираю) — група осіб, яка займає провідне або керівне становище в будь-якій галузі людської діяльності: політичній, економічній, військовій, науковій, управлінській, культурній, інтелектуальній, спортивній тощо.

Еліта нації зараз всіма силами допомагає фронту не зважаючи на політику.

Створюючи топіки: «Мова — це зброя!»? Ваша боротьба?

Справжня «еліта» у цьому визначенні тому і «еліта» що живе у своєму «колі» і проблеми звичайних людей, навіть такі як війна — її не торкаються! Не більше ніж звичайних українців хвилюють голодуючи африканські діти чи рівень СНІДу в Африці. Для нас це — інший світ який ми бачимо тільки на екрані. Так само, як більшість української еліти бачить українську війну на екрані десь у теплих країнах.
Війна завжди була справою бідних і знедолених — бата людина має що втрачати і має можливості уникнути війни. Звідси навіть деякі роблять висновки що війна вигідна елітам бо дозволяє звільняти місце від «зайвих» людей. Може поки звичайні українці гинуть — десь у 5 зіркових готелях американська, українська та російська еліта зараз вирішують що кому дістанеться після війни.

Війна завжди була справою бідних і знедолених

Чисто ради занудства — не всегда, но начиная примерно с Нового времени и массовых армий.

Війна завжди була справою бідних і знедолених — бата людина має що втрачати і має можливості уникнути війни.

По моїм особистим спостереженням десь так і є. Із всіх тих кого знаю, тільки одного можу патріотом назвати який воює за ідеї. Всі інші діляться на категорії:
1. Життя віддав військовій справі і тепер це обов’язок
2. Повістка прийшла, а відмазатись ні грошей, ні зв’язків немає, або соромно ховатися
3. Нема чим зайнятися, роботи немає, сім’ю треба годувати (той єдиний патріот із цієї категорії, но він реально ідейний, ті гроші які платили на війну назад і пустив)
4. Неблагополучні, алкаші, треба бабло

Тому так, ті, кому що є що втрачати і у кого амбіції на майбутнє, на віну не особо рвуться.

пішов добровольцем, грошей хватило б скупити весь військомат. напередодні повномасштабного компанія пропонувала релокацію, відмовився, знав що піду воювати. додайте мене до ідейних)

Автор ты тролль?
Немедленно убери картинку с заглавия, мне уже кошмары начали сниться!

Який висновок ми можемо зробити?

Честно говоря, креатив этого автора уже начинает надоедать.

А шо делать, если зарплату отрабатывать надо, а умения писать нету?

Я не думаю так. Видится мне, что это крик души человека травмированного армией.
Что не отменяет сказанного выше.

Все правильно.
cnsl.net/...​of-ukrainian-nationalist — новий Отче Наш
Дмитро Донцов — «Націоналізм» — нова Біблія.
Інакше нас знищать як націю.

Це що Єрмак, Подоляк, Зеленський, Порошенко, Ахмєтов, Корбан та Аваков — українські патріоти, тобто «націоналісти» что лі? )))
А можливо це актори політичного театру / цирку?

А хто з цих «націоналістів» хоча би служив в українській армії?
Хто з сучасних «лідерів патріотизму» десь та колись проявив свою героїчність в боротьбі за Україну в часи СРСР, Кучми-Януковича, Януковича, може в 2014-19 роках?

Мені здається, що сучасні елітні лідери чудово себе почували за будь-якої влади до 1991 року та після 1991.

Якщо хтось хоче бути політичним лохом, якого постійно розводять політичні шулери — то це його вибір.

Все правильно.
cnsl.net/...​of-ukrainian-nationalist — новий Отче Наш
Дмитро Донцов — «Націоналізм» — нова Біблія.
Інакше нас знищать як націю.

В умовах контрольованого хаосу, тотальної брехні та щоденних інформаційних маніпуляцій важливо лише те, що робити ви самі: добровільно, анти-егоїстично, совісно та свідомо.

