OpenAI зробила свій генератор зображень доступним для всіх. Вже встигли спробувати?
Компанія OpenAI нещодавно зробила свій генератор зображень, що працює на базі GPT-4o, доступним для всіх користувачів. Про це повідомив CEO компанії Сем Альтман у своєму пості в X. До цього можливість генерувати зображення була лише у підписників ChatGPT Plus.
chatgpt image gen now rolled out to all free users!
— Sam Altman (@sama) April 1, 2025
Поки що незрозуміло, скільки саме зображень можуть створювати користувачі безкоштовного тарифу. Минулого тижня Альтман згадував про обмеження у три зображення на день, але чи актуальне воно зараз — невідомо.
Генератор одразу став популярним, а його навантаження виявилося настільки високим, що, за словами Альтмана, «GPU буквально плавилися», а команда не встигала перепочити. У своєму дописі в X він навіть жартома попросив користувачів «трохи пригальмувати з генерацією зображень», адже ситуація стала «божевільною», а його команда «потребує сну». Особливий інтерес викликала функція стилізації під роботи Studio Ghibli, що одразу ж спричинило дискусії про авторські права та використання тренувальних даних.
can yall please chill on generating images this is insane our team needs sleep
— Sam Altman (@sama) March 30, 2025
Також деякі користувачі почали генерувати фальшиві квитанції, зокрема підроблені ресторанні чеки. В OpenAI запевняють, що всі зображення, створені їхнім інструментом, містять метадані про походження, а компанія вживає заходів у разі порушень правил.
Вже встигли спробувати новинку? А Ghibli-фото генерували? Продемонструйте їх в коментарях 🎨
21 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівну і як ви це робите?
res.cloudinary.com/.../g1vfqedpbbgyqxuvkt6p.png
Чому не в балаклавах?
Как вам это удалось? :)

Прикріпив зображення та попрохав намалювати в заданому стилі.
Цікаво, чи знайдете ви оригінальне фото).
що цікаво — так,
через lens,
але чомусь виключно запорєбріком
bloknot.ru/...hdet-kollaps-1299307.html
topwar.ru/...Vaw1kWC4krbMaD0tSNT-yUHtf
encrypted-tbn0.gstatic.com/...2QbMGRgtJDyLon6-Gn60_PA&s
encrypted-tbn0.gstatic.com/...xifETrjFuEQpnnOOPJYLMlQ&s
Я роблю так само (прикріпив фотку і попросив намалювати), але отримую відповідь «I can’t analyze the photo directly, but if you describe the man’s key features (e.g., face shape, hair, eye color, expression, clothing), I can generate an anime-style character based on that description»4-turbo. Можливо сьогодні вже не працює?
Тобто пише, що не може працювати з заданою фоткою навіть для перегляду. Якщо що, пише що він версія
Ілюстрація до указу про весняний призов на окупованих територіях.
Мене хлібом не годуй, дай конфу згенерувати :)
Прекрасно :)
Ну а як же без цього хлопці?
Моя минула аватарка з DOU :) До речі, цікаво, що завірусилась ніби як відповідь Міядзакі, що він вважає цей фільтр «уродським», але насправді це він казав декілька років тому про якусь АІ-шну 3D анімацію з зомбі. Хоча дійсно навряд цей Ghibli-стиль йому сподобався, думаю.
Його можна зрозуміти, Ghibli витратили стільки років на свою анімацію. А тут прийшли якісь OpenAI і навчили нейромережу на їхніх роботах, не заплативши при цьому Міядзакі ні копійки (хоча може це зміниться через суспільний тиск). В той час як самі заробляють на цих фільтрах величезні кошти (сам особисто знаю декількох людей, які заплатили за цей сервіс, тільки щоб поміняти аватарку в інстаграмі).
Так-так, я теж його абсолютно зрозумію, якщо він негативно говоритиме про цей фільтр. Мій комент більше про те, що він якраз поки не коментував саме це публічно, а деякі медіа (принаймні в інсті точно бачила) подають його старий коментар так, ніби це він зараз сказав саме про Ghibli-тренд від OpenAI.
Тут справа не в тому, що АІ створює похідні роботи у відповідному візуальному стилі, бо ніхто не може заборонити це робити ні художникам, ні програмі. Проблема у тому, що навряд чи OpenAi питали у звласників авторських прав, чи можна використовувати їхні роботи для навчання своєї генеративної моделі. У цьому і полягає етична проблема.
По-перше здорові люди приоритезують інших людей, а не код, при інших однакових вхідних даних. По-друге — здебільшого люди, що створюють арт дуже близький до якогось відомого стилю чи конкретного захищеного твору, найчастіше роблять це в рамках fair use, або десь дуже близько і навіть якщо порушують копірайт, то на то можна закрити очі. Ну до прикладу якийсь автор зробить копію захищеного арту і продасть за 30 баксів, що типу фу, але ніхто до нього за цим не прийде. Але формально, так, це порушення якщо в комерційних цілях та без дозволу і все таке. А великих порушень копірайт арту в комерційних цілях насправді дуже мало, або вони закінчуються максимально швидко. Скопіюйте Маріо на 95% і почніть продавати в тисячах копій в цивілізованих країнах, і до вас пришлють одразу загін японського спецназу.
Це все я до того, що у випадку ЛЛМ корпорацій цієї відмазки немає взагалі. Вони відверто вкрали весь світовий контент і навіть не попросили вибачення, як в анекдоті. І масштаб їх діяльності очевидно відкидає будь-які наївні спроби сказати що це fair use. В цьому і полягає різниця.
Яка милота))