Коли пропонують єднатися навколо політичних шахраїв (які завжди були і є єдиними з 1991 року), то сприймати таке серйозно в 2025 році не виходить.

Правляча (керуюча) еліта України — це Коломойський, Корбан, Суркіс, Ярославський, Ахметов, Буткєвич, Корогодський, Фірташ (Могілєвич) та інші подібні. Якщо ви хочете єднатися та гуртуватися (кланятися, прислужувати) з подібними персонажами, то це ваш вибір, який бути мати відповідні наслідки.

Знаєте, я знову нагадую про необхідність об’єднання нашого суспільства, адже поки ми єдині — нас не перемогти.

І до кого це звернення? Наприклад я бачу, що це ультрапатріотична частина суспільства працює на розділення. Погані ті хто:
— говорить російською
— виїхав
— не служить.
Це якраз позиція влади і еліти (справжній).

А потім такі: «ой а що це у нас з суспільством? чому це воно у нас таке поділене? ой, а що це за настрої такі?»

Якщо припустити, що Зеленський (Молодь за Януковича), Порошенко (міністр економіки у Януковича, соратник Азарова) та путін (Янукович, Азаров) — єдина політична команда, то вони будуть творити що їм заманеться, як і завжди.

Хіба Зеленський та Порошенко — були страждальцями (борцями за незалежність) в часи СРСР з 1953 до 1991? Ні.

Хіба Зеленський та Порошенко — були ворогами КПСС (до 1991), ворогами Кучми-Януковича (1994-2004), ворогами партії регіонів (2010-13)? Ні.

Хіба Зеленський та Порошенко — були анти-російські з 2000 до 2014? Ні. Вони були дружні до росії в своїх бізнесах та стосунках.

Може українців просто дурять та розводять як лохів в N-ий раз?

Може українців просто дурять та розводять як лохів в N-ий раз?

Ніколи такого не було — і от знову

Слишком толсто. Пора бы уже научиться нормально набрасывать, ну или чатгпт попросить если сам не бум-бум

Вот поэтому я, скорее всего, не вернусь: данный накат — это только начало. А когда утихнет на фронте, начнутся качели\наезды на «неэлиту» (ну не на депутатов же, которые молчаливо голосовали за весь этот треш, который даже «диктаторским» назвать будет слишком лайтово, или чинуш, которые прям не стесняясь осваивали потоки во время войны, им наезжать?!?!), которая в итоге скатится в банальное раскуркуливание ХХІ века.
P.S. Девушка на фото позабавила, будто из «Ходячих мертвецов» персонаж. Стрёмно за будущее нации )

слава богу. рома, оставайся там де ти є. ти там пригодишся. де вродився — там і згодився. куди з’їбався — там і остався.

Тут половина форуму радо би зʼїбалась

А половина депутатів, шо сидять в сесійному залі, прийшли сюди з тюрми, а ще по другій половині тюрма плаче...
(ц)

Это я уж как-то сам решать буду, ок? Ты лучше по сторонам внимательней смотри, волэлюбный

а ты такой смелый потому что бронь?

я тобі відповім тоді, коли ти мені покажеш логічний зв’язок між
«рома, оставайся там де ти є»
і
«ти такой смєлий бо бронь»

Я можу пояснити. Автор оригінального коменту дивиться на наше шапіто і не збирається сюди повертатись. З вашого ж коменту можна подумати, що для вас не існує в країні критичних питань настільки, що ви б звалили при можливості. От у Олега і постає питання про бронь, обовʼязкова мобка — для багатьох і є те саме критичне питання. Тож йому і хочеться зрозуміти, ви — патріот, чи — патріот з бронюванням?

олег десь в іншому місці патетично заявляв про промиті мізки і нездатність думати головою.
а тут сам не може логічно дойобку обгрунтувати.
олегу просто хочеться кудись ту бронь присунути.

з мого коменту не можна подумати, що для мене не існує критичних питань, бо про мене там не було ані словечка.

Арестович зашел под левым акаунтом

Еліта нації зараз всіма силами допомагає фронту не зважаючи на політику.

От і не примазуйся до еліти, помічник знайшовся

Готові підставляти жопу любому, хто принесе вам примарну надію на «договорняк»

Боюсь спитати, а чим це відрізняється від того що робила УНР ? Ти правильно згадав УНР, вони вели кругову оборону і в результаті розчинились в історії нічого не добившись, щось це дуже нагадує, Україна тож веде кругову оборону, і ссилаючись на твій спіч, ми закінчимо як УНР.

троляка чтоль? dont feed the troll

Мої нешановні, ви — ніяка не еліта.

Безсумнівно, ми — ні. Плебс з розширеним продуктовим кошиком і трохи завищеною самооцінкою в минулому, якого ткнули обличчям в реальність.
А ось далі автора понесло видавати бажане за дійсне.

In political and sociological theory, the elite (French: élite, from Latin: eligere, to select or to sort out) are a small group of powerful or wealthy people who hold a disproportionate amount of wealth, privilege, political power, or skill in a group. Defined by the Cambridge Dictionary, the “elite” are “the richest, most powerful, best-educated, or best-trained group in a society”

З визначення наче має бути очевидно, хто ж та еліта з wealth, privileges та political power. Явно не ті, хто “гартуються на війні”.

Ухахахахах
1. Це тестування нової української моделі ? Якщо так то ви викрутили параметр top_power занадто високо, можливо дітям зайде
2. Хоть би норм фото у флюксі відгенерили а то там майже у всіх губи перекошені) похоже на якісь калічполки
3. А ти не охуїв? Де мій чемодан вокзал Варшава?)

Шановний автор. Мабуть ви бачите, що реакція в коментарях дещо, скажімо обережно, неоднозначна. Можливо, ви думаєте, що це тому, що ви викрили «еліту» і тепер їй правда очі коле, і сумління не дає спокійно спати.

Але, на мою думку, справа дещо в іншому. Ви кажете правильні речі, хоч і в зневажаючому тоні, але в цілому правильні.

Проблема лише одна — ви проголошуєте лозунги. Те, що ви кажете, мало б працювати в ідеальному світі. Але ми в світі реальному, і в реальному світі справи трохи інші.

Реальний світ додає ще один кондішн — «поки ми єдині і поки ми існуємо».

смішно читати висновки людей в ІТ-спільноті, які вважають себе «елітою»: всякі там CEO, Senior’и та інші спеціалісти різного рівня. Мої нешановні, ви — ніяка не еліта.

Та справжня еліта — це таксисти.

Так воно і є, ті, хто зараз на фронті — це честь і совість нашого народу, і те, що вони зробили і роблять не виміряти нічим. Це і справді еліта, найкращі з найкращих.

Ось тільки доля їх, на превеликий жаль, скоріш за все буде дуже схожа на долю ветеранів другої світової у совку. Держава скористається ними та викине на мороз. Буде багато слів, але нуль справ. Особливо погано буде тим, хто отримав важкі каліцтва. Не всім пощастить, як автору, повернутися до більш-менш повноцінного життя.

Автор, я так зрозумів, що ви воювали, та отримали поранення. Величезна подяка вам, ви і справді еліта. Можу зрозуміти ваш розпач та вашу лють. Також зрозуміле ваше бажання загнати усіх на фронт.

Upd: Хотів би де з чим посперечатися, але не буду. Не з тим, хто воював.

Реальний світ додає ще один кондішн — «поки ми єдині і поки ми існуємо».

ІМХО, не зовсім так. Ідея єдності звучить привабливо: якщо кожен підкоряється суспільним інтересам, нас не перемогти. Саме з цього починався фашизм — образ пучка, окрему гілку зламати можна, а разом — ні. Але на практиці будь-яка спроба реалізувати таку єдність часто зазнавала невдачі. Причина проста: немає чіткої відповіді на запитання, що таке «суспільний інтерес». Гітлер, Сталін, Путін нав’язували своє бачення, змушуючи всіх підкорятися. У підсумку єдність ставала лише показною, кожен займався власним виживанням.

Україна була єдною у перші місяці. Потім почався примус, гасла «не чіпайте корупцію, бо зламаєте систему», потім цінності воїнів була замінена на цінність квадратних кілометрів, тощо.

Тому для мене єдність це коли кожен діє у власних інтересах, і таким чином досягається певний консенсус у суспільстві. А коли є примус, коли є ТЦК та його методи, то ніякої єдності бути не може, буде виживання. Комусь повезе, комусь ні, хтось знайте як врятуватися.

Тому для мене єдність це коли кожен діє у власних інтересах, і таким чином досягається певний консенсус у суспільстві

тобто коли верхівка з силовим блоком користуєтсья благами, а інші курять бамбук.
адже завжди буде той, у кого його власний інтерес буде підкріплено власними ресурсами.

натягування «фашизму» на суспільний інтерес === натягування сови на глобус.
«суспільний інтерес» гітлера сталіна путіна це як «море» у морської свинки, або «соціалістичний» в нсдап

Ех, знову дискусія на стигматизовану тему, ну що ж.

Ідея єдності звучить привабливо: якщо кожен підкоряється суспільним інтересам, нас не перемогти. Саме з цього починався фашизм

Моя думка була наступна — єдність це прекрасно, але це не гарантія перемоги. Можна бути абсолютно єдними, і все одно програти. Просто закінчаться воїни. Або зброя. Або і те, і те.

А коли є примус, коли є ТЦК та його методи, то ніякої єдності бути не може, буде виживання.

Мені здається, що справа ще і в максимальній невизначенності і відсутності жодних гарантій. Плюс величезна несправедливість, яка розколює суспільство.

Всі, майже абсолютно всі: «Ми не еліта, просто гребем»
Антон: «Та ви б***ь всі еліта!!»
Знов всі: «Та ми не еліта, он на депутатів подивись, з них спитай»
Знов Антон: «Я сказав ви еліта, ви у всьому винні! Мені за вас соромно! Робіть щось!»
Всі: «Ох, ще один день на доу»

Разом нас богато, нас не подолати!

я знову нагадую про необхідність об’єднання нашого суспільства
Мої нешановні, ви — ніяка не еліта... ви — просто пристосуванці
не лізьте туди, де нічого не розумієте

Об’єднав так об’єднав :)

Так, певна частка претензій зрозуміла. Серед айтішників є як охочі допомогти, так і охочі бути подалі від війни.
Але чи була країна справедлива до айтішників? Також можна пред’явити низку претензій.

Наприклад, раніше представник Мінцифри стверджував — «роль кібербезпеки дещо перебільшена». Зараз ми бачимо, до чого це призвело.

Але ми не бачимо публічних покаянь, де представник Мінцифри вибачається за свою помилку. Натомість він робить реєстр реєстрів, на який буде витрачено купу грошей. І це під час війни, коли скрізь нестача всього!

Що ж до еліт. Історично так склалося, що згуртованість нації як і дії на полі бою — особливої ​​ролі не відіграють. Еліта серед військових виникає лише одним шляхом — військового перевороту.
Римські імператори, які починали як солдати, яничари в Туреччині, які просували своїх, той же Наполеон, або якщо взяти щось сучасніше — Єгипет.

Тож ви воюєте не в той бік. Еліти — це ті самі кулеби, які закликають вас воювати лопатами, а самі звалюють із країни. Ми ж — такі ж заручники ситуації, як і ви.

Так що я пропоную розглянути цю вакансію
jobs.dou.ua/...​go-unkd/vacancies/302486 — як перший крок до об’єднання нації.

«роль кібербезпеки дещо перебільшена». Зараз ми бачимо, до чого це призвело.

до чого? тут, звісно ж, бажано в конексті посту, а не просто як рандомний факт.
Як «роль кібербезпеки» вплинула на поточний стан речей і як ці слова є відображенням «справедливості країни до айтішників»?

З відкритого доступу — злами зв’язку, реєстрів та ЗД — мало?

Як «роль кібербезпеки» вплинула на поточний стан речей і як ці слова є відображенням «справедливості країни до айтішників»?

Дуже просто. Роль кібербезпеки не оцінили — бюджет на це не виділили, в результаті країна має величезні збитки.

Було б справедливо ці гроші заздалегідь виділити на захист від кібератак для айтішників. І вже принаймні видавати бронь саме їм, а не циркачам із далекобійниками. Сподіваюся, не треба пояснювати чому?

Дуже просто. Роль кібербезпеки не оцінили — бюджет на це не виділили, в результаті країна має величезні збитки.

іі як це стосується «держава несправедлива до ойтішників»?

Напряму. Кібербезпека — це IT.

ще кібербезпека — це захист. захист це поліція. поліція — це мвс, мвс — це міністр. міністром був луценко
ДЕРЖАВА НЕСПРАВЕДЛИВА ДО ЛУЦЕНКА!!1

Я кажу про групу IT-фахівців, яким держава не дала належної підтримки через недооцінку кібербезпеки. А ти переходиш до особи Луценка, що є логічно неправильним, адже це не стосується моєї тези про групу.

так твоя теза про групу теж нерелевантна до теми топіку.
і сама фраза про кібербезпеку до «несправделивості» теж притягуєтсья через ланцюжок асоціацій.

Моя теза про групу IT-фахівців релевантна, бо я пояснюю, як недооцінка кібербезпеки — сфери, де вони працюють, — призвела до збитків, яких можна було уникнути за їхньої підтримки. Ти кажеш, що це ’ланцюжок асоціацій’, але я чітко пов’язую причину (брак ресурсів для IT через заяву Мінцифри) і наслідок (несправедливість до фахівців, які могли б допомогти). Твій перехід до Луценка — це відволікання, а не спростування.

тема топіка «айтішники зажралися вважають себе елітою і вже згодні здатися врагу» (утрировано)
до чого тут взагалі «несправедливіть держави до айтішників»?
і чому мій асоціативний ланцюжок з луценком гірше за твій? абсолютно такі ж логічні зв’язки.

Држава їм не дала підтримки в кібербезпеці, тому вони й відчувають себе окремо. Мій зв’язок — прямий, про IT, а з Луценком — ні, бо відходить від теми.

держава не дала айтішникам підтримки в кібербезпеці.
не поставила мені на домашню машину дефендер
не зробила за мене бекапи.

а через це на мене напав путін
і різні групи \w(ботів|бобіків|лянтів|отів) не придумали нічого кращого, ніж нападати одне на одного.

Знову від загального до персоналій... не набридло?

ніт. смішно було вже на моменті «держава тирипити айтішників».

Я кажу про групу IT-фахівців, яким держава не дала належної підтримки

Так кібербезпека це не IT, кібербезпека, це сектор безпеки, до айтішніків їх приписують помилково, бо специ з кібербезпеки в своїй суті це силовики, просто їх робота тикать в компік ломом, а не в підозрюваних.

Я кажу про групу IT-фахівців, яким держава не дала належної підтримки через недооцінку кібербезпеки.

Это просто збс. Куча людей пошли добровольцами или добровольно принудительно за копейки на фронт рисковать своей жизнью, чтоб защитить задницу этих IT специалистов, а проблема-то, оказывается, в том, что этим IT-специалистам еще нужно поддержку от государства, теплый опенспейс с видом на Днепр с отдельным вентилированным помещением для вейпа, смузи шоп на первом этаже и бесплатное лате, иначе защищать страну от кибер атак они не будут.

Ну как-то так, да. Например, чтобы иметь свое ЯО нужно обеспечить ученым условия, а кидать их на штурмы. Иначе ученые уедут в другую страну, где условия лучше.

Ученым, а не завсегдатаем смузярен и барбершопов.

Не вижу причин, по которым ученым запрещено посещать барбершопы.

Не забувай ще про масаж чрєсєл! Без цього жоден soc сіньйор не починає свій робочий день

представник Мінцифри стверджував — «роль кібербезпеки дещо перебільшена».

Ну як представник, очільник. А це також багато говорить про цього очільника і його міністерство

Зараз ми бачимо, до чого це призвело.

Ну по факту ні до чого.

Цей текст містить кілька маніпулятивних прийомів та емоційних тригерів, які варто проаналізувати:

1. Знецінення опонентів

Фрази на кшталт «Мої нешановні, ви — ніяка не еліта», «просто пристосуванці», «готові підставляти жопу» — це персональні нападки, спрямовані на дискредитацію людей, які мають іншу думку.

Така риторика підміняє аргументи емоційними випадами, що не сприяє конструктивному діалогу.

2. Фальшива дихотомія («чорне і біле» мислення)

Автор чітко розділяє суспільство на «правильних» патріотів (тих, хто воює або допомагає фронту) і «неправильних» (тих, хто висловлює інакшу думку про війну).

Таке спрощене подання ситуації ігнорує складність поглядів та реальність, де люди можуть мати різні мотиви та обставини.

3. Емоційні тригери та узагальнення

«Скільки ще буде зрадоньки далі — ух!» — використовується емоційно забарвлений термін «зрадонька», що створює враження масової зради без конкретних доказів.

«Взагалі, смішно читати висновки людей в ІТ-спільноті» — узагальнення, яке ставить під сумнів компетентність всієї ІТ-спільноти.

4. Посилання на історію як абсолютний аргумент

«Подивіться хоча б на історію XX століття і на тих, хто дійсно належав до еліти» — маніпулятивне використання історичних паралелей без врахування контексту сучасності.

Замість аналізу сучасних реалій, автор апелює до ідеалізованого образу минулого.

5. Заклик до мовчання і виключення дискусії

«Тож краще не ганьбіться і не лізьте туди, де нічого не розумієте» — цей аргумент спрямований на те, щоб змусити опонентів замовкнути, а не вести аргументовану дискусію.

Висновок

Текст побудований на емоціях, узагальненнях і риторичних прийомах, спрямованих на дискредитацію інакодумців. Він не містить фактів або логічних аргументів, які б сприяли конструктивному обговоренню. Це типовий приклад поляризаційної риторики, яка сприяє розколу суспільства, а не його об’єднанню.

Такі і це чат жпт , з котрим згоден на всі 101%

У цьому коментарі можна знайти маніпулятивні прийоми та емоційні тригери, навіть якщо її основний посил спрямований на викриття маніпуляцій у оригінальному тексті. Аналізуємо детальніше.

1. Створення образу «об’єктивного експерта»
Опонент позиціонує себе як того, хто неупереджено аналізує ваш текст. Формулювання на кшталт «Цей текст містить кілька маніпулятивних прийомів та емоційних тригерів, які варто проаналізувати» створює враження, що він проводить суто раціональний розбір. Однак сам аналіз теж містить елементи суб’єктивності.

2. Вибірковість у аналізі
Опонент фокусується виключно на маніпуляціях у вашому тексті, не розглядаючи можливість того, що окремі моменти могли бути виправдані контекстом або відповідати обґрунтованій позиції. Наприклад, якщо ваш текст справді аналізує певні групи людей, критика таких груп не обов’язково є маніпуляцією.

3. Узагальнення та навішування ярликів
У відповіді є узагальнення щодо вашого стилю викладу, зокрема:

«Текст побудований на емоціях, узагальненнях і риторичних прийомах, спрямованих на дискредитацію інакодумців».
Це абсолютне твердження, яке ігнорує можливість того, що у тексті можуть бути і раціональні аргументи.

«Це типовий приклад поляризаційної риторики, яка сприяє розколу суспільства».
Використання фрази «типовий приклад» і твердження про розкол є формою навішування ярлика на вашу позицію.

4. Використання емоційно забарвлених висловів
Хоча опонент критикує вас за використання емоційних тригерів, сам він теж їх застосовує:

«Замість аналізу сучасних реалій, автор апелює до ідеалізованого образу минулого».
Фраза містить натяк на відірваність вашої позиції від реальності, що саме по собі є маніпуляцією.

«Висновок: текст побудований на емоціях, узагальненнях і риторичних прийомах».
Це спосіб знецінення тексту без визнання можливих сильних аргументів у ньому.

5. Підміна понять (сам текст ≠ повністю маніпулятивний)
Опонент стверджує, що ваш текст не містить фактів або логічних аргументів, лише емоції та маніпуляції. Але якщо ваш текст хоч частково спирається на факти, таке твердження є некоректним і спрощеним.

Висновок
Хоча відповідь вашого опонента виглядає як критичний аналіз, вона теж містить маніпулятивні прийоми:

Вибірковість у розгляді аргументів

Узагальнення та дискредитація тексту загалом

Використання емоційно забарвлених висловів

Позиціювання себе як об’єктивного експерта

Courtesy of ChatGPT

Щось на фото людей поплющило.
До теми поста, то гарно маніпулюєте, бо «еліта» — у кожного своя.

коллега, без обид, но такой Ваш настрой на гражданке деструктивен, а в армии может привести к беде.

Зверху вже розписали по полочкам.

Будь яку річ можна назвати трамваєм, якщо про це домовитися

Якщо взяти таке визначення: еліта це група людей, які займають високі соціальні, політичні, економічні або культурні позиції в суспільстві. Діяльність еліти визначає напрямок національного розвитку. От с позиції цього визначення більшість солдатів ЗСУ не має до цього визначення жодного дотику — їх слова не чути й нічого не варті, впливу нуль цілих нуль десятих. Не кажучи, що якщо твоя точка зору не сподобається командуванню — перекваліфікують в штурмовіка та пошлють брати нікому не потрібно посадку.

Тому це виглядає як скопійоване з руснявої пропаганди надурилово — ризкувати своїм життям та досягненнями заради лички еліти.

А моя точка зору проста — запропонуйте відповідні умови, права та компенсацію, замість личок.

Поправочка. Элита это не временщики, которые сегодня наверху, а семьи демонстрирующие высокие достижения во многих поколениях.
В этом плане у нас и так все плохо, а о военных и говорить не приходится.

Ну то треба відкрити кордони і відпустити оцих пристосуванців. Щоб вони не лізли туди, де нічого не розуміють і не заважали еліті.

Ок.

А ви не лізьте на форум developers of Ukraine)

Мої нешановні, ви — ніяка не еліта
А ви — просто пристосуванці

Люди другого сорту?

У вас чудово виходить розділяти націю на сорта.

Ви своїм постом проти України і проти хлопців на фронті зробили гірше, ніж уся «не еліта» разом.

ага, прям я, що вам взагалі відомо про хлопців на фронті?

Якщо вже вирішили звертатися до історичних аналогій, то еліта нації початку 20 сторіччя три роки не могла адекватно провести земельну реформу, через що народу стало глибоко пофіг вже під ким аби це закінчилося. Тому пропаганда червоних про «землю — крестянам, фабрики — робочим» шикарно лягла в цей грунт. Після чого «еліта нації» не пішла на дно з кораблем, спокійно виїхала в Європу, щоб писати книжки про те, як вони хотіли побудувати потужну Україну майбутнього, але і народ не той попався, і москалі вставляли палки в колеса.

Все більше бачу пости про повернення до рос. мови і про скоріше закінчення війни на будь-який умовах

можна будьласка приклад подібного посту?

ну тут все таки нема про «закінчення війни на будь-яких умовах»
а про «повернтення» — ну тут були такі з самого початку.

Подивіться перші місця роботи автора тексту на скріні.

І ви переплутали доу з фейсбучеком :)

Автора зі скріну в лінкедині пару днів тому в бан відправив. Шкода що авторів на доу в бан відправити не можна, щоб ви за ним пішли, пане.

Підписатись на коментарі